Gå til innhold

CypheroN

Medlemmer
  • Innlegg

    14 821
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av CypheroN

  1. Jeg har en Sony LED TV KDL-50W755C fra 2015 og synes det er på tide å oppgradere til en 4K TV, med nylig innkjøp av Series X og PS5 forhåpentligvis snart. Det vil også bli brukt til 4K Blu-ray.

    Med budsjett ca. 8-10K, har noen generelle tips etter hva man bør se etter? Vet ikke om de mest eksklusive egenskapene som 120hz, HDMI 2.1 er mulig å få til med dette budsjettet, men jeg tror en 4K TV til ca 10.000 uansett vil bli en saftig oppgradering.

    Kan ingenting om TVer, noen som har noen tips? 

    Edit: Hva med for eksempel Samsung QLED QE50Q80T ?

  2. Takker. Jeg tenkte å skaffe PS5 (først, i det minste), men rakk ikke salget noe sted. Har en to år gammel One X jeg er fornøyd med, så så ikke behovet for oppgradering på Xbox-fronten med en gang. Nå vurderer jeg likevel Series X ettersom det ikke blir noe PS5 i november (regner jeg med), og vil gjerne spille Cyberpunk på neste generasjon...

    • Liker 1
  3. Som mange påpeker, lærer vi mer om vår «egen» kulturarv, altså den kristne som ble innført av biskop Grimkjell og tidvis Olav den Hellige. Det handler vel om prioriteringer, om de er gode eller dårlige får være opp til den enkelte. Det er ganske selvsagt at vi ikke kan lære hele Islams historie på videregående skole, men så lærer man også veldig lite av kristendommens grusomheter også, eller for eksempel andre folkemord enn det som involverer Hitler, Stalin og Mao. Vesten er prioritert.

     

    Vil man gå dypere, står det mellom universitetsutdanning eller å lese på egenhånd. Sannheten er at dette gjelder alle temaer, hvor folk flest er blinde mot helhetsbildet. Folk flest vet ganske lite om alt, det man lærer på grunnskolen er veldig lite i forhold til hva man burde lære seg for å forstå verdenshistorien, noe man heller ikke kan forvente. Det er det samme for biologi, matematikk og politikk. Det er en ekstremt liten bit vi får servert her i Norge på skolenivå.

     

    Når det er sagt, så føler jeg ikke at trådstarter har nyansene helt på plass. Det er ikke riktig å si at Islam står for "ødeleggelsen av verden" slik jeg tolker deg, det er mer komplisert enn som så. Du svartmaler ved å skrive dette, og viser mye av den samme normelige uvitenheten mange viser når de for eksempel sier for å støtte opp Islam med å påstå at det er en ung religion som er i startfasen, og bruker dette som unnskyldning.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...