Gå til innhold

Leon83

Medlemmer
  • Innlegg

    462
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Leon83

  1. I det øyeblikket han (den sivile) lå på magen og en annen politimann la seg oppå beina, så burde den dømte politimannen ha satt kneet sitt på ryggen hans og samtidig grepet venstre armen for å få kontroll på vedkommende. Dette er pågripelsesteknikk de lærer på politihøyskolen.

    Men istedet så mistet han sinnet og begynte å slå.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 2
  2. 12 hours ago, Feh said:

    Likviderte hele porteføljen i 2021 (ca. 100k) etter en konsolidering fra flere exchanger over til Coinbase og så overføring til bank. Ikke sett noe til det i skattemeldingen siden (betalte ikke skatt av gevinsten). Tapte 2-3 ETH på BitGrail fadesen, men har ingen spor av det så kunne ikke trukket det fra heller.

    Har sikkert flere fraksjoner av div. coins liggende på Binance og Coinbase fortsatt. Aldri sett noe av det komme i selvangivelsen. Er ikke også foreldelse på dette 3 år som det meste annet?

    I alle dager. Det er et uregulert marked så det er ikke sånn at det automatisk dukker opp på skattemeldingen.

    https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/aksjer-og-verdipapirer/om/virtuell-valuta/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwk6SwBhDPARIsAJ59GwdDXYoYhwmRAB4-hN7yQ1HUCFYTlD-Zh03TKolljoEBPicr6smfS94aAoIBEALw_wcB

  3. 15 hours ago, TheKims said:

    Må man virkelig føre opp såpass lave beløp? Det blir alltids liggende igjen noe små beløp når man overfører fra en exchange til en annen.

    Småbeløp på noen få kroner anser jeg som 0 og tar det ikke med på skattemeldingen.

  4. 21 hours ago, tommyb said:

    Jeg har en et sukk til veilederen på Skatteetatens sider. 

    Der står det: 
    "Dersom kurser fra tilbyder er vanskelig tilgjengelig, kan du bruke kursene vi har oppgitt under for de vanligste virtuelle valuta."

    Tabellen begynner slik: 


    Lengre ned i veilederen står det, med eksempel: 


    Eksempelet bruker kurs ved utgangen av året, både på kryptovalutaen og på USD. Jeg sjekket kursene hos deres kilde, Norges Bank, og som det står i tabellen benytter altså åpningskurs per 1.1.2024. Likedan er kursen 8,53 for oppstart i 2021, ikke siste kurs ved utgangen av 2020. 

    Altså: de holder oppdatert en tabell over åpningskurser i veilederen, for så å si og vise eksempel på at man skal benytte kurser ved utgangen av året.

    Her kan man ende opp med å tro at man skal - og det tror jeg at jeg har gjort tidligere - hente ut sluttkursen mellom coin/USD per 31.12 i stedet for startkursen per 01.01. Forskjellen er jo ubetydelig, men veiledningen veileder og villeder på samme tid.

    Ja, litt tvetydig. Siste tilgjengelige kurs i 2023 var fredag 29.12.2023 på 10,17 kr. Første tilgjengelige kurs i 2024 var tirsdag 02.01.2024 på 10,30 kr.

    Jeg brukte USDNOK på 10,17 kr for kryptoformuen for 2023.

  5. On 18.3.2024 at 7:45 PM, logaritmemannen said:

    I 2021 kjøpte jeg litt av hvert av kryptovalutaer for en mindre sum. Jeg har prøvd å kvitte meg med alt da jeg ikke ønsker alt styret med skattemelding for det som nå er verdt 40 kr. De 40 kr jeg har på Binance får jeg ikke overført til Firi fordi overføringen koster mer enn de 40 kr. Jeg ønsker å kvitte meg helt med alt jeg har av krypto. 

    Hva burde jeg gjøre? Fylle på med penger på Binance for å ha råd til å overføre alt til Firi og selge det der? Får heller ikke solgt noe på Binance pga. for lav sum. 

    Du må nesten kjøpe en liten slant med Bitcoin på Firi (eller altcoinen hvis den tilfeldigvis finnes på Firi) og overføre til Binance for å kunne overføre alt tilbake til Firi igjen.

    • Liker 1
  6. On 5.3.2024 at 1:40 AM, Ingen Lønning said:

    Hva betyr dette: 

    «binance.com» will register a security key. Insert the security key and activate it to continue.

    Beskjeden kommer etter 2faktor autentisering. 

    Det er en engangskode du får på email når du trykker på Security Key-knappen.

  7. 16 hours ago, Delvis said:

    Husk at man ikke kan regne med at penger tjent på krypto kan brukes til hva som helst.
    Etter at det kom fram, sluttet jeg å investere i det. Går heller for aksjer og fond.
     

    Det har skjedd litt siden Mathias-saken i 2021 (som ikke fikk bruke kryptogevinst til egenkapital av DNB).
    Nå ser det ut som at bankene ønsker at siste ledd (krypto til FIAT) kommer fra en norsk børs som er godkjent av Finanstilsynet (Firi, K33, NBX, Bitmynt osv). Og så må man vise dokumentasjon på alle kjøp/salg og transaksjoner, samt vise til at man har oppgitt formue og gevinst/tap på skattemeldingen i alle år man har hatt krypto. Hvis dette er i orden så blir pengene 100% klarert. Blir jo litt håpløst å øremerke penger til "kan ikke brukes til egenkapital til boliglån".

    https://www.sparebank1.no/nb/ostlandet/privat/info/sammen-forebygger-vi-hvitvasking/handel-med-kryptovaluta-og-virtuell-valuta.html

    https://www.strommensparebank.no/ombanken/Handel-med-kryptovaluta

    https://www.gruesparebank.no/aktuelt/krypto_valuta

    https://www.aurskog-sparebank.no/ombanken/Krypto

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  8. On 26.10.2023 at 3:19 PM, Leon83 said:

    Her er en tabell med et knippe populære kryptovalutaer og deres makro-bunnpriser (laveste daily close i 2022/2023). Eventuelt foreløpige bunnpriser for enkelte av de. Så kan vi ta den opp igjen om f,eks 6 måneder og 12 måneder og sammenligne.

    image.png.e1e017c2d7ef6d6c28b32e109ddd89a5.png

    Oppdatering:
    image.png.8ac8e0d75a9c27239e519ca3a656ff23.png

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  9. 1 hour ago, sveibuen said:

    Kommer "krasjet" nu? eller om 3 mnd? Ja, jeg vett det er vanskelig å spå, men dere som følger med, har jo en liten pekepinne!

    Magefølelsen min sier at jeg burde selge nå(neste 2 ukene) og så heller vente til halveringen kjem!

    Første bud: ikke mist hele posisjonen din så tidlig i en bullsyklus og vente på en krasj. Kan ende opp med å måtte kjøpe deg inn igjen på en høyere eller samme pris som du solgte på.

    Ideelt sett så er man tidlig ute med å kjøpe på lave priser og bare holder long term. Deretter kan man eventuelt kjøpe mer ved betydelige dipper. Og så selger man seg ut etterhvert i flere steg når bullrun'en virkelig har gått en stund.

    • Liker 1
  10. On 19.2.2024 at 10:15 AM, knopflerbruce said:

    Vel, i det øyeblikket noe blir sannsynlig er det alt priset inn av markedet.

    Nå er ikke jeg kryptoekspert, men det er noe litt komisk når jeg går inn på coinmarketcap og finner alle mulige raringer som skal komme med "price predictions" flere år frem i tid. Finnes det egentlig noen statistikk over hvor mange av disse spåkonene som faktisk treffer noen lunde riktig (altså mer enn "opp vs ned")? Folk satt jo sånn i 2017, også, men du kan banne på at om man hører om noen av dem i ettertid, så er det fordi den blinde høna skryter av den ene gangen hun traff på korn.

    Umulig å vite hvor høyt prisen går. Jeg er mer interessert i timing i syklusene.

    Du må ikke se på kommentarfeltene på Coinmarketcap. Et kaos uten like med spam og bots 😂

  11. Synes Bitcoin-prisen går litt fort opp så tidlig i syklusen. Kan risikere en tidlig 4-års peak som bare går til $90 000 eller noe, etterfulgt av et 2 år+ bear market. Vil heller se en nice and steady oppgang med korreksjoner på 20-30% underveis mot en blow-off topp i slutten av 2025 til $150 000+. Tror sistnevnte er mest sannsynlig. Etterhvert så blir det nok en "mettet" asset class på flere trillioner dollar og vil kanskje oppføre seg slik som gull gjør i dag.

    ScreenShot2024-02-14at20_49_42.thumb.png.aeef5ab4bf4a23490903acdfa53dcbe5.png

  12. 3 hours ago, SuperKrokodille said:

    Det er mulig det er noe jeg ikke forstår her, men denne håpefulle forestillingen om at kryptovaluta skal vokse inn i himmelen, virker jo å være uforenlig med noen slags større utbredelse av fenomenet. 

    For ingen rasjonell næringsdrivende eller boliglåntaker vil vel ønske å låne penger denominert i en valuta som antas å være for oppadgående?

    Du tenker at Bitcoin/krypto skal erstatte vanlig myndighetsutstedt valuta? De kan fint eksistere parallelt. Du må se på Bitcoin som en aktivaklasse/"digitalt gull" som etter 14 år har blitt akseptert som genuin (nettverkseffekten).

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  13. On 5.1.2024 at 4:01 PM, PgUp said:

    Crypto folk lever i en boble. De finner jo ikke ut av ting selv, hvordan skal vanlige folk som har lite peiling på digital teknologi greie å forstå alle disse begrepene? Hvorfor er det fremdeles så utrolig vanskelig, tregt og dyrt å overføre krypto? 

    Det er mange år siden man tenkte at krypto kan brukes til noe annet enn ulovlige aktiviteter eller som et rent spekulativt objekt - lignende pokemon kort. NFTs er en vits. Ingen bruker smartkontrakter.

    Null underliggende verdi og et vepsebol for scammere, det er krypto. Mener man fremdeles at krypto er en etisk forsvarlig ting å investere i 2024 er man bevisst ignorant. 

     

    Og før klagestormen kommer, har selv tjent gode penger på krypto. Er derfor jeg ser det for hva det er.

    Risikable spekulasjonsobjekter inntil videre. Det kan vi være enige i.

  14. 11 hours ago, PgUp said:

    Future of finance folkens...

    Ja det er faktisk det. Bruk av smart contracts og blockchain-teknologi. Men i fremtiden så må det bli mer sømløst/regulert/automatisert.

    Poenget med "wrapped" Solana f,eks er jo interoperabilitet med andre nettverk/blokkjeder som Ethereum.

  15. On 12/19/2023 at 12:15 PM, pat2004 said:

    Endelig fant jeg en krypto-tråd...

    Hei!
    Håper noen kan hjelpe meg med denne.
    Har en coinbase wallet. Inne på etheruem-nettverket her har jeg en wallet-konto med Ethereum. Sånn er det.

    Jeg har også en annen wallet-konto i samme coinbase-wallet med wrapped Solana, wrapped etter å ha importert fra en train to earn-app som heter Stepn, hvor den ved en feil lå i bep-20.

    Casen er at jeg vil ha den til å reverseres til vanlig Solana og sende den over til den førstnevnte walleten med Etherum.

    Til dette fant jeg ut at jeg må også ha bnb for å dekke fee. Da prøvde jeg å swape etherum til bnb og sende den over til samme konto som Sol. Da endte jeg med å få wrapped bnb i tillegg til wrapped sol.

    Henger dere med, de som har greie på det?

    Da har jeg altså en konto med etherum i ethereum-nettverket og en annen konto med wsol og wbnb i bep20-nettet. Resultatet jeg ønsker er å ha alt samlet i ethereum-valuta i den førstnevnte walleten.

    Noen som har peiling på how to her?

    Kanskje du kan spørre på et internasjonalt forum som f,eks bitcointalk.org?

    Development & Technical Discussion:
    https://bitcointalk.org/index.php?board=6.0

    Eller Wallet software:
    https://bitcointalk.org/index.php?board=37.0

  16. 14 minutes ago, Yakamaru said:

    Bitcoin all the way. 

    Bitcoin er selvfølgelig den tryggeste og den som driver hele markedet. Bitcoin har for øyeblikket 52% andel (BTC dominance) av hele kryptomarkedet. Skal bli interessant å se hvor høyt BTC.D skal denne syklusen. I 2019/2020 gikk den opp til 73%.

    ScreenShot2023-11-22at13_17_54.thumb.png.9519fe89e22cb07f0ce15925d917571d.png

  17. 12 hours ago, minimax said:

    Bilvask om vinteren (i vaskehall ved bensinstasjoner) ???
    Nå som det er vinter, og jeg ikke lenger kan vaske ute lurer jeg på hva dere anbefaler jeg gjør. Jeg ser det er vaskehaller (med dør som kan lukkes) for "selvvask" ved en del bensinstasjoner, men har aldri brukt disse og vet ikke hvor godt de er egnet til å fortsette med "berøringsfri vask".
    Jeg tror de er utstyrt med høytrykkspylere, men jeg vet ikke om skumkanoner kan monteres og evt. hva slags adapter man trenger. Og er det slik at man har et bestemt antall minutter til rådighet, eller et bestemt antall liter vann? Det har jo litt å si når man skal planlegge en vask med to eller tre såper med skyll innimellom.
    Et alternativ jeg har tenkt kan jo være å kjøpe en pumpekanne som man fyller opp med en passende såpe/vannblanding og spruter på hele bilen, så bruke vaskehallen sin høytrykkspyler for å spyle dette av igjen. Det blir jo ikke det samme som skumkanon.... er åpen for andre forslag også.

    Hvis bilen er veldig møkkete og det er flere minusgrader så blir det maskinvask på børsteløst program.

    Hvis det blir en mild periode med 0 til 2 varmegrader så utnytter jeg det og tar en litt grundig vask på selvvask. Har en bøtte med lokk med gummipakning så jeg kan ta med eget såpevann til håndvask.
    Tar med ca 5 liter varmt vann + bilshampoo + 50 ml Salty.

  18. Her er en tabell med et knippe populære kryptovalutaer og deres makro-bunnpriser (laveste daily close i 2022/2023). Eventuelt foreløpige bunnpriser for enkelte av de. Så kan vi ta den opp igjen om f,eks 6 måneder og 12 måneder og sammenligne.

    image.png.e1e017c2d7ef6d6c28b32e109ddd89a5.png

    • Liker 1
  19. 22 hours ago, Dragonlove said:

    Alt blir dyrere, ingen som har råd til noe lenger og dette påvirker nok også kryptomarkedet og det gjør det nok ikke noe bedre med krig og elendighet i verden.

    Jeg ville ikke holdt pusten for å si det sånn.

    Ting vil normalisere seg.
    Og det er ikke akkurat mannen i gata som skal drive prisene opp i kryptomarkedet hvis du trodde det.

  20. 28 minutes ago, Opsat500 said:

    Politiet valgte ikke det, de siktet på gjerningsmannen og skjøt tilbake og traff blink, noe de har trent mye på for nettopp å ikke treffe uskyldige.

    Så ut som en bra og kontrollert samling fra bildet av frontruta. Ble nok skutt enkeltskudd med en automatrifle. Riktignok Ikke ideelt å skyte gjennom frontruter siden kula kan endre retning.

    • Liker 1
  21. 32 minutes ago, NoTrace said:

    Gisselet ble skutt i hånden da han prøvde å ta pistolen fra gisseltakeren. Det vil vel si at han det var gisseltakeren som skjøt gisselet, og ikke politiet slik det fremstår i denne tråden?

    Hvor har du dette fra? Er vel litt tidlig med sånne detaljer allerede dagen etter hendelsen.

    Men apropos: griper man rundt slide'en på pistolen og dekker åpningen der hylsene kommer ut så vil ikke pistolen mate inn en ny kule fra magasinet. Så da kan pistolen fyre av ett skudd og deretter *klikk klikk klikk*. Men selvfølgelig skummelt og lite sannsynlig å faktisk gjøre noe sånt.

×
×
  • Opprett ny...