Gå til innhold

eskhyo

Medlemmer
  • Innlegg

    884
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eskhyo

  1. Jeg har lagt opp til å måtte betale ca. 400,000kr i restskatt hvert år de siste tre årene. Har alltid betalt innen 31.05 året etter og dermed sluppet renter og gebyrer. Har aldri fått noen tilbakemelding fra Skatteetaten eller regnskapsfører på at dette ikke er greit. Driver ENK.

  2. Har kjøpt feil harddisk. Skulle ha en 16tb sata, men bestilte ved en feil en sas-disk. På hovedkortet har jeg kun sata-porter. Er det noen måte å benytte denne? Har vurdert å få meg en NAS, men ser ikke ut til at disse heller har støtte for SAS hvis man ikke går til serverracks. 

  3. Jeg har kjørt VW Passat GTE i 3 år. Perfekt ACC uten en eneste fantombremsing. Milevis foran "autopiloten" i min Model 3 som jeg knapt tør å bruke. "Lane assist" i min 2016 modell Passat er også mer til å stole på enn "autosteer" på Teslaen som legger bilen kliss inn mot gullinja og napper i bremsene støtt og stadig ved motgående trafikk.

    • Liker 3
  4. På skjermen i bilen velg stop charging, trykk så på knappen på kontakten til kabelen.

     

    Om dette mot formodning ikke skulle fungere kan du velge å avslutte i appen, under charging. Da vil du også kunne ta ut kabelen.

    Kabelen henger ikke fast i bilen, men i selve superladestasjonen. Får den ikke ut av superladeren. ;-)

  5. Fint å høre en med erfaring med GTE. Adaptiv fjernlys, mener du da fjernlysassistent? Takk for tips. Har du andre tips hva angår ekstrautstyr? Er også enig i dine betrakninger. Har snakket med et par og de ønsker å gå over til ren EL.

    Anbefaler headup display. Veldig greit med speedometer rett foran deg. Active info display gjør også at bilen fremstår langt mer moderne. I tillegg mediaversjonen med carplay/Android auto. Gjør navigasjonen og mediaopplevelsen mye bedre. Får jo da også Siri/Google Assistant i bilen. Webasto er greit til vinteren da elektrisk forvarming ikke er noe tess ved mange minus. Adaptiv cruise control er must og fungerer veldig bra, men dette er vel kanskje standard.

  6. Da er også de fantastiske fjernlysene noe av det fæleste jeg møter på vinterstid. VW-lysene av nyere type på Skoda og VW blender meg mer enn andre biler. Men de er sikkert gode når man sitter i bilen selv.

    Jeg har ikke fått ett eneste blink mot meg når jeg bruker disse fjernlysene. Mulig forskjell på dem? Fikk et par blink i starten ved kjørelys da noen kanskje trodde at C-ledlysene var tåkelys.

  7. Jeg har en Passat GTE 2016 mod. Kjørt 82000km. Ingen feil, fantastisk bra bil å kjøre. Veldig god hybridmotor, kan kjøre på el selv om det er minus 30 grader. Morsomt med GTE-modus hvor bilen blir veldig sprek. God kraft også ved elmotor alene. Om du finner en med adaptive fjernlys får du også noen av de beste fjernlysene som finnes.

     

    Grunnen til at veldig mange er til salgs er nok at det ble solgt veldig mye nybil av denne i 2015/2016 og at mange leasingavtaler nå går ut samt at mange ønsker seg en ny bil. Mange av de som kjøpte Passat GTE går nok nå over til ren elbil.

    • Liker 2
  8. Til trådstarter:

    Du har opplevelser rundt dette barnet som gjør at du aner bekymringer. Du er usikker på om disse bekymringene er berettiget utfra situasjonen du sitter i. I disse tilfellene der man har mistanke om bekymringsverdig situasjon der man ikke får utredet saken nærmere selv uten å bryte betydelig ut av "komfortsonen", sender man en anonym bekymringsmelding til barnevernet. Barnevernet vil så opprette en undersøkelsessak og eventuelt innhente opplysninger fra skole, skolehelsetjeneste og fastlege før de eventuelt går videre med hjemmebesøk og vurdering av foreldrenes omsorgsevne. Er alt i orden, kan du puste lettet ut og vite at du har gjort alt riktig. Gjør du ikke dette, vil du sitte med en dårlig magefølelse i lang tid fremover, spesielt dersom det om noen år kommer frem at barnet har vært utsatt for en betydelig omsorgssvikt. Det er en belastning der og da for foreldre å få vite at det er opprettet barnevernssak, men skadeimplikasjonene er betydelig større for barnets fremtid ved uoppdaget omsorgssvikt. Det er flust av alvorlige eksempler på vanskjøtsel der naboer, venner, skole, fastlege, barnehage alle har sittet med bekymringer og følelse av at noe ikke stemte, men latt være å melde da de ikke hadde noe håndfast. Som privatperson har man heldigvis muligheten til å melde anonymt.

    • Liker 1
  9. Med den D-vitaminverdien du har ville jeg anbefalt å ta 40-80ug vitamin D-tilskudd (fås kjøpt reseptfritt på apotek) daglig i 2-3 måneder samt hatt fokus på å øke inntaket av D-vitamin gjennom kosten (fet fisk feks.). Jeg ville så anbefalt å få målt D-vitamin igjen om 2-3 måneder for å utelukke evt. annen bakenforliggende årsak til lav D-vitamin.

     

    Du kan også gjerne ta D-vitamintilskudd de 2-3 mørkeste månedene vinterstid fremover for å hindre at du igjen blir lav vinterstid.

     

    Den lave D-vitaminen er nok ikke i seg selv noen årsak til at du er slapp og trøtt.

     

    Forøvrig er prøvene dine fine og normale.

     

    Det kan nevnes at en referanseverdi for en blodprøve settes etter følgende prinsipp: Man tar prøver av en god del friske/normalbefolkning. Referanseområdet er det området som 95% av de friske havner innom. Statistisk sett vil det si at om man tar 20 prøver, vil en prøve falle utenfor referanseområdet selv om man er frisk. Det er derfor også viktig å se på totalverdier og sammenheng mellom de forskjellige prøvene samt symptomer.

     

    For å få tatt prøver på legekontoret må man som hovedregel alltid inn på legetime først. Dette for å få spisset analysene opp mot sykehistorien og en eventuell fysisk undersøkelse.

    • Liker 1
  10. Bare så det er sagt så er diagnostisering kun en liten del av arbeidet til de fleste leger. Enhver person skal heller ikke ha den samme utredningen eller den samme behandlingen, og det kan være vidt forskjellige verdihensyn å ta fra en person til en annen. Jobben er ikke bare å holde frisk, kurere og behandle sykdom, men også å gi best mulig livskvalitet og et verdig liv den tiden man lever.

     

    Hvis mulig, anbefaler jeg dere å bli med og delta på en arbeidsdag til en fastlege, så skjønner dere mer av hva jeg snakker om.

     

    Når det er sagt, er jeg veldig positiv til AI og kalkulatorer som støtteverktøy i både diagnostikk og behandling. Vi benytter allerede en del slikt.

     

    Hilsen fra fastlege

  11. Legen mener at du skal ta en kontrollprøve. Kan være det har vært lettgradig utslag på en prøve som ikke trenger å bety noe i seg selv. Hvis legen benytter Furst laboratorium kan du selv logge inn på nettsidene deres og se de faktiske blodprøveresultatene.

  12. Ellers er det veldig fint å ta buss opp til Pico do Areeiro og spasere litt rundt i området der. Kan gå et godt stykke på flere meter brede stier med meget spektakulær utsikt. Ofte tåke der oppe, så bør velge en dag med lite skyer i høyden. Godt verktøy for å se hvor på Madeira det kan være aktuelt å reise for hver dag er med denne samlingen webkamera:

     

    http://www.netmadeira.com/webcams-madeira

     

    32378887320a44804baf14dc01ef184876be7759

     

    14c05101be2d9a3fa232a19b04b9cd3ef18b57d1

  13. Det er en god del av levadaturene som er meget fine å gå for de med dårlig balanse. Nå vet jeg ikke hvor dårlig balanse du har og hvor langt du kan gå, men feks. er Levada do Norte med oppstart fra Boa Morte fin. Relativt rimelig å ta taxi dit og gå et stykke i retning Camara do Lobos for så å ta taxi tilbake til der du bor. Levadaen er flat og ser omtrent slik ut hele veien. Fin utsikt ned mot havet og bebyggelsen under åssidene.

     

     

     

    levada_do_norte_1501602466.jpg

     

    50513554.jpg?resize=759%2C500&ssl=1

  14. Det store flertallet prolapser opereres ikke og mange har kun helt lette symptomer/lite smerter. Tar man MR av ryggen på en 50-åring er det hos de fleste flere eldre prolapser, ofte som ikke har gitt noe nevneverdig med symptomer opp igjennom. Sannsynligheten er nok dog størst for at det skyldes  litt forknytt muskulatur i bekken- og lårområdet som gir irritasjon/lett klem på en nerve som går gjennom bekkenringen.

    • Liker 1
  15. Kan også være et lite prolaps eller tranghet for en nerve mellom rumpemuskulaturen. Litt bevegelighetstrening og tøyningsøvelser kan gjøre dette bra. Trenger ikke gå til legen for dette med det første, men kan gjøre det om det tar seg betydelig opp eller ikke blir bedre etter en periode med bevegelighetstrening.

  16. Høy blodprosent, jernlager og leververdier kan hos mange tale for hemokromatose (hetero- eller homozygot). Dette kan evt. testes med en gentest. De øvrige symptomene du har, må ikke nødvendigvis være relatert til dette. 

     

    Mer nøyaktige verdier på alle prøvene som er tatt, vil kunne bidra til å si mer om hva du kan ha.

     

    Hvordan er SR og CRP, hvor høye er leverprøvene og hvilke er påvirket (GT, ALAT, ASAT, bilirubin, LD). Hvordan er jernprøvene distribuert (ferritin, TIBC, S-jern)? Fint også å få vite MCV/MCH, differensialtelling av blodceller og blodplater. Hvordan er nyrefunksjonsprøven? Har du utslag på urinprøve?

  17. Standard prosedyre ved oppstart sentralstimulerende med rustester over 3 uker. Dette fordi det er stort misbruks- og salgspotensiale blant medikamenter som Ritalin. Prøvene skal gjøres "observert" i større eller mindre grad for å forhindre juks. Det er alskens muligheter for dette. Mange har med seg en pose med urin på kroppen (som da vil holde kroppstemperatur) og lar denne gå i koppen. Andre bruker penisetterlikninger i tillegg til en slik oppvarmet pose. Derfor er det, om man skal være helt sikker, anbefalt med observert prøve.

  18. Om det ikke er tatt prøver med tanke på Bechterews sykdom/annen revmatisk sykdom, ville jeg vel kanskje fått tatt dette for å utelukke at dette ligger i bakgrunnen. Om disse er fine, vil jeg anbefale 2-3 mnd med strukturert og omfattende trening i regi av fysioterapeut. Hos fysioterapeut med offentlig avtale, vil man etter 2000kr (ca) ha opparbeidet seg frikort og får fri behandling for resten av kalenderåret. Fungerer ikke dette, ville jeg kanskje bedt om en henvisning til fysikalmedisinsk spesialist på sykehus for en helhetlig vurdering der og evt. forsøke psykomotorisk fysioterapi.

  19. Husk å demontere dimmerne også. Hue-pærer liker ikke å være koblet til kurs med dimmer på. 

    I tillegg vil du ha drivere over himling som drifter de eksisterende LED-downlightsa du har i taket. Så litt elektriker må du nok leke. Hue-pærene skal ha 230V uten trafo i forkant. 

     

     

    Takker for svar. Jeg tør nok ikke annet enn å ha elektriker til å gjøre dette selv om det ikke er så veldig avansert å få til dette selv. Kjipt om det skulle begynne å brenne pga. en produksjonsfeil i ei pære og man får avkortning i forsikring pga. at man har lekt elektriker.

     

    Milliskin-armaturen fra Philips med inkludert GU10-pære koster 349kr, så dette blir vel det rimeligste alternativet kontra å kjøpe Hue-pærer og armatur hver for seg.

×
×
  • Opprett ny...