Gå til innhold

themaceman

Medlemmer
  • Innlegg

    508
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av themaceman

  1. Nei, det er egentlig ikke et problem overhode for de denne artikkelen er myntet på. Ja, det vil selvsagt variere fra SSD til SSD, men at noen enkeltpersoner skal kunne klare å skrive over 500 TB til over en Petabyte med data før de tar koken har jeg ingen som helst tro på.Ja, jeg tror faktisk ikke de vet hvor mye en petabyte er engang. Av mine totalt 15 disker jeg har hatt, så har 3 av dem tatt koken lenge før de hadde skrevet 10-15 TB.Jeg sier ikke SSDer nødvendigvis er mer stabile, da det er andre problemer som heller tar livet av en SSD. Det er sjelden det er slitasje som tar dem.
    Nå tenker jeg spesielt på bruk som skriver konstant til lagringsmediet, slik som nettsky-tjenester der diskene er konstant under tungt arbeid med både skriving og lesing. Siden en mekanisk disk slites av bruk, og ikke av skrivesykluser så skal nå den vare mye lenger enn en SSD som slites av skrivesykluser.

     

    Jeg mener å ha lest (uten at jeg kan referere til det på stående fot) at skrivesykluser er en utgått problemstilling for 98% av brukere. Lurer på om det var på tomshardware.com.

  2. Takk for tipset, visste ikke steam-spill hadde egne .exe filer! Fant imidlertid ut at det er mulig å gjøre det på en annen måte, så lenge man huker av "Vis kun spill som finnes på denne maskinen" under programinnstillinger. Jeg fant iallefall OMD2 på lista, når jeg la det til og tvang det til å kjøre på nvidia-brikken fungerte det ypperlig.

     

     

    http://superuser.com/questions/282734/how-to-disable-nvidia-optimus-on-a-dell-xps-15

    http://www.opentk.com/node/3144

     

    Litt interessant lesning hvis du er nysgjerrig på dette opplegget.

  3. Jeg har trikset og fikset litt på egen hånd i påvente av svar, jeg forsøkte først å deaktivere integrert grafikk, men fikk da ikke tilgang til nvidia kontrollpanel med beskjed om at ingen skjermer var koblet til nvidia kort (som underbygger hva jeg fikk inntrykk av i skjermdumpen). Har forstått at jeg har to grafikkort, et integrert og GT540M kortet. Har også forstått det slik at det integrerte tas i bruk av hensyn til strømsparing, mens det eksterne kortet tas i bruk ved tyngre oppgaver (typ spill o.l). Er det noen som vet hvordan jeg kan få nvidia kortet til å være signalgivende kort istedet for det integrerte? Jeg ønsker muligheten til å konstant bruke GT-kortet når jeg selv ønsker det, vil ikke at programvaren "skal finne ut av det" på egen hånd, noe den helt åpenbart ikke klarer tilfredsstillende. Anyone?

  4. Jeg har en Asus K53SV med GT540M brikken, denne støtter PhysX men jeg har noe problemer med å få dette til å virke som det skal. Har lagt med en skjermdump for å illustrere noe bedre.

     

    First off, jeg har satt innstillingen slik at skjermkortet skal kjøre physx og ikke CPU'en. Jeg forsøkte å kjøre Orcs must die 2 her i går, det som overrasket meg noe var watermarken i øvre venstre hjørnet. Der sto det "Physx -> CPU", til tross for mine egne innstillinger. Resultatet ble plutselige tilbakefall i FPS og en generelt ubehagelig spillopplevelse. Det er første del av problemet mitt, hvorfor er det CPU'en som drar physx når jeg spiller orcs must die? Det er mulig å legge inn spesifikke innstillinger på hvert program, men iom. at OMD er et steam spill, finnes det ingen egen .exe fil til spillet, ergo jeg får ikke satt spesifikke innstillinger til OMD.

     

    Som dere ser på skjermdumpen står det at Samsung TV'en min kjøres av Intel HD Graphics og ikke GT540M, hvorfor? TV'en er koblet via HDMI som dere sikkert ser på skjermdumpen.

     

    Kan noen opplyse meg litt her? Er det slik at jeg har to skjermkort, et integrert i tillegg til GT540M kortet?

  5. Hehe, fikk bytta lysinnstillinger på leseren, ble visst maks. Jeg står på at det er rart å ha en egen innstilling som kun skal gjelde nettleser, og som standard står på 50% (eller var det lavere?) ut av boksen, men det får så være :p .

     

    Etter jeg ordna meg ICS, kjøpte jeg meg Apexlauncher Pro. Ble ok syntes jeg, men hadde vært fint med litt tilbakemeldinger :) . Om dere har umiddelbare tips om apps/widgets som "bør" legges på hjemskjermene, si gjerne i fra, er litt i startfasen enda!

     

    http://img155.images...12051114105.png

    http://img444.images...12051114113.png

    http://img444.images...12051114120.png

     

    Edit; la med varslingsfanen for å illustrere hvordan toggles ser ut i ICS. Som dere også ser har jeg lagt til 4 toggles på en annen side, disse savnet jeg i raden på varslingsfanen. De er som følger

    - Lysstyrke

    - Delay før skjerm skrur seg av

    - Skjerm-alltid-på

    - Auto-sync

     

    Med dette slipper jeg å bruke strømkontroll-widgeten som følger med, den ble altfor stor og klumpete i mine øyne.

  6. Oppgradert til ICS, smertefritt og greit :-) Lite å utsette på denne. En ting som har provosert meg, som fortsetter å provosere meg er at skjermlyset dimmes når jeg åpner nettleseren. Hvorfor??? Det henger ikke på greip... Greit nok hvis den hadde vært i strømsparingsmodus eller hatt auto-lysstyrke, men det er da ikke tilfellet... Skulle jeg liksom trenge mindre lys når jeg leser liten tekst?

  7. Kommer ikke over hvor stygg den er

     

    Trenger jeg å nevne hvor stygg en iPhone 4 / 4S ser ut i fronten med at fronten blir så dårlig utnyttet til skjermen?

     

    Blir jo like morsomt å se på fronten til iPhone 4 / 4S som det er å se på fronten til denne mobilen.

    Tenker vi bare legger denne diskusjonen død her jeg. Hvis noen ønsker å følge denne diskusjonen er det bare å lete seg frem til en av de ca. 100 trådene hvor dette har blitt tatt opp og lese.

     

    Tilbakemeldinger tas på PM :)

  8. Har et underlig problem. Jeg forsøkte nylig en dashcam applikasjon som skulle ta opp video kontinuerlig for så å slette den om det ikke var verdt å ta vare på. Styret og ordnet litt med denne en kveld, når jeg var ferdig forsøkte jeg å se på disse filmene. Det gikk derimot ikke, filmene var fulle av støy, grønne og lilla deler/linjer og "flickering". Jeg prøvde så å filme en vanlig video med Kamera applikasjonen som medfølger telefon, men når jeg prøvde å se over en av disse fikk jeg kun opp en feilmeldingen typ; Kunne ikke spille av video.

     

    Når jeg sitter og prøver i skrivende stund får jeg sett på videoene igjen (uvisst hvorfor dette har forandret seg), men kun de jeg selv filmer med Kamera applikasjonen. Det som er filmet med dashcam - "DailyRoads Voyager" er fortsatt ubrukelig til de grader. Noen som har vært borti det samme? For øvrig veldig fornøyd med Note'n!

     

    Edit; Glemte å legge til, dette er når jeg bruker h.264. Fungerer ok med mp4. Samme problemet når jeg bruker en annen applikasjon m. navn AutoBoy.

     

    Edit2; Problemet er "løst", det er H.264 som gjør at filmen blir umulig å se i ettertid. Når jeg prøver å bruke H.263 er det mulig å se på, men kvaliteten er svært mye lavere enn om jeg skulle brukt kamera-applikasjonen.

  9. eneste jeg har piratkopiert er windows 7... grunnen var at plata knakk, det er jo ganske fint å ha slike sider til "lovlige" formål

    Vel så lenge du bruker din egen key så har du jo teknisk sett ikke piratkopiert windows 7 :)

     

    Men er jo synd at disse tjenestene går ned siden de ble jo ikke kun brukt til ulovelig fildeling.

     

    På personlig plan ser jeg heller ikke på dette som noe galt, men det er faktisk ulovlig det også - på tross at du ofte kan laste ned samme ISOen helt lovlig fra microsoft (eller fra en site som har fått tiladelse av Microsoft ihvertfall).

     

    Det har vel med distributeringsrettigheter osv. Det var ikke meningen å pirke for mye, men jeg ville bare påpeke at selv om det virker helt logisk så er det i beste fall gråsone (u)lovlig dette også.

     

    Mer relevant til topic så har jeg ikke noe tro på at fildeling vil forsvinne på noen betydelig måte. Folk vil bare tilpasse seg den nye situasjonen. Sånn har det alltid vært og vil alltid være - ihvertfall så lenge internetet fortsetter å eksistere og fri kommunikasjon er mulig. Jeg synes det er en kjip utvikling, for alt dette egentlig gjør er å dytte hele problemet mer underground hvor det er enda mindre synlig og gjennomsiktig - og i samme slengen så går det utover millioner av brukere som bruker tjenestene til helt lovlige og etiske ting.

     

    Det virker i det hele tatt som "chilling" effecten som ble forespeilet av ekspertene dersom SOPA og PIPA gikk gjennom allerede her i effekt tross av at disse lovforlagene ikke gikk gjennom likevel - men nedstengningen av Megaupload og hvordan den saken ble behandlet viste jo egentlig bare verden av myndighetene og deres økonomiske sponsorer egentlig allerede har den makten de trenger for å gjøre slike inngrep.

     

    Man kan jo lure litt på hvordan denne typen enkel filesharing vil bli behandlet i fremtiden. Det er jo ikke noe værre enn å låse innholdet med et krypteringspassord - så blir det jo ikke lenger mulig for noen å regulere om det er lovlig innhold eller ikke. Dette kan selvfølgleig gjøres av brukerene selv på ALLE former for fildelingsplatformer - men det kan også tenkes at noe lignende til en Megaupload tjeneste gjør det til standard for brukerene å bruke et passord for filene som også fungerer som krypteringsnøkkel slik at de kan fraskrive seg annsvaret med å vite hva filene faktisk inneholder. Det finnes jo allerede mye brukte systemer som gjør det umulig for eieren av serveren å selv kunne grave frem passordene da disse i seg selv vil være krypterte. Hva gjør MAFIAA som mot-trekk til noe sånt i så fall? Enten vil vi gå tilbake til no som i praksis vil være samme situasjon som tidligere - eller så vil de måtte pushe mot bannlysing av alle former for utveksling av filer (eller evt. gjøre kryptering ulovlig lol?). Hele situasjonen minner litt om å prøve å sparke vann opp en bakke. For å løse situasjonen må enten internettet som vi kjenner det stenges helt - eller så må industrien innse at de må finne en måte å gå med den teknologiske utviklingen i stedet for å kjempe imot.

     

    -Stigma

     

    Veldig interessant problemstilling, dette er noe jeg også undrer meg over. De oppnår kun en ting, fildeling blir "vanskeligere". Teknologien kompenserer for det veldig fort og man er tilbake til start. Den eneste løsning måtte være å stenge ned hele internett. Da er ikke dette en verden jeg vil leve i lengre :p

  10. Skriver dette innlegget på K53SV'en min. i7-2GhZ, og 6GB RAM. Stappet inn en 128GB force 3 SSD for noen måneder siden, og den går som hakka møkk. Eneste som plager meg er ladepluggen som stikker 5cm RETT til siden når den er plugget i. I og med at jeg ofte sitter med laptoppen på fanget i sofaen er jeg konstant redd for at denne ladepluggen før eller siden kommer til å knekke..

     

    Også har jeg snart demontert den indre plastramma foran skjermen da. Er som regel den som får det om PC'en går i bakken.

    Har også K53SV og har allerede fått problemer med ladepluggen, det er rett og slett en idiotisk løsning. Per nå skal det så vidt en berørelse til før den går over i batterimodus så den må nok sendes inn til netshop. Tror du det vil være mulig å få kjøpt en passende ladeplugg som er vinklet 90 grader? Det ville hjulpet i stor grad.

    Dessverre har de vært like idiot på design av laderen. Strømkabelen er usannsynlig kort, og svakstrømledningen sitter fast i laderen, så skal du bytte ut pluggen, må du enten frem med saks og loddebolt, eller simpelthen bytte ut hele adapteret. Heldigvis er slike ladere rimelig standardisert, og det finnes flust med multiladere med tonnevis av adapterplugger. Jeg har en slik, med 10 "bits". En av dem passer, og i tillegg er koblingen på "bitsene" mye svakere enn koblingen inn til PC, så snubler man i ledningen, er det ingenting som går i stykker.

     

    OBS! Vær sikker på at du kjøper adapter med riktig spenning/kapasitet! Skal være 19V, og helst minst 6,3A.

    Hei igjen, jeg prøvde å kjøpe en universallader men ingen av bitsene passet. Hvis du kunne avsett litt tid til å hjelpe hadde det vært veldig fint :)

  11. Dessverre har de vært like idiot på design av laderen. Strømkabelen er usannsynlig kort, og svakstrømledningen sitter fast i laderen, så skal du bytte ut pluggen, må du enten frem med saks og loddebolt, eller simpelthen bytte ut hele adapteret. Heldigvis er slike ladere rimelig standardisert, og det finnes flust med multiladere med tonnevis av adapterplugger. Jeg har en slik, med 10 "bits". En av dem passer, og i tillegg er koblingen på "bitsene" mye svakere enn koblingen inn til PC, så snubler man i ledningen, er det ingenting som går i stykker.

     

    OBS! Vær sikker på at du kjøper adapter med riktig spenning/kapasitet! Skal være 19V, og helst minst 6,3A.

    Takk for tipset. Du har ikke tilfeldigvis link/navn på din? Om den fungerer for deg fungerer den helt sikkert ypperlig for meg og :-)

  12. Skriver dette innlegget på K53SV'en min. i7-2GhZ, og 6GB RAM. Stappet inn en 128GB force 3 SSD for noen måneder siden, og den går som hakka møkk. Eneste som plager meg er ladepluggen som stikker 5cm RETT til siden når den er plugget i. I og med at jeg ofte sitter med laptoppen på fanget i sofaen er jeg konstant redd for at denne ladepluggen før eller siden kommer til å knekke..

     

    Også har jeg snart demontert den indre plastramma foran skjermen da. Er som regel den som får det om PC'en går i bakken.

    Har også K53SV og har allerede fått problemer med ladepluggen, det er rett og slett en idiotisk løsning. Per nå skal det så vidt en berørelse til før den går over i batterimodus så den må nok sendes inn til netshop. Tror du det vil være mulig å få kjøpt en passende ladeplugg som er vinklet 90 grader? Det ville hjulpet i stor grad.

  13. Savner servere med kun defaultvåpen. At folk må ha unlocks, laser og flashlight for å faktisk få kills er trist.

    Vel, spillet er lagt opp til at man skal bruke disse når man har dem tilgjengelig, kan ikke se hva som er "trist" med det. Kan du utdype den problemstillingen noe?

     

    1: Balanse, er vanskelig å balansere spillet med så mange våpen som har forskjellig dmg, spread etc.

    2: At noen har bedre våpen enn andre som f.eks krever mindre skudd for kill eller har bedre accuracy(da kommer vi inn på perks). Et eksempel på det er support lmg som har bedre accuracy enn ei assault rifle som blir for dumt.

    3: Laser og flashlight.. Vel nuff said der.

     

    Ja det er som i alle spill en "fotm setup". Alle kan låse opp unlocks og bruke de mest OP våpene men det hadde vært mye artigere hvis alle hadde et set med våpen slik at spillet ble mer skillbasert. Men det er kun min mening.

     

    Syntes de har fått til balanseringen ganske greit, de fleste med unntak har sine fordeler og ulemper. Har ikke vært borti support men er enig det høres noe rart ut ja, trodde man måtte bruke bipod på et vis for å få mye ut av dem? Laser har jeg ikke store problemer med, flashlight kan brenne :p

  14. Som secured var inne på, hvorfor ikke gjøre denne tråden til en våpen og klasse-tråd? Er en del hate ute og går føler jeg..

    Jeg har akkurat kommet tilbake fra jobb, slang sammen noe veldig kjapt i førsteinnlegget, tenkte i det minste det var en start. Har du forslag til hvordan det bør gjøres? Er det ønskelig med informasjon om hvert enkelt våpen og nærmere beskrivelser av alt utstyr?

  15. Jeg foreslår at du legger opp førsteposten til å inneholde litt mer info i stedet for bare tekst som en vanlig post (legg det heller inn i andreposten som du har). Linken til våpen-stats som E-wok nevnte er et fint sted å starte. :) Kanskje info om forskjellige våpen/klasser?

     

    Selv spiller jeg for det meste Assault ettersom det er der jeg får mest poeng. I det siste har min SPM gått litt ned siden jeg sjeldnere går helt "rambo" med rødpunkt og full auto, jeg bruker heller bipod, 6x scope (liker ikke retikkelet på 7x) og single shot da det har vist seg å være jævlig artig til tider. Føler at jeg har fått det best til med F2000, men i følge Battlelog er det M416 jeg faktisk har hatt mest suksess med...

     

    Finnes det noen måte å finne ut hviklen klasse man har høyest SPM med? Jeg finner ikke engang et sted der det står hvor lang tid jeg har brukt med hver klasse slik at jeg selv kan regne ut SPM...

    Hm, ja det skal la seg gjøre i løpet av natten, jobbe litt først :)

    • Liker 2
  16. Men du ser jo på statistikken at den faktisk er overpowered, ikke bare noe folk sier for moro skyld :p . Den har jo langt mer damage enn de fleste assault våpen også, det blir galt når assault revolverer rundt det å drepe mennesker, ingeniør er jo en helt annen retning. Mange føler man får i pose og sekk med ingeniør og at de beste riflene åpenbart bør være forbeholdt assault. Det er da ganske logisk.

     

    Er uenig med deg i at AG'en er best overall, den har lav rate of fire, fokuserer mye rundt høy distanse, treffsikkerhet og kraft, men taper på håndterbarhet, rate of fire og magasinstørrelse. M16A3 ser jeg på som et langt bedre all round våpen med bedre egenskaper i flere scenarios. Foretrekker dog AG, mye morsommere :innocent: . Det er det morsomme med BF spør du meg, man har såpass mange muligheter til å tilpasse spillestil og våpen med alskens sikter og andre gadgets at ingenting (med unntak av SCAR-H) er "best". Heldigvis!

  17. Det er en ting jeg ikke skjønner og det er hvorfor dere er så fryktelig imot å prøve og redde livet til flere trafikanter. Midtdelere eller fartssperrer eller hva det nå måtte være er drastiske tiltak, men siden bilistene tydeligvis ikke klarer å ta vare på seg selv så har jeg full forståelse for at samfunnet kommer med slike tiltak.

    Mener du helt alvorlig at midtdelere er drastiske tiltak? Det er veldig effektivt, det hjelper alle (de "resterende" 70% av dødsfall) og det koster ikke allverdens. Å ikke la sønnen på 24 år hente mor og far som har vært på fest en fredagskveld, DET er et drastisk tiltak. Det virker på meg som om du veier den materielle utgiften mer enn en form for ekstremt upraktisk frihetsberøvelse. Så får vi skapt litt arbeidsplasser i samme slengen, som igjen vil gi sin del til økonomien :)

×
×
  • Opprett ny...