Gå til innhold

rublings

Medlemmer
  • Innlegg

    2 910
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rublings

  1. Hei. Jeg har ikke peiling på nettverk, så jeg tenkte dette var plassen å spørre. Spørsmålet går egentlig ut på om det er greit å sette en switch før routeren min, for så å sette en annen switch etter routeren. Jeg har laget et diagram som forklarer min tankegang. 1978979303_Skjermbilde2022-12-28205019.jpg.d31397e598bc0f4dd4917d1bd50451c1.jpg

    Om jeg gjør dette, er det noen innstillinger som må settes? 

    Mesh-nettverket er Deco X60, og jeg har en basic TP-link switch som jeg lurte på om jeg kunne bruke. Eventuelt bare kjøpe en ekstra.

    X60 fungerer som eneste router, da jeg ikke bruker den som telenor leverer ut.

  2. Hei! Har hatt periodiske problemer med datamskinen i noen år nå, men siste månedene har det blitt mer sytematisk. Etter jeg vekker pcen fra sleep, tar det ca 10-20 sekunder før jeg får blåskjerm med feilmelding: whea_uncorrectable_error

    Når pcen starter på nytt etter crash har jeg stort sett ikke problemer, men det hender en gang i blandt at den crasher sporadisk. Alltid samme feilmelding.

    Har forstått at feilmeldingen betyr at problemet mest sannsynlig er hw-relatert, og jeg har prøvd litt diverse.

    • Har 4 ram-brikker, og har forsøkt med 2 om gangen. Samme feil oppstår.
    • Har kjørt memtest over natten, ingen ting oppdaget
    • Har prøvd forskjellige harddisk-tester, ingen ting oppdaget
    • Har prøvd å finne dump-files, men får bare opp feilmelding i Event Viewer: Dump file creation failed due to error during dump creation. Har også prøvd å endre størrelsen på dump-filer, ingen hell der heller
    • Har også formatert maskinen, hjalp ikke

    Specs på maskinen er:

    Intel 6800k, Asus X99 SLI, Vengance LPX 32GB 3200mhz, EVGA GTX1080, Samsung 970 EVO m.2 (+div SSD), EVGA Supernova 750w G2

    Ganske rådvill her nå, og setter pris på all hjelp.

  3. Tanken bak anmerkninger er vel hovedsaklig at elevene skal lære seg å ta ansvar for egne handlinger. Det skal sies at anmerkninger er et kontroversielt tema i skolen i dag, og jeg har ikke vært borti et slikt system på barneskolenivå. På ungdomsskolen er "straffen" ved mange anmerkninger nedsatt orden- eller oppførselskarakter på karakterkortet. 

    Personlig er ikke jeg så glad i anmerkninger, og fører dem svært sjeldent. For elever som sliter med å oppføre seg A4 på skolen, har vanskelige hjemmesituasjoner, eller bare mange tanker i hodet, spiller det liten rolle om de får én ekstra anmerkning den dagen. Det hjelper å ha godt skole-hjem samarbeid, men det er ikke alltid så lett det heller. Relasjonsbygging er ofte nøkkelen, men det tar tid og er vanskelig med tanke på mengden elever man gjerne er innom i løpet av en skoleuke.

    Ble litt off-topic, men jeg ville sendt en mail til skoleledelsen og forhørt meg om formålet med å føre anmerkninger på 2. trinn, og hva "straffen" er. Som forelder ville jeg satt mer pris på en påminnelse om glemt bok på mail, enn en anmerkning ut av det blå.

  4. Fikk plutselig ofte BSOD etter en lengre periode uten formatering, så bestemte meg for å formatere for en måneds tid siden.

    Etter dette sliter jeg med at maskinen sporadisk fryser i ca 1-2 sekunder. Det kan skje 2-3 ganger i minuttet, eller 1 gang hvert 10 minutt. Mus og tastatur slutter å fungere, Spotify kutter, videoer fryser. Har prøvd å holde et øye med Task manager, men blir ikke noe klokere.

    Ett annet problem som kan være relatert er at maskinen ofte sliter med å spille av video. Bilde lagger ca hvert 5 sekund, mens lyden fortsetter som den skal. Videoen spretter så til den plassen som lyden er kommet til. Av og til fryser lyden i opptil 3-4 sekunder, for så at videoen stopper i 3-4 sekunder for at lyden skal "ta igjen" videoen. 

    Dette er ikke browser relatert, har prøvd flere forskjellige.

    Veldig rart problem, og vanskelig å forklare, men prøver meg på et innlegg her før jeg formaterer igjen.

  5. På tide å bytte ut den gamle 24" Eizo FG skjermen som synger på siste verset. Har blitt brukt utelukkende til media de siste årene, og det er det samme bruksområdet den nye skjermen vil ha. Oppdateringsfrekvens er dermed ikke viktig når jeg nå ser meg rundt. 

    Kravene jeg har er:

    • IPS (må ha god fargegjengivelse)
    • 1440p - 4k er ikke nødvendig
    • 27" - evt 28", men ingenting større
    • under 4.000,-
    • VESA-kompatibel
    • (pent design og over 60hz er flott, men regner ikke med det er mulig i denne prisklassen)

    Føler meg helt "lost" når jeg prøver å få oversikt, og rimelig IPS-skjermer er ikke skjermene som oftest blir testet. Stort sett "gaming-skjermer". Kan noen komme med noen innspill til en fortapt sjel?

  6. Tviler, spesielt siden dette vel er en TV som kom på markedet i 2014. Da hadde man knapt gått forbi stadiet der mange 4K-tv-er var 30Hz. Andre steder står det at tv-en klarer 60 i 1080...

     

    Sony sier vel at min TV er "200Hz" in sin markedsføring, men er i praksis ikke noe mer enn 60. Men de har noen teknologier som skal gi en "flyt" i bildet, men som i praksis bør være avslått. Riktignok oppgir de jo CMR på 1000 i disse spesifikasjonene også.

    Jaja, merker vel fort det når jeg eventuelt kobler til noe som kan levere nok kraft til disse oppløsningene. Klarer 1080p 60 iallefall :)

  7. Blir det noe bedre hvis du kjører 1080p (@60) som oppløsning for pc-en mot TV-en?

     

    Ifølge https://stream.twitch.tv/encoding/ skal profiler være tilgjengelig med 1080p30 i hvert fall. Hvordan blir det sammenlignet med 720p60?

     

     

    For at driverne skal være tilgjengelig via Microsoft må de bl.a. ha gått gjennom WHQL-testing etc. Ofte for eldre produkter mistenker jeg at det kan være "veldig enkle" drivere som blir tilgjengelig via Windows Update.

     

    Stemmer nok at det har blitt solgt mye mer Nvidia-kort. Og da blir det mer tilgjengelig på bruktmarkedet også. Men 1060 (og 580 for den saks skyld) virker "overkill" i forhold til HTPC-bruk, og som sagt ser det ut til å være enkelte elementer på videodekodingssiden som faktisk kan være bedre på enklere kort enn 1060. 1030 har jo fordelen av at det normalt sett har helt passiv kjøling. Ingen erfaring her selv for HTPC-bruk. Min egen HTPC står fortsatt mot en 1080p TV, og gjør der jobben selv om man kjører med i3-2100 og da Intels integrerte grafikk. Men her må det en oppdatering til etter hvert. Men planlegger da egentlig å i utgangspunktet se om ikke integrert grafikk gjør jobben. 

     

    Så vidt jeg husker, bruker 400-serien en god del mer strøm enn 500-serien. Mulig ikke optimalt for HTPC - riktignok litt avhengig av hvilket kabinett du benytter og hvor støysensitivt dette er.

    Det er ikke noen forbedring om jeg kjører stiller oppløsningen på pcen til 1080p 60hz, dette har jeg forsøkt.

    Jeg har også sett 1080p 30 som alternativ på Twitch før, men ingen av de nylige kanalene jeg har vært innom har hatt dette som et alternativ.

    Jeg ser absolutt verdien i feks et 1030 kort, men problemet er som sagt tilgjengelighet. Da måtte det nesten blitt et nytt kort, og da får man jo nesten 1060 og muligens 570 for samme pris. Det koker litt ned til at jeg liker muligheten til å kunne fyre opp et enkelt spill på HTPCen også.

    Temperatur har jeg ikke noen problemer med, sikkert fordi jeg har et ATX HTPC kabinett. Står innelukket i en tv-benk med bakplaten fjernet, så temperatur går ikke over 60 grader.

    g3_big.jpg

     

    Ang. det jeg sa om HDMI 2.0 og HDCP 2.2. Husk her at hele kjeden må ha støtten. F.eks. om TV-en din ikke støtter HDCP 2.2, vil det ikke hjelpe om grafikkortet gjør det - uten at kjeden støtter det, vil du f.eks. ikke få full kvalitet på streamingen.

     

    Ang. HDMI 2.0 og da bl.a. mulighet for 4K@60Hz - hvis TV-en din ikke støtter 4K@60Hz er du like langt....

    Godt spørsmål om TVen støtter disse tingene, jeg har ærlig talt ikke anelse. Trodde at om den støttet 60hz 1080p, så støttet den også 4k 60hz, men jeg vet jo egentlig ekstremt lite om disse tingene.

    HTPCen står koblet i en Samsung UE55HU8205:

    https://www.samsung.com/no/tvs/uhd-hu8205/UE55HU8205TXXE/#specs

     

    Vet ikke om noen vet om hvordan man finner den infoen?

  8. Jeg tror du kommer til å slite litt her. Jeg har en 2012 V70, og det er få SUVer der ute som matcher komforten. Jeg har riktignok ikke prøvd alt som finnes av SUV, men har prøvd Toyota Rav4, Mitsubishi Outlander, nye Peugeot 5008, 1. gen Volvo XC60, GLK (1.gen), 2. gen Mercedes ML og sikkert noen fler. Av disse er det kun Mercedes ML som jeg føler kan sammenlignes med V70en. Mercedesen hadde luftfjæring, og dette tror jeg er den avgjørende faktoren for at SUVer skal være komfortabel. Som toffo skriver over er det mer vekt, tyngre drivverk og høyere tyngdepunkt, noe som ofte løses med stivere fjærer. Resultatet er at bilene "smeller" over små hull og føles generelt stivere ut, selv om krenging fortsatt er tilstede.

     

    Stiftet et lengre bekjentskap med nye 5008 nylig. Det er absolutt en god bil, men det eneste den gjorde bedre enn Volvoen var fartshumper. Ellers var den stivere, støynivået var høyere, og forbruket var ikke bedre.

    • Liker 1
  9. OP sier han streamer til en 4K TV. Kjøres oppløsningen her på 4K, slik at man i tillegg til å dekode bruker ressurser på scaling? Hvis 4K her benyttes, ville jeg jo ellers tro at kortet ikke skulle klare noe mer enn 30Hz output, og at da 60 Hz streaming kunne bli litt meningsløst.

     

    Brukes drivere man har fått via Windows Update eller benyttes det drivere lastet ned fra AMD?

    Oppløsningen som kjøres er 4k, og det er helt korrekt at kortet ikke har støtte for 4k 60hz. Grunnen til at jeg kjører 60hz er rett og slett at det er den komboen Twitch opererer med. Det går rett fra 1080p 60 til 720p 60, ingen 1080p 30 tilgjengelig. Derfor blir bildet merkbart dårligere når jeg går ned et hakk fra høyeste kvalitet.

     

    Jeg lastet også ned driverne fra AMD for et par dager siden, nettopp for å forsikre meg om at jeg hadde de nyeste driverne.

     

    Tror det kan være lurt å sjekke om Intel-software er installert og oppdatert, og sjekke om du får Intel Quick Sync til å kicke inn.

     

    https://www.intel.com/content/www/us/en/support/detect.html

     

    Du kan forsøke å bruke Handbreak for å aktivere Quick Sync eller spille av noe i Pot Player. Begge skal støtte Qucik Sync.

     

    Edit: I ytterste konsekvens kan du prøve å avinstallere Radeon-software for at den ikke skal plukke opp og bruke den når du ikke ønsker det.

    Jeg skal se om jeg får sett litt på dette i morgen. Hvis ikke det er lastet ned av Windows by default, så har jeg det nok ikke.

     

    For streaming og hardware-akselerasjon av dekoding, kan 1030 være et faktisk bedre valg enn 1060. 1030 har på enkelte områder en litt nyere arkitektur når det gjelder videodekoding, og støtter bl.a. maskinvareakselerasjon på 10-bit HDR VP9, noe 1060 ikke gjør. På 1050-serien er det vel to revisjoner av GPU-en, der den eldste er uten støtte for dette også.

     

    I henhold til streamingtjenester vil du jo ellers få en del andre fordeler med nytt grafikkort. Bl.a. gjennom HDMI 2.0 eller nyere og støtte for HDCP 2.2. HDMI 2.0 vil kunne gi 50/60Hz frame rate. HDCP 2.2 er en forutsetning for at 4K-streaming skal fungere med en del tjenester, f.eks. Netflix. For Netflix er det vel også slik at du må bruke Win10+Edge eller Netflix-app for at 4K-streaming skal fungere (aldri selv testet 4K-streaming via Windows).

     

    Uten å ha sjekket videospesifikasjoner så mye, kan jeg vel ellers si at jeg følte jeg fikk en del mer for pengene ved å velge AMD-basert grafikkort når jeg nå handlet før jul, og da kjøpte en Radeon RX580 8GB for noen hundrelapper mindre enn det jeg måtte betale for GeForce GTX 1060 3GB. Har ikke sjekket hvordan prisene er akkurat nå.

    Interessant, absolutt. Jeg er ikke fremmed for AMD kort, har vært veldig fornøyd med det i HTPCen. Grunnen til at jeg nevnte 1060 var i utgangspunktet tilgjengelighet på bruktmarkedet. Ser at det ligger en god del 1060 i Bergensområdet, får 6GB kort for 1500,- på det laveste, ellers mange 3gb og 6gb kort til under 2000. AMD finnes det mindre av, men ligger litt assorterte 570 og et 580 kort for under 2000,-.

    Er det spesifikke kort jeg IKKE bør kjøpe fra AMD? Kan et 560 feks gjøre jobben? Er 4xx fortsatt aktuell til mitt bruk, mener arkitekturen er ganske lik som 5xx, men jeg vet ikke om det er noe teknologi som er relevant for meg som ikke kom før 5xx serien.

    Jeg har ikke dårlig tid, så jeg kommer nok til å følge med på markedet en liten stund. Om det er lurest å vente på et pent brukt 580 til en rimelig penge, så gjør jeg det. Jeg kommer ikke til å bytte dette kortet på en god stund.

    Igjen folkens, tusen takk for gode svar, setter stor pris på dem.

  10. Konen min vurderer å søke seg inn på Jernbaneskolen, og jeg lurer på om det er noen kloke hoder her som kan besvare noen spørsmål.

     

    1. Hun har fagbrev som tavlemontør (elektrofag), er dette nok? Ble forvirret av hjemmesiden deres kontra lovdata. Hun har ikke gått allmenn påbygg.
    2. Hvordan er jobbmulighetene? Har forstått det slik at skolen tar inn folk på grunnlag av hva NSB rapporterer at de trenger, men samtidig leser jeg om at NSB ikke tar inn så mange som de sier at de trenger.
    3. Hvordan er mulighetene for å få arbeid i Bergen? Det er her vi har alt av nettverk, og med barn og andre faktorer så er det en deal-breaker om vi må flytte hele lurven til Østlandet.
    4. Er det noen fordeler med å være kvinne i dette yrket? Er det slik at NSB ønsker flere kvinnelige lokførere, eller stiller man på lik linje alle sammen?
  11. Mye fancy ord her som jeg forstår lite av, men jeg satt meg ned å prøve litt forskjellig på HTPCen.

    Det er bare Twitch som bruker i nærheten av så mye GPU. Som sagt rundt 80% i 1080p 60, og 35-40% i 720p 60. Dette gjelder i alle browsere. Om jeg skrur av hardware acceleration går forbruker ned drastisk, men CPU load ligger rundt 30-50%. Dette gjør dog at streamen blir veldig rar, hakkete og dårlig å se på, selv om ingen av komponentene ligger over 50% load. Jeg har lest at Twitch bruker en litt uvanlig avspiller som bruker HW acceleration uansett, men vet ikke hva dette gjør eller betyr for meg. Å skru av HW-A i chrome gjorde iallefall opplevelsen mye verre.

     

    HBO-nordic - ca 10-15% GPU

    Netflix - ca 10% GPU

    PrimeVideo - ca 15% GPU

    NRK Super - ca 15% GPU

    Youtube 1080p 60 - ca 5% GPU og 20-25% CPU

     

    Ingen av de nevnte tjenestene oppleves som hakkete, det er bare Twitch i 1080p 60 som er i nærheten av å makse GPUen til en hver tid.

    Har også funnet ut at 7870 bare har support for 1440p 60, så det er jo enda et incentiv for å bytte til noe som støtter 4k 60.

     

    Tusen takk for alle svar så langt, setter pris på at dere forsøker  :)  

  12. Kjørte ned oppløsningen på tven nå til 1080p, ingen forskjell i GPU bruk. Skrudde ned kvaliteten fra 1080p 60 til 720p 60 og gikk fra 80-85% til 30-40% GPU bruk.

     

    Så 4k vs 1080p hadde ingen nevneverdig forskjell. 

     

    Intel skjermkort skal gå samme med billig apuer, så tror heller AMD nedproter drivere for eldre skjermkort. Er heller det problemet ligger.

     

    Installerte nye drivere i går for å se om det var noe forskjell, men det er nok sant som du sier at dette kortet er for gammelt til å bli prioritert. Det kostet jo også 1900,- for over 6 år siden, så jeg forventer ikke mirakler heller. Litt derfor jeg lurer på hva som er det beste kortet for mitt bruk til ca 1500,-. 

  13. Det må være noe annet som er feil på din maskin. Jeg har ingen problemer med Twitch 1080P på min I3 laptop med innebygd grafikk.

    Spesifikt 1080p 60 ingen problem heller? Om jeg skrur ned kvaliteten til 720p går belastningen ned til 20-30%, og har aldri opplevd særlig problemer med Twitch før. Merket det først nå når jeg så på CS-majoren som foregår nå. 

    Kan det ha noe med at den oppskalerer til 4k kanskje?

  14. Etter at min stasjonære pc ble nedgradert til mediapc for et par år siden, har den først nå begynt å vise sine begrensninger. Cpuen (3570k) holder fortsatt koken, men i går merket jeg for første gang begrensningene i mitt Radeon 7870. Ved streaming av Twitch i høy kvalitet, spesifikt 1080p 60, øker belastningen til 80-100% på GPUen og jeg får perioder med hakking og generelt en dårlig opplevelse.

     

    Mitt første spørsmål er jo om det er mulig å forbedre mitt nåværende skjermkort, selv om jeg innser at denne kampen kan være tapt. Det er et Gigabyte HD7870 OC Windforce 2GB om dette har noe å si.

     

    Mitt andre spørsmål er jo hva jeg burde se etter. Det blir et brukt skjermkort, og jeg tror jeg har resonnert meg frem til at et 1060 kort er sweetspot på bruktmarkedet nå. Burde jeg gå for 3gb eller 6gb i så fall? Jeg streamer til en 4k tv, men jeg spiller aldri spill på denne maskinen. Er Vram høyaktuelt når man skal streame i 4k også, eller bare spilling?

  15. De fleste problemene er med D5 og automatkasser, men ikke alle har problemer. Service og bruk spiller en stor rolle. De fleste automatkasser skal ha oljebytte, filter og flush hver 60 tusen km, dette er det langt fra alle som følger da det koster en del, ca 5 tusen.

    D2 (PSA motor) hadde vel noe problem med tett oljesil til turbo hvis jeg husker riktig, lang skiftintervall på olje (30 tusen) gjorde dette mye verre. Partikkelfilter er også lagt inn som bytte i service på kmstand rundt 120-140 tusen. Kost ca 10-15 tusen på D2.

    Du har rett i det du sier, men dette gjelder hovedsaklig motoren som varte frem til 2011. I midten av 2011 var det et skifte, og modellen skiftet navn fra drivE til D2. Gamle har ca 109 hk og nye har 115 eller noe.

  16. Det kan være litt rusk med disse modellene ja. Vi gikk for en D2 modell med manuelt gir. De tidligere DrivE modellene sliter med partikkelfilter og registerreim. D2 modellen har ikke disse problemene. Automatgirene vet jeg lite om, bortsett fra at de ofte er veldig treige. Jeg fikk ikke anbefalt automat i forbindelse med D2 iallefall.

     

    Ellers etter 2 år og ca 25.000km så har vi hatt feil med en adaptisk hovedlykt som ble dekket under garanti, ellers bare vanlig vedlikehold. Vår bil har heller ikke gått mer enn 85.000 km, så kanskje det verste er foran oss. Kan være verdt å nevne at Volvo har 5 års garanti fra rundt 2011, en nyere V70 med nybilgaranti kan derfor være å foretrekke foran en eldre XC60 hvis dette er noe som betyr noe for deg.

  17. Jeg eier i dag en 2012 modell V70, og har prøvekjørt XC60 et par ganger.

    • V70en er lavere, men man sitter relativt høyt likevel. Mye høyere enn BMWene jeg har eid tidligere. XC60 er såklart uansett høyere.
    • V70 er mye mer komfortabel. Jeg ble regelrett skuffet av komforten i XC60. V70en vi eier er en Summum utgave, så ingen sportsunderstell, og den er veldig myk. Perfekt til familiebruk, ikke så spenstig på en svingete landevei. XC60en er mye stivere for å kompensere for økt tyngdepunkt, men den er heller ingen sportsbil gjennom svingene.
    • V70 har større bagasjerom. Vi fikk inn en stor Emmaljunga barnevogn på langs i bagasjerommet (!), noe som betyr at man kan pakke trygt å godt ved å plassere ting på gulvet og inntil seteryggen, og ikke oppå vognen. 
    • Bakseteplassen er veldig god i V70. Jeg er 1.83 lang og har et stort bakovervendt barnesete bak meg. Dette har jeg ikke prøvd ut i XC60, så jeg vet ikke hvordan den stiller her.
    • V70 bruker mindre drivstoff
    • Mener også at det var mer veistøy i XC60.

    Eneste grunnen til å velge XC60 er bakkeklaring, sittehøyde, bedre utvalg av biler med 4x4 og at man kanskje liker designet bedre. Jeg prøvde XC60 fordi jeg var veldig lysten på litt mer oversikt i trafikken, men jeg ble litt skuffet og fant ut at det ikke var verdt det for meg. Ulempene veide ikke opp for fordelene. Men du må for all del prøve begge bilene. Kan være du får et helt annet inntrykk enn meg. Kan også nevne XC70 oppi det hele. Kanskje det er et greit kompromiss mellom de bilene du ser på.

  18. Skal arrangere et lite mini-lan i borrettslagets felleslokale og har kommet til nettverksdelen av arrangementet. Vi blir 8-10 personer.

    1. Holder det med 60 ned? Det er dette som er standard i lokalet og jeg har ikke fått tilbakemelding fra CD om en evt økning den aktuelle helgen. Er ikke snakk om fildeling og diverse. Tror ikke personlig at det blir et problem, men tenkte å høre for sikkerhetsskyld.
      Har for ordens skyld 500/50 i egen leilighet, så det kan arrangeres der om det blir for lite.
    2. Switcher, noe man må tenke på når man kjøper? Holder det å bare kjøpe to billige 8-port switcher og seriekoble? For eksempel denne http://www.prisjakt.no/product.php?p=283805
    3. Hvordan er det best å koble dette? Jeg regner med at det er koblet modem -> CD router som standard, hvordan er det best å koble switchene? Taper man på å seriekoble? Er det best å koble switchene til forskjellige uttak på routeren?
    4. Er det noe fordel å kjøpe en 16-port kontra to 8-porter?

    Takker på forhånd for svar, er helt håpløs på dette.

×
×
  • Opprett ny...