Gå til innhold

MoonTheLoon

Medlemmer
  • Innlegg

    310
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MoonTheLoon

  1. Som en som spilte mye Theme Hospital på slutten av nitti-tallet og også tatt det fram igjen med jevne mellomrom siste årene etter at det kom på GOG, så gledet jeg meg til å prøve dette. Og jeg må si at dette spillet meget bra. Det har alt det gamle hadde, men også mye mer. Det fryder meg også at de har beholdt såpass mye av detaljene i humoren, spesielt med PA-anlegget.

     

    Til dels enig i at det er lett de første sykehusene, men jeg synes allikevel det er passe nok utfordrende dersom man går for å få tre stjerner. Etter hvert begynner det å bli større utfordringer og noen sykehus som jeg også failer på og må begynne på nytt.

     

    Jeg er overrasket over hvor mye "dybde" de har fått inn i spillet med research, training og marketing. Selv om det er relativt rett fram så gir det et element av planlegging og strategi for sykehusdriften over tid.

     

    Det jeg liker mest er at det er så mange mer items og dekorasjoner enn forgjengeren. Liker det for å gjøre sykehuset mer visuelt interessant, men også at det gir direkte effekter på diverse forhold som behandling, diagnostikk, happiness etc.

     

    Det gleder meg å unlocke nye rom og elementer, og bare det å oppdage at man kan lage kafé var en liten høydare (selv om den var litt kjedelig og ikke hadde så mye spesielle dekorasjoner som andre rom).

     

    Ser at noen over her tror det bare er de fem-seks første sykehusene man har å spille på, men det er i hvert fall 10-11 som jeg har på kartet nå.

    • Liker 2
  2. Vi tar kortversjonen først: Jeg har behov for en bibliotekprogramvare for video. Tilsvarende som Lightroom er for foto. Også med en god avspillings- eller visningsmodul.

     

    Jeg hadde i utgangspunktet trodd at dette er et enkelt behov som skulle ha vært godt dekket i markedet, men tydeligvis ikke. Etter å ha diskutert dette med både eksperter i butikker og andre foto- og videoentusiaster kan det virke som at jeg er alene med mine utfordringer og problemer med de løsningene som finnes.

     

    Som premiss ligger det at jeg i denne situasjonen er en vanlig hobbyfotograf og videofilmer, men er over middels interessert og kjent med semiproffe-arbeidsflyter. Jeg tror derfor behovet mitt faller imellom to stoler; amatør og proff.

     

    Dette behovet er da primært knyttet opp mot hjemmevideoer, hverdagssituasjoner av barn og mindre eventer. For større «eventer» eller hendelser som fortjener en egen «redigert» video bruker jeg Adobe Premier, og det funker bra som en egen arbeidsflyt der jeg laster inn kildematerialet fra mapper. Men dette blir en altfor omfattende og unødvendig jobb når jeg bare vil lagre og se på råklipp.

     

    De jeg har snakket med som jobber med video virker ikke til å forstå denne bruken, men jeg tror det handler om at de har det som jobb og at de derfor aksepterer å bruke mer tid på dette, samt at de stort sett filmer hendelsesbasert og derfor «alltid» skal bearbeide eller redigere klippene etterpå. Som sagt så funker det bra for meg også i de tilfellene, men det er ikke den slags bruk jeg snakker om.

     

    Jeg mistenker da også at andre amatører ikke har oversikt over videoklippene sine, har de bare lagret på disk uten system, får ikke brukt dem og heller da ikke har nok interesse til å ta steget forward for å skrike ut om behovet sitt.

     

    Skal forsøke å forklare nærmere hva jeg mener:

     

    Et bibliotek- og arkivprogram som gjør det lett å holde oversikt over videofiler, selv om filene er lagret originalt på en mappestruktur. (det er dette jeg mener er tilsvarende som lightroom er for bilder). Mappestrukturen min er fordelt på hvilken kilde de kommer fra, dvs. Hvilket kamera som er brukt. Dette i hovedsak pga. det enkeltes kamera importprogramvare og at det generelt er ryddig å skille dette. I biblioteket ønsker jeg at man kan sortere og gruppere på dato, og på den måten se videoklipp fra ulike kilder sammen. Eksempelvis har man filmet med to kamera samtidig. Dersom jeg for eksempel skulle ønske å omstrukturere hele mappestrukturen til å bare være datobasert uten å skille på kamera og filtype ville et biblioteksprogram kunne gjøre dette også.

     

    Visningsmulighet for å spille av flere klipp sømløst for et valgt tidsrom eller gruppering. Typisk bare spille av klipp for en gitt dag uten noe mer fuzz med å manuelt klikke på hver fil og spille den av. Dette overrasker meg nesten mest at ikke finnes. Når jeg bruker mac åpnes alle videofiler i separate quicktimevinduer og jeg har ikke funnet noen mulighet for å la bare ting spilles av på rekke og rad. Noen har foreslått å importere det jeg vil se i adobe premier og bare trykke play der, men det funker ikke til daglig bruk og det blir en for omfattende arbeidsflyt. Jeg vil bare spille de av!

     

    Avspillingsfunksjonen på selve videokameraet er det beste å sammenligne med. Til mitt bruk her funker det veldig bra å bare koble videokameraet til tven og spille av på den måte. At ikke tilsvarende finnes etter å lagret på PC/mac synes jeg er rart. Det er nesten så jeg har vurdert å bare kjøpe nye minnekort og lagre de gamle for å spille av på denne måten. Men det er jo ganske drøyt...

     

    Typisk situasjon: familien er på besøk og jeg skal vise frem videoer fra det siste halvåret, plug and play med videokameraet. Ikke så enkelt når videoklippene er importert over til dataen.

     

    Ikke en kjernesak, men relatert; Mulighet for å sette keywords på videoene hadde også vært bra, slik at jeg raskt kan søke opp en situasjon eller noe uten å måtte huske hvilket kamera som ble brukt og hvilken dato det var. Er ikke fan av å organisere mapper ut i fra hendelser, typisk «Sommerferie 2014» eller «Konsert Daft Punk», det blir altfor rotete og usystematisk etter min mening med altfor mange hendelsermapper. Der er også lightroom bra for bilder ved å ha mulighet for å opprette Collections for sortering inne i biblioteket.

     

    Jeg bruker i hovedsak en Canon Legria G30 og en GoPro Hero 6 black (samt eldre GoPro). Men har også typisk videoklipp fra andre kameraer som Sony, iPhone, gamle digitaliserte Hi8 og 8mm filmer etc. Et felles bibliotek som håndterer ulike formater hadde da vært en fordel. Jeg har for eksempel opplevd problemer med lyd fra Canons .mts filer i noen programmer jeg har forsøkt.

     

    Har forsøkt en del de siste årene, prøvd det meste Adobe har å by på, og Bridge er kanskje det nærmeste men det har noen mangler. Lightroom selv hadde kanskje også vært et alternativ siden den har mye av det jeg etterspør, men da må jeg i tilfelle opprette et eget bibliotek for film med «alt» det innebærer av praktiske forhold. Og lightroom er et foto-program og bare det er et argument for å ikke bruke det til video mener jeg.

     

    Håper det finnes noen andre der ute med noen synspunkter som enten bekrefter eller gjerne helst avkrefter min påstand om at det ikke finnes noe. Ønsker gode refleksjoner og idéer rundt dette. Tankene mine om dette er vanskelig å formidle 100 % i tekst, men jeg forsøker allikevel.

    Er det bare meg?

     

  3. Hei

     

    Hørte en låt på en tilfeldig radiokanal jeg kom over på lørdagsmorgen. Mellom låtene ble det sagt at jeg hørte på fmm 99,3, noe som ut ifra google ser ut til å være studentradioen radio nova i Oslo. Låta ble forøvrig spilt to ganger i løpet av en time.

     

    Låta vil jeg si faller innenfor electronica/sample/turntablism sjangeren, eller noe sånt. Det var altså en ren instumental.

     

    Det eneste jeg har av informasjon å gå ut fra var at låta åpnet med Indiana Jones temaet. Noe som gjør dette til en vanskelig sak å google etter siden mange har på en eller annen måte samplet eller remixet dette temaet. Låta ellers baserte seg til en viss grad på dette temaet. Siden dette ca var electronica er det svært vanskelig å forklare låta, men den hadde en repeterende form...

     

    Så hvis noen tilfeldigvis vet hva slags Indiana Jones låt som ble spilt på denne radiokanalen eller har gode forslag på "proffe" låter som åpner Indiana Jones temaet og sampler dette videre, er jeg takknemlig. For så vidt godt mulig at dette var en amatørlåt laget av en lokal dj også, men men...

     

    Bonusspørsmål:

    Hvilke låter ble spilt før og etter nevnte Indiana Jones sample på radio fm 99,3 lørdagsmorgen? Disse var også låter jeg kunne tenkt med å hørt nærmere på, men som det selvfølgelig er klin umulig å forklare...

     

    Til info og for å svare på mitt eget innlegg, så fant jeg låta etter litt mer research. Var forresten mer turntablism enn electronica.

     

    DJ Amazing Clay - Super Jones

     

    http://www.myspace.com/djamazingclay/music/songs/super-jones-2007-18101707

     

    DJ Yoda er også kjent for å spille denne live...

  4. Hei

     

    Hørte en låt på en tilfeldig radiokanal jeg kom over på lørdagsmorgen. Mellom låtene ble det sagt at jeg hørte på fmm 99,3, noe som ut ifra google ser ut til å være studentradioen radio nova i Oslo. Låta ble forøvrig spilt to ganger i løpet av en time.

     

    Låta vil jeg si faller innenfor electronica/sample/turntablism sjangeren, eller noe sånt. Det var altså en ren instumental.

     

    Det eneste jeg har av informasjon å gå ut fra var at låta åpnet med Indiana Jones temaet. Noe som gjør dette til en vanskelig sak å google etter siden mange har på en eller annen måte samplet eller remixet dette temaet. Låta ellers baserte seg til en viss grad på dette temaet. Siden dette ca var electronica er det svært vanskelig å forklare låta, men den hadde en repeterende form...

     

    Så hvis noen tilfeldigvis vet hva slags Indiana Jones låt som ble spilt på denne radiokanalen eller har gode forslag på "proffe" låter som åpner Indiana Jones temaet og sampler dette videre, er jeg takknemlig. For så vidt godt mulig at dette var en amatørlåt laget av en lokal dj også, men men...

     

    Bonusspørsmål:

    Hvilke låter ble spilt før og etter nevnte Indiana Jones sample på radio fm 99,3 lørdagsmorgen? Disse var også låter jeg kunne tenkt med å hørt nærmere på, men som det selvfølgelig er klin umulig å forklare...

  5. Reggie har interessante poenger som jeg absolutt kjenner meg igjen i. Det er mangel på tid vi har, og det er denne tiden nintendo kjemper om. Tid er grunnen til at jeg kun kjøper et fåtall spill som fanger min interesse eller som jeg kjenner til fra før. Flere jeg kjenner har lagt spillkonsollen helt på hylla fordi at dette ikke er en prioritet lenger, og da også til fordel for helt unyttige ting som surfing og tv-serier i den tiden man har til overs. Jeg mener dette viser at nintendo, nok en gang, tenker i andre baner enn det man tradisjonelt gjør og ser på andre "trusler" for sin business enn de åpenbare.

     

    Når det gjelder DS vs iPhone; jeg bruker DS omtrent utelukkende hjemme i stua. For meg er DS kun enda en platform med sitt unike spillbibliotek. Jeg kunne aldri tenkt meg å spille de "dype" spillene på farten, jeg kan ikke se for meg at jeg hadde orket dette rett og slett.

  6. Her har du nok gått glipp av vesentlige ting i spillet;

     

    Jo, det er Alan som har skrevet manuskriptarkene man finner rundt om kring. Dette gjorde han den første uken han ikke husker noe fra. Dette får du vite i episoden "the truth". Mørket er editor og "muse" for skrivingen.

     

    Han klarer å rømme før han skriver slutten der mørket får makt og blir helt fri. Og når han husker hva som har skjedd forsøker han å skrive ferdig manuskriptet med en "happy" ending der mørket ikke kommer fri. Dette finner han også ut at ikke er mulig uten at han ofrer seg seg.

     

  7. selv om Yahtzee har et unektelig godt poeng: "If he know's what is coming, why doesn't he do anything to change it?"

    ? Det utsagnet der tyder jo på at en ikke har fått med seg hva som skjer, men nå skal en ikke ta yahtzee-fyren seriøst heller da.

     

    Skriver resten i spoiler sånn i tilfelle:

     

    Hele poenget er jo at Alan er besatt av mørket når han skriver hva som skjer. Dette husker han jo ikke etterpå når han opplever det. Når han først finner ut av ting jobber han jo livet av seg for å komme seg tilbake for å forandre det. Så "why doesn't he do anything to change it?", han gjør jo det!

     

  8. Jeg synes historien ble lagt frem på en god måte og det er ikke mye negativt å si på historiefortellingen. Man forstår jo hva som skjer innen de rammene som historien gir oss. Selvfølgelig sitter man med en rekke spørsmål når man spiller, det er jo hele hensikten. At man sitter igjen med spørsmål etter slutten er også hensikten, det blir sagt i åpningssekvensen også.

     

    Jeg synes spillet fortalte historien på en glimrende måte. Man lurer på om det som skjer er virkelig eller om det kun er i Alans hode. Man lurer på om det skjer overnaturlige ting, eller om Alice virkelig er kidnappet.

     

    Jeg er ikke helt enig i at historien var forutsigbar. Underveis var jeg inne på tanken om at Alan hadde drept Alice, blitt sprø og brukt den første uken på å dra rundt om kring å skrive manuset og legge ut spor til seg selv. Derav kaffetermoser, manus og våpen.

     

    Et av de bedre spillene. Og jeg kan legge til at jeg var genuint redd de første to/tre episodene. Etter hvert som jeg fikk oversikt over historien og kontroll på situasjonen ble jeg mer trygg.

  9. Siviløkonomer og sivilingeniører har vel stort sett ca. samme startlønn i snitt, har de ikke? Forskjellene er relativt minimale, og det varierer over tid hvem som "vinner".

     

    Vi bygg-sivilingeniører som går ut i år har i nesten 100 000 mer i grunnlønn enn samtlige siviløkonomer jeg kjenner, også mange fra indøk som går inn i økonomibransjen ligger nede på 370-tallet.

  10. Jeg får alltid lyst til å betale mest mulig når det er sånne opplegg, bare for å støtte at de gjør det slik. Men på grunn av økonomien akkurat nå falt det litt i fisk. Jeg holdt på å betale 300,- men endte opp på 50,- etter å ha vurdert pengebeholdningen fremover.

     

    Skulle i utgangspunktet betale en sum med desimal ",", men fikk opp en warning at jeg burde kontrollere amerikansk vs europeisk tegnsetting. Hadde tatt seg ut å betale flere tusenlapper.

  11. Vi er ute etter en sang som jeg tror spilles litt ofte på radioen, spesielt p3:

     

    Eneste vi vet er at den har et refreng med noe som ligner på dette:

    - so won't/don't you leave me (all) alone

    - why won't/don't you leave me (all) alone

     

    Etter dette kommer det noen piano akkorder, så fortsetter refrenget.

     

    Sangen er litt poprock.

     

    Men nå skal det sies at det kan hende vi bommer helt på teksten, for vi finner ingen riktige treff på lyricsider. Det essensielle er pianoet i refrenget.

×
×
  • Opprett ny...