Jump to content

listen

Medlemmer
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by listen

 1. Takk for tips. Jeg har funnet frem en usb forlenger nå, så skal teste litt mer. Skal prøve å skru av 3D audio. Den har stått på frem til nå, og det spillet jeg har testet mest på er Warzone.
 2. Den medfølgende kabelen støtter HDMI 2.1. Testet og bekreftet av Vincent Teoh på HDTVTest på Youtube. Bruker den også selv på en Q95t med stort hell.
 3. Jepp, samme leste jeg. Opplever også lyden som veldig bra, det er bare tilkoblingen til PS5 som skorter. Det er for all del ikke konstan knitring, kanskje hvert 2-3 minutt så kommer det en kort, høyfrekvent «knitrelyd» (synes crackling på engelsk er mer beskrivende enn knitring). Virker absolutt ikke som jeg er alene om dette ref interwebben. Prøvde å koble til mottakere via en usb-forlenger i går. Helt fri sikt mellom dongle og hodetelefonene, det hjalp kanskje litt, men endte opp med å tilbake bytte til DT770. Jeg sjekker med HiFi-klubben om de er kjent med problemstillingen. Dersom en ny mottaker kan hjelpe er jeg villig til å prøve dette. Viss ikke så går de dessverre tilbake.
 4. Jeg har justert dette via menyen på PS5. PS-knappen, velge lyd, så justere som ønsket. Kjenner jeg er litt skeptisk til Pulse også. Lurer på om jeg bare skal play it safe og gå for et kablet headset. Evt slenge en modmic på DT770 som jeg allerede har.
 5. Da har Audeze Penrose vært i hus noen dager, og jeg har fått testet litt. Har testet dem koblet opp mot PC med USB (2,4ghz), PC med aux, PS5 med USB (2,4ghz) og mobil med Bluetooth. Siden mesteparten av bruken er med PS5 her, så satser jeg på det går greit å poste noen førsteinntrykk i denne tråden. Positivt: Lyden er upåklagelig (når den funker). Er dårlig til å beskrive lyd, men alt er superklart. Funker meget bra til musikk, detaljer i lydbildet kommer mye bedre frem enn på f.eks. DT770 Pro. Hører også lett hvor det er folk i Warzone. Har bare såvidt prøvd ut ulike presets, men forventer at man kan tweake lyden mer mot personlige preferanser her. Kunne kanskje hatt litt mer tyngde i lave frekvenser, mulig dette kan løses i presets/EQ. Negativ: Jeg opplever dessverre tidvis knitring/crackling når jeg er koblet opp mot PS5. Har ikke opplevd dette via PC/Aux/Bluetooth. Men på PS5 så knitrer det forholdsvis høyfrekvent med 1-3 minutts mellomrom. Needless to say, veeeeldig irriterende. Jeg har PS5 på siden av TV-benken med klar utsikt til der jeg sitter (ca 2,5 meter). Har testet USB port fremme og bak på PS5, men samme resultat. Jeg har også fått 2 disconnects, men det er knitringen som tar knekken på meg. Sitter liksom bare og venter på det. Njaaa: Komfort-messig så er disse helt ok, men ikke så mye mer. Jeg har ganske stort hodet, men opplever ikke dette som et problem her. Putene er komfortable og dekker hele øret uten problem. Blir noe varmt/klamt rundt øret. Men det mest negative for min del er selve «hodebåndet» (??) som hviler på toppen av hodet, som er litt ukomfortabel for min del. Ingen app for iPhone, men om du har Android kan du visst lage/endre presets via app. Bruker du iPhone, så må du koble til via PC (via kabel, ikke dongle) og endre presets via et eget program. Du kan lagre inntil 5 stk, men for å endre på disse må man kable den til PC igjen med kabel. Bra med presets, men veldig tungvint å endre disse (om man ikke har Android). Det kommer heller ikke app til iPhone, da Apple krever en slags chip i hodetelefonene, som ikke er på plass. Mini konklusjon: Jeg elsker lyden, men dette fremstår som et litt uferdig produkt i mine øyne. Når de i tillegg koster 3.200,- så forventer jeg bedre quality control. Uten knitringen så hadde jeg vært veldig fornøyd, men jeg klarer ikke å overse akkurat dette. Jeg er usikker på om feilen kan utbedres ved firmware, eller om det ligger i hardware. Leser jo at ganske mange opplever samme problemer. Jeg tenker å prøve en USB-hub/-forlenger, men om ikke det fungerer så blir de nok levert tilbake. I så fall går jeg nok for en variant med ledning, f.eks. Sennheiser PC38X som jeg ser har fått gode skussmål (men må bestilles fra over dammen i skrivende stund).
 6. Nja, PS5 sender jo ut 1080p/120hz via HDMI 2.0, så er det opp til Monitoren/TV'en om den støtter det. Jeg har lest om noen som spiller på monitor som har måtte oppdatere bios/edid på skjermen for at den skal kunne motta 1080/120 via HDMI, så mulig det er noen handshake issues ute å går her. Nå spiller jeg selv på TV, så skal ikke uttale meg for bastant om hva som funker og ikke funker på monitorer. Men kan bekrefte at jeg får 1080p/120hz på Samsung Q95T med HDMI 2.1 Se forøvrig denne tråden fra reddit om flashing av EDID for å støtte 1080/120 for diverse monitorer. https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/kjy3pl/flash_custom_edid_to_enable_120hz_on_your_ps5/
 7. PS5 klarer 1080p i 120hz. Bare ikke 1440p foreløpig. Men det er ikke så mange spill som støtter det, samt det er litt klønete å skru det på. I f.eks. Cold War får du 1080p/120hz. Du får bare ikke valgt det direkte i spillet. Du må på forhånd velge «performance» i PS5 settings, slik at systemet foretrekker bildefrekvens. Så switcher PS5 over på 1080p/120hz. 1080p/120hz fungerer ikke, slik jeg har forstått det, på PS4 enhanced spill. Så f.eks. Warzone som kjører «PS4 Pro»-kode på PS5, gir max 60fps på PS5, mens XsX støtter 120fps på samme spill.
 8. Anbefales! Top 3 spill jeg spilte i fjor.
 9. Kan aldri tenke meg at det har noe å si. Jeg er ganske sikker på at CDON/Coolshop får jo pengene sine av Klarna (coolshop brukte ihvertfall Klarna) med en gang selv om du velger faktura som betalingsmetode. Deretter er det Klarna sitt problem om du ikke betaler. Om ikke Klarna får pengene sine, så selger de kravet videre til et inkassoselskap. Om ikke inkassoselskapet får pengene sine, så får du staten på nakken, og det ender opp med lønnstrekk. Så strengt tatt er det ditt problem til slutt 😬😂
 10. La inn en bestilling på Demon’s Souls og Ori WotW (Switch) til samlet sum 820 inkl frakt etter jeg ble varslet via Prisjakt i går kveld. Denne har faktisk blitt sendt i dag. Jeg så heldigvis ikke at hele spilldelen av Proshop var helt feilpriset før etterpå, så gikk ikke helt mental på bestillingen, som sikkert var grunnen til at den gikk igjennom.
 11. Glad to help! Hadde på varlsing for en kompis som har vært på jakt siden November, uten mulighet for å bestille i arbeidstid
 12. Coolshop https://no.coolshop.com/produkt/playstation-5-console-825gb-ssd-nordic-sony-playstation-5-dualsense-controller-white/237K65/
 13. Har hatt «vanlige» headphones i form av Beyerdynamic DT770 Pro, den første Beats by Dr.Dre og Sony MDR-1000X. DT770 er still going strong på 12.(ish) året. Beats klokkene er gått i oppløsning for lengst. Skulle jo helst ha testet de i forkant, men tok en råsjans på å bestille dem etter å ha lest endel erfaringer/tester her og der. Tror nok jeg blir fornøyd med lyden, håper bare jeg slipper dropouts som jeg ser noen er plaget med. Men har ganske fri sikt til PS5’en, så tror det ordner seg. Har litt større hodet enn snittet da, så håper de er comfy. Virker også som Audeze er på hogget og har løpende oppdatereringer av firmwaren. Så kan de faktisk brukes til jobb også. Det blir jo endel videomøter for tiden, og disse kan nok funke til både kommunikasjon og litt musikk mellom slagene. Om de leverer like bra som DT770 Pro på lyd, så skal jeg si meg fornøyde.
 14. Jeg måtte vike for presset i dag. Audeze Penrose er i bestilling. Rasjonaliseringen var at jeg bor i en lytt leilighet, og har ikke mulighet for noe stort anlegg. Pluss at jeg sparte jo ca. 3k av å ikke kjøpe PS5 fra scalpers, så sånn sett var det jo nesten gratis, men likevel forsvant det 3k fra kontoen gitt.... 😂 Har til nå brukt Beyerdynamic DT770 Pro 80ohm koblet direkte via kontrolleren. Dette har i grunnen fungert veldig bra, men hadde vært digg med trådløse hodetelefoner med innbygged mic (DT770 har i tillegg 3m kabel...). At jeg kan merge inn musikk/podcast/samtale fra mobilen er jo også et pluss.
 15. Om de gjør en god jobb med Remastered versjonen, og det er en god grunn til å lage den - så for all del, ta betalt (innenfor rimelighetens grenser). Men for spill fra forrige generasjon så holder det med en 60fps patch for min del, slik som God of War, Days Gone og Ghost of Tsushima fikk.
 16. Håper det, men er redd for Sony tar en ny «Spiderman Remastered variant» og bundler en remastered versjon av HzD med Forbidden West Ultimate Super Awesome Edition.
 17. Finn.no er nok (dessverre) det sikreste valget du har om du må ha konsollen kjapt. Du kan jo sjekke tråden om Distill her på forumet, det kan gi den en liten fordel i kampen. Kort forfalt så er det er en chrome-extension som sjekker endringer på websider ved gitte tidsintervaller, og sender deg varsel ved endring, slik du vet når det dukker opp nye PS5 for salg. Lykke til og god bedring.
 18. Det er bra med fokus på det ja. Kudos til de nettbutikkene som prøver å komme med løsninger som gagner kundene. Slike produkter får de jo solgt uansett. Men for å få virkelig sving på det, så burde jo skatteetaten tatt en titt på disse LH-folka. Ref screenshots fra PS5 og joggesko som de kjøper, så bør de jo tjene ganske greit på dette. Lurer på om de faktisk betaler skatt og har dette som en business? Jeg liker det jo ikke, men de kan i det minste betale inn til fellesskapet på lik linje med andre. Et skattevesen som ikke får inn det de har krav på har nok mer å slå i bordet med enn en nettbutikk. On topic: Basert på svaret som kom fra nettbutikkene så bør det vel dryppe litt PS5'er fremover også da, om ikke alle salgene blir sendt ut.
 19. Jeg var i samme situasjon som deg. Om du kjøper Ultimate Edition så følger det med download code på Spider-Man Remastered, dette gjorde jeg og det funket veldig bra. Om du kjøper den vanlige utgaven, så får du visstnok muligheten til å kjøpe Spider-Man Remastered via PS store for noen hundrelapper. Er visst ikke mulig å kun kjøpe Spider-Man Remastered for seg selv uten at man eier Miles Morales. Det var slik jeg forstod det i hvert fall. Merkelig opplegg i grunnen...
 20. Synes jeg gjorde et scoop i går. Fant en PSVITA, inkludert 6 spill og 2 minnekort, med OLED skjerm til 600,- på finn.no Så plukket med meg den, og har bestilt en SD2VITA konverter. Tenker å prøve å jailbreake denne og legge inn CFW, noen som har erfaringer med emulering på PSVITA?
 21. Du har tilgang til spillene så lenge du er PS+ medlem, som det ble nevnt her. I tillegg får du som PS5 eier tilgang til PS+ collection, som er mye av det beste som var til PS4. Som jo bør være ganske perfekt for deg som har skippet en generasjon.
 22. Prøvde å svinge meg rundt NYC i Spider-Man remastered i 30fps, etter jeg hadde hatt endel timer i PerformanceRT mode med 60fps. Det varte ikke lenge for å si det sånn. Marginalt bedre fidelity på grafikken, men totalopplevelsen senkes pga generell flyt i bildet. Har egentlig ikke vært så opptatt av 30/60 FPS før, visste nok ikke bedre.
 23. Det kjørte i 4K60 (checkerboard) om man hadde spillet på disc og ikke patchet det. Denne modusen var visstnok unlocked på v1.0, men ble siden patchet til 30fps. Jeg har det kun digitalt, så helt supert at de fikser dette for alle versjoner. Skal fort spille dette på ny, BOYY!!
×
×
 • Create New...