Jump to content

atlef

Medlemmer
 • Content Count

  1087
 • Joined

 • Last visited

Blog Entries posted by atlef

 1. atlef
  Hei igjen godtfolk, da var den endelig klar. Her forklarer jeg hvordan du bruker vLite til å integrere SP1 til DVD-en din ved hjelp av vLite. Se screencasten på Showmedo.com
   
  Har fremdeles en del småproblemer når det gjelder lyden, måtte laste opp og endre på denne casten fire ganger. Men ser nå ut til at problemene er løst.
   
  atlef.
 2. atlef
  Så jeg laget enda en cast, som denne gangen forklarer hvordan du kan lage din egen Vista SP1 DVD ved hjelp av vLite.
   
  Ser at det er endel som lurer på dette, så jeg tenkte det ville være nyttig for flere av dere som vurderer en reinstallasjon, eller simpelthen ønsker å legge Vista inn på den nye maskinen deres.
   
  Igjen vil denne casten dukke opp på showmedo.com.
  Linken dukker opp her så snart de har redigert/godkjent denne.
  Manus : koss_gjoer_me_det_SP1.docog bokmerker : bookmarks_ep3.html legges ut for de som måtte ha interesse av det.
   
  Nå går prosessen med å produsere screencastene langt kjappere, nå som jeg har fått litt erfaring med programmene og vet endel mer hvordan jeg skal gjennomføre dette.
  Det er og mulig at min fremgangsmåte ikke er ideel, ei heller den enkleste.
  Men jeg beveger meg iallefall fremover.
  Igjen så er jeg takknemlig for alle kommentarer og tilbakemeldinger som måtte dukke opp.

   
  atlef.
 3. atlef
  Etter mye om og men har jeg endelig fått satt alle delene sammen og lastet den opp til showmedo.
   
  Det tar ca. 24 timer før denne blir gjort tilgjengelig, da de først sjekker innholdet før det kan sees. Vil da legge linken her.
   
  Kvaliteten på denne ble ødelagt når showmedo konverterte den, så jeg må laste den opp igjen. Vi vet enda ikke helt hva som gikk galt, men vi jobber med saken, siden showmedo er avhengig av at videoene som legges ut er av best mulig kvalitet.
   
  Og da var den lastet opp, og kan sees her : min screencast.
   
  Til de av dere som eventuelt ventet på denne, beklager jeg at det har tatt så lang tid.
  Men jeg støtte på mange utfordringer i produksjonen.
   
  Som synkronisering av lyd og bilde. Hvordan bruke de programmene jeg hadde valgt.
  Jeg har laget mange utgaver før jeg endelig fikk en jeg var fornøyd med.
   
  Jeg delte manus opp i deler, som jeg filmet med gtkRecordMyDesktop. Disse kommer i formatet .ogg, så jeg brukte ConvertIT for å gjøre de om til avi/xvid.
  Deretter så jeg gjennom disse samtidig med at jeg tok opp lyden i Audacity og lagret de som .wav, for så å sette de sammen til en fil.
   
  Neste steg var å sette sammen .avi filene i Avidemux og legge lyden inn. Og her støtte jeg på en del problemer, siden Avidemux ikke støtter forskjellig størrelse på filene og mine varierte fra 720x548 - 720x532, så jeg måtte endre på de.
   
  Tilbake til ConvertIT, men dette hadde ingen slik mulighet innebygd. Hvilket sendte meg ut på en lang jakt etter en måte å fikse dette på.
  Løsningen ble å lage en ny funksjon i ConvertIT : mencoder INPUT -ofps 25 -ovc xvid -oac copy -vf scale=720:532 -xvidencopts bitrate=700 -o OUTPUT, noe som tok meg litt tid å finne ut.
  Når dette var gjort, gjentok jeg prosessen med Avidemux, bare for å finne ut at lyden var rimelig utav synk.
  Så det bar tilbake til Audacity, der jeg sammenlignet lengden på videofilene og lengden på lydfilene, slik at jeg fikk disse like lange for så å lime lyden sammen igjen.
   
  Her er det greit å ha backup av alle filene som er produsert, og ha disse organisert i dertil egnede mapper slik at man ikke må gjøre absolutt alt på ny.
   
  Tilbake til Avidemux, og denne gangen virket det.
  (Hadde en god del andre små problemer, men nettet er fullt av info så jeg fant løsning på alle disse og).
  Det er nesten så jeg burde laget en cast av hele prossesen med å lage denne casten. :-)
  Så nå vet jeg veldig mye mer, og regner med at den neste casten ikke tar like lang tid.
  Det er og mulig at min måte å gjøre dette på er ineffektiv, men som sagt, jeg valgte å lage dette under Linux. Og det er ikke like mange fremgangsmåter og gaider til dette.
  (Doh, nå må jeg vel lage en selv :-) ).
  Alle linker ligger som sagt i denne filen. koss_gjoer_me_det_ep01.html og manus, koss_gjoer_me_det.txt
   
  Takker for tålmodigheten og eventuell tilbakemeldig. Både ris og ros.
   
  Så nå er det videre til neste cast, som blir en kort innføring i hvordan integrere SP1 i VistaCD'en.
  Etter den vil jeg ta for meg installering av Ubuntu med bakgrunn i stegene som ble gjort i partisjoneringscasten.
   
  atlef.
 4. atlef
  For de som har interesse av det ligger den her, hos showmedo.
  Som sagt er dette bare en prøve, som omhandler integrering av SP3 ved bruk av nLite.
  Jeg er og kommet et god stykke videre med den casten som handler om PartedMagic LiveCD. Men siden den er langt mer omfattende, tar det litt mer tid og jeg ønsker å være litt mer profesjonell enn den jeg nå har lagt ut.
  Grunnen til denne første, er at jeg ser endel som gjerne vil integrere SP3 nå som denne endelig har kommet ut.
  Takker for all oppmerksomhet og håper noen vil finne den nyttig.
   
  atlef.
 5. atlef
  Og nærmer meg noe.
  I mellomtiden har jeg funnet ut at alle castene vil bli lagt ut på showmedo.com, som ser ut til å passe best for mitt formål.
  Har allerede lagt ut en liten prøve der, men det tar opp i mot 24 timer før denne legges ut etter en gjennomgang/konvertering av de som driver siden. Vil legge link til screencasten her når den er tilgjengelig.
  Den første casten er ikke relatert til den som jeg har jobbet med her. Kun en test slik at jeg selv kan se resultatet og kan gjøre eventuelle endringer som vil gi dere best mulig kvalitet.
   
  Utover dette vil jeg og si at PartitionMagic LiveCD nå er ute i versjon 2.2, se endringer på hjemmesiden.
   
  Takker for tålmodigheten, og vil si at jeg jobber videre med projektet.
   
  atlef.
 6. atlef
  Som med utprøving av Hardy Heron 64/32 bit.
  64bit var meget bra og kjapt, men et av programmene jeg bruker til produksjonen av cast'en er ikke ferdig utviklet for 64bit, så nå er jeg tilbake på 32bit igjen.
  Kjipt å ikke kunne utnytte mine 4GiB med ram. men som sagt, det er på vei.
  Har og kommet over problemene jeg hadde med Firefox 3, da jeg har funnet erstatninger til de utvidelsene jeg er helt avhengig av. Noen mangler enda, men ikke noen av de viktige. Smøre seg med litt tålmodighet, så dukker de opp.
  Så jeg vil anbefale å teste Hardy Heron.
  Har og hatt vårrengjøring i maskinen, og skjøvet Vista til den eldre, tregere og mindre disken. Den skal kun brukes til de få gangene jeg spiller, noe jeg enda setter pris på. Og noen av vennene mine spiller veldig mye, så det er greit å joine de en gang i blant.
  I tillegg så har jeg familien som ikke helt er overbevist om at Linux er for dem/de er avhengig av Windows i jobb/skole, så det er jo greit å henge med.
  Kjører stort sett Windows i VirtualBox ellers.
  Ser at bloggen har blitt lest 301 ganger. Så mulig noen vil se det endelige resultatet, når det er ferdig. Jobber videre med det, men har ikke hatt like mye tid.
  Takker for oppmerksomheten.
   
  atlef.
 7. atlef
  Har nå prøvd forskjellige måter å ta opp dette på. Og funnet ut at det ikke svarer seg å lage alt i en engang, er langt bedre å dele det opp i mindre sekvenser/kapitler.
  Har og eksperimentert med forskjellige oppløsninger, og det viser seg at 800*600 er den som gir best kvalitet kontra størrelse. Og endel av de sidene jeg har lest på, anbefaler dette. Selv med komprimering til en ".avi beholder" som xvid/divx gir gode resultater. Dette kan være greit å ta med seg hvis du vurderer å lage din egen cast.
  Driver å øver meg på pratingen og ser det er lettere å snakke dialekt enn bokmål, men vet ikke om jeg da begrenser meg enda mer til potensielle tittere.
  Synes og enda det er rart å snakke med seg selv slik pluss det høres litt rart ut. Mulig jeg er litt vel blyg. Øvelse gjør mester sies det, så jeg turer videre.
  Legger nok en revidert utgave av manuset her. Bokmerkene er de samme som i forrige post.
  koss_gjoer_me_det.txt
   
  atlef
 8. atlef
  Det går fremover med årstiden, det samme kan og sies om projektet.
  Ble dritlei av alle feil/bugs i Hardy Heron beta, og har gått tilbaket til LinuxMint, som er basert på Ubuntu Gutsy Gibbon.
  Venter i spenning på at Hardy skal komme ut av beta. Ikke nødvendigvis fordi jeg skal bruke denne, men da vil LinuxMint og oppdateres til 5.0. Eneste aberet med dette er at Mint foreløpig ikke har en oppgraderings funksjon, som betyr reinstallering. Men dette vil 5.0 inneholde, så videre oppgradering skal gå fint.
  Har og i det siste prøvd å kommentere screencast'en, men det høres rett og slett "lamt" ut, så jeg vil mest sannsynlig holde meg til en tekstbasert form for screencast. Føles feil og sitte og prate med seg selv slik, men, men.
  Har og fått innhentet alle tillatelser som var nødvendig for å gjennomføre dette uten å bli saksøkt. Alle jeg har kontaktet var meget vennlige, noen har stilt krav som vil bli imøtegått.
  Lurer og på om jeg begrenser meg med å lage dette på norsk, da brukergruppen er en smule mindre enn f.eks engelsk. Eventuelt kan den jo fint lages på begge språk, da jeg er en kløpper i engelsk.
   
  Nytt manus og bokmerker lagt til. Er som sagt ikke langt unna en utgivelse. det største problemet nå er hvor dette skal lastes opp, men saken er under etterforskning.
   
  Takker for oppmerksomheten så langt.
   
   
  hvordan_gjoere_det.txt og hvordan_gjoere_det_ep01.html
   
  atlef
 9. atlef
  Da har jeg kommet et godt stykke videre med dette prosjektet. Har nå kommet til 5. tagning, og jeg begynner å se at det tar form. Tilbakemeldingene fra famile og venner har blitt tatt til etterretning og endel endringer er blitt gjort.
  Legger igjen ved oppdatert "manus" og bokmerke liste.
  Venter nå på en venn som skal bidra med musikk, legge denne til og konvertere videoen til et mer håndterlig format, selv om jeg synes ogg/theora fungerer utmerket.
  Er enda ikke helt sikker på hvor jeg skal laste denne opp, da jeg vil beholde best mulig kvalitet, noe som ikke kan sies om mange av f.eks youtube videocast'ene/gaidene. Kan jo nesten ikke tyde hva som foregår på skjermen. Mulig jeg må opprette egen nettside til formålet. Men har kun prøvd meg på html koding en gang.
  hvordan_gjoere_det.txt oghvordan_gjoere_det_ep01.html
   
  atlef.
 10. atlef
  Fikk endelig lagt inn Ubuntu Hardy Heron beta(vel egentlig en daily-build), og driver på med å få konfigurert den slik jeg vil ha det.
  Her kommer irritasjons moment numero uno inn. Hvorfor i alle verdens dager skal de ha Firefox 3 beta i denne utgivelsen av Ubuntu, da Mozilla selv sier at denne utgaven av Firefox ikke blir ferdig før sommeren en gang. Det stemmer ikke helt, når denne utgaven av Ubuntu skal være en LTS(long term support). Denne kommer omtrent bare i konflikt med Firefox 2, som jeg foretrekker å bruke frem til mine utvidelser virker på Firefox 3. Men jeg har mer eller mindre fikset dette, med å bruke profilbehandleren til Firefox(Firefox -profilemanager for de som lurer). Denne starter først og lar meg velge hvilken profil jeg vil Firefox 2 skal starte med. Vet ikke om dette er helt ideelt, men det fungerer nå for meg. Måtte og lage en symlink til libjavaplugin_oji.so for å få Java til å fungere i Firefox 2. Nok om det.
  Har nå kjørt en visning av videoen til familien, som har gitt litt tilbakemeldinger, både positive og negative i så måte. Så nå må jeg gjøre noen endringer for å få en så bra og opplysende video som mulig.
  Ellers har jeg tatt meg litt tid til å oversette/redigere oversettelser for Ubuntu. Hvilket ikke var så avansert som jeg trodde. Det er bare å registrere seg på launchpad og gå til Ubuntu prosjektet. Det trengs endel flere oversettere for å få en helnorsk Ubuntu utgave.
  Som sagt, så blir dette en form for tilbakebetaling til brukerne. Jeg har fått mer og mer sansen for denne formen for bidrag.
  Anbefaler andre å gjøre det samme. Man må ikke være en leet haxxor nerd for hjelpe. Svar på poster i forumet her eller andre steder. Skriv en brukegaid som andre kan ha nytte av. Alle bekker små........
  Jeg jobber videre med prosjektet, og vil oppdatere bloggen så fort noe nytt skjer.
   
  atlef.
 11. atlef
  Når en på død og liv skal bruke en alpha utgave av et OS som produksjonsmaskin, Men vi blir jo advart om dette når vi installerer.
   
  Må, grunnet diverse feilredigeringer av viktige systemfiler og ingen backup av disse, legge Ubuntu inn på nytt.
   
  Nå som det har nådd beta, bør det være enda litt mer stabilt. Noe jeg syntes at det allerede var, helt til jeg fikk fiklet litt for mye.
  Man lærer så lenge man lever, bare det at noe av lærdommen velger vi å totalt overse........
   
  Men arbeidet vil fortsette så fort dette er ryddet opp i, siden ideen og selve arbeidet med screencasting er spennende og interessant. Og det vil være veldig tilfredsstillende å kunne gjennomføre dette på en så åpen og fri måte. Og finne ut om det lar seg gjøre sånn noenlunde kvalitetsmessig bra.
  Dette vil mest sannsynlig også gjøres under Windows, for en sammenligning, men ikke helt sikkert at jeg kommer til å teste dette.
  Mac har jeg ikke + det er jo skreddersydd for denne type oppgaver.
   
  atlef.
 12. atlef
  Legger som sagt ved en liste over linker som jeg er innom og som kan være til hjelp
   
  hvordan_gjoere_det.html
   
  Og som nevnt, her er manuskriptet jeg mest sannsynlig vil bruke på et eller annet vis, hvordan_gjoere_det.txt
   
  atlef.
 13. atlef
  Starter denne bloggen, mest for å prøve ut formatet, men og for promotering av min kommende screencast "koss gjoer me det?". Det faktum at jeg har vært medlem her lenger enn noe annet sted, gjør at det føles riktig å starte her.
  Som sagt i beskrivelsen av denne bloggen, er jeg en av de som sniker meg rundt i forum, irc kanaler og andre steder der jeg ender opp som følge av linker som følges og søk som utføres. Lager veldig lite lyd, stiller få spørsmål og svarer omtrent kun når jeg vet/eller mener å vite noe.
   
  Men all denne kunnskapen burde helt klart komme andre tilgode. Vi har alle vært nybegynnere, og vet hvor frustrerende det kan være å finne rett informasjon.
   
  Derav navn på blogg og det faktum at jeg har, mest sannsynlig, nok kunnskaper til å utføre jobben med å lage en screencast.
  Har i den senere tid og beveget meg over på en litt mer åpen plattform, Ubuntu er for tiden installert, men jeg er det som kalles "distro hore", så jeg bytter litt vel ofte. Helt unødvendig mener sikkert mange, men føler at jeg har lært veldig mye gjennom å teste Linux distribusjoner.
   
  Vil legge ved et mulig manuskript når dette er ferdig skrevet. Vil selvfølgelig legge denne her når den er ca. ferdig.
   
  Legg gjerne inn kommentarer, både + og - tas imot.
  Sjekk gjerne profilen min for mer informasjon om meg. Og dukk opp en gang i blant for mer info. Tror og det er mulig og abonnere på bloggen.
   
  atlef.
×
×
 • Create New...