Gå til innhold

spirrevippen

Medlemmer
  • Innlegg

    100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av spirrevippen

  1. Beklager hvis dette er et sent svar. Men i kåseri kan du også gå litt bort fra emnet, men pass på å hale deg inn igjen før du havner langt på landet. Ellers stemmer det med sakprosa med humor. Og du kan også ha med dine egne meninger. Et kåseri er veldig subjektivt.

     

    Skal du skrive om Norge på engelsk kan du nevne brunosten, og at vi alltid snakker om været. Velg ting som man kan snakke morsomt rundt, men ikke bli altfor komisk, hold deg saklig også.

  2. Ikke finn deg i det! Har du sagt at du vil hun skal slutte med det, så bør hun slutte med det! Jeg forteller ikke hele venne- og kollegagjengen min om ting som foregår på vårt soverom. Jeg vet at kjæresten min fleiper med det blant kamerater, men da er det i en fleipete tone, ikke sånn sette-seg-ned-og-fortelle tone.

     

    Hun bør respektere at du ikke liker det, og det skjønner jeg godt. Det er, som du skriver, folk du kjenner og treffer, og da er det ikke gøy å sitte å lure på, eller vite, hva de vet om dere og sexlivet deres.

    • Banken min må klare å møte tilbudene jeg kan få i andre banker. Det er altfor lett å skifte bank til at jeg blir i en bank som ikke har noen gode tilbud.
       
    • De bør ha tid til meg når jeg kan, altså etter normal arbeidstid.
       
    • Internett sidene bør være lett å finne frem på, og ha svar på det jeg lurer på. Og finner jeg ikke svar der vil jeg at kundeservicetelefonen skal besvare rask av folk med de rette kunnskapene, og helst ikke koste noe, eller vanlig takst.

  3. Det skader ikke å prøve! Folk jeg kjenner har fått bruke PC pga brukket håndledd, men kroniske smerter i håndleddet er like ille. Du kan jo gå til legen og prøve å få en legeerklæring på det med at du skriver dårlig grunnet skade, og at du sliter med problemer med håndleddet. Forklar smerten for legen, så bør han/hun kunne gjøre det. Så legger du dette ved søknaden. Som sagt, det skader ikke å prøve å søke. Det verste som kan skje er at du får nei, men da har du allikevel gjort dem oppmerksom på problemene dine.

  4. Man kan skrive mye om Italia. Men hvis dere skal presentere landet som et "turistland" kan dere kanskje dele innlegge opp i to og ha en del om strender og slike ting (Capri er forresten fantastisk :love:), Terraccina og Rimini/Cattolica kan også nevnes. Informasjon om disse stedene finnes på sidene til reiseselskaper og Google.

     

    Den andre delen kan være om storbyene, Roma, Milano osv, og om all kunsten, kulturen og bygningene der, forskjellige museer, så får dere litt variasjon.

  5. Hva med Constables Hay Wagon.

     

    Det er et typisk naturbilde, og du kan legge til lyder som snakking, vann, vind, fuglekvitter og bjeffing.

     

    Til Skrik kan du selvsagt legge til et skrik, lyden av folk som går, vind, snakking, fugler, båttuting.

     

    Til Édouard Manets En bar på Folie-Bergére kan du legge til lyder som skåling, et sukk, fransk musikk, flasker som åpnes, latter, høy prat.

     

    Sikkert mange fine bilder man kan legge lyd til. Har du noen flere idéer om bilder?

  6. De feilene som går direkte på verbtider kan du forklare ved at verbet ikke korresponderer med substantivet ("tries", "has", "say", "have", "have", "are"). For eksempel

     

    "In English the verb must correspond with the subject (a noun). You have singular and plural forms, and with a singular subject (I, you, he, she, it, Mary, Mike, the nun etc.) you use a singular verb, and with a plural subject (we, you , they, the monks and the nuns) you use a plural verb. This rule makes the following wrong:

     

    Holy orders tries - The subject "holy orders" is plural, so the verb should be plural too: try.

     

    og bare forklar det sånn.

     

    Rene stavefeil (prey = pray, munks = monks, nouns = nuns, sucess = success, noone = no one, sturdy = study, beleive = believe, forse = force) forklares rett og slett med at de er stavefeil.

     

    The solitary religiously life is probable a thing... Her skal det ikke brukes adverb, men adjektiv i første feil og omvendt i andre:

     

    It is not correct to use the adverb "religiously" in this sentence because it describes the noun, and should be an adjective: religious. The same rule applies with the second mistake in the senentce: "probable" in this sentence should be "probably", as it is an adverb, describing (et eller annet om måte som sikkert står i English grammar boken jeg aldri leste på Blindern).

     

    Har ikke tid til mer nå, men lykke til!

  7. Jeg likte også å fly da jeg var mindre, men nå liker jeg det ikke. Men, bae så det er sagt: klarte flyturen til Gran Canaria helt fint, uten valium. Vivalen lå helt rolig i vesken min og forblir uåpnet, selv om tårene spratt i alle retninger under take-off.

     

    Vi fløy MyTravel, og kjæresten min sa til en av flyvertinnene at jeg har flyskrekk. Da kom hun bort da flyet begynte å rulle ut mot rullebanen, og forklarte hva alle lyder var, hvordan flyet fungerer osv. Det var en utrolig god hjelp, så det anbefales.

     

    Når det gjelder alkohol for å dempe skrekken: jeg drikker ikke noe særlig til vanlig, men når jeg har flydd har jeg tatt en liten Bailey's, og det hjelper. Nå vet jeg ikke om det hjelper fordi det hjelper, eller fordi jeg tror det virker, men det roer meg, og da er alle fornøyd.

  8. på nrk1 akkurat nå spiller George Harrison, roy orbison. de spilte for noen få minutter siden spilte de på tvn. nrk1. der spilte de en sang fra en plate de 2 og noen andre nettopp har gitt ut. hva heter den plata ?

    9310493[/snapback]

     

    Taveling Wilburys heter gruppen. CDen som nettopp er gitt ut heter The Traveling Wilburys Collection...tror jeg

     

     

    edit: treg igjen, men der er i hvert fall linkene

  9. Det er en sang som mor mi lurer på hva heter.

     

    Den er litt rolig og det er en mann som synger.

     

    Den begynner med noe som "...your a fallen star." Og midt inni synger han "...your ***, your ***, your everything." Så kommer det en gitarsolo.

     

    En annen linje er "... your my everthing."

     

    Sangen slutter med lalalalala.

     

    * betyr at jeg ikke vet hva som skal stå der.

    9083612[/snapback]

     

    Kan det være Michale Bublé (aner ikke hvordan det skrives) - Everything?

     

    edit: litt treg der...

  10. Sorry hvis jeg plager deg, men jeg trodde vi diskuterte flyskrekk og ikke nøtteallergi. (Nøtter finnes og spises omtrent overalt, så vidt jeg vet.)

     

    Hvis du foretrekker symptombehandling med valium fremfor å forsøke å bearbeide årsaken til angsten, så er det helt opp til deg.

    9066512[/snapback]

     

    Så du skjønte ikke det at min nøtteallergi bidrar til at jeg ikke liker å fly?

     

    Hvis du leser mine innlegg høyere opp kan du se at jeg ikke har brukt Valium mot flyskrekken, men at jeg flyr for det, og at jeg føler at det er greit å ha i bakhånd når skrekken griper en helt, og at jeg derfor lurte på om det faktisk virker.

     

    Beklager Mystikal1 at dette har sklidd ut...

  11. Hva er det som er så "rasjonelt" med å ha flyskrekk, da? Hva er det man har angst for?

     

    Er det virkelig helt feil å sette det i samme kategori som andre "fobier"? Høyder, trange rom, folkemasser, edderkopper, osv.

    9066260[/snapback]

     

    Ja, skal det bli en sånn tråd ja, hvor man spør om en ting, og så blir man bombardert av folk som ikke lider av det samme. Jeg sa ikke at det ikke er en fobi. Skal jeg si da at jeg, som trives med folk rundt meg, ikke skjønner hvorfor andre er redd for folkemasser, eller hvorfor folk låser seg inne fordi de er redde for å gå ut. At de er irrasjonelle fordi jeg ikke forstår det? For MEG er det forståelig at jeg og andre ikke liker å fly, og da spiller det ingen rolle om ALLE andre synes at jeg er irrasjonell.

     

    Noen som har flyskrekk liker ikke det trange rommet. Andre er redd for det at man er flere tusen fot over land. Andre igjen for terrorister. Jeg har i tillegg til "flyskrekk" nøtteallergi. På fly serveres det peanøtter. Puster jeg inn luften som folk som spiser peanøtter (hvis de sitter i nærheten av meg) puster ut, kan jeg dø hvis jeg ikke setter sprøyten raskt nok. På en flytur til Florida en gang skjedde dette. Det er ikke hovedgrunnen til at jeg ikke liker å fly, men er det fortsatt irrasjonelt å ikke ville være på et fly? Kanskje hodet mitt bare ikke er så rasjonelt som ditt. Eller kanskje du bare ikke er redd for noe.

  12. Det finnes vel fortsatt kurser der folk med flyskrekk kan få hjelp til å overvinne angsten sin. (SAS?)

     

    For det er jo en irrasjonell fobi det er snakk om, og i de fleste tilfeller kan man bli kvitt sånne. Det må jo i lengden være bedre enn å gumle valium? (Fjern årsaken istedenfor å døyve symptomene.)

    9065176[/snapback]

     

    Flyskrekk er ikke nødvendigvis en irrasjonell fobi, selv om det er mange, stort sett de som ikke er redd for å fly, som mener det. Det er ikke sikkert at SAS sine kurs hjelper, for det kommer an på hva med det å fly man er redd for. Boken til Allen Carr har hjulpet meg mye, men det å ha noe beroligende i bakhånd er ofte en hjelp i seg selv - bare vite at man har muligheten i tilfelle den klamme hånden strammer seg enda mer rundt halsen på en.

     

    Til tonna: min valium er på 2 mg.

  13. Hjelper Valium mot flyskrekk? Jeg har fått det av legen, skal på apoteket for å få en sånn Schengen/EU-attest. Jeg har hatt pillene i 2 år (går ut neste år), men tør liksom ikke ta dem når jeg skal fly fordi jeg er redd for hvordan jeg vil reagere. Vanligvis, uten å ha fått i meg noe, reagerer jeg med kaldsvette, hyperventilasjon, tårer, følelsen av å bli kvalt, gjerne uker/måneder i forveien samt på flyet, og dette er ubehagelig...Reaksjonen på Valium kan vel ikke være noe verre?

     

    Jeg har lest en bok, Allen Carr's "Endelig glad i å fly", og jeg er roligere nå enn jeg vanligvis er når det nærmer seg en flytur (boken anbefales, i hvert fall som et forsøk). Jeg skal også ha en 5 timer (og 40 minutter) flytur, om 19 dager, og er som nevnt rolig. Men hvis jeg tar en Valium ca. 1/2 time før vi letter, og denne gir seg etter omtrent 2 timer, er det da, som det spørres om, trygt å ta en til? - Men hva med den siste 2 timers perioden? Er det trygt å ta en til da, eller skal jeg "holde ut"?

     

    Jeg skal prøve meg nedover uten å ta noe, synes det er mer behagelig å fly i dagslys. Men 2 uker senere, hvis det er mørkt må jeg kanksje ty til Valium, for alles skyld.

  14. Den starter slik:

     

    "This is is a story of girl, who cried a river and drowned the hole world. but she look so sad....."

     

    Jeg vet jeg har den på mp3'n, mne finner den ikke. har prøvd å søke uendelig...

    9038584[/snapback]

     

    ...enig at så mye tekst kan googles. Men i mangel på noe bedre å gjøre: Nine days - story of a girl

     

    edit: kanskje du ikke fant den pga stavefeil: whole, ikke hole, da finner man den :)

  15. Hørte på en sang i bilen fra sverige (vi var på grensa) og den var vist Jan Teigen, den gikk slik "Du er min venn, du er engel, du er en engel Du du er min veeenn" og noe slikt ganske fin sang, hva heter den? PLZ TELL ME!

    Og en sånn Joike trance sang!

    8984718[/snapback]

     

    TROR det skal finnes en sang av Jahn Teigen som heter Engel, men jeg har ikke funnet tekst til den...

×
×
  • Opprett ny...