Gå til innhold

UleDule

Medlemmer
  • Innlegg

    229
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av UleDule

  1. Jeg vil egentlig heller gått for Criterion sin versjon av Pans Labyrinth fremfor 4K-versjonen. De virker å ha "oppskalert" blu-ray-versjonen, og har heller ikke helt korrekt color-grading, noe Criterion-versjonen har, da Guillermo Del Toro var involvert. Lyden er også kun 5.1 DTS, mot 7.1 hos Criterion. Dog, hvis Criterion ikke er et alternativ, skal den være en fin oppgradering fra den gamle bluray-utgivelsen.
  2. De "beste" filmene for 4K er gjerne eldre filmer som er filmet analogt. Nyere, digitale, filmer ser ofte utrolig bra ut, men de ser nesten like bra ut på Blu-ray etter min mening. Tror min favoritt er 2001: A Space Odyssey. Det er en "opplevelse", både i form av lyd og bilde. Filmet på 70mm, med svært bra Dolby Vision HDR og nydelig lyd. Ringenes Herre var dessverre veldig skuffende for min del. Veldig synd egentlig - jeg hadde insane høye forventninger, og det er en av mine absolutte favoritter. Scener med visual effect/CGI og green screens er rett og slett ganske stygge ofte. Det er flere scener hvor du tydelig ser at karakterene er byttet ut med en 3D-modell. Det er en del scener hvor jeg også ser at karakterene "glir" over bakgrunnen. I tillegg er det en del backdrops og visual effect som har skikkelig dårlig oppløsning i forhold til forgrunnen. Heldigvis har vi mange scener ute i naturlige omgivelser, sett og practial effects.
  3. Mye vold ja, men det har man i en Scorsese- eller Tarantino-film også. Sabla god "miniserie" etter min mening. Mye mer minneverdige, velskrevne, karakterer enn f.eks. Battle Royale og Hunger Games. Meget bra skuespill, kinematografi og lyddesign. Hver episode tar utgangspunkt et "spill" fra barndommen, men med stadig mer hårreisende vri, utført med høyt nivå av dramatikk og suspense. Synes det var veldig godt gjennomført, og anser meg selv som filmsnobb. Ga serien 9 av 10 som er en sjeldent bra fra meg. Til sammenligning ga jeg f.eks. Oldboy 7.5 (som jeg også digger). Kjæresten digget den også. Ser at mange gir den mye pepper for grafiske, voldelige, scener. Den har f.eks. fått en hel del énere på IMDB, som selvfølgelig bare er tull. Ja, den er nok rettet mot et publikum med en liten forkjærlighet for det makabre og grafiske. Men den er og objektivt sett vellaget. Anbefaler å gi den en sjanse om ikke du har gjort det allerede.
×
×
  • Opprett ny...