Gå til innhold

SpecialForce

Medlemmer
  • Innlegg

    5 498
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SpecialForce

  1. KrøllaSkula skrev (På 27.5.2024 den 6:32 PM):

    Jeg betaler ikke strøm, så jeg vet ikke hvilket strømselskap jeg skulle ringt, men jeg vil gjerne forhøre meg om det i det hele tatt et meldt inn.  

    Du skal si i fra til nettselskapet. Ikke til strømselskapet. Nettselskapet er selskapet som er ansvarlig for at strømmen fysisk kommer frem til boligen. Strømselskapene selger strømmen. Det er forskjellen. Her finner du selskapet ditt: https://www.neas.mr.no/hjelp/stroem/nettleie/finn-mitt-nettselskap/

    Du kan også melde i fra til eltilsynet siden dette er noe som kan forårsake død. Reduser husleie med 50% å sett dette på en egen konto inntil saken er løst. Varsle dette skriftlig.
     

    Meld deg gjerne inn i leieboerforeningen som tilbyr advokathjelp: https://www.leieboerforeningen.no/hjelp/om-de-viktigste-reglene-i-husleieloven/redusert-leie

     

  2. qualbeen skrev (15 minutter siden):

    Ved å forklare seg uriktig, kan man i visse scenarioer dermed utelate en sannhet som hverken er kjent, eller tåler dagen lys. Og ergo få mildere straff.

    Her må fokuset være på den aktuelle saken. En av de siktede har bevisst forklart seg uriktig i tiår. Det er avdekket, og retten må legge dette til grunn. 
     

    At det er aktører som har sluppet unna ved å lyve i slike prosesser er jeg klar over. Jeg satt i samme sal som en aktør fra det offentlige som synes det var riktig fremgangsmåte. Jeg hadde heldigvis god dokumentasjon som stilte saken i et annet lys.

    Selvfølgelig kan man få mildere straff ved å forklare seg uriktig. Det er ikke hva innlegget mitt eller sakskomplekset handler om.

    Her er det snakk om en mann som har viklet inn sin venn inn i flere grove lovbrudd for å slippe unna ansvaret for alle ugjerningene. 

    • Liker 1
  3. Eksosanlegget må ha dokumentasjon som tilsier at det er bedre eller sammenlignbart med originalt anlegg. Ellers finnes det noe som heter støykrav og krav til rensing av hva eksosanlegget slipper ut  

    Du finner mer informasjon hos lovdata. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1994-10-04-918/KAPITTEL_24#§24-2

    Dersom eksosanlegget og lyktene ikke har TUV-papirer så vil jeg våge å påstå at du kan glemme det. 

  4. Nå er Sanna et utrolig bittert og vanskelig menneske. Når jeg så kronikkforfatteren så var det overflødig å lese resten. Jeg forstår ikke hva hun fortsatt gjør her. 
     

    Grunnene til sykefravær her til lands går på at det ikke legges opp til en bedre balanse mellom jobb og fritid, et skatte og avgiftsnivå som er perverst høyt sett opp mot verdiskapningen vi har i samfunnet vårt, og at vi sosialiserer mindre. Dette ser man i fødselstallene, tall over psykiske lidelser, helsekøer med mer. 
     

    Vi skal konsekvent sende milliarder ut i form av bistand til ulike luftslott i Afrika med mer. Mens norske eldre ikke får gå på do på aldershjemmet. 
     

    Arvesølv som strøm, industrielle arbeidsplasser, teknologi og mer blir bare solgt ut av landet. Vi bør kollektivt skamme oss. 

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  5. 4000000/100 er 40 000. Dette blir da 1%.
    100 står for alle andelene til huset. Dvs 100%.

    40 000*5 er 200 000. Dette tilsvarer da en økning i eierandel på 5%. Dermed må det betales inn 400 000 på boliglånet for å øke eierandelen med 10%.  

    Jeg personlig hadde ikke latt en partner kjøpe seg inn. Hvis det er så viktig for vedkommende å eie noe så får de finne seg et utleieobjekt. Det gjør samlivsbrudd unødvendig kompliserte  

     

  6. Gjest 6d95c...a0e skrev (10 timer siden):

    Hei

     

    Kona mi har barn med sin ex, sønnen er 10 år, med siden han var 9, har han alltid fått alkoholfritt øl med faren når dem er i lag, mange forskjellige smaker osv. Så sitter dem å drikker øl i lag, faren drikker med alkohol i, mens sønnen drikker alkoholfritt.

     

    Dette mener jeg er helt forkastelig.... er det feil reaksjon fra min side eller hva tenker dere?

    Er flaut når han snakker med andre unger på sin egen alder så snakker han om øl osv, og andre voksne hører dette også.

    Tenker at det blir lettere for han å drikke/like øl med alkohol for han enn andre ungdommer når dem begynner med alkohol osv.

     

    Anonymous poster hash: 6d95c...a0e

    Det er du som er forkastelig hvis du ikke forstår hva barnet egentlig drikker. Alkoholfritt øl har B-vitaminer, mineraler og næring som unger faktisk trenger. Alkoholen er tilsvarende hva man kan finne i fermenterte drikker som Kombucha. Det eneste du beviste her er at du er kunnskapsløs og kvikk til å dømme. 
     

    Å begynne med dumme påstander og slutninger som at «dette gjør at barnet kommer til å like øl lettere» er dratt fullstendig ut av sammenhengen. Å nyte alkohol i passe mengder med barn til stede kan også vise de samme barna måtehold og sunt drikkevarer.
     

    Det eneste de lærer på ungdomsfester er jo å drikke mest mulig alkohol på kortest mulig tid. Mens med far så slapper man av, prater sammen og nyter solen. 
     

    Det er mer gift i ordinær brus i alle former enn en alkoholfri øl. 

    • Liker 1
  7. Axefjord skrev (2 minutter siden):

    Er vel lite vits i å klage. Dette burde en sett ved visning. Eller?

    Hvorfor skal man ikke klage på en åpenbar mangel? At taksten er unøyaktig er ikke kjøper sitt ansvar. 
     

    Som flere skriver: her må du gjøre to ting. Bytte kledningen men du må også få bygget opp fra bakken. Sistnevnte kan man kalle en skjult feil siden det ikke er åpenbart for kjøper at bygget egentlig skulle hatt en enkel ringmur. Sjekk om du har advokatforsikring gjennom innbo/husforsikring. Kjør sak og dokumenter alle kostnader. 

    • Liker 1
  8. Gjest d51f8...5b8 skrev (På 2.5.2024 den 2:25 AM):

    Fk: boliglån, strøm, forsikringer, bhg, lånekassen, alarm, mobil og Internett abonnement, kollektivtransport, fjernvarme og trening eldste. Har undersøkt det meste og fått endret på noe til rimeligere. Kan fjerne noe av forsikringene, trening til eldste og alarm, men tror det er en dårlig ide. 

    Sifo sine tall er forbruk. Ikke faste kostnader bortsett fra bhg, men fjernet bhg fra sifo sine tall og lagt det i FK. Men selvsagt, å leve etter sifo sine tall ville vært luksus for oss, så vi klarer lavere enn det. 

    Vi har også en del nødvendige helseutgifter som ikke er tatt med her. 

    Vi vil ikke ha så høyt lån. Vil ikke ha maks lån. Derfor vi solgte og skulle kjøpe oss ned. Alt gikk skeis å vi sitter nå med høyere lån enn før. 

    Uansett, synes det er uforståelig at banken kan gi et lån og mene vi kan betjene det når bare lånekostnadene og sifo sine tall overstiger det vi har utbetalt. 

     

     

    Anonymous poster hash: d51f8...5b8

    Kostnaden til alarm må du bare fjerne med en gang. Det er bare tull hvis du har god forsikring. Kjør de pengene rett inn i lånet. Ellers kan det være du har små abonnementer som streaming-tjenester og tv-abonnement. Der er det typisk noe å spare. Kan du gå ned til ansvarsforsikring på bil en periode? Har du sjekket at kjørelengden stemmer? 
     

    Har du en sofa å leie ut via Airbnb? Verktøy til utleie? Å ikke minst så kan helt sikkert ungene jobbe noe ved siden av. For det første får de verdifull erfaring, men også pensjon fra første krone, som hjelper de senere. Ellers så er det også slik at trening bør den eldste kunne finansiere selv gjennom blant annet slike tiltak. 
     

    Du bør betale minst mulig til Lånekassen, og mest mulig på boliglånet. Men den vurderingen får du ta selv. Jeg prøver å betale 1000,- til Lånekassen selv månedlig. Bare for å bli ferdig. 

    • Liker 4
  9. likferd skrev (På 20.1.2024 den 1:40 PM):

    Jepp. Du kan vel stort sett bare glemme å bruke dieseltraktorer som bøndene bruker, da innen 2025 skal det være nullutslipp for arbeid utført for  Oslo kommune, og sikkert flere andre steder. Dette betyr at for i hele tatt kunne ta brøytejobber, vil du realistisk sett trenge elektriske maskiner.

    https://www.nettavisen.no/okonomi/el-maskiner-skaper-broytetrobbel-ma-lades-i-fire-timer-etter-n-times-bruk/s/5-95-863675.

    Ordene realistisk sett og elektrisk drift hører ikke sammen. Hadde det vært snakk om potensiell hybrid drift så hadde saken stilt seg annerledes. 
     

    Når det kommer til kravene i det offentlige så er det ikke de samme kravene i privat næringsliv og hos private. Man kan fint bygge seg en base med kunder som har mer realistiske krav til vintervedlikehold enn kommunal-Norge. 

    • Innsiktsfullt 1
  10. Gjest ee89e...837 skrev (9 minutter siden):

    Jeg har perfekt syn. Men tenker også at dersom det hadde vært synet ville det vært mer konstant hodepine. 

    Jeg får hodepine kanskje 2 ganger i måneden nå og da varer det hele dagen og blir helt bra når jeg våkner

    Anonymous poster hash: ee89e...837

    Det perfekte synet: Er det noe som er konstatert ved en nylig synsundersøkelse eller bare din egen oppfatning? I mitt tilfelle så troddde jeg også at synet var helt i orden, men jeg hadde behov for briller selv. Å sjekke synet kan gi deg helsefordeler som du dermed ikke er klar over.

    • Innsiktsfullt 1
  11. 3l33t3 skrev (1 time siden):

    Beredskapen på brøyting er satt til og ta unna vanlige snøfall gjennom vinteren avhengig av trafikk på aktuelle veier,hvis man skulle hatt beredskap til og ta unna all snø "likt" alle steder ved store snøfall ville det blitt veldig dyrt da disse skal betales gjennom hele vinteren uavhenging av hvor ofte det snør.

    Det trenger ikke nødvendigvis å være så dyrt fordi man kan stimulere alternative næringer som kan ha snørydding og lignende som biarbeid. Et veldig godt eksempel på en slik ordning er rett og slett jordbruksoppgjøret. For hvert år så legges det ned gårdsbruk over hele landet. Veldig mange bønder tar brøyteoppdrag ved siden av ordinær drift i sitt område. Ved frafall i den skalaen som vi opplever så er det færre som kan settes i beredskap fordi ressursene som kan bruke til å opprettholde beredskap rundt mat og sosiale ordninger for bønder oppleves som for dårlige.

    • Liker 2
  12. Karltorbj skrev (46 minutter siden):

    Hvordan er synet, trenger du briller?

    Jeg ville nok anbefalt en synstest, å følge litt med på hvordan fargen på urinen er i samme tidsrom med tanke på dehydrering, å at trådstarter snakker litt om eget kosthold og vaner rundt trening og søvn. Alle disse tingene henger sammen. Kanskje det også er lurt å sjekke opp i søvnvaner og vitamin-nivå. Kroppen er et veldig sammensatt maskineri.

  13. Jeg er fornøyd med støynivået å setter pris på filtrert luft. Ikke minst så slipper man det kalde draget fra standard vifter og mye lyd når vinden tar godt tak. Det er en svindyr investering.
     

    Men om veggene er åpne så ser jeg ikke poenget med å ikke gjøre det ordentlig. Sjekk om du har noen rabatter via jobb, fagforening eller interesseorganisasjon. De er verdt det i lengden. Å varme opp et hus koster flesk. Da er det greit å spare inn den varmen som er der. 

    Prisen er vanskelig å forsvare. Men det er et fornuftig tiltak. 

×
×
  • Opprett ny...