Gå til innhold

olaeirik

Medlemmer
  • Innlegg

    315
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olaeirik

  1. Hei!

     

    Skal sette sammen en pc for min bror og ser at jeg er litt lite oppdatert på hardwarefronten akkurat nå. Har tidligere være svært på hugget med softmodding av ATI-kort, xp2500&3200 osv, men dette er en stund siden.

     

    Skulle fått satt sammen et forslag til pc med følgende:

     

    HK - Uvisst

    CPU - AMD 64 (s939)

    SK (helst ATI),

    RAM (512 mb er nok) - hvilken type? ddr2? pc3200? annet?

    HD - Min 160 GB (usikker på tilkobling)

     

    Kabinett har jeg fra før (aopen QF50a), samt LCD-skjerm og trådløst mus & tastatur.

     

    Fortrinnsvis kjøpt fysisk i Trondheim hvis det er mulig.

    Kan noen hjelpe meg med dette?

  2. På min Toyota Carina 94-modell har jeg en lignende lyd. Tikker ved et gitt turtall, og særlig når jeg drar på litt.

     

    Fikk nettopp bytta vannpumpe og registerreim (begge disse måtte byttes), samt drivreim og servoreim i samme slengen. Hadde tro på at dette skulle fikse lyden, da jeg mente at lyden kom fra drivreima og vannpumpa. Dessverre forsvant ikke lyden, men ble kanskje litt mildere.

     

    Derimot ved å spraye på litt silikon-spray ved hjulet like ved dynamoen, forsvant lyden, og er nå borte. Det er med andre ord lagrene i dynamoen som holder på å gå til meg.

     

    Kanskje du skal prøve det du å?

     

     

    Ezekiel - fra Mo ? Tidligere Rosenborg Gate og sånn?

  3. Har nettopp kjøpt en Compal CL56 på Digitalimpuls. Den har følgnede spec:

    1.6 ghz

    80 GB 5400

    512 RAM PC2700

    802.11G/B

    1400 x 1050

    ATI Radeon 9700 Mobility 128 MB

     

     

    Når jeg prøver å kjøre Doom 3 så låser den seg etter en stund. Underveis i spillet virker den genrelt sett også veldig hakkete. Av og til henger bildet igjen helt enormt. Dette gjelder samme hvilken kvalitet jeg setter på detaljer.

     

    Når maskinen låser seg (ikke på samme tidspunkt i spillet) fryser bildet totalt.

    Noen som kan hjelpe meg med tips? Trengs nye drivere til skjermkortet? Har lagt inn de driverene som følger med cd-en til pc-en.

  4. Det har vært en del tull med den tidligere ECS-modellen G551.

     

    Denne hadde følgende:

     

    - Elendig tastatur (mener nå ihvertfall jeg). Knirket og knaket.

    - Spesiell type strømforsyning som gikk hele tiden. Altså svak støy

    uansett hva.

    - W-lan kort som ikke var originalt Intel-kort men Realtek eller noe

    som det var vanskelig å få til å fungere bra og stabilt. Datt ut og inn

    hele tiden. Det som følger med G556E er Intel-kort (dvs du bestiller det i og med at den kommer uten noe kort i utgangspunktet).

     

    Utover dette var det ikke noe spesielt feil med disse fremfor noen andre.

  5. Digital Impuls Trondheim:

    Fikk litt pes i starten her på forumet da det var et par som var litt uheldige, samt en generell slapp "attitude" på selve butikken mente mange. Dette synes jeg selv har bedret seg betraktelig, og det ser ut som kundeservice-en er veldig på vei tilbake for å si det sånn.

     

    ECS G556E eller 1557. Jeg kjøpte en ECSG556E til en kamerat og har stort sett bare positivt å si om denne pc-en. En ting å bemerke er at vifta når den først setter i gang (type ved hard belastning) har en tendens til å gå veldig lenge. Ellers synes jeg tastaturet var litt mjukt.

     

    Derimot selger Digital Impuls også en variant som heter Compal 56. Denne er hakket bedre vil jeg si. Gå i butikken så får du se alle tre ved siden av hverandre. Da vil du se at compal-maskinen virker generelt sett mer solid og skikkelig ordnet. Prisen er ca 500-600 kr mer for samme konfigurasjon med denne barebook-en istedet. Innbiller meg at det er verdt det.

     

    Jeg er selv på vei til å kjøpe meg en bærbar i disse tider (skal bare få solgt unna den stasjonære først), og jeg er ikke i tvil om at jeg kommer til å velge å kjøpe en Compal 56. Enten via Digital Impuls (mest sannsynlig siden det er en lokal forhandler og greit å forholde seg fraktmessig ved feil), eller whitebox.no

     

    Lykke til med kjøpet!

  6. I og med at jeg skal kjøpe meg en bærbar pc er jeg på utkikk etter eksterne disker siden 60/80 gb blir vel knapt. Siden jeg har en 200 gb tilgode, tenkte jeg potensielt på muligheten for å kjøpe en tilsvarende til (siden de er på tilbud denne uken) og koble disse sammen i en egen boks som så kobles til mot usb 2.0 eller firewire. Noe som vet om det fins slike bokser der man kobler til 2 disker som så leses via firewire eller USB 2.0?

     

    Vet at m får kjøpt singel-bokser der man monterer henholdsvis 2,5 eller 3,5 tommers disker.

  7. Har nettopp gått til innkjøp av en ECS G556E med en Hitachi 60 GB 5400 Rpm disk (gamle IBM... skrekk og gru). Denne disken blir til tider veldig varm, og er i skrivende stund 50 grader. Det kjipe med dette er at når disken blir varm, blir jo også fort resten av boksen varm noe som gjør at viften starter og går i laaang tid.

    Når disken først har blitt varm, tar det også veldig lang tid å få kjølt den ned i en bærbar kan det se ut som. Til sammenligning er min Western Digital 200 GB 7200 rpm m/8 MB cache aldri blitt over 45 grader selv på full pinne over lang lang tid.

     

    Er det noen andre som vet hvordan de andre 2,5 " diskene er når det gjelder varmeutvikling? Tenkte da spesielt på Samsung, Toshiba, og kan Seagate. Fujitsu-Siemens er ikke så farlig for min del da dette er noe jeg holder meg langt unna.

    Særlig er jeg spent på Samsung-disken. Erfaring fra stasjonær-verden tilsier at dette er veldig kalde og stabile disker det aldri er feil med. Men så kan man jo ha vært heldig da.

     

    Ved å trykke på linken nedenfor lastes et lite program ned (Dtemp) som måler temperaturen på disken (avleser sensor på disk). Hadde vært skøy å se hva dere andre fant ut i forhold til deres pc-er og harddisk-typer. Kanskje kunne vi lage en anbefaling fremover?

    Itpro

     

    Er det også noen som har prøvd 5400 disk mot 7200 rent praktisk og kan uttale seg om man merker noen forskjell. Ikke interessert i synsing på akkurat dette, men erfaring fra folk.

  8. Jeg kjøpte en bærbar (for en kompis som skulle ha en rimelig) hos IT24.no og de var veldig greie med meg. Tok ca 7-8 dager fra bestilling til jeg hadde den og det er greit nok for meg. De var utsolgt for Samsung-disker, så jeg fikk med en Hitachi istedet (60 gb 5400 rpm).

     

    KJøpte:

    ECS G556E CDRW/DVD Combo

    Wlan - B/G 2200 Intel Pro Wireless

    512 MB 333 mhz Ram

    1.4 Ghz Pentium - M

    Hitachi 60 GB 5400 RPM

     

    Betalte 11.000 kr og er veldig fornøyd!

     

    Når dette er sagt så var jeg på digitalimpuls i Trondheim en tur og fikk se henholdsvis boksene til de 3 meste kjente barebook-variantene:

     

    Aopen 1557

    Elitegroup 556E

    Compal CL56 (den som zepto og whitebox selger)

     

    Forskjellene rent teknisk er minimale. 1557-en har minnekortleser. Det har også CL56-en også. Elitegroupen har ikke minnekortleser, men kan brenne dvd - og + mot de to andre som kun kan tilby - brenning. CL56 og Aopen har 3 x USB, mot 2 på Elitegroup. IRDA, modem, parallellport, nettverkskort 10/100 Mbps, line in, line out, tv-out osv er standard på alle. Batteriet på på ECS-en varer litt kortere enn på de andre innbiller jeg meg. På ECS sin side oppgis ca 3 timer noe den virkelig gjør. Jeg vil si kanskje 4 timer totalt. (http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/ProductsDetail.aspx?MenuID=18&LanID=0&DetailID=404&DetailName=Specification)

     

    På aopen sin side ca 4,5 time, samme på compal cl56 sin side. Men jeg tror forskjellen er mer sånn ca halvtime ved samme bruk. Mellom 3,5 - 4,5 timer er reelt.

     

     

    Men...

    når det gjelder solid chassis og noe som gir et særdeles godt førsteinntrykk slår CL56 alle. Den var MYE mer solid enn de to andre. Spesielt Aopen-saken som har et veldig mykt lokk. Det er mer aluminium-lokk-alike på Elitegroup-en.

     

    Når jeg skal kjøpe egen, vil mitt valg stå mellom CL-en og ECS-en. De virket generelt sett mest solid. Men det er jo mitt subjektive inntrykk da.

     

     

    Nettsidene til de tre:

     

    http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/Prod...e=Specification

     

    http://solution.aopen.com.tw/products/nb/1557-G.htm

     

    http://store.agearnotebooks.com/compcl56spec.html

  9. Alle disker kan vel gå. Men fra min side har jeg aldri hatt tull med WD-disker.

     

    Har 5 stk uten noen feil de siste 2 årene.

     

    Derimot har 2 stk IBM-disker gått heden. Samt en Samsung-disk som har vært litt rar i det siste.

     

    Tror uansett at det er lurt å holde disker å kalde som overhodet mulig. De blir faktisk veldig varme.

  10. Jeg kjøpte et Sapphire 9500 Non-Pro i sin tid med minnebrikkene på rad. Dette kortet gikk fint å modde om til 9500 pro via software-modding av driverene. Disse brukte jeg å laste ned på noe som het maxdownloads eller noe før. Den adressen fungerer imidlertid ikke lenger.

     

     

    Er det noen som vet om man får catalyst 4.1 drivere med den modden lengre?

  11. Er det noen som vet når man kan få kjøpt et ATI skjermkort eller noe med PCI Express 16x teknologi da? Er det sagt noe om dette?

     

    Forstår jeg det rett slik. Når neste AMD-hovedkort med sokkel 939 kommer blir det med kun PCI Express og kanskje noen få PCI-porter? Ingen Agp lenger?

     

    Nå har vi gått veien fra 2x, 4x og nå 8x i AGP-sporet og man har vel ikke sett de helt store revolusjonerende forbedringene underveis på grunn av nettopp dette?

     

    Det har vel heller hatt mer for seg at GPU og minne på skjermkortene i seg selv har blitt kjappere. At det hele egentlig er litt PR-gimmick for å få oss til å kjøpe det nye og beste hele veien?

     

    Er dere enig?

×
×
  • Opprett ny...