Gå til innhold

Megern

Medlemmer
  • Innlegg

    1 027
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Megern

  1.  

     

    Rudde: Det er vel NFC som brukes i mobiler.

     

     

    Mvh Faller

    NFC er RFID man kan gjøre mer, du kan benytte NFC i mobilen din som både RFID leser og som RFID enhet. Du kan også skrive med den å (OBS! muligens ikke alle type sikkerhetskort, men det er en software begrensning)

     

    Det som jeg trenger er at enhetene snakker sammen minst 10 cm fra hverandre, ser at NFC kun snakker sammen under 2cm

     

    Vel, du kan snakke med NFC på mye lenger avstander enn 2 cm. NFC fungerer ved å sende ut et magnetiskfelt som induserer en strøm i NFC-brikken. Denne strømmen brukes så til å drive brikken. Ved å trykke ut mer effekt enn hva som er standard kan du øke rekkevidden ganske betraktelig. Mener å ha hørt om at de nye passene med NFC kan klare å leses av på 3-4 meter med skikkelig utstyr og litt effekt. Dette er jo selvfølgelig ikke helt bra og kan jo missbrukes. Jeg kan gjerne prøve å hjelpe deg litt, men trenger mer info om hva du vil med det.

     

    Edit: Burde spesifisere at det finnes både aktive og passive nfc-brikker. Over er det nevnt passive nfc-brikker da disse ikke trenger separate energikilder som batteri eller lignende.

  2.  

     

     

    Den viderefører også det lave effektforbruket som Model A hadde, på 100 mA.

     

    Det er kanskje strømtrekket du mener? Effektforbruk måles som regel i watt.

     

    Det er helt riktig, men det er jo to sider av samme sak når man vet forskyningsspenningen. Men, skal man være pinlig nøyaktig har du helt rett. Jeg mener det er viktig å være presis, fordi jeg ser feil benevning på forumt rett som der er (type volten der man skal si spenning).

    • Liker 1
  3.  

    ...

    Fordi vesentlig kortere bølgelengder ioniserer (ødelegger kjemiske forbindelser) i materialene man skal bygge dette av. Det går an å presse et stykke opp i UV-området ved bruk av materialer med kjemisk "harde" bindinger. Det går ut over hvilke materialer man kan velge mellom, som igjen kan ha andre negative konsekvenser som for eksempel at det ikke er gjennomsiktig, ikke mulig å produsere små detaljer osv. Diamant er et fint byggemateriale fra et teknisk ståsted, prisen er kanskje ikke helt egnet for forbrukerprodukter.

    En annen grunn til å unngå lavere bølgelengder bortsett fra det med ioniserende stråling er jo et høyere effektkrav. Å gå opp i frekvens krever mer energi for å skape fotonene, noe som absolutt ikke er ønskelig.

  4. Se min post over. Det er IKKE ubrukelig eller umulig å merke forskjell på en fps som er høyere enn oppdateringsfrekvensen til en skjerm. Det er rett og slett feil i forhold til hvordan game engines oppfører seg.

  5. Om du har 60hz skjerm(jeg vet ikke åssen skjerm du har, bare gjetter) så ser du jo ikke forskjell om du har 300fps eller 60fps?

    Dette er sant, men det er viktig å merke seg at game engines vil oppføre seg forskjellig ved forskjellig fps. Dette resulterer for eksempel i små forskjeller i ingame fysikk og annen oppførsel. Dette er et velkjent fenomen i CoD spillene der fps på 125 og 250 vil gi forskjellig egenskaper i forhold til 60 fps for eksempel.

    http://www.codjumper....php?f=4&t=9243

    http://bashandslash....d=375&Itemid=94

    Edit: http://wiki.modsrepository.com/index.php/Call_of_Duty_:_A_Study_on_FPS Ganske omfattende side med tanke på forskjeller CoD sin engine.

     

    Så jeg vil absolutt ikke si at det er fullstendig bortkastet med en fps som er høyere enn oppdateringsfrekvensen på skjermen.

     

    OT: Jeg veit ikke hva fps droppen din skyldes, men jeg har merket at hvis det er mye action når jeg spiller LoL vil jeg oppleve en ganske kraftig fps dropp. Gjerne fra 100+ fps til under 60. Du kan jo prøve å oppdatere drivere for å se om dette vil påvirke ytelsen din ingame.

  6. kan sikkert prøve og finne den "Jumperen" du snakker om. men kan det gå vis jeg skaffer meg ny harddisk og installere W7 på nytt?

    Du trenger ikke kjøpe deg ny harddisk for å instralere W7 på nytt. Du trenger mest sannsynlig ikke instalere W7 på nytt i det hele tatt. Prøv med en systemgjennopprettning. Trykk F8 under oppstart og se om du kommer deg til repair computer og velg system restore.

  7. Både og..

     

    Det kan være oppløsningen er for høy eller ikke er kompatibel med skjermen, eller at skjermkortet når skjermkortdriveren slår inn sender signal til feil utgang bak på maskinen.

    Eller om maskinen nylig har blitt flyttet på, at kabelen er satt i den intergrerte skjermkortutgangen, som er feil.

    Ingen av de feilene du lister opp der er hardwarefeil da, men nå er jeg bare vanskelig.

     

    Livdus, har du gjort noe med din PC annet enn å legge inn service pack 1? Flyttet på den? Gjort den rein for støv eller lignende? Eller har du bare lagt inn service pack og maskinen ble slik?

  8. "No Signal detected" er en beskjed fra skjermen om at den ikke får kontakt med PCn.

    Hvis det er en desktop PC, så prøv med en annen skjerm og kabel.

    Hvis det ikke fungerer så er det feil på skjermkort eller hovedkort.

     

    Det kan selvfølgelig være feil på Windows. Prøv å starte maskinen og press F1 eller Delete når maskinen starter opp (hold knappen inne).

    Hvis du kommer inn i Bios (altså ser et skjermbilde) så prøv å re-starte maskinen i Safety Mood eller repair mood. (google hvordan).

    Hvis ikke repair valgene eller safety mood fungerer, så prøv å sette tilbake maskinen til et tidspunkt før du installerte Safety pack. Du finner slike valg i Safety eller rapair mood.

     

    Hvis du ikke ser Bios under oppstart og får samme "No Signal detected" meldingen har du noe Hardware som er gåent. Skjermkort eller Hovedkort.

     

    Han skrev jo at han får opp logoen til windows 7, så virker jo lite sannsynlig at det er feil på hardware. Her tipper jeg problemet ligger i windows.

     

    Du kan prøve å starte windows i safe mode og se om du kommer inn i windows da. Slik gjøres det: http://windows.micro...er-in-safe-mode . Hvis du kommer inn i windows da er det en driver eller software som hindrer windows i å starte opp.

     

    Hvis ikke dette heller fungere så kan du prøve å reparere oppstarten i windows. Trykk på f8 under oppstart for å få opp samme menyen som safe mode ligger i. Velg reparer datamaskinen/repair computer eller lignende. Etter en liten stund får du opp noen valg. Du kan prøve å velge repair startup. Tror det er første alternativet på denne skjermen. Hvis dette ikke fungerer kan du eventuelt prøve å gå inn på samme menyen å velge system restore.

    Fant et bilde av menyen som det er snakk om her: http://0.tqn.com/d/p...up-repair-7.jpg

     

    Hvis dette ikke fungerer kan du prøve å resette bios. Dette kan gjøres ved å først dra ut strømkontakten til pcen din. Så åpne maskina for å finne en jumper på hovedkortet, eventuelt en knapp, som resetter bios. Dette er en video som viser i stor grad hvordan denne prossessen utføres: http://www.youtube.com/watch?v=Pdp_L5IxaNI . Hvis du ikke finner denne jumperen kan du se i manualen til hovedkortet der det skal stå hvor denne befinner seg. Hvis du ikke har manualen kan du google navnet på hovedkortet og finne manualen der.

     

    Edit: fiksa rekkefølgen på tips

    • Liker 1
  9. Jeg er litt dristig og dobbelposter.

    Det falt meg inn nå at det ikke er så viktig å jorde et faradaybur ettersom potensialet indusert av EM-strålingen vil føre til ingen felt inne i selve buret. For et lite faradaybur som skal blokkere mobilstråling er det derfor ikke så farlig med tanke på jording av buret.

  10. Som andre nevner blir det mer spennende å se hva denne klokker til med mindre eksotisk kjøling. Har Intel bruks samme elendige pasta som de brukte på Ivy under IHS, eller har de brukt noe skikkelig? (lodding)

    En bruker på anandtech sitt forum testet faktisk om det var limet som holdt fast IHS som skapte varmeproblemene eller om det var pastaen som var elendig. Han fant ut at det var limet som lagde et for stort mellomrom, og ikke selve pastaen som skapte den dårlige varmeoverføringen. Se her: http://forums.anandtech.com/showpost.php?p=34053183&postcount=570

     

    Men som du sier er det selvfølgelig bedre om IHS blir loddet på for oss vanlige brukere. Det vil hvertfall løse problemene med dårlig varmeoverføring.

  11. Mobiltelefonstråling ligger opp til 2,5 GHz (2500 MHz) i frekvens for 4G nettet. For å skjerme for dette er faradaybur en løsningen, som madammim sa. Hvis du har planer om å bygge et faradaybur er det et par rettningslinjer for at dette skal fungere. Det er viktig at diameteren på lederne ikke er for tynne og at buret leder godt. Det er også viktig at maskevidden på hullene i buret er mindre en bølgelengden, λ, til signalet som skal blokkeres.

     

    λ=v/f, der v er farten til elektromagnetisk stråling. For enkelhet satt til lysfarten i vakuum og f er frekvensen til signalet.

     

    λ = (3*10^8 m/s)/(2.5*10^9 Hz) = 0.12 m = 12 cm

    Altså må maskevidden være mindre enn 12 cm, og helst mindre enn dette igjen. Det finnes alternative måter å skjerme for elektromagnetisk stråling, men faradaybur er kanskje den enkleste for private. Det kommer an på hva du vil med skjermingen egentlig.

  12. Du kan laste ned EasyBCD her http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/EasyBCD.shtml . Innstaler dette og trykk deg inn på edit boot menu. Der kan du slette den oppføringen som du ikke bruker. Hvis du ikke vil slette oppføringen så velger du bare den oppføringen som er den gyldige og huker av for default. Deretter kan du velge skip boot menu og trykk save settings. Burde være fikset da

  13. Det vil jeg absolutt tro. Før brukte jeg et 8800GTX for å spille cod4 i promod. Klarte stort sett 250 stabilt, bortsett fra noen tilfeller. Jeg valgte derfor 125 fps. Her er en sammenligning av skjermkortene http://www.hwcompare.com/6082/geforce-8800-gtx-vs-radeon-hd-6870/ . Som du ser så yter hd6870 en god del bedre så tror ikke det burde være noe problem.

     

    Til FiveInline. Spillmotoren til cod4 kjører veldig godt ved høyere fps. Det gjør at du kan klare jumps, type strafejumps, og hoppe høyere/lengre. Har en god del timer med promod og kan trygt skrive under på at du merker store forskjeller på movements med 250 fps kontra 125. 125 fps har faktisk sine sterke sider også. Som blant annet å klare noen jumps som er totalt umulig/vanskelig ved 250 fps

  14. Gjorde det samme i sommer faktisk. Veldig lett å gjøre på Windows 7. Her er en guide fra Microsoft sine sider http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Create-a-network-bridge . Selv om dette er for vista gjelder det også for Windows 7. For å gjøre dette er det bare å gå inn på kontrollpanelet på laptopen. Videre inn på nettverk og internett --> nettverks- og delingssenter --> endre innstillinger for nettverkskort. Her markerer du både den trådløse nettverkskoblingen og nettverksporten på laptoppen, høyreklikker og velger opprett bro mellom koblinger. Så er det bare å trekke en kabel fra laptoppens nettverksport til den stasjonære.

×
×
  • Opprett ny...