Gå til innhold

Sille

Medlemmer
  • Innlegg

    600
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sille

  1. Det er ett meget bra, sylskarpt makroobjektiv, med tilhørende ringblits. Dette er ett legendarisk objektiv, og er sjeldne, og enda mer sjelden i ett slikt komplett sett. Jeg har alldri sett ett slikt sett med AC-adapteren. Det ble utviklet spesiellt for medisinsk bruk (tannleger o.l.) av kiron. Det følger med en forsatslinse(macrofilter) som er matchet opp mot akkurat _det_ objektivet som det ble solgt sammen med. Dette er legendarisk høykvalitetsoptikk.

     

    Prisen er vel en spøk, men jeg ville ikke nølt ett sekund med å kjøpe ett slikt sett for 4-5000, hvis det var i mint condition. Treffer man rette kjøper kan nok prisen gå en god del opp, vil jeg tro.

     

    (jeg er ikke selgeren av dette objektivet, men det kan godt være at jeg blir kjøperen... Hadde jeg bare hatt litt mer penger akkurat nå.)

    • Liker 2
  2. Rimelig fornøyd her nå,- har hatt 11 deltagere på begynnerkurs i foto her i hele helga, 3 timer på fredag kveld, 7 timer på lørdag og 7 timer i dag. Været slo til med kjempevær hele helga, og jeg håper at jeg har klart å vekke fotointeressen til gangs hos de fleste av dem. 3 av dem meldte seg inn i fotoklubben umiddelbart, 4 var allerede medlemmer og 3 av den andre viste stor interesse for klubben og skal komme på neste møte.

     

    Alle hadde en flott helg!

    Dette var igjennom fotoklubben? Og i såfall hvilken?

     

    Stjørdal Fotoklubb. Forholdsvis nystartet, vi har holdt på i ca 1,5 år, og har hittil konsentrert oss mest om å få økonomien i klubben opp å gå,- få orden på ett møtelokale, og få diverse avtaler på plass.

     

    Nå er det meste der det skal være, vi har god økonomi, til tross for kun kr. 100,- pr. år i medlemsavgift, Vi har avtale med det lokale museet, dvs. vi får låne museumskafeen gratis hver måned til medlemsmøtene mot at museet får hjelp av klubben til å ta bilder ved arrangement, og vi har en liten inntekt av å levere bilder til lokalavisa.

     

    Vi har med vilje lagt oss på en meget prisgunstig linje for medlemmene, det skal ikke være dyrt å være medlem hos oss. Nå ser vi litt framover, og begynner å arrangere kurs, temakvelder, og kanskje kan vi hyre inn eksterne foredragsholdere.

  3. Hvis du snakker om 1,4l eller 1,6l bensin motor så er toppakningen en svakhet. Kjenner disse motorene meget godt. har skrudd en god del på de, 1,4 og 1,6 er i prinsipp samme motor, men med forskjellig boring.

     

    Jeg har byttet toppakning selv på 3 slike motorer, og det er meget enkelt. Selve toppakningen koster vel ca 3-400, du må ha nye bolter til omtrent samme pris. Med det samme du holder på bytter du selvsagt registerreim, og strammehjul til denne, kjøleveske og olje. Sum ca 1500 i deler. Selve skrujobben tar 2-3 timer, maks 5 hvis du ikke har skrudd på slike motorer før. Hvis du er grundig så kan du sende inn toppen til planing, men så lenge motoren ikke er varmkjørt er det sjelden nødvendig.

     

    Bos har da tatt 6000 kr for en jobb som tar 2-3 timer??

  4. Rimelig fornøyd her nå,- har hatt 11 deltagere på begynnerkurs i foto her i hele helga, 3 timer på fredag kveld, 7 timer på lørdag og 7 timer i dag. Været slo til med kjempevær hele helga, og jeg håper at jeg har klart å vekke fotointeressen til gangs hos de fleste av dem. 3 av dem meldte seg inn i fotoklubben umiddelbart, 4 var allerede medlemmer og 3 av den andre viste stor interesse for klubben og skal komme på neste møte.

     

    Alle hadde en flott helg!

    • Liker 2
  5. Joda,- jeg skjønner at du vil beholde det,- men det er jo helt klart at prisen i bruktmarkedet er dalende for brukt 4/3-utstyr i og med at det er mange som enten går over til den lille varianten eller til canikon.

     

    Jeg for min del har gjort flere godkjøp i det siste, Sigma 50mm f1.4 til 2000, sigma 150mm macro til 2500, sigma 135-400mm til kr 1000! Olympus E-3 til 3000, zuiko 14-54(1.versjon) til 1500...

     

    Noe av det gamle har jeg også prøvd å solgt unna, men prisene gjør det lite aktuellt å selge noe brukt her i landet. Får som oftest mer igjen hvis man lager en skikkelig presentasjon på e-bay og sender det ut av landet.

  6. Det beste kameraet er alltid det du har tilgjengelig. En kan drømme om de dyreste og beste, men det er bedre å bruke tiden til å lære ditt kamera å kjenne og utnytte det på beste mulige måte. Når du da har kommet så langt at du oppriktig kan si at kameraet setter begrensniger for deg og din fotografering, da er tiden inne for å oppgradere.

     

    Det er som oftest mye mer å hente på å kjøpe kvalitetsoptikk enn å oppgradere huset.

  7. Det er gjengs oppfatning ja, med mindre du bruker ett filter for å forbedre bildene dine, eller oppnå en effekt, f.eks polariseringsfilter og gråfilter som er de mest brukte filterene.

     

    Frontelementet på ett objektiv tåler utrolig mye!, men er du redd for å skade det på noe som helst måte så er det bedre å benytte en solblender.

     

    Som sagt så tåler frontelementet utrolig mye, i motsetning til ett filter. Som en test så slapp jeg ett uv-filter fra 20cm høyde ned på ett betonggulv. Resultatet var tusen små, superskarpe glassbiter.......

  8. Det egner seg ikke med beskyttelsesfiltre overhodet rett og slett fordi det ikke er nødvendig, uansett hvor mye en butikkselger har prøvd å overbevise deg om noe annet.

     

    Kan gi deg samme svar som jeg ga til en annen akamist tidligere:

     

    Sjansen for å få skraper på frontelementet er faktisk mye større med ett beskyttelses/UV filter enn uten. Filteret knuses utrolig lett, og glassbitene skader lett coatingen på frontelementet innenfor. Som tidligere nevnt så tåler frontelementet på objektivet utrolig mye, men å bli gnidd med glassbiter fra ett knust filter tåler det ikke.

     

    Det er bedre å bruke en solblender som faktisk kan bidra til å gjøre bildene dine bedre ved å blokkere ute strølys, i motsetning til ett ekstra lag glass som kun kan gjøre bildene dine værre, i varierende grad, prporsjonalt med kvaliteten på filteret.

     

    En solblender av plast vil ta av for støtet, der ett filter vil knuses.

     

    Nødvendigheten av UV-/beskyttelsesfilter er det butikkene som har byggd opp, de har høy fortjeneste på slikt tilbehør, i motsetning på selve kameraet/objektivet, der prisene er presset.

     

    Eneste gangen jeg vil bruke ett UV-/beskyttelsesfilter er i en sandstorm, eller hvis jeg er utsatt for sprut av f.eks sjøvann, eller annet som setter merker på coatingen i frontelementet.

     

    Jeg behandler utstyret mitt forholdsvis røfft, jeg har aldri fått merker på frontelementet eller ødelagt noe som helst. Jeg har dog knust ett par solblendere, og jeg er overbevist om at hvis de ikke hadde vært der hadde objektivet gått til helv......

     

    En annen ting er jo hva vil ei ripe på frontelementet ha å si for bildene dine,- sansynligvis ingenting. Siden det er ett område som er fullstendig ute av fokus, så kommer ei stripe eller to ikke til å vises, med mindre du tar bilder rett inn i sola, da kan du kanskje få en antydning av flare.

     

    Spar pengene du har tenkt å bruke på filter, og invester i ett par billige solblendere, de koster fra kr. 10,- på E-bay.

  9. Bestemte meg sånn helt plutselig for å ta toget inn til byen i dag, lørdag den 30/7, for å sjekke ut Olavsfestdagene og ikke minst matfestivalen.

     

    Toget kommer til Trondheim ca kl. 11. Tar med meg kamera og satser på både kaffe, mat og en øl i byen før jeg drar hjem igjen.

     

    Noen som vil være med?

     

    Jeg kan treffes på telefon: ni fire to åtte åtte en en to.

     

    Hadde vært trivelig med litt selskap.

  10. Er selvsagt fullstendig klar over forskjellen mellom ef og ef-s, og at dette er et "fullformat" :) Det jeg egentlig mente var om det var full kompabilitet mellom ett gammelt hus for film, og ett nymotens objektiv?

     

    Eos 5 ble jo produsert mellom 1992 og 1998. Kan jeg da bruke ett objektiv produsert i 2011? Vil autofokus og blenderautomatikk fungere?

  11. Hei!

     

    har vært så heldig å fått lagt mine klamme hender rundt ett EOS 5. Ikke det digitale 5D, men det gamle som er for film. Kameraet ser så godt som ubrukt ut, og fungerer prikkfritt.

     

    Det jeg lurer på er imidlertid hvilke objektiver jeg kan bruke på dette kameraet. Det har jo EF-fatning, men kan jeg da uten videre bruke canon objektiver beregnet på det digitale systemet? Hva med canons 50mm f/1.8??

×
×
  • Opprett ny...