Gå til innhold

Piperenser

Medlemmer
  • Innlegg

    211
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Piperenser

  1. Jeg bor i utlandet mesteparten av året, og er 100% ufør.

     

    Vil oppklare noen misforståelser.

     

    De har selvfølgelig aldri meldt flytting dit, adressen setter de til en annen slektning, uten å informere om det. Regninger, brev osv. blir bare kastet.

     

    For å bo i et annet land av helsemessige årsaker når man mottar trygdeytelser fra Norge må man ha midlertidig eller permanent bostedsadresse i Norge!

    Man skal altså ikke melde flytting til landet man oppholder seg i.

     

    Greit nok, men de har nå startet en nettbutikk der de selger strikkede gensere, garantert uten å verken melde ifra til NAV eller betale skatt på inntektene. Kan nevne at hun "lider" både tunell syndrom, muskelmyalgi og kronisk senebetennelse, altså ett under at hun samtidig strikker gensere til stadighet.

     

    Etter å ha mottatt uføretrygd i minst 12 mnd kan man tjene inntil 1G pr år uten at trygdeytelsene blir reduset.

    Man må naturligvis skatte av dette som ekstrainntekt.

     

    Om de mister trygden er vanskelig og si om de rettmessig har krav på trygd pga helsa, men den vil garantert bli redusert til trygdesatsen til det landet de oppholder seg i.

     

    Har man trygdeytelser fra Norge blir dette regnet etter Norske satser uansett hvor man oppholder seg så lenge man har Norsk bostedsadresse.

     

    Men, sånn jeg har forstått det er det maks 6 måneder i utlandet i året

     

    Det blir vurdert i hvert enkelt tilfelle.

     

    Er selv ca 10 mnd i året utenlands, helt lovlig.

  2. Jeg har aldri kjøpt noe marinolje. Olje er olje om den er marin eller ikke. Om det står at den er ekstra bra laget for kjøling osv, så er det bare tull.

     

    Det er ikke tull nei.

    I motsetning til en bil der en firetaktsmotor sjelden tar ut mer enn 50% av tilgjengelig effekt går en båtmotor alltid i motbakke.

     

    Det vil si at kravet til trykktoleranse er mye større i en firetakts outboard enn i en bilmotor.

    Med det kommer også oljens evne til å unngå skumming under trykk, noe som er heller dårlig når det gjelder nyere oljer som er designet for moderne bilmotorer.

     

    De billigere oljene kommer vesentlig dårligere ut enn de dyrere, bare for å ha det sagt.

     

    Så har man det med at en outboard 2 eller 4takt har en vesentlig lavere driftstemperatur, og et betydelig større temperaturspekter enn en bilmotor, noe som stiller store krav til smøremidler.

     

    Blant annet når det gjelder korrosjonshindernde egenskaper og evnen til å tåle høyt trykk under varierende temperaturer, og det er her en moderne olje beregnet for nyere biler (som 95% av dagens motoroljer) taper i forhold til en god marineolje.

     

    Har drevet med båtmotorer i mer enn 30 år og ser stadig skader forbundet med billige eller rett og slett feil smøremidler på båtmotorer.

    • Liker 3
  3. Jeg hadde Opel Astra-G frem til 2008, og mitt lokale verksted leste alltid ut feilkoder gratis.

     

    Det gjør vi også på Opel.

    På andre merker tar man vanligvis en 100-lapp alt etter hvor mye arbeide det er.

     

    Du må kunne tolke feikoder også.

     

    Helt enig, noen bilmerker og modeller har sine særegenheter når det gjelder diagnose, og kjenner man ikke til disse er det fort gjordt å få feil resultat.

     

    En annen ting som er viktig er å slette gamle feilkoder som måtte ligge lagret i ECU før man kjører diagnose.

  4. Skal ikke denne tps være en automatchoke?

     

    Nei, TPS (også kaldt spjeldvinkelsensor) gir bare beskjed til motorstyringsenheten (ECU) hvilken posisjon spjeldet står i.

     

    hvordan finner man ut at denne er ødelagt?

     

    Ved å lese av evt. feilkoder fra ECU, enten på et verksted som har utstyr for dette eller ved bruk av eget diagnoseutstyr.

    Man kan også bruke et multimeter, verdien skal være 0,746V ved lukket spjeld med tomgangsskruen ute. (typespesifikt og gjelder bare denne motortype 4a-fe)

     

    Startet opp tilmorgen i dag -1 grad ville ikke går på tomgang

    måtter sitte og holde den i gang med gassen selv.

     

    Noe som får meg til å tro at det er temperatursensoren for kjølevann som er synderen.

    Den gir beskjed til ECU om kjølevannstemperaturen, som igjen bestemmer om motoren er så kald at det trengs kaldstartstilskudd av drivstoff, og høyere tomgangsturtall.

     

    Hadde nok oppsøkt et verksted for å få lest av feilkoder, både det enkleste og billigste når alternativet er å bytte ut komponenter på måfå. :thumbup:

  5. Det er med stor sannsynlighet bensinfilteret som er i ferd med å gå tett. Etter hvert som bensingjennomstrømningen blir dårligere vil motoren tåle mindre og mindre gasspådrag før den til slutt nekter helt å samarbeide.

     

    En generell oppfordring: Det er alltid billigere å oppsøke et merkeverksted/generelt verksted som har diagnoseutsyr for din bil for å få bekreftet/utelukket feil med elektroniske komponenter enn å bytte ut halve bilen del for del på måfå.

  6. Ingen som vet det?

     

    Du må lufte oljepumpa etter lang tids lagring fordi det vil komme luftbobler i systemet, noe som kan føre til manglende smøring og motorhavari.

     

    Pumpa sitter under oljetanken, det er bare å følge slangen fra tanken så finner du den.

    Lufteskruen sitter midt på pumpa, og du trenger en 8 eller 10 mm fastnøkkel.

    Åpne skruen og la det renne minimum 10 sekunder, i alle fall så lenge at du ser det ikke kommer luftbobler lengre.

     

    Hvis det er den 3-sylindrede varianten tror jeg du må løsne oljetanken for å komme til pumpa.

     

    Bruk ikke billigoljer, og helst ikke selvblandende oljer da de vanligvis har høyere viskositet enn olje som er beregnet til oil injection.

  7. 1.6 literen har et høyt oljeforbruk, dette er erfaringsmessig ikke noe som man løser ved overhaling av motoren.

     

    Motorflush hver 70-80000 km er å anbefale, da med Omega produkter, og påfølgende lavfriksjons behandling.

     

    Motorolje av god kvalitet (Mobil1, Castrol, etc.) anbefales sterkt da det hindrer nedsoting av ventilmekanisme og fører til lavere oljeforbruk.

     

    Dvs. unngå Biltema, Europris etc. oljer.

  8. Det går jo ann å tenke seg at tendensen fortsetter, og at politiet da vil banke demonstranter så helseløse at det ikke lenger er noen som tør å delta i en "sit-down-demonstrasjon".

     

    Det beste som kan skje i dagens situasjon da disse folkene er motstykket til Blitzerne i Norge, bare langt mere agressive og involverte i organisert kriminalitet sammen med diverse innvandrerbander.

     

    Disse har sammen i hele sommer terrorisert Nørrebro, så en konfrontasjon måtte komme.

    De har seg selv å skylde.

  9. Har reist en del rundt om i verden gjennom åra og tror ikke det er så helt usannsynlig at dette er arrangert fra starten av.

     

    De eneste som er mere pengegriske enn Kongoeserne er Nigerianerne. :p

     

    Selv Uganda under Idi Amin var rettsmessig et sikrere sted å oppholde seg på enn Kongo.

     

    Den Norske stat burde (uoffisielt selvfølgelig) få fatt i en gruppe leiesoldater og få hjem disse folka, hvoretter man burde sette seg ned og lage en brosjyre som forteller hvor man bør og ikke bør reise.

     

    Det er desverre mange som tror man harde samme rettigheter andre steder i verden som hjemme i Norge, dette stemmer vanligvis ikke.

     

    En årsak til det kan være at Norge har et rykt rundt omkring i verden for å være ekstremt rikt og naivt

     

    Bingo!

  10. Hvem er da ansvarlig for betaling for å utbedre feilen? Jeg mener det er uaktuelt å betale 7000kr for en feil verkstedet gjorde, som merkeverkstedet hadde fikset for 150kr

     

    Som verkstedeier og mekaniker: Du skal betele for den jobben som du kom til verkstedet for å få utført i utgangspunktet.

     

    Alle kan gjøre tabber eller krølle til ting, av og til skjer uhell uten at noen tilsynelatende har skylden for de :p Men man kan ikke belaste kunden for det da dette er en del av den risikoen man løper ved å skru på andres eiendom mot betaling.

     

    Hvordan verkstedet velger å ordne opp i saken er deres problem, ikke ditt.

  11. Hva skal man med flere ingeniører når vi snart ikke produserer noe som helst?

     

    Kanskje man skal finne opp et utrolig megastoff som skal gi flere milliarder i staskassen pr gram?

     

    Det må man nemlig om man skal fastholde en venstrevridd politikk der man skremmer initiativrike mennesker som virkelig skaper verdier ut av landet.

  12. Ja vi er naive, og nei vi skal ikke legalisere flere rusmidler.

    Spark alle kriminelle innvandrere ut av landet og sørg for at de får med seg et avtrykk av et kvalitets skotøy produsert av Viking i Askim.

     

    Innfør gjerne no go tattoverineger, har selv sett ferske asylsøkere for noen dager siden som snakket klingende Bergensdialekt, en annen må ha vært i Tromsø før etter språket å bedømme. Alle har vært i landet i mindre enn 3 døgn, og er førstegangs asylsøkere.

    Det verste er, de slipper inn, igjen.

    Her må det foretas et skipperløft fort og hardt, på denne måten vil man sette lokket på ca 70% av all narkotikaimport og samtidig sørge for at notorisk kriminelle individer ikke kommer tilbake for 12'te time og får opphold nok en gang.

    Samtidig må man sparke samtlige i UD og ansette kvalifiserte mennesker til jobbene.

    Når man greier å miste et helt oppdiktet jentelag i en oppdiktet idrettsgren fra et oppdiktet land kvalifiserer man ikke til annet enn uføretrygd!

  13. Ja biler kan eksplodere, var selv vitne til bensintank eksplosjon der eieren selv hadde mekket på en bensinpumpe som ligger i tanken. Det smalt når han slo på tenningen, det er skjelden at biler eksploderer ved bilbrann, men det hender av og til, er det lite bensin på tanken kan eksplosjonen være kraftig nok til å flytte bilen et bra stykke.

  14. Det eneste problemet er at jeg ikke finner den... Hvor ligger den ? :)

     

    Den har ingen plombering.

    Deler som må byttes for å bygge om til 15 hk er:

     

    Forgasser

     

    brakett mellom forgasser og veivhus

     

    reedventil + stopper

     

    platen under svinghjulet som tenningssensorene står på

     

    eksostube i stammen

  15. Hele poenget med teknikken er jo at man ikke skal "overraske" bilen med brå ekstra bremseeffekt. Det kan jo være svært uheldig hvis man kjører nære slipp-grensa å plutselig få ekstra mye bremseeffekt på drivhjulene. Man forstyrrer balansen i bilen og man kan risikere å miste festet og skli av veien/banen.

     

    Slik jeg har praktisert det er å være i rett gir ved inngangen av svingen, for så å kjøre gjennom svingen en tanke over slippgrensa. :p

  16. Tenkte jeg ville lage en liten undersøkelse på hvor mange som praktiserer heel-and-toeing når de girer ned. Selv synes jeg det er et krydder som høyner gleden min av bilkjøring, og jeg har en viss stolthet i å perfeksjonere teknikken. De fleste andre jeg kjenner bruker den ikke i det hele tatt. Hva gjør du?

     

    Har ikke praktisert teknikken siden midten av 80-tallet da jeg sluttet å kjøre rallycross.

     

    Teknikken oppstod fordi man kjørte med sterkt opptrimmede/overladede motorer med relativt lite sylindervolum der omtrent 95% av effekten forsvant under 6000 rpm, derfor var det nødvendig å "holde dampen oppe" under nedgearing og oppbremsing.

     

    På vanlige biler, selv trimmede har det absolutt ingen hensikt.

  17. Tittel sier vel alt, jeg trenger tips til et kostyme som har noe med en bondegård og gjøre. Hva som helst. Dyr, bonde, hva som helst.

     

    Jeg har bare 2 kriterier:

    Mulig å bevege seg i, er tross alt en vanlig kostymefest, ikke et karneval.

    Ingen sying eller strikking eller noe annet håndverk

    Skal ikke være spesielt varmt å ha på

     

    Kjør på!

     

    Du kunne jo kle deg ut som en ku :thumbup:

     

    Dersom du synes det er for hardcore er gårdshund et alternativ.

  18. Men uansett, si at 3 unger/ungdommer som stjeler din spesialblanda tank og havarerer og evt omkommer på sjøen?

    Trivelig å ha det på samvittigheten?

    Om så er så håper jeg hvertfall at politi sporer opp tanken til båten den ble stjålet fra og dens eier som blanda mixen.

     

    Har et par tanker med "spesialblanding" i båten som er på hytta.

    Det brukes på en veteranmotor som krever 10:1 olje/bensin, noe som vil medføre full stopp på en moderne motor (etter å ha røyklagt hele fjorden) :cool:

    Kommer ikke til å ha dårlig samvittighet om noen skulle stjele denne suppa og havarere, det medfører en viss risiko å stjele annen manns eiendom, noe tyver bør ha i bakhodet når de benytter seg av stjålet drivstoff.

  19. Vær grei folkens.. Jeg fyller ca. en liter olje i måneden, så jeg spanderer ikke helsyntetisk på den gamle vognen! ;)

     

    Have it your way. Dersom du går tilbake i historikken på min bruker vil du se hva jeg mener om oljer.

    Det er ikke tatt fra løse luften, som importør og forhandler av både biler og outboards de siste 30 år tar jeg smøremidler på alvor, og har brukt masse penger på kunnskaper derom.

     

    Problemet på din bil er at oljen er for tykk til å strømme gjennom de trange kanalene på ventilmekanismen. og derfor slår ventilløfterne i bunn og lager ulyd.

×
×
  • Opprett ny...