Gå til innhold

Dr Gork

Medlemmer
  • Innlegg

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dr Gork

  1. Tja. Jeg tviler på det, da SW kan bestemme priser i hver enkelt butikk selv. Her i byen koster hvertfall alle nye spill 599 og spill som er et år gamle koster 399-499. De første spillene som kom til X360 koster 199-299.

    I utgangspunktet riktig, butikkene kan bestemme prisene selv utenfor kampanje.

    Men det er en fast kampanje som gjelder hele Spaceworld-kjeden at alle nyhetene til PS3 og X360 skal koste 499,90 den første uka. Det gjelder for alle butikkene :-)

  2. Siden Scene It er et Microsoft-spill er det enkleste å ta kontakt med kundeservice på telefon 800 14 174. Etter noen vanlige rutinespørsmål vil de mest sannsynlig orde sånn at du kan sende inn det spillet med riper også få tilsendt et nytt tilbake. Det har ihvertfall vært ordningen på MS-spill.

  3. Kunde han HEVE kjøpet ved 3. gang samme feil. Ny mobil kan man kreve allereved ved første gangs feil - men bare dersom ny mobil ikke koster over dobbelt så mye som å reparere den telefonen kunde allerede har (ref dom i høyesterett for ca et år siden).

    8170704[/snapback]

    Om jeg skjønner deg rett henviser du til det at kunde kan kreve ny telefon, untatt i de tilfeller der det er dyrere for forhandler å gi ny telefon enn å reparere?

     

    Når er det noen gang tilfelle? All den tid det koster forhandler tilnermet kroner NULL å reparere.

  4. Men altså gorkn... Siden du er så bereist i medieverden at du starter å mase om PFU og greier, har du virkelig aldri hørt om en leder? Hvis du ser deg litt rundt, ser du at dette slettes ikke er uvanlig. Det at Marius også skriver under med sitt navn, burde gjøre at dere skjønner at dette er hans mening.

    8011879[/snapback]

    Jeg er ikke bereist i medieverdenen. Jeg har hatt noen timer mediekunnskap på videregående.

     

    At det er en leder kan ikke brukes som unskyldning for en elendig artikkel som det der. Såpass gjennomsyret av skribentens dårlige erfaring som får sitt utløp via pennen (eller tastaturet).

     

    Forøvrig er jeg veldig enig i det iopy2 skriver.

  5. Ja, det fullt mulig å knuse en skjerm uten ytre skader.

    8007682[/snapback]

    Det er i så fall ekstremt sjelden.

    Jeg har aldri vært borti noen som har fått dekt et knust display på garanti eller reklamasjon.

     

    Jeg har også sett en sak som ble tatt helt til FTU. Skjermen hadde sprukket kun få uker etter kjøp. Det kunne hverken bevises eller motbevises om det var ytre påvirking. Kunden hevdet det måtte være en iboende svakhet i produktet. Kunden fikk ikke medhold.

  6. Herregud! Dette er den absolutt dårligste "artikkelen" jeg noen gang har lest. "Journalistikken" amobil her står for er under enhver tvil. Det er helt tydelig at den såkalte "journalisten" har erfart problemer med å ikke ha 3G-dekning, og dermed bruker sin mulighet som skribent for amobil til å spre mest mulig dritt om det han ikke er fornøyd med.

     

    Det er utrolig at amobil, som går for å være en seriøs aktør i det norske mediebildet tillater slike "saker". Dette burde vært innklagd for PFU sporenstreks!

     

     

    Når det gjelder temaet i "saken" er jeg enig i at Sony Ericsson gjør feil i å ikke inkludere EDGE i sine 3G-telefoner. Det er ordbruken, den talentløse "journalistikken" og det at skribenter for amobil utnytter sin posisjon til å spre dritt jeg reagerer på.

     

    Amobil - skjerp dere!

  7. Ser ikke problemet her.

     

    Spaceworld sender den inn for henne. Viser det seg at det er en klem- eller slagskade får hun et prisoverslag. Hun kan da velge mellom:

    - Godta prisoverslaget, og få den reparert

    - Få mobilen ureparert tilbake mot å betale for den jobben som har blitt gjort.

    - Be verkstedet kassere den uten kostnad

     

    Eller så dekkes det av garantien.

     

    Såvidt jeg vet er denne fremgangsmåten helt lik i de fleste butikker.

  8. Jeg fikk ny telefon på grunn av lang verkstedtid. Etter at telefonen hadde vært 2-3 uker på verksted og jeg fikk beskjed om at det kom til å ta ytterligere 3 uker før jeg fikk telefonen så tok jeg kontakt med butikken hvor jeg kjøpte telefonen (Spaceworld). Dagen etterpå fikk jeg ny telefon uten at de hadde konkludert med at telefonen jeg leverte inn var ubrukelig.

    7947721[/snapback]

    Litt offtopic, men hvilken Spaceworld (hvor) var dette?

×
×
  • Opprett ny...