Gå til innhold

Patri Ot

Medlemmer
  • Innlegg

    106
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Patri Ot

  1. En EU-kontroll er ikke nødvendigvis det samme som en tilstandskontroll.

     

    Tror nok ikke du kan heve kjøpet sånn uten videre om bilen ikke går gjennom.

     

     

    Er ikke en EU-kontroll en tilstandsrapport ? Hva er den egentlig da ?

  2. Nei automatisk er det vel ikke at den glir igjennom. Noen millimetermåling av bilen er vel ikke eu-kontrollen som avslører feil på, sånn som kontrollen utføres på idag. Hadde bilen vert alvorlig skadet hadde det blitt krevd skrotet av forsikringsselskapet mest trolig. Ikke sikkert noe forsikringsselskap har vert inne i bildet heller. Å ofre bonuspoeng på en gammel bil (men bra) var kanskje tanken who knows. Vel, spekulerer litt på hvorfor forrige eier ringte men han hadde kanskje glemt å ta dagens nervetablett.

  3. Ja burde nok ha sett nærmere på saken. Tror forresten at verdens lunge er nærmere oss enn søramerika. Vi har en nabo som dekker elleve tidssoner, uten denn skogpletten tror jeg det hadde stått dårlig til her på kula. At vår lille planet uti dette enorme verdensrommet kommer til å bestå slik vi turer frem med forurensing og overbefolkning tror jeg ikke. Vi styrer sakte men sikkert utfor kanten. Hvordan kan man endre denne kursen vi har? Økonomiske spørsmål går jo foran alt. Miljøpartiene alene kan ikke rette alle feil, vi må få mulighet til endring.

  4. Har kjøpt en billig bil (som jeg er fornøyd med ) og får den hjem om to dager. Saken er at forrige eier har ringt meg da han fant sin gamle bil på nettet. Da sier han at bilen har vert i et crash og anbefaler meg å ikke kjøpe den ? Hvorfor ? Har prøvd å spore bilen eiere ( tre ledd via oppkjøperfirma) og om hvor alvorlig skaden kan ha vert på bilen. En sier at den ikke var av alvorlig art og at jeg ikke trenger å være redd for å kjøpe katta i sekken. Bilen skal jo på eu-kontroll snart og hva skjer hvis den ikke går igjennom kontrollen. Da kan jeg vel heve kjøpet ? Bilen kan du se har litt større sprekker mellom panser og skjerm enn orginalt når hvis man ser nøye på den men jeg har ikke funnet noe galt med den ellers . Jeg hever kjøpet hvis den ikke går igjennom ? Hvor gode er de som tar eu-kontroll ? Det varierer veldig tror jeg.

  5. Hvor plasserer jeg dette emnet ? Vi prøver. Altså på mange produkter vi kjøper blir det skrevet med store bokstaver at de støtter regnskogfondet. Og jeg tror MANGE firma støtter dette fondet. Saken er vel at om alle disse regnskogens støttespillere hadde fått litt igjen for sin pengestøtte burde vel avskogingen vert stoppet for en god stund siden. Hva går pengene til ? Eller er dette humbug, vi kjøper et produkt i dagligvarbutikken som har denne logoen men hva får vi igjen for det ? Avskogingen går jo i rekordtempo. Hva kan gjøres for å stoppe denne avskogingen ?

  6. Halmen skal varmebehandles slik at skadedyr elimineres. En varmebehandling tilsvarende den som utføres på trevirke med samme hensikt.

    Spørsmålet var : har noen en god måte for å utføre innvendig vegg, hvilken type pussmasse er å anbefale som "puster" ?

  7. Har skiftet hjerne og nå er alt ok. Etter en litt spesiell feilsøking med å måle hvordan strømimpulsene var til hver enkelt injektor var det en som avslørte seg selv. Saken er løst. Rust an mass jiiizes....jekkfester bak er spesielt utsatt, samme på Galant som kom etterpå. Faktisk værre, styr unna denne modellen. Kjempegod asfaltbil men har for kort fjæringsvei for at den skal bli god på litt middelmådige grusveier.

  8. Dette emne kunne ha hatt flere navn men skitt la gå.

     

    Emnet innvandring er bare gitt som et eksempel på at våre partier ligner litt for mye på hverandre. Andre emner har vel også vert mulig å bruke.

     

    Har Arbeiderpartiet gått og andre partier gått "litt " ut på dato. Venstre sier ja til innvandring. AP og SV sier ja. Høyre sier ikke nei. KRF vi ha flere innvandrere.

    Vi har for mange partier som er for innvandringsvennlige. Ingen kan komme å si stopp innvandring uten å måtte bli kalt for usosial og rasistisk.

     

    Harry Takhar ( kanskje etterkommer av pakistanske innvadrere ?) i Storbritania har startet et nytt parti som har som mål å stoppe innvandringen i to år (foreløbig forslag ) Samt har han sagt at det må taes tak i alle som er ulovlige innvandrere. Han antok at så mange som 3.5 millioner personer oppholdt seg ulovlig i Storbritania.

     

    Kan noe sånt vil bli foreslått av norske politiske partier i rimelig nær fremtid ? Kan FRP bli det partiet som sier noe lignende ? Kan ett nytt eller nye politiske parti se dagens lys etter at våre minste partier kommer under sperregrensen og forsvinner ut av sidelinjen ? For eks. De grønne (store i europa men ikke her )

  9. Vel Kramer skal vi ikke si mere om, men jeg mener at det er unormalt at utøvere i en sport som denne aldri blir nummer to. Du skjønner.

     

    At han er god kan godt være men hvor er den menneskelige siden. Aldri en dårlig sesong, det synes jeg er mistenkelig.

     

    Man ser jo i sykkelsporten ( som også er en populær idrett i Nederland og er nært knyttet til skøytesporten) som er kanskje mere utsatt for dette med doping, harde løp over flere dager. Beintøft for kroppen. Mye penger i omløp gjør at det tåles ikke å være syk. Da er doping en skummel men brukbar vei ut av problemene. En god doper blir aldri avlørt. Mange av stoffene som er brukt har en kort men effektiv effekt og er ute av kroppen raskt.

     

    Jeg mener at en sunn skepsis er på sin plass når utøvere ligner mere på maskiner enn på vanlige mennesker. Og vi må ikke være blåøyd å tro at den som vinner er ren bestandig. Vi har blitt lurt før.

     

    Vi vanlige dødelige har vel ikke den medisinske ekspertisen til å si hvordan de doper seg. Selv VADA greier ikke å avsløre alle doperne fordi de er på etterskudd hele tiden. Og hvor mange stoffer som brukes er jo ingen som vet. Stadig nye stoffer dukker opp på dopinglista. Vi får vel ikke alltid vite det før det er for sent. Men de det er verst for er de som har konkurert sammen med juksemakerne, som Dæhlie, Estil, Jevne mfl.

  10. Hvilket emne jeg skal plassere denne i er jeg ikke sikker på men prøver her :

     

    Altså : utøveren (Sven Kramer ) som vant 5000 meteren på skøyter var jo søren ta meg blå i ansiktet ved målpassering. Dette kan umulig være normalt. Hvis man ser nøye etter på bilder ved målpassering har han tydelige blå lepper etter min mening.

     

    Ved en ren utøver vil jo kroppen være tom for oksygen (blodet). Da er man jo grå i ansiktet av den grunn. Ganske logisk egentlig. Blodet er friskere rødt ved høyt innhold av oxygen.

     

    Vi husker Myllille, skiløperen som vant i Trondheim hvordan han så ut da han gikk i mål i regnværet på fem-mila i 97. I ettertid har han selv innrømmet at han var dopet med EPO.

     

    Har andre lagt merke til det samme ?

     

    Andre mistenkelige utøvere (som ikke trette etter målpassering osv.) ?

  11. En ting er iallefall sikkert og det er at muslimer dvs en god muslim skal ikke integrere seg i det norske samfunnet.

     

    De snakker om respekt, jaha det kan være et rimelig krav MEN, da må de først ta skikken dit de har kommet.

     

    Å trykke disse karikaturene er etter min mening ganske unødvendig men samtidig viser det hvor lite eller skal vi si hvor mye som skal til for å få folk i skyttergravene. Å nevne ellevte september i en slik sammenheng er så fantastisk dumt gjort at jeg har ikke ord for det. Jeg tror at en uttalelse av en slik art er mere farlig for han som sa det enn for at oss andre gode nordmenn vil oppleve en 9/11 hendelse. Hvis det skjer at en terrorbombe vil komme så er denne mannens uttalelser nok for at han vil bli hovedmistenkt nummer en. Han fikk iallefall fokuset vekk fra Bhatti. Bra hjernevask denne Koranen. Denne muslimske gruppen ( og andre grupperinger) opererer sånn at hvis du ikke med dem så er du imot dem, som Bush sa engang i tiden. Hvilken muslim i Oslo turde å si nei når det ble stilt spørsmål om å komme til denne demonstrasjonen, ingen turde si nei av frykt for å bli frosset ut. Det er sånn det fungerer. Ikke en kjeft tør å opponere mot denne religiøse gruppen. Han som ikke møter opp vil bli ropt etter på gaten av "ryddeguttene".

     

    Carl I Hagen har fått kastet egg etter seg ved flere anledninger men han hadde rett i dette med innvandring. Nå må vi innse at nå er det FOR SENT. Vi har sluppet inn for mange til at dette vil gå bra. Det tyder dagens hendelse på.

     

    Denne "konflikten" bare vil vokse og vokse.

  12. Aha to måner, men vil ikke to måner gjøre klimaet ustabilt ? Vi greier jo oss godt med en...Det ble nevnt ca 100 000 år, så vi kan vel roe oss helt ned. Har den ikke gravitasjon nok.... forklar den noen. Og tre ting til : Har mars en varm kjerne ? Må ikke en planet som vil kopiere jorden også ha en kjerne som er magnetisk slik som jorden, da for at strålingen fra solen vil bli mindre ? Eller er distansen fra solen så stor at stråling ikke her ikke er noe problem ?

  13. Så et program her om dagen om planeten Mars, der forskere som ble intervjuet tror det går an å "starte" planeten på nytt ved å skape vann av eksisterende is få trær til å gro å få til en grønn planet. Er menneskeheten så dum at den tror den greier det ? Ønskedrømmen er jo å få det til men skal vi ikke heller redde vår egen klode først. Månen er jo en viktig faktor for klimaet her på jorden men gjelder ikke dette når planeten Mars skal få en egen atmosfære ? Dette må da være urealistisk eller er det ikke det ?

  14. Den var noe kronglete den der, men den skulle nok gå an å forstå. Poenget er at man bør prøve å bekjempe ørkenspredning. Ikke bare Kirkens nødhjelp men også andre hjelpeorganisasjoner fokuserer lite på et problem som dette. Hvor mange hjelpeorganisasjoner som opererer i verden idag aner jeg ikke men det hadde vert greit om at de hadde fokusert på en viktig sak samtidig. Det er derfor (nok en gang) geita og dyr som har tendens til å forsyne seg vel grovt av en allerede belastet natur som bør få begrenset mulighet en tid slik at naturen igjen kan få overtaket.. Afrika som jeg her prøver å fokusere på er et mirakel av et land. Det som menneskene her står overfor er erusjon av matjord. En trussel som gjør at mindre og mindre areal kan dyrkes. Jorderusjon er når matjord forsvinner med vind, vann og sol iform av uttørking av matjordlaget. Ved å beskytte matjorda ved å få røtter til å holde på jorddekket,og busker og trær vil gjøre at vindens herjinger vil bli redusert, og samtidig vil trærne gi skygge og gjøre jordoverflaten kjøligere. Geita skal vi selvsagt se på men, elefanter er dyr som uten problemer dytter store kjempetrær overende på jakt etter mat. Og slik oppførsel med å skubbe store trær overende gjøres fordi annen mat er ikke å oppdrive. Det har elefanter gjort i tusenvis av år men det var ikke farlig den gang Sahara var en grønn oase. (den gang vi hadde vår siste istid for 10 000 år siden) Det det vi alle vet er at en sånn oase er ikke Sahara lenger. En variant med å få plantedekket tilbake på er med store elektriske gjerder som stenger planteetere borte fra et område en stund. Dette er jo metoder man helst kan bruke nært hvor det bor folk. Ute i bushen er det nok litt verre å ta en sånn metode i bruk.

     

    Å prøve å snu en prosses som denne med å få Sahara grønn er etter min mening likeså viktig og kanskje viktigere enn hva de bestemmer seg for på Klimatoppmøtene som vil bli avholdt i fremtiden. Men så lenge ingen kan gjøre penger på denne beplantningen (i nær fremtid) vil det vel ikke bli startet noe sånt prosjekt. Saken er at det må gjøres nå før hele den sørlige delen av afrika er totalt ødelagt.

  15. Istedet for å komme med slike usakligheter hadde det vert bedre å ikke svare, Mr. Sealion. Folk har vel noe å spise nå også, tydeligvis. De spiser ikke hverandre nå heller hvorfor spise hverandre imens skogen vokser. Det går helt fint å leve ved siden av et voksende tre men ikke for alle tydeligvis....Ikke hadde jeg tenkt å ta maten fra dem heller. Ikke trenger de å vente i årevis. Dette kan pågå samtidig. Noen har for livlig fantsi. Og spar meg og andre i fremtiden for denne typen innlegg.

  16. Og hvorfor kan ikke Kirkens Nødhjelp heller starte skogplantingsprosjekt istedet ? Når man lever i et land der man kan høste paprika og andre grønnsaker tre-fire ganger i året burde det være mulig å få ting til å gro. I et land hvor det er ørken er jorden så full av næringssoffer at enkelte dyr spiser jord... Hva skjer hvis man får vann på en sånn flekk. Det blir grønt på et øyeblikk. Sånne prosjekt er ikke helt umulig ?

     

    Når man først får etablert en grønn oase og når røtter har mulighet for å nå vann vil plantedekket beskytte jorden fra å bli uttørket. og vannbehovet vil bli redusert dramatisk.

  17. I tyskland har de startet med "foredling" av husdyrgjødsel. Flere prosjekter er startet opp. Tror en satsing på dette holder på å utvikles i Tyskland. Her på berget har det kun vert utført tester med denne gassprodukskjonen. Enkelte entusiaster prøver også men det tar liksom ikke av. Prossesen er ikke så innviklet, man tar å pisker luft i gjødselen og dermed starter gjæring som avgir gass. Metangass vil jeg tro. Duftprobemet som ofte er et problem ved håndtering av naturgjødsel er jo et kjent problem. Men etter en slik gjæring avgir ikke gjødselen lukt.

  18. Ja det ligner på at de må smi mens jernet er varmt. Tenker på Al gore og Støre som fyrer skikkelig opp nå. Det er klart vi må berge denne ene jordkula vi har men jeg tror ikke det er nok å bare tenke Co2 og metan (som er verre)

     

    Det er forsket på dette med byer. Byer har et eget klima. Og det er fordi husfasader og asfalt blir adskillig oppvarmet av solen,særlig om sommeren. Følgene blir at vind oppstår fordi varm luft stiger og må erstattes med annen og kjøligere luft istedet. Ta en kjempe by som New-York og andre byer, her blir det hett, og fortell ikke meg at dette ikke har innvrkning. Det har det. Vi her på berget har vel ikke dette som noe problem akkurat men allikevel.

     

    Det andre som forandrer været er flytrafikken. Kondensering av partiklene fra avgassene hos jetmotorene gjør at det vil oppstå nedbør som følge av dette. Hvor man har en betydelig flytrafikk, over storbyer, må dette ha innvirkning, ingen tvil. Det ble utført en test utenfor USA (Miami tror jeg ) og her ble et stort jetfly satt til å sirkle rundt og rundt på samme sted til det var tomt for drivstoff. Følgende skjedde. Det resulterte i et regnskyll som ingen hadde sett maken til. Kanskje sette opp flere flyruter over Afrika ?

     

    Vi kan ta vanlige biler som kjøres av oss alle. Hva avgir den i oppvarmet luft. Det er jo ikke stort av bensinen som brukes til fremdrift av bilen. Ca 20 % eller noe sånt utnyttes til å flytte bilen fremover. Resten er varme enten fra radiator og eksos.....tenk på det.

     

    En ting til som man skal tenke litt over er hvor mye energi det brukes for å få produsert en bil. Ikke så lite. Det må til flere fat med olje (var det åtte eller ti ?) og dette varmer opp kula vår det også. Sånt er ikke nevnt med et ord.

  19. Ja geita og andre husdyr trenger jeg ikke å fjerne for derved og ta maten fra dem, det er helt naturlig. Man må bare forstå at dyret bør helst komme først etter at det er noe å spise. Så enkelt.

     

    Et program på History channel, om teveien oppe til Mongolias hovedstad viste strevet med å få mat og varer inn til denne byen. Her også må man virkelig lure på hva dyrene lever av. Transporten av varer foregikk på hest og der det var for høyt over havet tok Jakoksene over. Og hva disse Jakoksene spiste vet jeg ikke hva var. ikke et gressstrå eller en busk av noe grønt noested. Når disse mennesken som drev denne transporten skulle varme seg et måltid var det å fyre opp tørket avføring av Jakoksene. Det forteller litt om klimaet. Selvsagt vokser det ikke gress her når det er så høyt over havet og så kaldt som det er her. Men hit har det flyttet folk og levd folk i tusen år. man kan begynne å lure.

     

    Synes og huske at Coop (eller var det NKL) som sendte ut medlemsblad i gamle dager. Her var det mye skryt av at de hadde fått skog og vegetasjon tilbake i et Afrikansk land et sted, husker ikke hvor. Helt klart fantastisk å se at det i det hele tatt var mulig å få til noe slikt. Har prøvd å finne noe informasjon om dette prosjektet (eller var det hjelpearbeid?) men uten suksess. Har noen andre hørt om eller vet noe om dette prosjektet? Mener det var på syttitallet en gang.

  20. Kjøp en geit. Ja det mener Kirkens nødhjelp er å redde fattige familier i Afrika og andre steder får det til å virke som en fornuftig løsning. Dette er en grov misforståelse. Jeg mener at de heller burde lære folk å plante et tre. Geiter er et dyr som i stor grad hjelper til med å få ørkener til å vokse. legg merke til steder som Afganistan og slike land. Ikke ett tre å se noen steder. Hva med å plante tre eller fire trær for hvert tre som hugges til brensel ? Mitt i en ørken er det jo lite vegetasjon og vann og derav få husdyr, naturlig nok. Så¨kan vi bevege oss ut til randsonen av et ørkenlandskap (der ørkenen utvider seg) og der treffer vi på husdyret vårt, geita. Selvsagt velges geiter som husdyr fordi den spiser absolutt alt av vegetasjon, så som bark og kvistskudd og sånne dyr er jo de eneste som kan leve av en slik føde. Skal man ikke heller lære folk som bor på slike steder til å ta vare på det lille som gror istedet for å lure folk som sender penger til å tro de gjør noe smart ? Når en tid er gått og vegetasjonen har vokst endel kan jo andre husdyr også livnære seg av det som vokser. Lever vi i steinalderen fortsatt ?

  21. Til mannen med ljåen : Ja prisen for å få en kjøligere klode ( og for å redde isen fra å smelte bl.a. ) er å måke snø og fyre (miljøvennlige ovner med lavt støvutslipp selvsagt) i ovnen. At pol-isen kommer til å reduseres litt er jeg ikke så redd egentlig, den kan komme tilbake. Mye verre er det at når planeten blir SÅ varm at tundraen og permafrosten smelter. Det vil frigjøre så store mengder karbondioksyd at vi ikke aner konsekvensene av det. Å snu den prosessen vil kreve en ny istid. Vi må skjerme jordoverflaten fra å bli oppvarmet av solen for at temperaturen ikke skal stige ytterligere. Legg en svart plate i solen og ved siden av den svarte platen kan du legge en hvit plate. Når solen skinner vil du kjenne hvor mye varmere den svarte platen blir. Den svarte platen absorberer varmen bedre enn den hvite. Den hvite platen vil relektere solstrålene og derved forbli kjøligere. Jeg tror dette er en viktig faktor. At pol-isen kommer bort vil også medføre at jord og vannoverflaten vil absorbere mere varme og temperaturen vil stige ytterligere. Å ta varme fra sjøen og varme husene med skjønner jeg ikke at blir benyttet mere.

     

    For å få hus som kan brukes året rundt, kan vi konstruere hus som er formet som en sirkel. Runde (og firkantede) hus kan uten problemer lages slik at de kan rotere. Kostbar løsning men mulig. En lysfarget fasade og en kullsort som vi bruker mot sola om vinteren.

     

    Det vokser planter i sahara nå også. Med planterøtter på flere titalls meter. Som kan gå dypt ned for å finne vann. Det ligner på at vi må beplante vår del av verden da avskogingen av regnskogen i Sør-amerika fjernes raskere enn den reddes.

×
×
  • Opprett ny...