Gå til innhold

564215

Medlemmer
  • Innlegg

    928
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 564215

  1.  

    6 hours ago, bruker-540634 said:

    Panasonic er sikker bra det, men ville selv ha gått for en mitsubishi pumpe.

     

    7 hours ago, mobile999 said:

    Kan du finne alternativ fra Mitsubishi eller Daikin?

    Mitsubishi er altså å foretrekke? Har fått et tilbud på Mitsubishi Kaiteki 6600 til ca. samme prisen som den fra Panasonic. https://kaiteki.no/wp-content/uploads/2017/08/Kaiteki_tekniske-data.pdf Hvordan er denne i forhold til den fra Panasonic? 

    Ser at Panasonicen har høyere makseffekt. Varmekapasitet - Nominell (min–maks): kW 3,20 (0,85 - 7,50kw). Er dette tallet noe jeg bør være opptatt av? Det er stort sett plussgrader her jeg bor hele året. Spiller det da noen rolle hva pumpen klarer å levere av varme på -7C, -15C, -25C osv.?

  2. Trenger hjelp med kjøp av varmepumpe. Pumpen skal stå i et 90-tallshus på vestlandet (altså mildt klima og mild vinter) og skal kunne varme opp 130 kvm. Er det noen åpenbare gode kjøp eller populære pumper på markedet? 

    Har fått tilbud på Panasonic HZ25XKE til 24999,- inkl montering. Vet ikke om dette er et godt tilbud eller om pumpen er over- eller underdimensjonert for mine kriterier. 

    Link til data på pumpen. https://www.panasonicvarmepumper.no/images/varmepumper/Produktark_HZ_10112021.pdf

  3. Utekrana lekker vann fra en grå plastring når vannet skrues på. Det lekker så mye vann fra krana at jeg ikke får brukt høytrykkspyler pga for lite vann i slangen. Er usikker på hvilken mekanisme dette er. Det ser ut som den er konstruert for å slippe ut vann, men at det kanskje har røket en pakning eller noe. Finnes det en enkel fiks, evt. reservedeler eller må hele krana byttes? 

    Her er en video av krana som lekker vann. https://gifyu.com/image/SpwZz

  4. 1 hour ago, xClaymanx said:

    Om du skal selge kontoen må du selv vurdere. Om du skal kjøpe en ny xbox eller abonere på gamepass ville jeg nok kanskje ha beholdt kontoen fremfor å opprette en ny.

    Bare pass på at det ikke ligger sensitive data og betalingsmidler inne så går det nok bra.

    Jeg kan altså ikke annonsere at konsollen selges med spill uten å gi fra meg kontoen? Selv med fysiske disker. 

  5. Jeg skal kjøpe lampe som skal henge over spisebordet og samboeren vil ha en lampe som er på vedlagt bilde. Min bekymring er at disse lampene er mer en pyntegjenstand enn en praktisk lampe, og at de ikke avgir noe særlig lys og kan være irriterende for øynene da de ikke har noen form for skjerming. Har noen erfaring med slike lamper? 

    Har vært i lampebutikk og sett på en, men det var så mange andre lyskilder der så umulig å danne seg et inntrykk. 

    Lamper-Rectangular.jpg

  6. Gikk nylig over på fastpris 154 kr/kwt, før tiltakene fra regjeringen ble kjent. Som mange andre familier bruker vi mest strøm på ettermiddag/kveld når spotprisen for tiden ligger på mellom 200-500 kr/kwt. Har ingen bindingstid så kan enkelt bytte tilbake til spotpris. Skjønner ikke helt hvordan støtten fra staten påvirker de som har fastpris. Kan noen forklare meg hva som har potensiale for å være mest lønnsomt mellom spotpris/fastpris? Er litt bekymret for at jeg går på en kjempesmell ved å beholde fastpris. 

  7. Jeg har en portåpner i garasjen hvor fjernkontrollen ikke fungerer. Jeg ble tipset om at man kunne laste ned en app på telefonen hvor man kan styre duppedingser som bruker infrarød. Portåpneren er rundt 20 år gammel og jeg er usikker på om denne bruker infrarød. Dersom den ikke gjør det, hvilken annen teknologi kan den bruke for å sende trådløse signaler? Legger ved bilde av motoren og fjernkontrollen.

    Edit: som dere skriver er det nok RF. Skrudde av skallet på motoren og fant en antenne. 

     

    IMG_20211027_203747.jpg

    1636308233500319194408510726239.jpg

  8. Jeg har fått tak i en retro Emmaljunga barnevogn fra rundt 80- 90-tallet. Den er i tilsynelatende god stand bortsett fra at tekstilene er solbleket på forskjellige steder. Fargen er grå-blå. 

    Har noen tips til å friske opp farger på tekstil? 

    Jeg var innom tanken på å bruke kalesjeimpregnering med farge (f.eks. Acapella) for at vognen skal tåle vann og at fargingen ikke renner av ved regnvær. Men noen fargestoffer kan jeg tenke meg at er farlig for barn. Noen råd? 

  9. Hei!

    Jeg søker informasjon om militær livvakt. Det ligger ingenting ute på forsvarets hjemmesider. Jeg har sendt epost til forsvaret og fikk et kort svar om at de ikke hadde informasjon ettersom "...det ikke er opptak. Det vil først komme når de skal ha det. Når vet vi ikke".

     

    Er det noen som vet noe om tidligere kurs, krav, tid på året for opptak og hvor hyppig de avholdes? All informasjon settes pris på. 

  10. Nei de tennene ser grei ut. Det er nå de ser ut som haitenner, at de er virkelig slitte.

     

    Men hvor slitt er kjedet? Til det må du ha en slitasjemåler.

    En måte du kan måle er å ha kjedet på største klingen, så tar du tak i kjeden på fremste punktet og ser om du klarer å strekke den ut fra klingen. Får du den ut noen millimeter, så er kjeden/klingen slitt. Man skal ikke klare å strekke kjeden ut noe særlig, når alt er under 0.7% slitasje.

    Jeg klarer å trekke det ut noen millimeter, se foto.

    post-105577-0-02554600-1557838774_thumb.jpg

  11. Hm da er det vanskelig å vite hva som kan lage slik lyd.

     

    Det kan være rustne pedaler. Løs setepinne. Løs sadel. Løs stem/styre. osv. osv.

    Bakhjul ikke satt rett på. Quick release som er skeiv (hjelper å vri de 90 grader en eller annen vei og så sette de fast igjen, når man har vekt på bakhjulet)....

    Det at lyden kun oppstår på det ene fremre giret utelukker en del av de tingene, tenker jeg. Jeg skal teste tipset med bakhjulet!

     

    Kan det forresten være slitasje på tannhjulene som skaper lyden?

    post-105577-1064441_thumb.jpg

    post-105577-0-44549100-1557836154_thumb.jpg

  12. Hei!
    Jeg har en Giant Propel Advanced 2015 med Di2-gir. Sykkelen er i god stand og er relativt strøken, men det har nå oppstått en ulyd/skrapelyd. Lyden kommer bare kjedet er på letteste giret foran og kun ved tråkk. Dvs. lyden opphører mellom hvert tråkk, selv om kranken roterer. Lyden blir skarpere og tydeligere i bakker når motstanden øker. Ved tråkk på flater hvor det ikke er motstand forsvinner lyden.

    Jeg hadde sykkelen på service i dag. Bremser og gir ble justert. Det var ikke tegn til at kjedet hadde tatt borti noe sted.

    Er det noen som vet hvor lyden kan komme fra?

     

     

    Edit: Lyden jeg hører kan minne om denne: 

    Men det er som sagt kun når jeg bruker den minste klingen. 

×
×
  • Opprett ny...