Gå til innhold

maritsa

Medlemmer
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av maritsa

  1. Har anskaffet Canon 50 mm 1,4 til mitt 350D. Hørt så mye om å ta portretter inne uten bruk av blitz. Har prøvd dette, men synes bildene blir ganske så rød/brune i fargenyansen. Har ikke lagt noe arbeid i ekstralys men prøvd i vanlig dagslys og med normale lyspunkter i et rom. Har jobbet med i raw, blender 1,4 og 1,8. Ved vanlig auto-innstilling og Canon Speedlite-blitz, blender 4 blir fargene ok, men det var jo ikke det som var hensikten her da. Er ikke noen racer på dette og gjør sikkert noen feil når bildene blir så misfarget.

  2. Har investert ca 20 000 i fotoutstyr. Ganske ny på dette og har lyst til å kjøpe et fotoredigeringsprogram. Tenkt litt på Adobe Photoshop Elements 5. Vil gjerne ha støtte for raw også.

    Har vært litt innom noen prøveversjoner av Photoshop tidliegere, men synes det er vanskelig uten brukerstøtte. Hva får en av det ved kjøp av disse programmene?Noen med erfaring? Tips om noe bedre enn Elements 5?

  3. Jeg har dette på et av mine objektiv - men det viser overhodet ikke på bildene. Det skulle vel ikke tilfeldigvis være en 85mm som ligger på QXl akkurat nå?  ;)

    7757725[/snapback]

     

     

    Er rett det ja, ville vel ikke gå for dypt i det. Egentlig litt betenkt. Tenkte at når ett har kommet inn kan det vel kanskje lett bli flere?

  4. OK, men kom ikke å si at jeg ikke advarte deg... :hmm:

     

    Neida, du blir helt sikkert kjempefornøyd. :yes: 

    Et godt stykke arbeid fra Canon

     

    - Rams

    7738541[/snapback]

     

     

     

    Er nok her som med de fleste andre ting, meningene er delte.

    Bare spørre, det så ut i det første innlegget ditt som det skulle være en gjengs oppfatning at 85 mm skulle være mere skarptegnende enn 50 mm, noe som du mener å motbevisene i din bruk av 50 mm satt opp mot 85 mm. Stemmer dette... eller?

  5. Lysten på et fastobjektiv til mitt 350D. Har vært nær å kjøpe 1,8 II, men har snudd på på vei inn i fotobutikken et par ganger. Tviler da. Lurer på om noen har erfaringer her? Spesielt om det rimeligste er anbefalesesverdig.  Skal knipse helt vanlige portretter og det kan jo hende at 1,8 II - objektivet fyller mine krav. Prisdifferansen er jo et par tusen !

    7439164[/snapback]

     

    Takker for det... greie nettsteder! Er vel ganske klart at det dyreste er så mye bedre. Legge til litt: har Canon 17-40 4L USM, noen vits i å legge 3000 i 50 1,2 USM ? Hvor mye betyr egentlig lysstyrken? Vet jo at det kan fotograferes i dårligere lys, men har jo en bra Canon-bltz da.

    7440158[/snapback]

     

     

    Sorry feilskrift, står i det første innlegget mitt; 1,4 !

  6. Lysten på et fastobjektiv til mitt 350D. Har vært nær å kjøpe 1,8 II, men har snudd på på vei inn i fotobutikken et par ganger. Tviler da. Lurer på om noen har erfaringer her? Spesielt om det rimeligste er anbefalesesverdig.  Skal knipse helt vanlige portretter og det kan jo hende at 1,8 II - objektivet fyller mine krav. Prisdifferansen er jo et par tusen !

    7439164[/snapback]

     

    Takker for det... greie nettsteder! Er vel ganske klart at det dyreste er så mye bedre. Legge til litt: har Canon 17-40 4L USM, noen vits i å legge 3000 i 50 1,2 USM ? Hvor mye betyr egentlig lysstyrken? Vet jo at det kan fotograferes i dårligere lys, men har jo en bra Canon-bltz da.

  7. Har jobba med en Canon fotoskriver med mer eller mindre hell.. mest det siste kanskje. Dyrt papir og blekk, stadig rensing osv.

    Sendte over et bilde som jeg vet er sylskarpt til Canon for å få en prøveutsktift tilbake. Valgte Canon Pixma iP6600D til dette. Kan ikke si jeg ble noe speislt imponert over resultatet. Bl.a. er fargetonen alt for rød.

    I dag fikk jeg over 100 bilder fra Elkjøp. Er egentlig mektig imponert over kvaliteten på bildene. 0,50 pr bilde og ikke noen kostnader når de ble hentet i butikk.

    Mulig jeg som ikke er helt med på dette med å lage egne fotoutskrifter, men kostnadsmessig er jo regnestykket helt sykt når det gjelder vanlige fotografier til familiebruk.

  8. Det er ikke et redigeringsprogram à la Photoshop, men en raw-konverter. Derfor ingen mulighet for layers, masker og selektive justeringer. Det gjør man i andre programmer etterpå.

    6877543[/snapback]

     

     

    Må ha et større program for å utnytte raw-mulighetene da? Konvertere rett over til f.eks jpg er vel ikke noen hensikt, da er vel den større redigeringsmuligheten som skal være raw borte? eller?

  9. Hva er ditt budsjett?

     

    Det billigste er en 50mm f/1,8, et svinbillig og faktisk bra objektiv som ofte foretrekkes til portrett og situasjoner med dårlig lys som konserter. Rundt 900 må man ut med dette. Det fins også en enda mer lyssterk versjon (samt med noe bedre skarphet, fargegjengivelse og bokeh) til rundt 3000; 50mm f/1,4. Ellers har man jo 85mm f/1,8, som sies å være et skikkelig knallobjektiv. Jeg er for lat til å sjekke, men mener at dette skulle koste omtrent 3500 eller noe i nærheten der.

    Sigma har kommet med en 70mm som kan virke lovende, men har ikke lest så altfor mye om dette ennå. Sånn ca samme prisklasse som 85mm-en.

    Det med ideell portrettbrennvidde er det litt uenigheter om, men den ligger et sted mellom 70-105. Så lenge du ikke bruker vidvinkel eller lang tele skulle det gi brukbare resultater med riktig perspektiv.

     

    Tar bare litt ut ifra en dårlig hukommelse her, andre har sikkert mer konkret info å komme med. :)

    6835524[/snapback]

     

    Et par-tre tusen er vel ok. er det Sigma sine du nevner her da?

  10. Var ute etter ett regnfall og tok bilder av dråper på bilen, inspirert av en annen tråd her angående det temaet. Er det noe forbedringspotensiale i å ta bilder av vanndråper på bil? Eller er det gjerne ikke så interresant?

     

     

    6797907[/snapback]

     

    Eneste jeg får ut av dette er vel kanskje at du har vokset bilen bra... ellers er det vil ikke så alt for interesant motiv..

  11. Min erfaring er at min Pixma IP4200 gjør en mye bedre jobb enn fotobutikker, spesielt på 10x15 cm. Har ikke prøvet noe særlig enda på større utskrifter.

     

    Jeg kjøpte den fordi jeg var misfornøyd med bildene fra fotolabber (prøvde 2 forskjellige). Er veldig fornøyd med kvaliteten fra denne skriveren, og 6600 regner jeg med er bedre enn min.

     

    Men det forutsetter at du lærer om fargestyring, hvis ikke blir det noen bomturer. Prisen pr. utskrift er jo også skyhøy i forhold til en fotolabb.

    6747448[/snapback]

     

     

    Ikke så mye erfaring i dette, spør jeg; fargestyring på pc'en eller skriveren ?

×
×
  • Opprett ny...