Gå til innhold

ugh!

Medlemmer
  • Innlegg

    1 041
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ugh!

  1. Hei, lurer på om jeg skal bestille meg en 1330. Er det noen vesentlig forskjell i ytelse mellom Intel® Core™ 2 Duo Processor T5750 (2.00 GHz, 667 MHz FSB, 2 MB L2 cache) og Intel® Core™ 2 Duo-prosessor T8100 (2,10 GHz, 800 MHz FSB, 3 MB L2-buffer)?

     

    Kommer i all hovedsak til å bruke maskinen til bildebehandling, studier og kanskje noe spilling. Prisforskjellen mellom de to cpuene er såpass stor at jeg lurer på om jeg ville merket noe forskjell til eller fra forutsatt at begge maskinene har 4GB minne?

  2. Så man må dø av noe for at det skal være skadelig?

    Er det så skadelige da? Vis gjerne langtidsvirkende skader som følger av cannabisbruk. Det er en lang tråd i Politikk og Samfunn som vil se det som du har det. I forhold til Alkohol rangerer cannabis betydelig lavere på både skade og avhengighetsgrad. Men kom med kilder om du har dem.

     

    Jeg var ironisk til innlegget over meg :) .

     

    Så vidt meg bekjent har ikke utstrakt cannabisbruk noen større farer enn at det i noen få tilfeller kan øke faren for psykiske plager hos brukeren (vi snakker da om daglig bruk), samt at tobakken man ofte blander med selvfølgelig er skadelig. At alkohol rangerer høyere på skadelighet og avhengighetsgrad er gammelt nytt, uansett bør vel både hasj og alkohol nytes med måte.

  3. Offensivt er ikke 4-2-3-1 så skrekkelig ulik 4-3-3. Rafa elsker jo stram organisering og mange folk som deltar bakover i banen, så en formasjon med 3 rene spisser tror jeg er uaktuelt.

    4-3-3 er absolutt ikke 3 spisser. Heller 2 kanter og 1 spiss. Det finnes sikkert ingen lag med tre spisser. Max er to, eller så kan du ha en hengende spiss. Hvis Pool kjører en 4-3-3 formasjon tror jeg det blir noe al à dette:

     

    Reina

    Degen - Agger - Carragher - Dossena

    Mache

    Barry - Gerrard

    Pennant / Kuyt ------- Ryan Babel

    Torres

    Håper virkelig at man da heller holder seg til 4-2-3-1 som man har drillet den siste tiden fremfor den formasjonen ettersom Gerrard er best når han gis fullstendig frihet. Og jo, 4-3-3 kan bestå av tre angripere hvor kantene vil stå høyere enn hva som er tilfelle i formasjonen du skisserer. Riktignok synes en slik variant å være noe foreldet. Uansett er det jo ikke snakk om tre spydspisser, men det skjønte du sikkert:).

  4. Tror ikke den var spesielt liten, var vel snarere at Italienerne la seg utrolig lavt selv om det riktignok ble mer rom i andre omgang. Skjønner ikke byttet av Torres, det oppstod jo opptil flere situasjoner hvor han hadde kommet til sin rett etter at Guiza ble byttet inn. Heldigvis får han muligheten i semifinale.

  5. Forøvrig går det IKKE an å surfe unna lærerutdanningen (hvertfall ikke på UiO, der jeg går).

    Du går på LAP eller? Det er i så fall langt mer komplisert enn allmennlærerutdanningen på høgskoler. Jeg gikk førsteåret på allmennlærerutdanning før jeg hoppet over til UiO, og det er det desidert sløveste studieåret mitt så langt uten at jeg fikk dårlige karakterer av den grunn.

  6. I og med at 60% av lærerne går av med pensjon nå så må vel det store målet bli å bedre lærerutdanningen slik jeg ser det. Det er jo helt hårreisende at lærerutdanningene har så lave krav til inntak. At man kan surfe gjennom lærerutdanningen uten å egentlig gjøre den helt store innsatsen er enda verre.

  7. Du må være klar over at i en klasse så er det blanding mellom "svake" elever samt "sterke" elever i form av fag. Så det er ikke slik at i en klasse så er det bare "svake" elver eller "sterke" elever. Dessuten så vil ikke denne ordningen fårgegå i form av at lærere vil velge hviken klasse de vil ha fordi at den klassen har det høyeste snittet, så da velger læreren den klassen fordi da får han/hun høyere lønn! Det blir feil. Det fungerer mer slik at elever evaluerer lærerene i form av hva læreren gjør bra, hva som ikke er fult så bra samt hva som kunne vært annerledes i form av læring, og læringsmetoder. Da kunne en også tatt opp eventuelle alvorlige klager på læreren, slik at det kunne ha blitt forfulgt vidre om det var funnet nødvendig. Karakterene kunne MULIGENS kommet inn i en form for prosentvis fremgang i de forskjellige terminene hvert skoleår. det er klar at man kunne ikke hele tiden hatt en framgang med forbindelse med vansklighetsgradene i stoffet. En slik evaluering osv... ville ikke gitt noen form for puggekultur. Alle elevene gjør så godt en kan, og slik er det for alle elever som går på skolen. Dessuten dette er noe som kunne drevet elevene til det bedre, fordi at i arbeidslivet i dag så kreves det topp kompetanse på de vanskligste samt de mest krevende jobbene. Dette siden vi har markedsøkonomi på denne måten.

     

    Tror det er litt begrepsforvirring her. Jeg skriver jo at skolen består av heterogene elevgrupper. Hvis du ikke kjenner til begrepet betyr det i denne sammenheng at det finnes flere ulike personer i hver elevgruppe, altså at det er stor variasjon mellom forutsetninger, evner og behov i hver eneste klasse. Retten til tilpasset opplæring er dermed lovfestet og det sier at hver enkelt elev skal få undervisning etter sine evner, forutsetninger og behov. Ergo vet jeg selvfølgelig at en klasse ikke består bare av "svake" eller "sterke" elever slik du formulerer det.

     

    Forøvrig har det blitt innført skriftlige elevvurderinger på barneskolen allerede, så sånnsett har man jo noe på gang i tråd med synspunktene dine. Det er bare denne "lønn for resultat"-tanken jeg ikke er helt enig i. :)

     

    For øvrig synes jeg skolen vår får ufortjent mye kritikk fra utenforstående. Det er alltid enklest å stå på utsiden for å kritisere uten at man selv har prøvd seg. Det finnes (tro det eller ei) folk inad i skolen som gjør en iherdig jobb for å forandre på det som er dårlig, samt videreutvikle det som allerede er bra.

  8. Det du sier med at en slik ordning kan gå utover lærerkollegaene seg imellom, kan man se på to forskjellige måter, den ene er at lærerene kan blir sure på hverandre, fordi at den ene får mer lønn enn den andre fordi han/hun er flinkere. Ellers så kan det hende at de som liksom skal være "sure" eller hva du prøver å mene kan lære fra de andre, kanskje noe om deres metoder for å lære bort, eller deres meninger om gjøremåten av de forskjellige tingene. Et slikt system går ikke utover de svakeste. et slikt forslag fører ikke nødvendigvis til en større "puggekultur", det kommer an på hvordan lærerene gjør det, samt hvordan elevene mener at den beste læringsmetoden er.

     

    Det jeg mener er at et slikt ekstremt resultatfokus kan gå utover arbeids- og læringsmiljø i form av at skolehverdagen kan bli en konkurranse fremfor en arena for læring. Jeg forstår forøvrig ikke hvordan du så kategorisk kan avslå at et slikt system vil gå utover de svakeste og hvordan det ikke kan risikere å føre til en puggekultur hvor best mulig karakter på neste prøve er det eneste målet. Det er klart at elevene trenger å bli hørt rundt hva de synes er de beste metodene, men du må huske på at klasser er heterogene grupper hvor noen foretrekker tavleundervisning, andre gruppe/prosjekt/temaarbeid osv. Dermed vil det aldri finnes en læringsmetode som passer for alle elevene, men at det med fordel kan varieres og differensieres mer er jeg enig i.

     

    Et slikt resultatfokus setter jo også et enormt fokus på resultatvurderingen, og i mange tilfeller er det viktig å også foreta en prosessvurdering, hvor man undersøker hvordan elevene har kommet frem til de målene som blir satt (veien frem er ofte vel så viktig som resultatet). Dette fordi elever i fremtiden forhåpentligvis skal bli skikkede til problemløsning både i hverdags- og arbeidsliv.

  9. Har du tenkt på ringvirkningene av noe sånt? Det kan gå sterkt utover de svakeste elevene, miljøet mellom kollegene, et enormt resultatfokus i form av en "puggekultur" som ikke nødvendigvis fører til varig læring hos elevene. Heldigvis er det vel ytterst få som stiller seg bak et slikt forslag, blir litt for enkelt.

     

    Jeg tror det er i lærerutdanningen noe må gjøres. En svært stor andel av lærerne vi har i dag går av med pensjon om kort tid. Det er viktig at lærerutdanningen stiller høyere krav enn den gjør i dag (både til inntak og pensum) ettersom mange velger det som løsning ettersom de "ikke visste hva de skulle bli". Læreryrket er altfor komplisert til at det er noe man gjør fordi man ikke fant på noe bedre. Pensumet i lærerutdanningen er forsåvidt også utrolig teoripreget, noe som fører til at fokus på didaktisk kompetanse faller litt i skyggen av tørr teori. Heller ikke det synes jeg er veldig positivt.

×
×
  • Opprett ny...