Gå til innhold

Mann20

Medlemmer
  • Innlegg

    631
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mann20

  1. Ble økt i dag likevel:

     

    Knebøy:

    5x5 72,5 kg.

     

    Benkpress

    5x5 80 kg.

     

    Barbell rows:

    3x6 55 kg.

     

    Dips:

    3x10 22,5 kg.

     

    Tricep pushdown:

    3x10 30 kg.

     

    Bicepcurl ez stang:

    2x10 27,5 kg (hvis ez-stanga er 7,5 kg).

    1x6 (4 cheatreps) 27,5 kg (hvis ez-stanga er 7,5 kg).

     

    Kommentar:

    Knebøy greit, men føler at jeg må slite meg opp og ikke får brukt kraften i lårene skikkelig, pga. noe strevsom teknikk antar jeg... Benkpress tungt, har nok gått noe ned på 10-dagers pausen. Ellers gikk resten greit, dips var tungt på siste settet. Testet en tri- og en bi-øvelse, det var ganske ålreit til en forandring.

  2. Var på gruppetime i dag (kettlebell) som faktisk var ganske morsomt. Varte bare en halvtime, men bra intensitet. Skulle gjerne gått på det en gang i uka, men sliter med å få kabalen til å gå opp. For tiden ser uka slik ut:

    Dag 1: Bryst og rygg

    Dag 2: Bein og mage

    Dag 3: Armer og skuldre

     

    På timen blir det jo helkropp. Er det krise hvis jeg dropper hviledag mellom dag 1 og 2?

    Hvilke øvelser kjører du?

     

    I utgangspunktet ingen krise mener jeg, så lenge du tar forskjellige muskelgrupper. Så spørs det hvor hard medfart ryggen din får på beindagen? (Squats feks)

  3. Kan like gjerne poste dagens økt da. :)

     

    Har akkurat vært på ferie med litt alternativ trening i 10 dager, løping og lett styrketrening med kroppstyngden. Deloader nå, og bygger meg oppover:

     

    Mill.press:

    5x6 45 kg.

     

    Markløft:

    3x5 120 kg.

     

    Pullups:

    2x8 bw

    1x6 bw

     

    Skapular sidehev:

    3x10 6 kg.

     

    L-stående sidehev: (Står på beina, knekker 90 grader fremover i hofta. Trekker armene oppover, altså trekker skuldrene sammen.)

    3x10 6 kg.

     

    Kommentar:

    Tung dag, første økt på 10-11 dager. Millpress greit, mark tungt, pullups skuffende tungt. Testet sidehev og "L-stående sidehev." (Fortell gjerne hva det heter).

     

    Edit:

    Neste økt blir fredag, deretter søndag, pga fotball og eksamen så litt lite tid.

    • Liker 1
  4. Hei!

    Jeg er en student i Oslo som tenkte å føre treningsloggen min på nettet nå, ikke bare i min egen bok. For å få tips og innspill og motivasjon. :)

     

    Jeg er nå 21 år, 189 cm høy og 89 kg. Jeg har spilt fotball aktivt (2.div) i en del år. Har trent en del styrketrening, men det har vært i korte perioder og ikke særlig systematisk eller stilrent. Siden jeg flyttet til Oslo i sommer har jeg sluttet og satse på fotballen, og heller trent på egenhånd. Jeg har alltid hatt lyst til å ha tid til det.

     

    Mitt mål:

    Jeg ønsker å bygge styrke hovedsaklig. Jeg ønsker og være atletisk og knallsterk.

     

    Programmet mitt er pr. dags dato:

    I begynnelsen lagde jeg litt eget program men fant raskt ut at jeg gikk over på stronglifts 5x5. Pluss et par øvelser.

     

    A:

    Knebøy 5x5

    Benkpress 5x5

    Barbell rows 5x5/3x6

    Dips 3/4 set x varierer med kun bw og vekter i tillegg.

     

    B:

    Millitærpress 5x5

    Markløft 3x5

    Pullups 3/4 set x varierer med kun bw og vekter i tillegg

     

    Knebøy har jeg aldri fått noe særlig til teknisk, men har tøyd mye og brukt mye tid dette halvåret på å lære inn teknikken og få inn dybden. Har fokusert mye på teknikk for å legge et godt fundament men spesielt på knebøy.

     

    Progresjon dette halvåret:

    Knebøy: usikkert, da jeg hele tiden har kommet dypere og dypere (tyngre og tyngre). Nå bygger jeg meg opp fra 70 kg. Det er relativt tungt allerede nå, men skal nok kunne øke en del.

    Markløft: Brukt mye tid på teknikk. 3x5 120 kg er det meste jeg har tatt, i dag, men legger på 2,5 kg hver økt så får se hvor det stopper. Er tungt.

    Benkpress: 5x5 67,5 kg --> 5x5 85 kg.

    Millitærpress: 5x5 47,5 kg --> 5x5 55 kg/ 4x4 60 kg.

    Pullups: 1x6 --> 1x12 stk på en kjempedag.

    Dips: 1x15 --> 1x21 på en god dag.

     

    Planen:

    Jeg kommer nå til å trene tre ganger i uka, slik opplegget med SL5x5 er. ABA OG BAB. Trener fotball to-tre ganger i uka og legger det til fridagene.

     

    Ønsker å holde på med dette til jeg har hatt stor fremgang. En gang i fremtiden vil jeg kjøre fire økter i uka. A med calisthenics og B med styrketrening med mye baseøvelser og styrketrening ala det jeg gjør idag. Har allerede svidd av studentbudsjettet på en "park" med nødvendig utstyr til hybelen, som er på vei i posten. :) Men det prosjektet begynner jeg ikke med før jeg har kommet meg langt forbi der jeg står nå i SL5x5.

     

    Minimumsmål:

    Knebøy må opp på 150 kg (med korrekt dybde).

    Markløft må opp på 200 kg.

    Benkpress 130 kg.

     

    Takk til alle som vil følge med og komme med innspill. Det tas imot med glede. :)

     

    Edit:

    Film kan ordnes om noen er interesserte.

  5. Det er egentlig uten fett , ca -10-15kg for de fleste.

    Ligger man på 33ish så trener man uten resultater å vise til.

     

     

    1SS olje til 3 måltider og vips 300kcal ekstra den dagen.

    Jeg har ligget i et lite kcal-underskudd og økt 5x5'en i benkpress fra 67,5 kg til 85 kg. Jeg er helt enig i dette med kcal-overskudd for å bygge muskler, så jeg antar at det jeg opplever er såkalte "noobgainz"?

     

    Grunnen til at jeg har valgt kcal-underskudd er at jeg ønsker å få ned fettprosenten noe, men er egentlig ganske fornøyd nå, så når jeg stagnerer, som jeg er i ferd med (bygger meg opp etter deload), så spiser jeg på litt ekstra. :)

  6. Hey!

     

    Jeg vurderer sterkt å anskaffe meg utstyr til å ha i hybelen for å kunne trene "calisthenics" hjemme. (Har tanker om å gjøre 4 økter i uka, ABAB, der A er kroppsvektsøvelser (evt med tilleggsvekt) og B er mye baseøvelser i gym. Tar gjerne imot innvendinger - dette er noe jeg har kommet frem til litt selv og litt inspirert av div.)

     

    Jeg ønsker primært å være STERK, og trener pr. dags dato stronglifts 5x5. Programmet over er for litt frem i tid når jeg har fått en større grunnstyrke. Da ønsker jeg fremdeles fokus på STYRKE, men ønsker samtidig å være utholdende til å gjøre kroppsvektsøvelser, da jeg synes dette er veldig fascinerende. Blanding av stronglifts 5x5 og kroppsvektstrening hjemme tror jeg vil være bra - enig/uenig/tips?

     

    Tenkt å kjøpe en dip bar med litt lengde for å kunne gjøre litt øvelser (vurdert å lage, men blir for stort prosjekt). Dette er den beste (og dyreste) jeg har funnet:

    http://www.klimmzugstangen.de/xt/index.php?page=product&info=11

    Noen som har noen peiling på om det er et bra produkt som gjør nytten for meg?

     

    Har tenkt å kjøpe en pullupbar fra gymgrossisten:

    http://gymgrossisten.no/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi?Avd=6&funk=visa_artikel&artnr=1506-03&Kampanj_ID=

    Har ikke lov å spikre i hybelen så denne håper jeg funker å feste opp til inngangen til doen. Noen som har prøvd den eller vet om den virker sikker?

     

    I tillegg har jeg allerede kjøpt en bar fra eBay til å holde på for å ta handstands.

     

    Jeg vurderer frem og tilbake om jeg skal kjøpe en vektvest med justerbare 30 kg eller vektskiver og belte.

  7.  

    Jeg tviler på at du trenger så mye som 100 g proteinpulver hver dag, selv om det kanskje står på pakka. Av en eller annen grunn vil produsenten at du skal bruke så mye som mulig.

    Aldri vært i den bransjen her før, men du har jo et poeng. :wee:

     

    Blandingen har 22 gram proteiner pr. skje, en skje er en av tre dagsdoser. Men da tror jeg at jeg begrenser meg til en rett etter trening og muligens en før kvelds, så får cottage cheese, egg og havregryn gjøre susen til frukost. :)

    • Liker 1
  8. Noen som vil fortelle hvor mye penger som går med på proteinpulver?

    Kjøpte selv en dunk på 900 gram til 250 kr i dag, og etter og ha regnet kjapt på det så blir det jo en dyr utgift, da det går i overkant av 100 gram pulver om dagen (om jeg følger opplegget). Altså må jeg kjøpe en ny om en drøy uke, og 250 kroner pr. drøye uke er ikke noe billig løsning på et bra kosttilskudd i mine øyne, akkurat, selv om det kanskje er der prisene ligger...?

     

    Takk for svar.

  9. Hei! Driver og lager et program nå - men sliter med å lage et komplett program, jeg får altfor store huller. Tenker et helkroppsprogram med 4x4 eller 5x5 reps/serier, for å bli gjennomtrent og sterk, har planlagt løping ved siden av styrkeopplegget. Setter stor pris på om noen av dere som er mer kyndige enn meg vil hjelpe meg for å gjøre opplegget mer gjennomført og korrekt :w00t:

     

    Dag 1:

    Knebøy

    Bulgarsk utfall

    Nordic Hamstrings

    Benkpress

    Benkpress med manualer

    Planke

     

    Dag 2:

    Markløft

    Pullups

    Nedtrekk

    Dips

    Planke

  10. Greier ikke bli klok på om jeg burde gå til innkjøp av proteinpulver....

     

    Jeg har en grei kropp, men ønsker å bli mer RIPPED, hard. Spiller fotball og løper mye, men er kraftigere enn de fleste jeg møter, har alltid vært litt kraftig. 88-89 kg og 1,89 cm.

     

    Jeg frykter å bli "for tung" - det er ikke målet - jeg vil bli hard, ripped. Trener opp imot to økter daglig, fotball + styrke.

     

    TAKK FOR TIPS :xmas:

     

    Edit: Og eventuelle tips til hva som er bra pulver og ikke "vektøkningpulver" som jeg leser om på nettet tas imot med stor hengivenhet og takk. :wee:

  11. Hei!

    Jeg ser frem til å fortsette treningen mer systematisk når jeg får tilbake litt rutiner i hverdagen igjen etter ferien. Jeg spiller fotball 4-5 ganger i uka og trener styrke 3-5 dager i uka ved siden av.

     

    Mitt spørsmål er:

    Er det nødvendig/fordelaktig for meg å kjøpe proteinpulver? Jeg prøver å spise mye proteinholdig mat generelt men lurer på om proteinpulver kan gi meg en liten "boost" ? Er det ille om jeg får i meg for mye proteiner? Det er kanskje ikke så sannsynlig.

     

    Målet med treningen er å bli atletisk sterk, ikke "for" stor og tung.

     

    Takk for tips! Følger med her jevnlig, mye gøy og lærerikt lesestoff. :)

  12. Kjør på med 1,5l fylt til randen :-).

     

    Brukte 0,5l brusflaske selv i fjor. I år har jeg kjøpt en beholder på apoteket

     

    Edit, flaska mi var IKKE full. :-D

     

    edit2:

     

    Når skal jeg fremlegge politiattest og CV? Trenger jeg å ta det med når jeg skal ta det fysiske på mandag?

     

    Politiattest/CV måtte fremlegges når jeg skulle bestille dag 2, så jeg antar at det samme gjelder for deg. :) Passbilde derimot trengte jeg bare å ta med på dag 2, fikk jeg beskjed om. Greit å ta med alt uansett!

×
×
  • Opprett ny...