Gå til innhold

cFc

Medlemmer
  • Innlegg

    2 358
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cFc

  1.  

    Dette er et godt poeng og det er vel her det stopper. Jeg har snakket med folk i UD, som sier dette. Jeg er bekymret for at med TTIP-handelsavtalen som er på trappene mellom USA og Europa, så vil resultatet bli mindre regulering og ikke mer. Pengemakten er simpelten for stor til at det er realistisk å se for seg mer reguleringer på global skala i nærmeste framtid, med mindre det skjer drastiske politiske endringer. Dermed blir det fritt fram for alle former for hasard-, pyramide-, og tombolaspill for finansakrobater og banker. Spørsmålet er vel bare hvor mange land de kan klare å ruinere, før noen sier stopp.

     

    Regulering har da sjelden vært suksesfull, verden var mer regulert enn noensinne før krisen intraff, men desverre har regulering blitt et ekstremt intrikat og detaljert spill, slik at det blir skapt insentiver for å snu seg rundt reguleringene, spesielt innen finans. Jeg vil ikke si at regulering er ikke svaret på dagens finansproblemer, heller er problemet en implisitt garanti at banker ikke kan feile.

  2. Du vet nok ikke hva jeg må gjøre for å få disse pengene. Jeg må dokumentere hvilke sprøytemidler som er brukt også må jeg ha en gjødselplan. Jeg må gå igjennom HMS skjemaer og jeg må passe på at jeg ikke sprøyter åkerkanter eller åker holmer. Jeg må passe på verneverdige hus og vedlikeholde de. Jeg har plikt til å vedlikeholde ferdselsårer i min skog og utmark og ikke dyrke de opp. Det er jeg som må skjære ned kvister osv i tur løypene til folk i skogen.

     

    Jeg må bruke minimalt med kunstgjødsel for å ikke forurense, jeg må ikke pløye om høsten for da blir det erosjon på jorden og dermed forurenser det miljøet. Jeg kan heller ikke dyrke jord nærmere 10 m unna f eks elv eller sjø.

     

    Vi bønder må sende inn en rekke med dokumentasjon på at dette er gjort og noen ganger kommer det tilsyn. Du kan si at disse statelige tilskuddene er betaling for alt dette. For at vi skal få lavere avlinger av at vi bruker mindre kunstgjødsel og ikke pløyer om høsten. At jeg må bruke tiden min på å rydde ferdselsårer og tid på å vedlikeholde kulturlandskap. Uten den jobben vi gjør for tilskuddet så hadde det blitt ganske snaut uti naturen og elver og vassdrag hadde sett betydelig værre ut. Dessuten så betaler jeg selv nesten 500.000 i skatt og får 480.000 i tilskudd. Altså! Jeg får tilbake min egen skatt og gir 20.000 til samfunnet så jeg tar ikke fra noen her!

     

    Jeg har STORE lån som også skal betales og jeg brøyter fortau for en billig penge! Ja, dere vil kanskje ha god mat til billig penge, men viste du at en bonde får 1,5 kroner av ett brød og resten går til andre aktører. Det er ikke vi bønder som tar en stor del av kaka på prisen på f eks ett brød og andre produkter! Ikke klag på bøndene! Klag på andre aktører for de og grådigheten demmes!

     

    Ønsker du virkelig at denne politikken som detaljstyrer alt på din gård, bestemmer hva du skal produsere og hvilken pris du skal få, der menneskene som styrer har sterke bånd til de som selger dine produkter med høy fortjeneste, skal få fortsette?

  3. Akkurat når det gjelder landbrukspolitikken demmes så syntes jeg at den er helt på jordet. Er bonde selv og det blir nok tøffe kutt nå dom FrP har Landbruksministeren. Beklager å si det, men jeg har støttet de blåblå i tykt og tynt, men på landbruks siden så er det ikke noe vett i de. Hvis de lover de skaffekuttene som de kom med før valget så kan man jo håpe at dekningsbidraget i korn produksjon kan de litt bedre ut hvis man trekker fra litt skatt, men ulempene er flere enn lyspunktene.

     

    Det er klart at du er imot at du skal få mindre penger tatt fra andre inbyggere i Norge, oss andre derimot. Vi vil gjerne ha god mat til en billig penge.

  4. Du mener altså at der ikke kan være totalitære ideologier langt ute til høyre. Du får har din mening, men du rokker ikke min oppfatning av at facisme og nasjonalsosialisme er nasjonalistiske høyreekstreme ideoloigier.

     

    Som nevnt tidligere ser jeg at det er opportunt for noen å plassere ideologiene på venstresiden.

     

    Selfølgelig kan det være det, du har blandt andre Chile som gikk gjennom dette. Men nasjonalsosialismen har ingenting med en høyreside å gjøre, økonomisk er heller like SV enn Høyre/FRP.

  5.  

    Hvis en bedrift ikke fyller en fornuftig funksjon i samfunnet, synes jeg ikke arbeidsplasser er et argument. Fremskritt og effektivisering har ofte betydd mindre arbeidsplasser, som for eksempel industrialiseringa og fordismen, dette er en naturlig del i markedsøkonomien.

     

    Det finnes så mange jobb, som utføres så professjonelt, men som ikke trenger å utføres.

     

    Det er ganske fascinerende at en av vilkårene for at markedsøkonomien skal fungere, er at mennesker er rasjonelle. Markedsføring og reklame er et godt eksempel på at vi ikke er det.

     

    Tror du blander markedsøkonomien med modeller av perfekt market. Man trenger ikke være 100 % rasjonel for at markedsøkonomien skal fungere på noen som helst måte.

  6.  

    Hvor har du det fra?

     

    Jeg er 65 år og facismen har i min levetid vært plassert ute til høyre sammen med nasjonalsosialismen. Jeg kan skjønne at noen føler behov for å endre den katergoriseringen.

    Nazismen stemmer fra tyske sosialister på 1800-tallet som hoppet på nasjonalismebølgen, eller rettere sagt statsbølgen,den gjeldende filosofi dikterte at individet skulle ofre seg for statens og kollektivets beste, som et absolutt motpunkt mot liberalistene og individualistene som oppsto andres steder. Nasjonalsosialisme har ingenting med høyre og gjøre, og har aldri vært på høyresiden. Det eneste ideologien tyskerne fant seg helt uenig var liberalistene, som ligger på høyresiden. Kommunistene var fiender da de konkurrerte om samme velger-base. Nasjonalsosialismen ligger godt plantet inne på en nasjonalistisk, proteksjonistisk og kollektivistisk venstreside.

  7.  

    Synes dette var litt underlig:

     

    1. No cuffs and no pleats
    2. No suspenders, period.
    3. Have new shirts made every year
    4. It’s all about the Windsor knot
    5. But don’t waste your money buying off-the-rack at Barney’s or Bergdorf; go bespoke.

     

    Til nummer 1: Hvorfor det? Cuffs (norsk ord?) er jo ganske vanlig og jeg ser ikke helt hvorfor det skal være så fy-fy. Det er hvertfall "standard" på SF på alle bukser utenom chinos.

     

    2: Igjen, hvorfor det? Jeg har ikke noe spesielt forhold til bukseseler, men de er visstnok langt mer komfortabel i bruk enn bruk av belte.

     

    3: OK hvis man har få skjorter. Hvis man har en anstendig mengde skjorter av god kvalitet behøver man ikke å bytte ut alle skjortene sine etter 1 år. Da har man enten for få skjorter å bruke på jobb eller man kjøper skjorter av elendig kvalitet.

     

    4: I omtrent alle tilfeller er en DFIH/FIH-knute bedre enn en Windsor. In stitches knyter en ganske bra halv windsor, men han er nok unntaket som bekrefter regelen. Er forferdelig tykke windsor-knuter på Suits også.

     

    5: En ting er at man ikke bør bruke pengene på dyr/overpriset RTW når det gjelder dress. Skreddersøm er kanskje ikke for alle og krever mye tanke bak for å få et godt resultat.

    1. Ikke sikker, men man skal ikke "show off" for mye, dette kan bli litt try hard. Er vel noe der. Dessuten er det mer avslappet business å gå med skjorter uten feste for cuffs.

    2. Ikke noen absolutt regel, tyskeren som jobbet til han døde gikk med seler tror jeg. Men noen ville nok ha reagert litt på dette tror jeg.

    3. Skjorter som passer perfekt ser så utrolig mye bedre ut, men at man skal på død og liv kaste de etter 1 år er en rar regel, og tror jeg ikke er seriøst. Her tar han nok hardt i for å skape litt blest som han ofte gjør.

    4. Hva mener du med bedre? Slipsknuter som alle i en sektor går med, er standard fordi alle går med det og da skiller man seg ut med noe annet, hvorfor er det bedre? Sier ikke at det naturligvis er dumt å skille seg ut, men du skjønner hva jeg mener.

    5. I denne sektoren har man penger så det er ikke noe problem.

  8. Noen som reagerer på Pocket square og

     

    "No brogues, wing-tipped, or square-toed shoes."

     

    ... og der stoppet lesingen for min del. :b

     

    Hvorfor det? Du går ikke på jobb i en bank med noen av disse skoene, det må man jo ikke være mote-geni for å forstå.
    Pocket-square skjorte på jobb ser rett og slett dumt ut, square toed shoes ville vært utrolig bestefar, noe man IKKE vil se ut som i en IB. IB handler mye om å se respektabel ut, uten å prøve å tiltrekke seg oppmerksomhet via kreative klær. Skjorter skal være plain, med et slips. Navy dress og sko uten noe dilldall på. Kjører man denne stilen korrekt ser det veldig bra ut. Å begynne med sko som passer bedre til fest, eller skjorter med lommer på, så ser det heller rart ut på jobb.

  9.  

    Rotevatn sier ingenting konkret, peker på innvandringen ikke har noen effekt fordi at det er rekruttering til korpset hans i Sogn og Fjordane, noe som er helt virkelighetsfjernt da der er jo rimelig klart at SoF ikke er det området som er mest rammet. Om det går bra der, kunne man jo heller tenke seg at det er det nivået på innvandring til sof som er det mer optimale, ikke innvandringen til Oslo.

  10. Hei, min aldrende Vaio Z har tatt kvelden, så jeg er på utkikk etter en erstatter.
    Jeg bruker pcen hovedsakelig til gaming av spill som Civilization og Football Manager, så hovedsakelig CPU drevne spill. Vaio Z hadde en i5 med 2.4 ghz, om jeg husker rett. Jeg trenger da også et GPU som kan drive medium grafikkbaserte spill. Vaio Z tror jeg hadde GT 330m, som har fungert bra nok.

     

    Jeg driver mye med Photoshop og foto, så høy oppløsning er et stort pluss. Jeg reiser mye så 13 " er optimalt, men 14 " kan kanskje gå.

     

    Jeg så på Macbook Pro, men når jeg så at 13" kjører Intel HD 4000 så ble det uaktuelt. Har også sett på en Samsung, som ellers så god ut men hadde en veldig svak CPU, noe som ikke er aktuelt.

     

    Noen gode 13" med

     

  11. Satt å undret her en kveld, bar brukt Surface RT noen måneder nå, men må si jeg så og si aldri har brukt Modern UI delen noe særlig.

    Går alltid til skrivebordet for å surfe på internett og lignende.

    Med en blåtann mus så synes jeg dette fungerer som en drøm, men selv med bare touch fungerer det også knall.

    Enn dere andre, hva bruker dere mest av?

    bruker aldri skrivebordet, ser verre ut, og er ukomfortabelt med touch. Ellers savner jeg en alternativ browser..

×
×
  • Opprett ny...