Gå til innhold

Nestformann1

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nestformann1

  1. Steike, nå er det offisielt!

     

    http://en.leica-camera.com/home/

     

    Hva kommer dette til å koste da? PMnormal; postkontoret på Vea er nedlagt tror jeg. Bomtur.

    De har post-i-butikk da, så det finnes alltids råd på den ene eller andre måten.

     

    Overpris på finn.no? LOL

     

     

    Jeg ville heller satset på Avaldsnes eller Norheim, da har du flere fluktmuligheter, og dekkene på Opelen holder trolig lengre.

     

     

    Jeg ville heller satset på Avaldsnes eller Norheim, da har du flere fluktmuligheter, og dekkene på Opelen holder trolig lengre.

    Tja, mange stikkveier på Vea. Dessuten kan jeg kjøre til Hansadalen og hjemme meg i en garasje der til stormen er over. Det ligger vel fortsatt et sett røde mini-seter der?

     

    ...det ville jeg ikke satset på. Men, røde mini-seter er klart bedre enn glattcella i Haugesund.

     

    20000 euro for S2 huset ser jeg blir veiledende pris. Da må jeg også slå følge med deg og dine planer tror jeg. To reparatører er bedre osv...Da tar vi enkelt og greit en raskere bil!

  2. Jeg synes designet er ganske flott på S2. Det vil jo da vise seg om det kommer eller ikke. Ingenting på Leica sin hjemmeside så langt, det beste jeg fant så langt er denne:

     

    http://www.fotoguiden.se/nyheter/37_megapi...1504000000.html

     

    En schwær 70mm normal, men sikkert superskarp, noe som er obligatorisk på 37mp.

    Konseptet virker jo aldeles glimrende, skulle bare hatt et annet høyde / breddeforhold, men Leica skal vel tviholde på sitt 1/1.5 format hvis noen skal gjøre det..! Micro medium format dette her. Alt jeg noengang vil trenge av bildekvalitet...., vil du ha min 5D likevel PMnormal?

  3. Det er vel avhengig av hvilke bilder / motiver en ønsker å ta. I naturen er det jo uendelig mange detaljer, så for høy oppløsning pleier ikke å være et problem.

     

    Et annet poeng er betraktnings avstanden til bildet. Hvis en studerer detaljer på et bilde på 25 cm avstand, ser et meget godt øye 5-6 linjepar /mm. Da kan en selv regne ut hvor store kopier en kan lage av en gitt oppløsning på brikka; antall piksler h/b dividert med 10.

     

    Det en ikke vet er hvor mange faktiske detaljer som kommer med på bildet. Da er forhold som skarp optikk, stativ, DOF egenskaper osv. viktige. Inneholder alle piksler unik informasjon?

     

    På et FF hus ala 5D, er det ikke noe stort problem å klare maks oppløsning med et godt objektiv. Da kan man altså lage en 30x45 cm kopi og bare såvidt få med seg alle detaljer på bildet på 25 cm avstand. For å kunne lage et 40x60 bilde må en mer eller mindre doble oppløsningen, men da vil egenskaper som kontrast og brillians nødvendigvis bli dårligere p.g.a. optikkens fallende kontrast med økt oppløsning.

     

    Et kompaktkamera med ørliten brikke og ultrahøy oppløsning, har ingen mulighet til å registrere unik informasjon på hvert piksel. Til det er optikken alt for dårlig, signal / støyforholdet på brikka likeså.

     

    Eneste medisin da er og blir større format. Dette er fysikkens regler, og vil alltid være begrensede faktorer.

  4. Virker som at ikke mange har lagt merke til det, men 5Dmk2 har nå fukt og støvtettning. LINK!

     

    3_3.jpg

     

     

    Dette har jeg ventet på lenge.

     

    En annen detalj om de nye batteriene er at man kan lese av hvor mye batteri man har igjen mye mer nøyaktig. Opptil hver prosent.

     

    De store forskjellene er at EOS 5D MkII som sagt har fullformatbrikke, som altså er over dobbelt så stor som APS-C-brikken som sitter i EOS 50D
    WHAT! APS-C sensoren er 1.6 ganger mindre enn fullformat brikken. Ikke over dobbel så stor, det er riv ruskende galt.

     

    FF har 2,5 ganger arealet til 1,6 crop. Diagonalen er 60% større, men arealet er OVER dobbelt så stort!

     

    Edit: Skrev nok dette i samme øyeblikk som ragamuffin!

  5. Dette blir et bra kamera. Det har IKKE samme sensorteknologi som 50D, og heller ikke den samme som 1Ds III. Den blir trolig en forbedret 1Ds III brikke med tettere mikroprismer ala 50D, men større piksler(6,4 micron) enn 50D. Hadde 50D (teknologien) hatt FF brikke, ville det hatt 37,5 megapiksler, så pikslene i 5D MKII er nesten dobbelt så store.

     

    Det kan hende vi 5D eiere bør både beholde det gamle OG kjøpe 5D II i tillegg, da det kan tenkes at mikrokontrast og støyegenskaper kan være bedre på det gamle. Men, man vet jo aldri!

  6. Dette var meget gode nyheter! Dette har jeg ventet på en stund. Det ser ut som 50mm har et klassisk 7 linset Planar design, og det er jo noe av kremen av normaloptikk. Ikke bare er skarpheten fabelaktig, men også uskarphetsegenskapene inkludert bokeh, er i det absolutte toppskiktet. Vil også tippe at blendere mellom 1.4 og 2.8 er vesentlig bedre (skarpere og høyere kontrast) enn på Canon sine mest lyssterke normaler.

  7. .....sexy, nei.

    Det mest interessante med dette kameraet er etter min mening ikke oppløsningen, men det at Sony /Minolta igjen klarer å være først ute med bildestabilisering på brikka. Det krever jo en stoooor fysisk brikkeanordning til fullformat, og at optikken tolererer en så stor bildesirkel! All honnør til Minolta sine ingeniører på midten av '80 tallet!

     

    Tenk å kunne bruke f.eks. 85mm 1.4 på maks blender på 200 iso i skumringen, kanskje på 1/4 sek. lukkertid....Det skader heller ikke med 24.6 megapiksler, hvis kvaliteten på disse er bra. Vi vet jo at optikken til Sony / Minolta / Zeiss holder mål. Hastigheten skal en heller ikke kimse av, 5 fps = 125 mp / sek. Eneste mangel er vel kanskje live view, men noe må jo være igjen til mkII utgaven.

     

    Min tid som Canonfotograf går en usikker framtid i møte... :ermm:

  8. Vel, skal vi diskutere semantikk...., lanseringsøyeblikket kan tyde på at Canon ble tatt på senga i forbindelse med sin lansering av 5D mkII.

     

    Vi venter i spenning på 5D mkII.

     

    Som sagt Canon var nok helt klar over at dette kom,muligens derfor at de avventet å lansere sitt til alle konkurentene hadde spilt ut sine kort for så å feie dem av banen :cool:

    Men la oss heller diskutere Sony`s nykomling her og ikke sengene til andre :cool:

     

    Det blir svært spennende å se om Canon kan feie dette av banen. Da blir det nytt kamera på meg i høst.

  9. .....nå har jo Canon lagt opp til stor spenning rundt lanseringen omkring 5D II, så kommer dette. Det er vel å bli tatt på senga?

     

    Nei det er ikke å bli tatt på senga,da de visste at denne ville komme,det har vel ikke akkurat vært en hemmelighet selv for oss vanlige døde at denne ville komme,dermed var det vel neppe en overraskelse for dem heller .

    Nye modeller vil komme med jevne mellomrom fra alle produsenter,slik har det vært og slik vil det være.

    Men det som er morro her er at det nå kommer flere på markede med FF kamera noe som kan skjerpe konkuransen og ikke minst prisene :cool:

     

    Vel, skal vi diskutere semantikk...., lanseringsøyeblikket kan tyde på at Canon ble tatt på senga i forbindelse med sin lansering av 5D mkII.

     

    Vi venter i spenning på 5D mkII.

  10. Når Nestformann1 skriver at han aldri har brukt Hasselblad i studio, så mener han sin Hasselblad. Han har heller aldri brukt andres Hasselblad i studio, men det er uinteressant. Det som er poenget er jo at han har en Hasselblad som han kun bruker utendørs.

     

    Men distre som han er så har han glemt favorittkameraet til naturfotografen Nick Brandt. Han motbeviser det maset om at mellomformat hører til i studio med sin Pentax 67, som ligner på en gedigen analog slr. Nok et kamera som er laget til kritisk pressebruk utendørs, i likhet med Rolleiflex og Hasselblad.

     

    Edit: RB er større, ja.

     

    Jeg har ikke brukt Hasselblad i studio..! Det er jo logisk korrekt! Det stemmer at Pentax 6x7 også er et hederlig unntak, men det er fortsatt et unntak for 6x7. Distre....?...Den ligner ikke på en gedigen SLR den ER en gedigen slr!

  11. Jeg har aldri brukt Hasselblad i studio......! (bl.a. fordi jeg er en glad amatør!). Det er kun 6x7 formatet som mer eller mindre ble utviklet av Mamiya som vanligvis er assosiert med studiokameraer. En må ikke glemme at dette formatet i praksis er mye større (67%) enn 6x6 og 645 til rammeformat 1/1.25. To hederlige unntak er målsøkerkameraene Plaubel Makina og Mamiya 7(II). Sistnevnte er fremdeles kongen på haugen i forhold til superskarp optikk, og det skal vanskelig gjøres å bli bedre. Men det bør og skal brukes ute!

     

    Med mellomformat er det kun bildekvalitet som gjelder. Alt annet er underordnet, f.eks. bagateller som ergonomi, vekt og størrelse.

     

     

    Edit: Mamiya 7 ble i sin tid målt på T-max 100 til å ha 120 linjepar (240 linjer) pr.mm fra og med maks blender!! Det tilsvarer 240 megapiksler i den digitale verden!

    Dette var målte verdier og ikke teoretiske. Både begrensninger i optikk, kamerahus, fokus og film spilte inn.

     

    Til sammenligning klarte Hasselblad med Zeiss CF-80 2.8 107 lp/mm. Det tilsvarer 144 megapiksler, som heller ikke er noen sinke.

  12. Husk at folk som sier at G9 tar rotta på dyre Nikon speilrefleks osv vet knapt hva de snakker om. G9 har ferdigprogrammer (idiot modes) for nybegynnere, mens Nikon D300 for eksempel har ikke dette, men er mer avhengig av manuell kontroll og etterbehandling. Derfor leverer G9 naturligvis bedre bilder rett ut av kameraet enn selv Nikon D3. Men D300 og D3 har fordeler på støy og andre området som setter dem et hestehode foran. Du kan iallfall ikke slå D3 under svake lysforhold med lyssterkt objektiv, for å si det sånn.

     

    G9 har ikke flere "ferdigprogrammer" enn et hvilket som helst speilrefleks. Men, det har fulle manuelle muligheter i tillegg til programmene (inkludert manuell fokus, blender og lukker). Jeg har iallefall sett lyset med G9, men det erstatter selvsagt ikke et godt speilrefleks som har sine styrker som hurtighet, gode støyegenskaper, mulighet for å skifte optikk osv, osv. Du kan også snu argumentasjonen på hodet; -vil et speilrefleks kunne erstatte et kompaktkamera? Å bruke (G9) det etter intensjonene; et høykvalitets kompaktkamera uten særlige kompromisser, hverken mekanisk, optisk eller elektronisk. Som PMnormal hevder, er det faktisk ganske lite å hente på ren bildekvalitet selv med et speilrefleks med GOD optikk!

×
×
  • Opprett ny...