Gå til innhold

Tangier

Medlemmer
  • Innlegg

    161
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tangier

  1. Jeg har nylig skaffet meg en Blue Yeti, kjøpte meg en bom for å feste den til, og et pop-filter (https://www.danmusikk.no/record-pf-10-fine-audio-mikrofon-popfilter-stoff). Men jeg sliter med å få festet popfilteret på noe godt vis, helt til jeg så denne videoen på youtube, https://www.youtube.com/watch?v=OMSx1YHKPIM

     

    Der er det festet inn i skruehullet på siden av mikrofonen, er litt usikker på hvilken størrelse det er, men det kan være 1/4" eller noe. I bunnen av popfilterslangen, er det en female 5/8" skrueforbindelse, og da slo det meg at jeg kanskje kan få tak i et adapter, ala dette jeg fant på amazon, https://www.amazon.com/CAMVATE-Thread-Adapter-female-Microphone/dp/B01BNC36UO/ref=sr_1_20?ie=UTF8&qid=1517920168&sr=8-20&keywords=5%2F8%22+to+1%2F4%22+adapter

     

    Men de sender ikke dette produktet til Norge, jeg har prøvd å google litt, men klarer ikke å finne noen butikker som selger slike duppedingser som dette. Er det noen som vet om et sted jeg kan lete for å finne noe sånt noe?

  2. Hei. En kompis av meg har et headset med innebygd mic og kun en 4 pins jack kabel. Trenger et adapter for å splitte input og output, altså for å få koblet til PC med lyd og mic kabel. Klarer ikke å finne det i noen norske nettbutikker, eller vanlige butikker for dens saks skyld. Det jeg er ute etter er noe slikt, bare motsatt vei, fra 4 pins til 2 vanlige. https://www.dustinhome.no/product/5010674921/adapter

     

    Noen som vet hvor jeg får tak i?

  3. Hei.

     

    Jeg tenkte jeg skulle kjøpe en trådløs hodetelefon blant annet til bruk på en gammel TV som kun har mulighet for å sende lyden på AUX. Har søkt litt rundt og alt jeg finner ser ut til å gå på bluetooth, men den gamle TVen har ikke det. Om det er mulighet for å bruke både på TVen og med bluetooth på telefonen kjøper jeg gjerne det, men altså første pri er TVen.

     

    Noen som har litt peiling på slikt som kan hjelpe meg?

  4. Hei.

    Det var vel slik at ditt innkjøp i 2014 var et spesielt bra priset tilbud og/eller omstendighet.

    Norsk krones svekkelse mot andre valutaer har også innvirkning på pris samt etterspørsel på produkt type og størrelse.

     

    Men ja det finnes HDD 4TB 3.5" SATA 7200 rpm til andre priser enn 2300,- NOK.

    https://www.prisjakt.no/category.php?l=s316217443&o=produkt_pris_inkmoms#rparams=l=s316217463

     

    Nå er det stadig vært forbedringer i lagringsteknologi internt i harddisker så på eksempelvis

    en gammel type med rotasjonshatighet på 7200 må ikke nødvendigvis vare kjappere enn en nyere med vario speed eller 5900 . Eller så er forskjellene "nesten" blitt utliknet.

    Men man bruker hdd til lagring og ikke til hastighets sensitive ting lengre som f.eks installert operativsystem. Det og andre programmer legger man inn på en solid state disk.

     

    Det er sant :) Har en 480 GB SSD som Windows og en del spill ligger på. Problemet er bare at jeg burde hatt sikker 2 TB med plass til spill, så noe ligger også på HDD. Spørs nok om jeg må lese meg opp på 5900 tech for å se hva det dreier seg om om jeg skal kjøpe det.

  5. Jeg skal kjøpe ny HDD da min gamle er helt full. Har en WD 4TB 7200RPM fra 2014 som jeg ga 1249,- for på komplett. Jeg er på utkikk etter noe liknende, men det er komplett umulig å finne. Har aldri sett disse 5900 RPM diskene før, er det noe ny teknologi som gjør dette like bra eller bedre enn de 7200 RPM diskene vi har hatt i alle år? For den billigste 4TB 7200 RPM disken komplett har for tiden er denne (https://www.komplett.no/product/893470/datautstyr/lagring/harddiskerssd/harddisk-35/wd-desktop-black-4tb#) til 2300 kr, eller om man tør å kjøpe Seagate så har de denne (https://www.komplett.no/product/898986/datautstyr/lagring/harddiskerssd/harddisk-35/seagate-skyhawk-6tb-35-hdd#), til 2170 kr. Men ingenting i 1000-1500 kr sjiktet. Må jeg virkelig ut med over 1000 kr mer for en tilsvarende disk jeg kjøpte for over 2 år siden?

  6. Litt om meg selv. Gutt, 28, (burde vel kanskje kalt meg mann, men det høres så jævla voksent ut.)

    Har stått på snowboard siste 15 år, har aldri prøvd noen form for slalomski, men skjønner at det er mye å velge i.

    Står relativt lite, 1 eller 2 helger i året. Har aldri vært noe god, og blir ikke noe bedre med tanke på at jeg står så sjelden. Begynner å bli lei av immobiliteten man har på brett i forhold til de på ski, i tillegg til at jeg tror det er vanskeligere. Liker meg best i snowboardparken når jeg først står, prøver meg på de små og middels størrelse hoppene/boksene. Er ikke like interessert i å stå rett ned som mange gjør.

    Jeg har basis langrenn-skiferdigheter, men har bare hatt ski på beina 2-3 ganger siste 10-12 åra, vet ikke hvor vanskelig det blir å lære seg å bruke alpinski.

     

    Jeg kommer nok til å savne de komfortable snowboardskoa på afterskien, men noe må man vel ofre.

     

    Uansett, jeg aner ikke hva man skal velge av ski, trenger noe jeg kan hoppe litt med, og som ikke er vanskelig å bruke. Vet ikke engang hva det er å velge mellom, har hørt om twin-tip og carving, fins vanlige slalomski lenger en gang?

     

    Kommer nok til å lete på finn eller outlets etter noe billig som jeg kan ha de neste 10 åra.

     

  7. Når jeg er i mapper jeg har bilder i bytter jeg visning i windows explorer til store eller ekstra store ikoner for å lettere se bildene og finne det jeg leter etter. Når det er de fleste andre filer i en mappe velger jeg detaljer på visning. Problemet er bare at i win7 og win10 så lagres det ikke oppsettet for hver enkelt mappe, men for explorer generelt. Jeg minns at det i tidligere versjoner, winxp eller tidligere kunne man sette visningsmodus på mappe og undermapper av den mappen. Men jeg finner ikke dette på de pcene jeg bruker lenger.

     

    Jeg skulle gjerne ha satt automatisk visning av store ikoner for alle undermappene til Bildemappen min (det lages en ny mappe hver gang jeg importerer fra telefonen med dato for import), så skulle jeg hatt detaljer på selve bildemappen og alle andre mapper på pcen.

     

    Noen som kan forklare hvordan jeg skal få til det, er spesielt jobb-pcen jeg trenger dette på og der har jeg ikke admin-tilgang. Kan sikkert endre noe i regedit, og kontrollpanel, men ikke alt.

  8. Nå er det 10 år siden jeg tok lappen, men jeg husker fortsatt at vi på teorikurset ble fortalt at det var forbudt med alle rusmidler når man kjører. Jeg tenkte med en gang at det var jo litt voldsomt, alle rusmidler liksom. Har tenkt på det av og til siden, og har alltid tenkt at det var forbudt å røyke, snuse mens man kjørte bil, men at det ikke ble slått ned på, litt sånn som lysbruk. Jeg har lett i lovverket, men jeg klarer ikke finne akkurat den setningen om at alle rusmidler er forbudt.

     

     

  9. Dette er noe som har irritert meg mange ganger, det er et luksusproblem, og jeg tror ikke det lar seg løse, men jeg lurer på mekanismen bak det.

     

    Når jeg loader i et game, altså starter opp en kamp i CSGO, World of Tanks osv. så pleier jeg å tabbe ut og browse nettet i mens. Det tar alltid et par ekstra sekunder å tabbe ut når den er i load kontra når den er idle. Litt forskjellig fra hvilket spill jeg har oppe, CS så kan det neste virke som om pcen venter med å kjøre kommandoen jeg har gjort (alt+tab) til etter den er ferdig med å loade, mens WoT gir meg bare et par sekunder ventetid.

     

    Det tar da vel ikke så mye datakraft å gjennomføre en alt+tab, kan ikke da pcen bare løse opp 5% kapasitet til slike andre funksjoner under load, bryr meg ikke om det tar 11 sekunder istedenfor 10 for at pcen skal loade spillet om jeg skal sitte 30 sekunder på internett lell.

     

    Jeg er ingen verdensmester i hvordan pcer fungere, og visste heller ikke hvor på forumet jeg skulle spørre, fant inget fornuftig underforum å starte tråden i, men jeg håper det er noen der ute som kan svare meg :)

  10. Skal spille litt minecraft med en kompis, men jeg får ikke port 25565 til å bli portforwarda.

    Fant en video på youtube som viste at utorrent kunne portforwarde, det funker på den porten som utorrent bruker fra før av hos meg, 54371. Den er ikke åpen når jeg sjekker på ismyportopen.com når utorrent ikke kjører. Starter jeg utorrent står det at den er åpen på ismyportopen.com.

     

    Aha, åpen port tenkte jeg, endre port som servern skulle bruke til 54371. Ingen suksess, porten er åpen, men minecraft finner ikke servern. Ok, endre port i utorrent til 25565 da, kanskje det bare funker i den porten. Men av en eller annen grunn klarer ikke utorrent å åpne port 25565, ismyportopen.com viser den som stengt selv om utorrent kjører, og jeg har valgt den porten i instillinger.

     

    Jeg har portforwarda 25565 både gjennom windows brannmur, og routeren min en Asus rt-ac66u. Men Modemet er fra altibox og den må jeg logge på mine sider i altibox for å få endret på. Problemet er bare at jeg ikke har bruker der siden jeg leier leiligheten jeg bor i, og abbonnementet står på huseier.

    Kan noen hjelpe meg med dette, er ikke interessert i Hamachi eller lignende.

  11. Hei.

     

    Har en samsung m7 multiroom og en asus rt ac66-u router. Når jeg skal paire dem via wps så finner de ikke hverandre. Det gikk en gang og de var koblet i ca en times tid før det datt ut. Og nå får jeg ikke koblet de igjen.

     

    De står omtrent 5 m ifra hverandre så det skal ikke være dårlig wifi dekning. Firmware på routeren ble oppdatert i sommer, men skal prøve å få oppdatert dette igjen, har bare ikke fått tid til det enda.

     

    Er det noen andre som har hatt liknende problemer, eller har tips til hvordan jeg kan løse dette problemet. Jeg får brukt stereoen over bluetooth, men wifi funker ikke.

  12.  

     

    Med irriterende lyder det er snakk om: kan du sitte og se på tv 4 meter unna en slik mus som blir klikket på 100 ganger i sekundet?

    Aner ikke, jeg er den som spiller :tease: Skjønner hva du mener nå da, og ja da er g502 litt bråkete av seg men stillere enn razer naga.

     

    Fant noe på google som heter JSCO Noiseless mice, og en type som het Nexus silent mouse men så ut som de hadde litt lav dpi - men kan vel være verdt å sjekke ut :)

    Dpi-hysteriet er vel ikke noe å ta hensyn til. Har selv mus av nyere dato, men har i alle år kjørt på 800dpi, vet ikke hva disse har, men er helt bortkasta å ikke velge en mus fordi den "kun" har 1600 dpi. Sannsynligheten er stor for at den på default kjører på 800dpi, og med mindre du absolutt liker å ha skyhøy dpi, så ikke tenk på den faktoren. Se heller på oppdateringsfrekvens og om det er innebygd mouseaccel.

  13. Mye bra tips her, jeg kjøpte meg en Steelseries Rival på tilbud på fredag bare for å prøve, den hadde tilnærmet størrelse som mx518. Har fått den nå og prøvd i en halvtimes tid. Størrelsen er ok, men er usikker på om jeg liker vinkelen på siden av musen, føles litt ut som man skal glippe den. I tillegg sliter jeg nå med å aimen i CS. Skal jeg ta 180° f.eks, så ender jeg opp med å sikte i taket eller i bakken. Holder sikkert musa skjevt i forhold til hva som er default. Skal sies at jeg fikk dette problemet når jeg gikk tilbake til min G400s igjen også, kanskje jeg bare ikke har spilt CS på noen uker og det er det som er problemet :D

     

    Nå ser ikke jeg på hendene mine som store akkurat, kanskje medium pluss, men jeg har da alltid holdt MX518 i claw grip, bare fingertuppene som berører musa. (Hvis det er lov å si ;)

×
×
  • Opprett ny...