Gå til innhold

mu99

Medlemmer
  • Innlegg

    123
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. mu99's innlegg in Mac problemer! ble markert som svaret   
    Hei, hvis jeg forstår deg riktig så ønsker du at når du starter mac'en så skal den komme rett til skrivebordet uten passord? isåfall åpne opp systemvalg - sikkerhet og personvern - generelt. Her vil du se et alternativ som heter deaktiver automatisk pålogging, fjern haka som er her. Da skal maskinen bare starte.
     
    Mac'en blir tregere til å starte opp etterhvert som apple lanserer sine oppdateringer til osX fordi disse er større og tyngre å laste enn den gamle. Som Ajeey også påpeker så er du også avhengig av uhorvelig mye ledig diskplass for å holde farten i gang.
     
    Men en ting som er smart å gjøre en gang i året er å kjøre diskverktøyet. Mest sannsynlig installerer du litt av hvert iløpet av et år, sletter en del programmer og andre filer. Diskverktøyet rydder veldig effektivt opp i programmer og filer som ligger veldig spredt utover disken. Kan nesten sammenlignes med diskdefragmentering i windows, men denne her merkes det stor effekt av hvis det aldri er blitt gjort. Dette kan også ta veldig lang tid ettersom hvor mye som må ryddes og fikses opp i.
    programmer - verktøy - diskverktøy.
    kjør først verifiser rettigheter, deretter reparer rettigheter. Du bør etter dette verifisere disken og deretter reparere disken.
    Gjorde dette på en iMac når den var blitt 3 år gammel og det aldri var kjørt en reinstallering av osX. Ble veldig mye kjappere på oppstart og start av programmer.
     
    Mener du at du har satt google som startside og at du må skifte tilbake til denne hele tiden, så kommer dette mest sannsynlig av programmer du installerer spør om du vil sette en eller annen side som startside. Her er det bare å ta seg 3 sekunder ekstra å se på hva som står før man setter igang en installasjon.
     
    For å slippe reklame er adblock å anbefale. safari - valg - tjenester - hent tjenester - adblock.
     
    Håper dette hjelper!
×
×
  • Opprett ny...