Jump to content

mu99

Medlemmer
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mu99

 1. Du kan bruke scatter plot, det vil vise det du ønsker. Jeg er ikke kjent med en enkel måte å få til det samme med linjediagram.
 2. Mener du at gjennomsnittlig spotpris er feil? Jeg slengte alle tallene inn i excel og fikk samme tall som NVE operer med her: https://www.nve.no/reguleringsmyndigheten/nytt-fra-rme/nyheter-reguleringsmyndigheten-for-energi/stroemstoette-her-er-stoettesatsene-for-november/
 3. Jeg tok en beregning av November og sammenlignet med hva jeg fikk i strømstøtte, og de tallene var helt like frem til andre desimalplass. Er i sone NO1 (Oslo) Formel: (gjennomsnittspris måned kr/kWh - 70 øre) * 0,9 * 1,25
 4. Hvis du poster tallene du sammenligner med så kan jeg ta en kikk på det.
 5. Strømprisen som er på faktura er et vektet gjennomsnitt av forbruket ditt gjennom måneden. Er du bevisst når du bruker mye strøm og gjør det på de billigste timene vil det trekke ned snittet ditt mot et likevektet gjennomsnitt. Du kan teste selv ved å sette opp regnearket ditt med 24 timer pr dag, forbruk pr time og timespris.
 6. Bare å lukke fanen, du får virus eller andre uhumskheter hvis du følger linken.
 7. mu99

  Maur i leilighet

  Er så liten glippe at det er ikke noe å reagere på, og de siste dagene har jeg fått bekreftet det jeg har trodd hele tiden, kommer de ikke inn der så kommer de inn et annet sted. Derfor vil jeg ha utbygger til å fikse det som åpenbart er et større problem. Når jeg sprayet med giftstoff i år, så dukket de etter kort tid i store mengder ute i fellesarealet. Gjorde det samme der, da fant de nye steder å komme inn i leiligheten, dog i mye mindre antall. Har mistanke om at det er en tue inne i grunnmuren, eller under badet (pga varmekabler). Har kjørt på med masse bokser med gift som de tar med tilbake til dronningen, dog ikke så mye som i ifjor siden problemet har vært mye mindre. Tar gjerne imot tips om andre giftstoffer.
 8. mu99

  Maur i leilighet

  Takk for svar nor.jorgen, det var det jeg tenkte når det kommer til at utbygger er ansvarlig. Akkurat nå har jeg ikke økonomi til å bruke advokat på noe som er usikkert. Det var en av grunnene til at jeg tok sjansen på å starte med fulltidsstudie nå, at jeg har en helt ny leilighet der det meste bør gå på garanti. Siden jeg skrev innlegget har jeg fått kontakt med styret, og de sliter med det samme som meg, at det er vanskelig å få utbygger til å ta ansvar for det som ikke er riktig utført, eller hvor det er mangler. Det kom også frem at det hadde vært problemer med insekter (deriblant skjeggkre) i et av de andre byggene, det hadde blitt tatt på forsikringen til borettslaget. Stusset på hvorfor de ikke kunne ta seg av begge blokkene samtidig, egenandelen blir jo den samme uansett, nå må det evt. lages en ny sak, med ny egenandel. Kjenner på stor frustrasjon om dagen når det kommer til dette.
 9. mu99

  Maur i leilighet

  Hei, jeg lurer på om noen kan gi meg litt råd til hva jeg skal gjøre videre i denne saken her: I fjor på denne tiden kom jeg hjem fra jobb til en leilighet som var full av maur. Fjernet alle sammen med støvsuger (kastet posen etterpå!) før jeg gikk ut og kjøpte giftfeller og giftspray. Tok deretter kontakt med styret og utbygger (Bygget var ferdigstilt juni 2019) om at det kom store mengder sukkermaur inn i leiligheten. Dette sammenfalt med koronanedstengningen, og utbygger mente at dette ikke var en reklamasjonssak siden de ikke drev med skadedyrsbekjempelse, og styret ville ikke prioritere denne saken da. Så jeg hadde maur i leiligheten i ca halvannen måned før det sikkert ble så varmt og mye tilgjengelig mat at de heller holdt seg utendørs. Det skal også sies at en av mine naboer også fikk maur i sin leilighet noen uker etter meg, og jeg merket en stor reduksjon hos meg når hun fikk giftfeller og giftspray av meg. Så jeg mistenker at det henger sammen, men det kan også være tilfeldig. Mauren kom fra under listen til verandadøren, men det var ikke maur på verandaen. Svaret jeg fikk fra utbygger i år som i fjor er at dette ikke er en reklamasjonssak siden de ikke tar seg av skadedyrsbekjempelse, og at jeg må bruke boligforsikringen min for å få utbedret dette, eller ta kontakt med styret. Styret har jeg ikke hørt noe fra i år, men i fjor fikk jeg beskjed om at de skulle ta tak i det med utbygger, men ingenting er blitt gjort så vidt meg bekjent. Siden jeg hadde igjen feller og gift så fikk jeg satt ut med engang jeg så det kom inn maur, og problemet er heldigvis mye mindre nå. Jeg har veldig lyst til å svare utbygger at jeg spør ikke om hjelp til å bekjempe skadedyr, jeg spør om de kan fikse bygningen slik at det ikke kommer maur inn i bygget. Så mitt spørsmål blir: Kan jeg ta kontakt med mitt forsikringsselskap og få de til å rekvirere et skadedyrfirma som kan finne ut hvor mauren kommer ifra, og evt. få tettet dette for deretter å sende et krav på egenandel til styret, som evt. tar det med utbygger? Er dette en reklamasjonssak, eller har utbygger rett? (Siden i fjor er jeg blitt student, så de pengene det vil koste meg svir ganske mye mer enn det gjorde før, derfor jeg er interessert i å vite om det er en mulighet for at jeg kan slippe å betale noe for å få utbedret det her selv.)
×
×
 • Create New...