Gå til innhold

Anxe

Medlemmer
  • Innlegg

    181
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anxe

  1. Jeg jobbet også et sted der jeg måtte signere på at de overtok nummeret mitt. Grunnen er at firmaet vil sikre seg at klienter ikke ringer den ansatte etter at den har sluttet, og dermed fortsatt har "kunden", da spesielt om dette er en konsulent/spesialist eller en selger el.

     

    Jeg valgte å få nytt nummer istedenfor.

     

    Men cluet er at den ansatte skal opplyses om dette. Hun må ha signert overdragelsen et sted. Har hun dette stiller hun nok dessverre ikke så sterkt. Hun kan jo evt be om å få kjøpe det tilbake.

  2. Skal ikke bli allmennlege for å sitte på et kontor og høre på Trygve sin gamle prostata...

    Misforstå meg rett, jeg har lyst til å hjelpe mennesker, men planen er å ta forskerlinja og rette meg inn på forskning, gjerne mot nanoteknologi ;)

    Det sier du nå, men den triste sannhet er at de fleste som går medisin ender opp som allmennleger.

     

    Og om du vil jobbe med nanoteknologi, hvorfor ikke søke på nanoteknologi? Mye kortere studietid er det også.

     

    Ikke meningen å være kjiping ;)

  3. Herregud hvis det er ca 170 kr.t for og stå dag ut og dag inn og banke letti så bytter jeg linje tvert ! I malerfirmaet jeg jobber i er det folk som ligger opp mot 250kr.t. Morra mi er drosjeeier og har lønn på rundt 450 000 i året. Og en elektrikker har lusne 300 000? Flick it or Lick it !

     

     

    Ser at folk har litt problemer med å se at om en har 450 000 i året så kan man tjene dårlig PR TIME

    Hvor mye folk tjener pr år inkl. overtid er egentlig uintressant, det er pr.time som gjelder eventuelt pr.mnd uten overtid.

    Jepp, og i tillegg kommer goder som bil, telefon, lengre ferie, bedre pensjons- og forsikringsordninger, mulighet for hjemmekontor, bedre arbeidstid...

     

    Det er mange ting som er MINST like viktig som lønna fordi de også betyr penger til syvende og sist.

  4. Off topic, men: Hva i alle dager vil du inn på medisin for? En almennlege er jo egentlig bare en blanding av en psykolog og en sykepleier. Sitte å høre på folk klage om sine problemer, skrive ut resepter og bekymre seg for diagnosene man gir... jeg ville tenkt meg om to ganger før jeg søkte medisin :)

     

    Altså, med så gode karakterer kommer du jo nesten inn på hva som helst!!

  5. Hei.

     

    Nå har jeg leta meg grønn etter en løsning på dette.

     

    Hadde før Chess på min SE w810i, og MMS og WAP fungerte fint. Nå har jeg bytta til Telenor pga jobben, og har lastet ned både MMS og WAP-oppsett fra nettsidene til Telenor. MMS fungerte fra første øyeblikk, men WAPen VIL bare ikke fungere. Særs irriterende da jeg bruker mobilen til å lese epost på toget.

     

    Jeg har prøvd det meste. Slette Chess-wap-oppsettet. Dette i ulike kombinasjonen med å slå av telefonen, slå av og ta ut batteriet, slå av og ta ut batteriet og SIM-kortet. Inne på telefonen står Telenor WAP valgt som oppsett til WAP, men likevel gir den bare følgende beskjed når jeg forsøker å gå inn på WAPen:

     

    "Finner ikke konto".

     

    Saken er at først ga den melding om at den ikke klarte å koble opp, "kontakt nettleverandør". Men da stod Chess WAP fremdeles på listen der man velger internettkonto. Da jeg slettet Chess WAP på denne listen gikk tlf over til å mase over at den ikke finner kontoen.

     

    Saken er altså: Hvordan får jeg dustemobilen til å skjønne at den ikke skal bruke Chess WAP lenger, men Telenor WAP?

     

    Kan det funke å resette alle innstillinger? Slette MMS-oppsettet? Tar gjerne imot gode råd...

  6. I tillegg kommer det skattemessige. De betaler ingen skatt på verdiøkningen i huset, og kan trekke fra renteutgiftene på skatten. Hvis de setter pengene i banken og leier vil de i stedet få renteinntekt, som vil bli beskattet. I tillegg vil likningsformuen øke vesentlig, sånn at de sannsynligvis vil måtte betale formueskatt.

    Dette er viktig. Har du gjeld og betaler renter, må du betale mindre skatt. Sånn sett "lønner" det seg ikke å ha nedbetalt en bolig, fordi de pengene du sparer på å betale renter heller går i skatt.

     

    Eie dersom du har råd (dvs inntekt) til å pleie et lån (dvs at du tåler en rentestøyt og kan betale avdrag, siden avdragene er den eneste faktiske nedbetalingen på lånet, jo mer avdrag du betaler, jo raskere blir leiligheten din, og ikke banken sin). Leie ellers.

     

    Å leie er ikke å "kaste pengene ut vinduet" fordi du alltid må betale for deg på en eller annen måte (det koster å leve). Det kan fort bli dyrere dersom du ender opp med å betale alt til banken istedenfor en utleier.

     

    Pluss dette med inflasjon er også viktig. Man sier at inflasjonen "spiser opp" lånet. Dette er også et argument for å eie.

     

    Men du bør altså ikke eie om du egentlig ikke har inntekt til det og framtidsmessige utsikter til å kunne pleie lånet.

     

    I foreldrene dine sitt tilfelle er det ikke noe poeng i å være gjeldsfrie, de bør heller investere litt ekstra i en flott leilighet og ha den "lille millen" i lån.

  7. En annen ting: Når du avslutter BSU-kontoen din for å bruke den på bolig eller nedbetaling av bolig, kan du ikke åpne en ny en.

     

    Setter du inn 20 000 et år, kan du ta ut de samme pengene innen året er omme, men da er det ikke registrert at du har satt inn noen penger på BSU, og du får heller ikke skattefradraget. Pengene er kun "låst" til BSUen (og dermed boligkjøp/ nedbetaling) når du har passert årsskiftet.

  8. Hei.

     

    Har mange tabeller jeg vil kombinere, men de er i to ulike datoformat.

     

    Har impoortert en tabell fra Excel der jeg har datoer i formatet yyyymmdd, og en annen tabell i formatet dd.mm.yyyy. Vil gjerne lage en "overgangstabell" som jeg kan bruke til å knytte sammen de forskjellige tabellene jeg har med de to ulike datoformatene. Problemet er at de tabellene der jeg har dd.mm.yyyy inneholder ikke de samme datoene som yyyymmdd (sistnevnte har 251 datoer, den andre kun 247 eller noe). Hadde det ikke vært for dette kunne jeg bare klippet og limt. Men nå er alternativet å sitte og skrive inn alle hånd for hånd, eller jeg kan prøve å kopiere den ene over til det andre formatet.

     

    Jeg prøvde å bare kopiere dd.mm.yyyy og sette formatet til "yyyymmdd" i design view, men dd.mm.yyyy ligger visst fremdeles i bunnen, og tabellene henter ikke ut korrekt info.

     

    Tips?

     

    Edit: Denne er visst i feil forum. Flytt den gjerne.

  9. Jeg har tatt matte på skolen, og fysikk privatistmuntligeksamen (allmennfag).

     

    Matten hadde jeg da jeg gikk vgs, fysikken tok jeg som privatist fordi jeg ikke klarte fysikken på forkurset... nuf said.

     

    Forkurset er vanskeligere, fordi de går "lengre" i pensum. Dette er bra fordi man slipper å slite så mye med realfagene når man begynner 1.året på ingeniør, men det er også mer pes om man f.eks. jobber vedsidenav og målet bare er å stå.

     

    Fysikken på realfagsforkurs/ høgskoleforkurs tilsvarer tredjeklassefysikk på vgs, og kravet for å komme inn på ingeniør er jo "bare" andreklassefysikk.

     

    MEN kan man ta faget fulltid og er strukturert, og fremdeles husker cosinus og potensreglene fra matte på vgs, er det bare å kjøre på. Det er veldig greit å ha matte og fysikk sånn någenlunde på plass når man begynner på ingeniør, fordi man har jo andre fag man skal klare i tillegg. Jeg hadde datafag og kjemi og et linjefag første halvår i tillegg til matte og fysikk, og det var nok å gjøre, for å si det sånn. (Det gikk bra dog, nå har jeg en uke igjen før jeg er bachelor, eller høgskoleingeniør.)

     

    Anne

  10. Ikke hjernevasket nok via unversitet/høyskole for å være en verdig samtalepartner enda? :tease:

    Vel, at du kaller universitetet for hjernevasking sier faktisk omtrentelig det jeg mener om 19-åringer... at de er EN SMULE naive :tease:

     

    Neida, mener at å gå på universitetet kan være en utfordring uten like når det kommer til å beine seg fram mellom sære professorer og tungrodd byråkrati... det er nok å være uenig i og å ta tak i der for å si det sånn... (selv holdt jeg ut bare ett år på universitetet.)

     

    Men neida, er ikke noe galt med deg! Folk er liksom bare litt... annerledes fram til de begynner å nå midten av tjueåra. Man har litt andre interesser, litt annen måte å se ting på, og jo lenger man lever, jo mer... avslappet og vidsynt begynner man å se på ting (det du kanskje vil kalle kjedelig, etablert og hjernevasket... ;))

     

    Ikke for det, jeg har hatt bra samtaler med "yngre gutter" på forumet her jeg. Uvitenhet når det kommer til damer er jo som oftest bare sjarmerende - og de fleste er jo greie gutter som vil det beste for damene sine.

  11. Hallo! Jente her! Få flere jenter? Bra tiltak! Men jeg tror det kan bli vanskelig...

     

    Her er hva jeg tror kan dra jenter fra Kvinneguiden... men jeg spør meg selv, er det sånne jenter dere vil ha? ;P

     

    - Jenter er i stor grad sosiale på forum. De må ha muligheter til å lage blogger og dagbøker.

    - Få opp alderen på guttene som er her. Per dags dato synes jeg fjortisfaktoren her er ganske overveldende. Kvinner liker å kunne diskutere med menn, men ikke 16-åringer.

    - Prøv å omgås de jentene som allerede er her uten kommentarer som "kom hjem til meg så skal jeg vise deg", "det finnes mange fine rosa mobiltelefoner ute nå" og "får du ikke fiksa forgasseren din? Har du ikke noe mann du da?" Det er vanskelig nok å prøve å være "jente blant gutta" uten at man hele tiden skal påpeke de forskjellene som finnes mellom kjønnene.

    - At forumet kastes mellom å ha utseendet til diskusjon.no og amobil.no kan være ganske forvirrende... dessuten tror jeg kanskje forumet er litt for "gutteblått". De fleste jenter tror de er voksnere enn de er. Dessuten er siden ved første utkast litt gutterettet - Bil og motor, Hardware, Mobil og PDA... osv. Mange jenter er interessert i slike ting, men tradisjonelt sett er ikke sider for jenter laget slik, og da kan man begynne å lure på om man har noe her å gjøre.

    - Smileyene er for maskuline, det må inn mer roser og fjas ;)

     

    Dette er hva jeg tror og antar da.

     

    Jeg liker diskusjon.no. Det som holder meg unna, er at alderen på de som henger her er litt for lav for min smak. (Jeg er 26.) Den typiske brukeren er 19 og gutt, ikke helt min daglige samtalepartner :p

  12. Hei! Takk for svar :)

     

    Den har visst fått byttet antenne begge de andre gangene. Fikk levert den uten problemer. Bortsett fra at fyren på service klarte å miste den i gulvet, haha... håper telefonen overlevde, jeg ble så perpleks at jeg glemte å be han skrive det ned noen plass, hehe. Uansett, dårlig dekning har vel lite med fallskader å gjøre likevel.

     

    Nå har jeg skikkelig fin gæmmel mobil som erstatning, min k500 - åh jeg elsker min k500 :love: Har kjøpt nytt batteri til den også, så nå slipper jeg å gå tom for strøm etter en halvtime :!:

     

    Sak oppklart!

  13. Jeg tar mye tog, og surfer da på nettet via EDGE.

     

    Ikke mye å skryte av akkurat. Går greit å laste sider som Facebook og lignende, men bilder tar lang tid - skrur du av bilder i browseren er hastigheten "grei".

     

    Anbefaler EDGE til hovedsakelig å lese epost og chatte på msn, og til å dra innom nettet av og til. Men det er nok en litt langsom opplevelse, og jeg hadde ikke "orket" i lengden. Å lese dagbladet.no og være på nettbank og lignende tror jeg blir en drøy opplevelse. Det går... men det er nesten så du heller bare lar være.

  14. Hallois.

     

    Juli 2006

    Kjøpte flunkende ny Sony Ericsson w810i uten abo. Hadde små problemer med dekningen hele tiden. Problemet var spesielt i leiligheten min, og grundig irriterende.

     

    Vinter 2007

    Dekninga forsvant fullstendig, gradvis over noen dager. Leverte inn telefonen første gang. De hadde tydeligvis bare flashet den, for alle meldinger osv var borte, men telefonen hadde like dårlig dekning, og ble bare stabilt værre.

     

    Vår 2007

    Leverte inn telefonen for andre gang. Denne gangen skiftet de tydeligvis ut antenna (som jeg ba dem gjøre), for nå fungerte den 100%. Dekning overalt.

     

    Under et år etter at jeg leverte inn telefonen sist, begynner den å vise symptomer på dårlig dekning igjen. Den har dekning ved to vindu, og jeg kan ikke ha den vedsidenav senga lenger og bruke som vekkeklokke. Annoying!

     

    Jeg mistenker at modeller som w810 og k750 er utrustet med dårlige deler, for romvenninna mi opplever det samme problemet. Alle vennene våre har tilnærmet full dekning i leiligheten, men jeg har ikke hørt om så mange andre som har hatt problemer med sine SE'er fra den tiden. MEN nå er det jo ikke alle som har telefonene sine så lenge lenger. Min blir to år i juli i år, men telefonen fungerer flott for meg, og jeg har egentlig ingen ønsker om å bytte den ut.

     

    Spørsmålene mine er egentlig:

     

    1. Har jeg fremdeles reklamasjonsfrist på to år på en telefon som er kjøpt i juli 2006? Eller kom 2-års-regelen senere? (Det opplyser ikke FAQ'en i forumet her om...)

     

    2. Dette er tredje gangs innlevering. Dersom de ikke får reparert den (som jeg helst vil) og det ikke finnes flere w810 på lager (neeeeeej!) har jeg krav på tilsvarende modell i dag? UTEN å betale mellomlegg?

     

    (Beklager om det finnes andre innlegg som dette. Jeg lette og kunne ikke finne noen.)

     

    xxx Anne

  15. Sitter og leker meg med phpbb-forum (2.0 noe) og har prøvd å legge inn flere felter i brukerprofilen. Så langt så godt etter å ha lagt inn ett, men prøvde så å legge inn seks nye, men det blir bare kaos. Siden der brukere kan redigere profilen sin får fint til å hente informasjon UT, men får bare en helt hvit side når jeg prøver å legge noe inn, enten det er de nye feltene eller gamle (Location, ICQ-feltet osv.) Det er noe inne i selve php-filen som loker, det er jeg helt sikker på.

     

    Lurer derfor på om denne her er helt på trynet? Er det noe galt her?

    $sql = "UPDATE " . USERS_TABLE . "
    				SET "
    			. $username_sql . $passwd_sql . "user_email = '" . str_replace("\'", "''", $email) ."',  user_icq = '" . str_replace("\'", "''", $icq) . "', user_website = '" . str_replace("\'", "''", $website) . "', user_occ = '" . str_replace("\'", "''", $occupation) . "', user_from = '" . str_replace("\'", "''", $location) . "', user_interests = '" . str_replace("\'", "''", $interests) . "', user_styretittel = '" . str_replace("\'", "''", $styretittel) . "', user_styret_navn = '" . str_replace("\'", "''", $styret_navn) . "', user_styret_tittel = '" . str_replace("\'", "''", $styret_tittel) . "', user_styret_klasse = '" . str_replace("\'", "''", $styret_klasse) . "', user_styret_tlf = '" . str_replace("\'", "''", $styret_tlf) . "', user_styret_epost = '" . str_replace("\'", "''", $styret_epost) . "', user_styret_rang = '" . str_replace("\'", "''", $styret_rang) . "', user_sig = '" . str_replace("\'", "''", $signature) . "', user_sig_bbcode_uid = '$signature_bbcode_uid', user_viewemail = $viewemail, user_aim = '" . str_replace("\'", "''", str_replace(' ', '+', $aim)) . "', user_yim = '" . str_replace("\'", "''", $yim) . "', user_msnm = '" . str_replace("\'", "''", $msn) . "', user_attachsig = $attachsig, user_allowsmile = $allowsmilies, user_allowhtml = $allowhtml, user_allowbbcode = $allowbbcode, user_allow_viewonline = $allowviewonline, user_notify = $notifyreply, user_notify_pm = $notifypm, user_popup_pm = $popup_pm, user_timezone = $user_timezone, user_dateformat = '" . str_replace("\'", "''", $user_dateformat) . "', user_lang = '" . str_replace("\'", "''", $user_lang) . "', user_style = $user_style, user_active = $user_active, user_actkey = '" . str_replace("\'", "''", $user_actkey) . "'" . $avatar_sql . "
    			WHERE user_id = $user_id";

     

    Edit: Samma med denne

    $sql = "INSERT INTO " . USERS_TABLE . "	(user_id, username, user_regdate, user_password, user_email, user_icq, user_website, user_occ, user_from, user_interests, user_styretittel, user_styret_navn, user_styret_tittel, user_styret_klasse, user_styret_tlf, user_styret_epost, user_styret_rang,  user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_avatar, user_avatar_type, user_viewemail, user_aim, user_yim, user_msnm, user_attachsig, user_allowsmile, user_allowhtml, user_allowbbcode, user_allow_viewonline, user_notify, user_notify_pm, user_popup_pm, user_timezone, user_dateformat, user_lang, user_style, user_level, user_allow_pm, user_active, user_actkey)
    			VALUES ($user_id, '" . str_replace("\'", "''", $username) . "', " . time() . ", '" . str_replace("\'", "''", $new_password) . "', '" . str_replace("\'", "''", $email) . "', '" . str_replace("\'", "''", $icq) . "', '" . str_replace("\'", "''", $website) . "', '" . str_replace("\'", "''", $occupation) . "', '" . str_replace("\'", "''", $location) . "', '" . str_replace("\'", "''", $interests) . "', '" . str_replace("\'", "''", $styretittel) . "', '" . str_replace("\'", "''", $styret_navn) . "', '" . str_replace("\'", "''", $styret_tittel) . "', '" . str_replace("\'", "''", $styret_klasse) . "', '" . str_replace("\'", "''", $styret_tlf) . "', '" . str_replace("\'", "''", $styret_epost) . "', '" . str_replace("\'", "''", $styret_rang) . "', '" . str_replace("\'", "''", $signature) . "', '$signature_bbcode_uid', $avatar_sql, $viewemail, '" . str_replace("\'", "''", str_replace(' ', '+', $aim)) . "', '" . str_replace("\'", "''", $yim) . "', '" . str_replace("\'", "''", $msn) . "', $attachsig, $allowsmilies, $allowhtml, $allowbbcode, $allowviewonline, $notifyreply, $notifypm, $popup_pm, $user_timezone, '" . str_replace("\'", "''", $user_dateformat) . "', '" . str_replace("\'", "''", $user_lang) . "', $user_style, 0, 1, ";

     

    NOTAT TIL DENNE: MÅ Insert into-kommandoene komme i samme rekkefølge som kolonnene er i tabellen?!

     

    Her følger en typisk "feilmelding"...

    DEBUG: post vars were: 
    Array ( [username] => Anne [email] => [email protected] [cur_password] => [new_password] => [password_confirm] => [menneske] => [icq] => [aim] => [msn] => [yim] => [website] => [location] => PHPhælvettenjhytm [occupation] => [interests] => [signature] => Anne K 3L [styretittel] => Uer [styret_navn] => Anne P [styret_tittel] => Slave [styret_klasse] => [styret_tlf] => [styret_epost] => [styret_rang] => [viewemail] => 0 [hideonline] => 0 [notifyreply] => 0 [notifypm] => 1 [popup_pm] => 0 [attachsig] => 1 [allowbbcode] => 1 [allowhtml] => 0 [allowsmilies] => 1 [language] => norwegian [style] => 1 [timezone] => 1 [dateformat] => l d F Y, G:i [MAX_FILE_SIZE] => 20000 [avatarurl] => [mode] => editprofile [agreed] => true [coppa] => 0 [sid] => 65bae2298783362b021f44dca3c66910 [user_id] => 3 [current_email] => [email protected] [submit] => OK )

     

    Jeg har masse mer å vise, men det var denne her jeg trodde det var noe galt med i utgangspunktet...

     

    Kake til den som hjelper meg.

×
×
  • Opprett ny...