Gå til innhold

Daniel.ab

Medlemmer
  • Innlegg

    386
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Daniel.ab

  1. Dubious skrev (11 timer siden):

    Moderne snurredisker støyer ikke
    Viftene dine bråker mye mer

    Jo en snurredisk lager støy. Byttet selv til SSD for jeg orket ikke den lave duringen. Disker var montert med nye gummi fester. 

    Men det er veldig individuelt hva folk ser på som støy. Jeg vil ha det helt stille når jeg surfer på nettet som er hovedbruken min. Når jeg spiller så er det selvfølgelig endel støy fra GPU og vifter i kabinett. Men da bruker jeg headset så det spiller ingen rolle. Viften på PSU er den som lager støy med meg nå. Heldigvis ikke ofte den starter, men vurderer å se etter en fanless versjon.

  2. AndersT2 skrev (1 time siden):

    Ikke hvis den ikke støtter mer enn 8 GB på den.

    Jeg har også pc som ikke "støtter" mer enn 4gb i slot 2. Men virker like bra med 8gb.

    Så tror nok jeg hadde sjekket erfaringene til andre på nett på akkurat din pc, eller bare bestilt en plass med returrett og prøvd 16gb brikke.

  3. Mr D skrev (22 minutter siden):

    Du er vel heller ikke så seriøs nå? Du sammenligner orginal Logitech-dongle i en norsk butikk med uorginal dongle fra en kineser på Ebay. Du oppgir også helt feil fraktpris hos Elkjøp. Vanlig pakke koster kr 59 og bestiller du med henting i din lokale Elkjøp-butikk så koster frakten kr 0,00.

    Ute å nevne navn så er det noen her i tråden som ikke er helt som andre og burde bare bli ignorert av alle ?

    For å hjelpe andre som kanskje leser tråden en gang. En slik uoriginal Unifying receiver kan godt fungere. Men jeg har prøvd en slik tidligere da jeg ville ha en ekstra så billig som mulig. Det var en dårlig investering da det var elendig rekkevidde på den. Måtte stå i USB porten på samme sida av pc`n der musa sto. Så vil ikke anbefale det.

    • Liker 5
  4. Lakrisbåt skrev (4 timer siden):

    Takk for alle innspill her. Setter pris på det.  Fikk disse delene med meg fra Netonnet i dag:

     

    Ryzen 5 3600x

    Kingston 3200 mhz 16 gb

    Sapphire Rx 5700 XT Pulse - Fikk siste på lager :)

    Samsung Evo 970 1tb nvm - De hadde ikke sata inne, så ble denne.

    Msi X570 gaming plus

     

    Det eneste jeg stusser på er "Ram frequency".  Må jeg stille inne noe i bios for å få 3200 mhz? 

     

    Capture.PNG.9139c08ae78d92f593c3f9d5618097b9.PNG

     

     

     

     

     

    Det er bare halve verdien som viser i CPU-Z. Om du går inn i bios så står det nok 3200 mhz der

  5. Betroz skrev (1 time siden):

    De testene jeg har sett, så kjøler U12A 2-5 gradere dårligere enn D15. Fordelen med U12A er at den tar mindre plass.

    Edit : Jeg har en D15 i skapet her som jeg brukte på 6900K/X99 før jeg fikk AIO der. Jeg satte skjermkortet i PCI-E Slot 3, ellers kom kjøleren 2-3mm unna kortet i Slot 1...

    Konklusjonen er at den kjøler bedre og det er plass. Så da bør du velge NH-D15 som er den beste. All klaring  er god klaring. :D 

    Du får også NH-D15S som flytter den lenger fra skjermkortet. Jeg personlig har skrudd sammen pc`n min og skal ikke demontere den daglig. Så om det er litt trangere den dagen jeg skal bytte skjermkort så har det null betydning så lenge det er plass til kjøleren.
    Skjønner ikke hvorfor du gang på gang skal anbefale en dårligere kjøler for at den er mindre. 

     

    • Liker 2
  6. LMH1 skrev (2 timer siden):

    Tja syns ikke det er så mye lureringer men det finnes jo noen

    PC 1080Ti 13 500 kr

    Ville mene man burde forvente bedre pc i denne prisklassen?
     
    At det er oppgitt brukt 500 timer har personen tatt tiden?

    Det er en HDD han har oppgitt til ca 500 timer. Det er lett å sjekke med flere programmer. Hvorfor skal du kommentere på alt mulig som du åpenbart ikke har peiling på?

    • Liker 1
  7. OlaHaldor skrev (2 timer siden):

    Å legge taskbar helt i siden er litt mot sin hensikt når det jeg ønsker er å få den mer sentrert - mer iøyenfallende hva som er åpent og kjører, spesielt på en så bred skjerm.

    Jeg googlet meg frem til FalconX i Windows Store. Kostet 11,- så det var bare å kjøpe og prøve. Veldig uvant, til tross for ønsket om sentrerte ikoner - men det går seg til! :)

    Gratis fra utvikleren sin webside. Bruker det selv på mine PCer

    • Liker 2
  8. Fantomtegningen skrev (1 time siden):

    Har lest at det finnes plugins som "tvinger" aspect ratio til ultrawide.

    Gjerne gjøre noen søk?

    Tro meg, jeg har prøvd å finne en løsning. Men ser ikke ut som om det er mulig å "lure" programmer til å kjøre fullscreen på bare deler av skjermen.

    Jeg vil ha 5120x1440 oppløsning. Om jeg bruker to innganger på skjermen og PBP så fungerer ikke FreeSync og det er maks 100Hz refresh rate.

    Floating for Youtube som er en app til Chrome gir meg nesten det jeg vil ha. Men der må jeg lime inn linken til hver film jeg skal se. Og det er ikke mulighet til å være innlogget.
    Er det en nettleser som har mulighet til å skjule alle menyene og adresselinjen uten å være i fullskjerm modus?

  9. Jeg fikk kjøpt en når det var DnB tilbud. Ble levert etter få dager. 

    Men noe som irriterer meg etter overgangen fra to 16:9 til 32:9 er at det ikke er mulig å spille av YouTube i full screen modus på halve skjermen.

    Vet det er mulig å bruke to kabler fra skjermkortet, men da blir det problemer igjen når jeg skal spille i full screen.

    Finnes det en løsning på dette problemet?

  10. Takk for innspillet. :)

     

    Jeg hadde helt sikkert satt pris på mer arbeidshøyde, men jeg har dessverre ikke anledning til å bruke 12-14 000 på en skjerm akkurat nå.

     

    Per dags dato har jeg 2 x 24" (1920 x 1080) som er koblet til min laptop. Jeg ønsker mer skjermplass, men å utvide med 1 ekstra skjerm på en laptop virker upraktisk av ulike årsaker. Jeg fikk derfor tanken (etter tips fra en annen bruker) om å heller gå for en ultrawide skjerm.

     

    Jeg tenker derfor at 1 x 49" kan erstatte mine to 24" + gi meg den ekstra skjermplassen jeg trenger. 

     

    Da virker disse 49" fra Samsung som et godt alternativ.

     

    Synspunkt?

     

    Om du kjøper en 49" 1080 skjerm får ikke du plass til mer. Det blir bare større bilde. Oppløsningen er den samme som du har i dag, 3840x1080 

  11. Fordi det var en link for å bevise at det enda selges dockingstasjoner. Det er en dokingstasjon og andre dockingstasjoner har andre funksjoner. Det er ikke slikt at alle dokingsdasjoner har alle funksjonalitet alle sammen. JFC.

     

    Der finnes dokingsstasjoner som kan automatisk ta backup av maskinen som sette i den. Dette er en funksjon og jeg trenger vel ikke ramse opp alle funksjonaliteten til alle verdens dokingstasjoner før man skjønner det er noe mer enn bare en portreplikator.

     

    Så med andre ord så er det helt spesielle funksjoner nesten ingen har bruk for? Du vet det er mulig å ta backup over nettverk lokalt? Eller til skyen? Sikkert mulig å koble til en HDD med USB til portreplikatoren og ta automatisk backup den veien om du er fan av lokal backup på en HDD. Men så er jo det et faktum at lokal backup er ikke backup. Det er bare en dårlig sikret kopi. Brenner huset, brenner backup også.

     

    Og siden du ikke har docking selv, så tror ikke jeg du har bruk for noen andre ekstra docking funksjoner. Selv om det er mulig å få ekstra funksjonalitet på utvalgte dockinger.

    Men du kan faktisk nyte godt av alle positive tingene som portreplikatoren gir deg :p

     

    Jeg kan gjerne gjenta meg selv og liste opp positive ting igjen :)

    Ting du kan nyte godt av fra dag en!

     
    Få en ekstra lader så du slipper å krype etter en stikk hver dag når du skal koble til pc.
    Slippe å kveile sammen lader når du skal ta med deg pc.
    Slippe å ha en kabelsalat på pulten.
    Kun koble til en kabel.
    Slippe å vippe opp skjermen for å skru på pc.
    Mulighet til 2 skjermen uten ekstra adapter.
    Slippe å ha pc`en liggende men heller plassere den stående så den tar mye mindre plass på pulten.
    Mulighet til å bruke den til flere pc`er om du har jobb og privat pc f.eks.
  12. Gidder ikke å gjenta meg selv.

     

    Du har ikke svart på spørmålet, så det er ikke noe du må gjenta. Når du kommer med påstander så burde du greie å argumentere for hvorfor du har rett. Prøv å kom med et svar på spørsmålet under.

     

    Og jeg kikket på linken til den "ekte" dockingen du linket til. Ser ikke en ting den kan gjøre som min portreplikator ikke kan gjøre. Så fint om du kan fortelle meg hva ekstra muligheter jeg hadde hatt med den.

  13. Som privatperson kjøper jeg selvsagt ikke en boks til 2000 kroner. Slik økonomisk uforstand er jeg ikke i besittelse av.

    Kabelsalat har man uansett, da hverken signaler til skjerm går gjennom luften og ikke er lading heller trådløst.

     

    Om min arbeidsgiver skal utstyre meg med hjemmekontor, så skal det være med en ekte dokingstasjon og ikke noen simpel portreplikator. Kan ikke maskinen settes i en dokingstasjon, så er det i min mening ingen business-laptop, noe som bringer meg tilbake til mitt første innlegg i denne tråden.

     

    Vet det igrunn ikke nytter men kan prøve en gang til.

     

    Jeg har docking plassert under pulten. Pc setter jeg på høykant på pulten og kobler til EN kabel. Siden denne står på høykant delvis bak ene skjermen, så viser ikke den kabelen. Og pc skjermene henger på et stativ med alle kablene inne i røret til stativet. Så ingen strøm eller signalkabler viser her heller. Ganske fantastisk opplegg. Ikke EN synlig kabel selv om jeg faktisk må koble til pc`en med kabel.

     

    Og jeg kikket på linken til den "ekte" dockingen du linket til. Ser ikke en ting den kan gjøre som min portreplikator ikke kan gjøre. Så fint om du kan fortelle meg hva ekstra muligheter jeg hadde hatt med den.

     

    At du ikke ser verdien i dette :

    Få en ekstra lader så du slipper å krype etter en stikk hver dag når du skal koble til pc.

    Slippe å kveile sammen lader når du skal ta med deg pc.

    Slippe å ha en kabelsalat på pulten.

    Kun koble til en kabel.

    Slippe å vippe opp skjermen for å skru på pc.

    Mulighet til 2 skjermen uten ekstra adapter.

    Slippe å ha pc`en liggende men heller plassere den stående så den tar mye mindre plass på pulten.

    Mulighet til å bruke den til flere pc`er om du har jobb og privat pc f.eks.

     

    For meg er det verdt mer en 2000 kr :)

  14. Har ikke portreplikator, da det bare er en portreplikator. Betaler ikke vel 2000 kroner bare for det, når det bare er en USB-C to HDMI jeg trenger.

    Om du kjøper portreplikator som du insisterer på å kalle det, så får du den av/på knappen du lengter så mye etter. Da blir det slutt på at du må koble til skjem, lader og vippe opp lokket for å skru på pc :)

     

    En annen ting med portreplikatoren er at du kan ha 2 skjermer koblet til. Det får ikke du til uten adapter på min pc. Og jeg må da ha et adapter som jeg kan lade igjennom.

     

    Så 2000 kr for å få en ekstra USB-C lader og ekstra skjermutgang er ikke så mye. 

    En ekstra lader til hjemmekontor koster 499 kr. https://www.komplett.no/product/972009/pc-nettbrett/pc-tilbehoer/batteri-og-lader/lenovo-ac-adapter-65w

    Overgang til skjerm nr 2 med mulighet for lading koster 599. https://www.komplett.no/product/1076052/pc-nettbrett/pc-tilbehoer/dockingstasjon/iiglo-usb-c-multiport-dock-space-grey

     

    Så da betaler du 900 kr ekstra for å slippe en kabelsalat på pulten, en kabel å plugge i, 90W lader istedenfor 65W og mulighet til å skru på pc uten å åpne lokket :)

     

    Jeg har heller ikke noen sære behov som portreplikatoren min ikke dekker. Så er strålende fornøyd med den. Nevnte jeg at det er mulig å bruke den på flere forskjellige pc`er? Så du slipper å ha mange. Og du slipper å kjøpe ny om du bytter pc. Nesten så du burde kjøpe en for å spare litt penger! :p

  15. Om du ikke ser, så ta lærdom av de som ser.

    Har du noensinne hatt en ekte dokkingstasjon?

     

    Jeg kobler i dag min maskin til det meste via tunderbolt, men jeg savner det å bare komme hjem og trykke maskinen ned i dokkingen.

    Nå må jeg plugge i skjermkabelen og ladekabelen samt åpne opp skjermen før jeg slår den på, siden den ikke lar meg slå på maskinen med skjermen igjenlukket. Allerede der er en dedikert dokkingstasjon enklere.

     

    Hva er det du snakker om igrunn? Om du har USB-C docking så er det 1 kabel å koble til. Nemlig en USB-C kabel. Den lader og pc skjermene og alt annet er koblet til docking stasjonen. Akkurat som på den "vanlige" dockingen jeg har der jeg trykker pc`n nedi. Begge docking stasjonene har en power knapp for å fyre opp pc. Ingen grunn til å åpne lokket for å trykke på knappen. Garantert mulig å sette opp så den starter automatisk når den blir docket. Men dette er ikke noe jeg har sett på da det bare er å trykke på power knappen på docking :)

  16.  

    Viftene som kommer med kabinettet har 3pins-kontakter. De er med andre ord enten av eller på. 

    Så jeg erstattet da alle i mitt R6. Og satte inn tre nye vifter som inntak i front, og to nye i bakenden til å blåse ut. Om dette i det hele tatt trengs for deg vet jeg ikke, men jeg har pcen plassert i en hylle der luft muligens er mangelvare, så ville være sikker.

     

     

    Det stemmer ikke at det ikke er justerbart. Jeg har 2 originale vifter i front og 1 bak på mitt R6 kabinett. Lager ingen lyd på lav fart og er justerbare fra ca 350-400 rpm og opp til 1000 rpm. Dynamic X2 GP-14 er viftene som er levert med kabinettet. 3-pin vifter.

     

    Har i tillegg 2 stk Noctua NF-A15 HS-PWM på NH-D15S kjøleren + en NF-A15 HS-PWM i bunn av kabinett.

    Når du begynner å belaste PC så blir det selvfølgelig viftestøy. Men tror mesteparten kommer fra skjermkortet.

     

    På normal surfing og slike ting så er det så lite eller ingen støy at jeg byttet fra HDD til SSD for å fjerne irriterende støy i PC :) Nå er det stille og fredelig!

×
×
  • Opprett ny...