Gå til innhold

ITOslo

Medlemmer
  • Innlegg

    931
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ITOslo

  1. Personlighet og din evne til å fungere sammen med kollegaer er en del av det å være "kvalifisert", så enkelt er det. Om noen teknisk sett er bedre, så bryr arbeidsgiver seg om din evne til å utføre jobben, og om du liker det eller ikke, så er samspillet mellom deg, sjefen og kollegaene en viktig del av jobben. 

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  2. Høres kanskje ut som et studie av denne typen hadde passet deg bedre: https://www.uio.no/studier/program/informatikk-ledelse/index.html

    Eventuelt som de andre sier, se på økonomi. Hvis man jobber med egen IT-kompetanse ved siden av et økonomi og prøver å vinkle oppgaver / valgfag i den retningen så kan det være en like god vei (bedre?) inn mot Digitalisering / prosjektledelse.

  3. Tittel betyr lite her, viktigere hva slags budsjetter du har og hvilket marked du selger mot. Senior Account Execs i enterprise software selskaper ligger typisk i overkant av 1M ved budsjettoppåelse (men har da budsjetter på flere 10-talls millioner). Ved store deals (og god timing) kan denne bli mye høyere.

    Mindre selskaper og mindre budsjetter så  er selvsagt tallene lavere, 800 kanskje? Blir bare gjetting. Uansett ville jeg forvente ca 50% fastlønn og resten basert på bonus, men denne fordelingen påvirker jo også muligheten for høy lønn.

  4. On 3/7/2020 at 8:13 PM, officialbro said:

    Hva er det typiske som får dere til å si nei til en konsulent?

    Det skjer ofte, og for oss er det typisk de som ikke viser at de klarer å tenke på den måten man må når man jobber med distribuerte løsninger med strenge 24x7 krav. Feilhåndtering, lastbalansering, testing osv. Vi ser et stort skille på de som har jobbet med distribuerte løsninger og ikke. På java er det enklere å finne den typen erfaring, de gangene vi har lett etter folk med PHP bakgrunn har det vært veldig vanskelig. Alt for mange selvlærte som har "just make it work" holdning, og bare har laget små apper som kjører på en server. 

    • Liker 1
  5. Dette er ganske vanlig og de jobber typisk på "no cure no pay" avtaler. Det betyr at hvis selskapet velger å ansatte deg, så må selskapet betale rekruttereren X-antall kroner. Jeg har har selv mottatt mange CVer fra slike selskaper og det er vanligvis helt legit, også veldig vanlig at mange av disse er basert i UK og bare snakker engelsk.

    Så nei du må ikke betale noe, han hjelper deg fordi han tjener penger på at du får jobben. MEN, han har heller ingen interesse av å overselge deg, han lever av å ha gode relasjoner til selskapene som ansetter så hvis han drar på for mye og de føler seg lurt er også det dårlig business.

  6. Hei,

    Kona går på første år Biokjemi nå. Du trenger ikke å være bekymret med den bakgrunnen, man trenger ikke en gang Kjemi 1 for å komme inn på bioingeniør, så første semester starter rimelig rolig (for de som har kjemi 2, tøft for de uten kjemi). Bare ikke ta lett på det og kom i gang med jobbingen tidlig i semesteret så går det fint. 

     

    • Liker 1
  7. Ikke selvstendig selv, men jeg leier ofte inn selvstendige konsulenter så kan svare litt generelt for de vi leier inn:

    1. Hva jobber dere med? 

    Java

    2. Hvor mange års erfaring har dere?

    De vi leier inn har typisk 5-7 års erfaring

    3. Hva tar dere ca i timen?

    Selvstendige ligger gjerne noe lavere enn større selskaper, 1000-1200 er det vi vanligvis ser.

    4. Hva bruker dere for å skaffe oppdrag?

    Ofte så får vi via selskaper som driver med videreformidling av selvstendige konsulenter, som selskaper så fortrekker vi ofte dette slik at vi har standard kontrakter, standard på fakturering og en fast kontaktperson.

    5. Sitter dere hos kunde eller andre steder/hjemme?

    Vi har alltid konsulentene hos oss, men når vi har blitt bedre kjent så er vi fleksible på hjemmekontor.

    6. Hvordan er teamene sammensatt? (konsulentselskaper har ofte egne teams)

    Innleide konsulenter sitter som del av våre team, ledet av personer ansatt hos oss.

    8. Må dere gjennom intervju for å få et oppdrag? Hvilke referanser oppgir dere her? 

    Vi intervjuer alltid konsulentene, ganske ofte sier vi nei etter intervju. 

     

     

    • Liker 2
  8. Jobber privat i et lite firma hvor avtaler på dette ikke er regulert.

     

    Vært på innenlands jobbreise fra mandag formiddag til fredag ettermiddag. Alt av reise, måltider og overnatting betalt av arbeidsgiver. 

     

    Middag og sosiale sammenkomster hver kveld, men arbeidsgiver mener jeg ikke har krav på en krone ekstra da alt av arbeid og selve reisen ble gjort innenfor normal arbeidstid.

     

    Skal man virkelig ikke få noe ekstra for å være borte fra hjemmet i 5 dager!?

     

    Korrekt, hvis du ikke liker reising så bytt jobb.

  9. Jeg er CTO og kjøper en del konsulenttjenester, men ikke kjøpt spesifikt innen AM/ML. Men mine innspill er:

     

    "Hva slags timespris burde jeg forvente å ta i Oslo om jeg får oppdrag som selvstendig konsulent?"

    Som selvstendig vil jeg tro 1000-1500 avhengig av rollen og lengden på oppdraget.

     

    "Er det mulig å finne arbeid utafor Oslo? Da tenker jeg hovedsakelig på Buskerud, Vestfold, Telemark."

    Det tror jeg blir vanskelig

    "Er det vanskeligere å finne oppdrag i Norge i og med at jeg er bosatt i utlandet (hvertfall for øyeblikket)?"

    Ja, jeg vil anbefale deg å ta kontakt med selskaper som formidler selvstendige konsulenter. De tar relativt liten cut og tar seg av det administrative. 

    • Liker 1
  10. To ting:

     

    1. Ja, lønnen din høres noe lavt ut. Men hvis du ikke kan forhandle høyere lønn, ville jeg begynt å lete andre steder. Da merker man fort også om man har markedslønn, eller ikke.

    2. Ja, det er ikke uvanlig at andre folk i organisasjonen tjener mer enn lederne sine. Det skjer i små og store organisasjoner (eks DnB, der det aldri er Bjerke som tjener mest)

  11. Akkurat hvor fordelaktig har Deloitte vært å ha på CV-en din? Har du noen konkrete eksempler hvor du opplevde at Deloitte-erfaringene dine ble tungen på vektskålen i et karrierespørsmål?

     

    Flere ganger: Jeg ble headhuntet fra Deloitte til en stilling jeg (på papiret) var alt for ung for, det hadde aldri blitt godkjent i selskapet jeg gikk til uten et tungt internasjonalt navn på CVen. (Ansettelsen måtte godkjennes på et europeisk hovedkontor). I den stillingen så jobbet jeg med IT-prosjekter i bank og finans, og når man presenterte seg på ledernivå i de selskapene så merket man at dette hadde noe å si for tryggheten deres. Etterhvert så har det selvsagt mindre å si, siden man får mye annet på CVen, men jeg hadde aldri vært der jeg er nå uten den starten. Jeg opparbeidet meg minst 4 års erfaring på de 2 årene jeg var i Deloitte.

     

    Folk tenker at disse selskapene er relativt vanskelig å få jobb hos som nyutdannet og at man dermed får et kvalitetsstempel med seg videre, spesielt i bransjer der disse er veldig godt kjent. 

  12. Det kommer litt an på, hvis ønsket ditt er å bli dyp teknisk ekspert innen et område så er det nok andre selskaper som er bedre.

     

    MEN, fra et karriereperspektiv er en start hos disse veldig bra. De har stor anseelse både i Norge og internasjonalt, spesielt hos store selskaper. Jeg startet selv i Deloitte, og bare to år derfra på CVen er noe jeg har alltid hatt nytte av, samtidig som jeg lærte gode consulting-skills som jeg fortsatt drar nytte av snart 10 år senere. 

     

    Så ja! Dette er selskaper som er ekstremt proffe på å ta inn nyutdannede og få dem klare til kundearbeid raskt, her lærer du masse!

  13. Java + AWS så er du good to go :)

     

    Nå for tiden så lever selvstendige java-konsulenter med erfaring fra store prosjekter veldig godt. Jeg sliter i alle fall med å finne gode hoder når jeg trenger det.

     

    Jeg tror bare AWS blir fort noe tynt, du trenger noe i tillegg, i alle fall til du har mye erfaring. AWS-arkitekter må ha bred kunnskap om alt fra drift, nettverk til en del programmering. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...