Gå til innhold

grimsbo

Medlemmer
  • Innlegg

    404
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av grimsbo

  1. shipper amazon til Norge? for mye koster d i frakt, moms osv?

    Prøvde litt nå på Amazon. Og når jeg kom til checkouten sto det at shortsen var et produkt de ikke kunne sende til Norge. Så prøvd Swag, Urban, Session, og slike butikker nærmere sommeren.

    Selv synes jeg boardshortsen var fæl.. Hvorfor vil du ha en så gigantisk logo på shortsen?

     

    Den britiske amazon.co.uk sender til Norge, men jeg vet ikke om de har klær på siden.

  2. Her er en morsom nyhet, Project Reality(fra BF2) arbeider nå med en mod til Arma 2!

    Fokuset vil være det samme som i BF2 PR: å lokke frem lagarbeid på åpne servere ved å belønne spillere som jobber sammen.

     

    http://www.realitymod.com/

     

    Jeg håper det vil være komplitabelt med ACE, for å starte Arma 2 uten ACE er litt uaktuelt for øyeblikket :p

    Litt skeptisk til den der, kan nesten virke som dem har planer om å konkurrere mot ACE2, og det er og blir en tap sak fra første stund.

     

    Fra siden til PR:

    We also want to emphasis we are not in direct competition with any of the other great mods out there. However as a team we want to see what we can now do with the Real Virtuality 3 engine, as well as the continued full scale continued development of PR for Battlefield2. We are not in any way changing engines. We have simply expanded the team's reach into ArmA2 with new developers. It is not PR2, nor are we ceasing PR:BF2 development.

     

    Uansett, skal bli interessant å se hvordan modden blir seende ut til slutt! :)

  3. Det er ikke nødvendigvis snakk om man er i en "minoritet" eller ikke. Under gitte forhold kan så og si enhver person ha så svekket dømmekraft at de gjør noe dumt med våpen. Om det blir katastrofalt avgjøres om det finnes våpen i nærheten eller ikke. Derfor lønner det seg å la sjansen for dét, være så lav som mulig.

     

    Derfor er det viktig å begrense våpentilgangen, særlig våpen som er designet for å drepe mennesker (f.eks. pistoler, automatvåpen, o.l.).

    Med de rette lovene og reglene vil mulighetene for katastrofer være minimale.

     

    Samtidig er det også viktig å ta behov i betraktning. Er man ikke kriminell, eller truet av potensielle mordere, så finnes det liten grunn til å ha våpen til selvforsvar.

    Snakker du om Norge eller hele verden generelt?

    Uansett er det viktig å huske at det ikke bare er mordere som er ute etter å gjøre kroppslig skade på deg eller meg. Voldtektsmenn for eksempel. I de aller fleste tilfellene er det kvinner som blir voldtatt. Kvinner er som regel svakere enn menn, og deres evne til å forsvare seg selv mot en mann er veldig liten. Betyr det at de skal bare legge seg ned å bli voldtatt? Eller skal de ha muligheten til å forsvare seg selv tilstrekkelig?

     

    For de fleste er opplevd behov for våpen koblet til lite annet enn en barnslig romantisk dagdrøm.

    Som våpenentusiast synes jeg den påstanden har liten rot i virkeligheten.

  4. Våpenlovene vi har i Norge er helt perfekte (med unntak av ransakelsesparagrafen og at man kan være våpensamler). Det burde ikke være lov å ha våpen til selvforsvar og man burde ha behov for våpen (jakt eller aktiv konkuranseskyting) for å få lov til å anskaffe ett. Hvis du vil skyte på blink er det ikke noe vanskelig å skaffe et egnet våpen til dette i Norge, det er bare å bli medlem i en skyteklubb og være aktiv medlem der en stund så får du skaffet våpen (forutsatt god vandel), og hvis du vil jakte er det også an smal sak å skaffe våpen til i Norge, med et jaktsertifikat.

     

    Våpenlovene i Norge i min mening langt fra perfekte.

    Etter at storberget kom inn som justisminister ville han han for en eller annen grunn innføre en ny våpenlov/våpenforeskrift, samtidig som den skulle bli enklere å forstå og tolke. Han begrunnet viljen sin med at den eksisterende våpenloven var for svak og at den var for vanskelig for vanlige folk å tolke. Norges Jeger og fiskeforbund (+ noen andre jakt og skyteorganisasjoner) samarbeidet med politiet og kripos for å lage denne nye foreskriften. Foreskriften ble fullført, men når den kom til justisministerns kontor ble den skraplagt og Storberget laget en helt ny lov selv, uten hensyn til den som allerede var laget. Målet med våpenloven var å forhindre at våpen kommer på avveie og hensikten var at folk skulle føle seg tryggere. Våpenloven ble unødvendig strengere og den ble heller ikke lettere å tolke, og dets innvirking til våpenkriminaliteten er ganske tvilsom.

     

    For meg virker det som om Storberget lagde en ny våpenlov slik at han kunne vise til "resultater" i løpet av den tiden han sitter som justisminister.

    Når det kommer til ererv av våpen til selvforsvar kan vi i Norge nøye oss med ikke dødelige våpen til det, ettersom våpen og gjengkriminalitet ikke er store problmer her. Men, jeg synes det skal være lov til å eie våpen til rekreasjonsskyting.

     

     

    Et våpen som ikke blir brukt (i sportsskyting eller jakt) er et farlig våpen.

     

    Forresten så er kriminelles lette tillgang på våpen i Norge en myte. De aller fleste småkriminelle har ikke lett tilgang på hvilke våpen de vil.

    Et våpen i seg selv er ikke farlig, men heller personen som bruker det. Og slik saken er i norge er det ytterst få personer som er farlige med våpen.

     

    Har man de rette kontaktene, kan man lett skaffe seg en pistol bare 20 minutter med gåing fra sentralbane stasjonen i Oslo.

  5.  

    Det fører jo til mye større forskjeller mellom fattig og rik vel?

    Ja, men hva er fordelen med det? Det er bedre å være rik i et rikt land enn rik i et fattig. Og det er lettere å bli det.

     

    Høh? Jeg tenker at om folk blir svinaktig rik fordi de har arbeidere som jobber under umenneskelige forhold, så er det en uting.

     

    Om du tenker på store internasjonale firmaer som outsourcer arbeidskraften sin til U-land, så er det egentlig ikke så ille som mange vil ha det til. Er det ikke bedre at folk kan få seg arbeid og tjene penger istedet for at de må gå på dynga for å finne mat og husly? (som de ellers gjør i den tredje verden og u-land) Selvsagt arbeider de under ummenneskelige forhold, men dette er vell ikke kapitalismens feil er det vell? La oss ta Kina som eksempel, Kina er en slags kommunist/sosialist stat som ikke tillater arbeidere noen av de rettighete vi som arbeider i den vestlige verden nyter så godt av.

     

    Om man virkelig føler for og vil hjelpe disse menneskene kan man eventuelt starte en organisasjon som arbeider for å forbedre arbeidsforholdene deres. Man kan feks donere sikkerhetsutstyr til de som lager bleika jeans? slik at de ikke blir ødelagt i kroppen av alt blekemiddlet.

     

    Men ikke kom her å impliser at outsourcing er kapitalismens feil, det blir for dumt.

  6. Grunnloven er ikke problemet.

    Dårlige lover er ikke problemet, i sin helhet har USA over 20.000 forskjellige lover som regulerer bruk, kjøp og salg av våpen, ingen av disse har redusert kriminalitet.

    Lovlig eide våpen er heller ikke problemet

     

    Det er fattigdom som får folk til å begå kriminalitet, og da spesielt fattigdom blant den svarte befolkningen i de urbane strøkene. Man har disse ungdommene som er født inn i ghettoen, ofte vokser disse ungdommene(i hovedsak gutter) opp uten gode foreldrefigurer. Ettersom de føler seg forlatt av sine foreldre og systemet leter de etter andre grupper/personer de kan assosieres med, de finner sin plass i gjengmiljøet. De blir med i en gjeng og kommer dermed inn i en verden hvor vold er løsningen på et hvert problem. Våpnene som brukes får de fra det svarte markedet, og det er i hovedsak pistoler som blir brukt. Ungdommene som lever i dette gjengmiljøet (og forøvrig i ghettoen) opplever ofte ikke å bli 25 år gamle før de blir drept av andre gjenger eller dør av kraftig rusmisbruk. Det hele er en veldig ond sirkel og det blir ikke bedre ved at anti-gun lobbyen kjemper for strengere lover som ikke gjør en drit for å forhindre at folk dør.

     

    Når det kommer til skolemassakrer så er det ikke et unikt amerikanskt fenomen. Her er problemet litt mer vanskelig å peke på.

  7. Ikke se filmen "Bowling for Columbine" med mindre du vil bli underholdt i stedet for opplyst.

    Tror ikke du la merke til "grunnlegende innledning"

    Veldig fin kilde til mye informasjon og mange vinkler på saken, men så er ikke ment som en kilde men som inspirasjon.

     

    Det er heller det motsatte. Den gir ikke en grunnleggende innledning, men heller små fraksjoner (og som tildels er feilaktig) av Amerika og deres forhold til våpen. Hvis en bruker BfC som grunnkurs har en feilet i tilnærmingen. For personer uten kjennskap til USA og våpenkulturen der så bør BfC kun brukes som underholdning.

     

    Og angående din sammenligning av USA og Norge inneholder den en vesentlig feil, nemlig forskjell i våpentyper.

     

    Du kan se Bowling for Columbine, men da anbefaler jeg deg på det sterkeste å se Michael & Me, da får du se begge sidene av saken.

    Michael & Me er en film som ble lagd som en respons på Bowling for Columbine.

  8. Ja som i tittelen-

    Amerika og deres forhold til våpen.

    skal ha engelsk prosjekt om det så trenger litt ideer og synsvinkler på dette. skriv gjerne egne meninger, gi meg gjerne noen linker

     

    Går på Vg1 foresten!

     

     

    takker for all hjelp i denne saken :)

     

    Hvordan vil du vinkle oppgaven, vil du være positiv, negativ eller nøytral til emnet? Hvilket standpunkt har du i denne saken? Grunnen til at jeg spør er fordi det kan bli litt vanskelig å gi deg den motsatte siden av saken dersom du er veldig negativ til våpen :)

     

     

     

    Av erfaring vet jeg at USA's forhold til våpen som regel blir ansett som negativ her på vår side av dammen. Jeg var først veldig negativ til våpen og USA, fordi jeg hadde sett filmer som "bowling for columbine" trodde jeg automatisk at jeg kunne alt om saken, jeg hadde typiske tenåringstanker om at USA er kilden til alt ondt osv

     

    Men etterhvert som jeg fikk mere interesse om emnet så ble jeg faktisk ganske positiv til deres våpenlovgivning. De fleste jeg kjenner har et ganske følelsesladet forhold til våpen istedet for et rasjonelt og logiskt et. Noe jeg synes er veldig synd siden denne saken er såpass viktig at man ikke spiller på følelser og vrangforestillninger.

     

    Grunnen til at det er så mye kriminalitet med våpen er pga USA's historie som folk og nasjon. USA har gjennom historien vert en smeltepotte av forskjellige kulturer, raser og religioner, dette har skapt sterke motsettninger mellom menneskene som bor der. Våpenkriminaliteten kommer i hovedsak ikke fra middelklassen men heller fra de fattige urbane ghettoene hvor gjengkriminalitet hersker kraftig.

     

     

    Om du er intressert kan jeg gi deg en rekke linker som gir deg mer info om emnet.

  9. Det var da ingen som tvang deg til å lese tråden?

     

    Det å behandle dette forumet som en blogg (eller i dette tilfellet, en annen mann's blogg) reduserer diskusjonsforumet til, ja, en blogg.

     

    Jeg ønsker å diskutere med en person og hans meninger, ikke diskutere med en en person om en annen person's meninger.

     

    Som sagt, hvis Åm ønsker å poste her, så er han fri til å gjøre det. Han har valgt å ikke gjøre det.

     

    Jeg ser den, men er det ikke da enklest å bare ignorere tråden?

  10. (Denne skulle egentlig vært postet på oppslagstavlen)

     

    Evt, ikke postet i det hele tatt.

     

    Om jeg ønsker å lese hva Åm skriver, så hadde jeg besøkt bloggen hans.

    Om Åm ønsker å skrive til meg, så hadde han tatt kontakt med administratorene for å fornye brukeren sin her.

     

    Det var da ingen som tvang deg til å lese tråden?

  11. Fra amerikansk side var det snakk om å utplassere atomvåpen på Bardufoss i Målselv kommune, de skulle brukes i et eventuelt angrep på Sovjet. Men man skal ikke se bort i fra at de kunne brukes defensivt også

    Artikkel: http://www.finnmarkdagblad.no/nyheter/article4678566.ece

     

    Bok om den kalde krigen i Nord-Norge: http://www.cappelendamm.no/main/katalog.as...n=9788202285555

  12. The Oathkeepers er en organisasjon bestående av aktive og inaktive militære tjenestemenn og kvinner, så vell som politifolk og brannvesen, som er med i The Oathkeepers fordi de vil nekte å adlyde ordre som strider med den amerikanske grunnloven. Denne organisasjonen har fått mange medlemmer fordi i nyere tid har det vært flere overgrep og krenklser mot amerikanske borgere og deres rettigheter fra myndighetenes sin side. Blant annet på grunn av PATRIOT akten og konfiskeringen av lovlig eide våpen fra amerikanske borgere når orkanen Katrina herjet.

     

     

     

     

    Logoen deres er basert på den amerikanske militsen som kjempet mot britene i den amerikanske uavhengighetskrigen. Om du ser på dette bildet http://no.wikipedia.org/wiki/Minutemen_(milits) ser man klare likheter, bruken av militsen i logoen har en historisk og ikke minst en dyp symbolsk verdi.

  13. Om nobelkomiteen hadde undersøkt tingene litt bedre, så ville de ikke engang ha vurdert å gi fredsprisen til Obama.

    Auda, håper at de neste gang kan konsultere med deg først siden du tydeligvis har satt deg myyye bedre inn i tingene. :thumbup:

     

    Edit: Eller nei, beklager, jeg glemte jo at du bare kommer med meninger og ikke dokumenterte fakta.

    Det er heller ikke umulig at Obama og hans oppdragsgivere kan komme til å forårsake borgerkrig i usa.

     

    http://www.youtube.com/user/OathKeepersOK#p/a

     

    http://oathkeepers.org/oath/

    Det finnes vel nok av våpenkåte, nasjonalistiske militante gærninger i USA, som du henviser til i linken, men jeg ville ikke tatt deres ytringer og store planer så veldig alvorlig...

     

    Du har tydligvis ikke satt deg så mye inn i hva the Oathkeepers står for, men fortsatt kommer du med meninger om dem. Hvorfor mener du at de er våpenkåte nasjonalistiske militante gærninger?

×
×
  • Opprett ny...