Gå til innhold

Moderatorer som reklamerer for sin arbeidsgiver


Anbefalte innlegg

I en lang stund har det vært påpekt at en av moderatorene er ansatt i en av våre større elektro-kjeder og at han stadig poster innlegg hvor han fremhever sin arbeidsgivers fortreffelighet. Han glemmer imidlertid stadig å opplyse om hvor han arbeider når han poster innlegg i tråder ang. sin egen arbeidsgiver. Dette har flere ganger vært påpekt overfor både moderatoren og øvrige moderatorer. Ingen av moderatorene har imidlertid sett noe problematisk med dette til tross for at retningslinjene fastslår:

 

#7: Dersom du er ansatt av et firma, og diskuterer på forumet angående saker som f. eks varer dere selv fører, firmaet du er ansatt i eller konkurrenter av dere, skal det informeres tydlig om at du faktisk er ansatt av nevnte firma. Du trenger altså ikke opplyse om dette konstant, men kun når det gjelder saker som er relevante ovenfor firmaet du er ansatt i.

 

Poster som påpeker det problematiske med dette blir av og til slettet og når det blir sendt PM til andre moderatorer sees dette ikke på som problematisk eller de svarer ikke på spørsmålene.

 

Spørsmålene er altså:

 

Ser dere på det som problematisk at en moderator reklamerer for sin arbeidsgiver på et generelt grunnlag? Ser dere på det som problematisk at en moderator diskuterer sin arbeidsgivers fortreffelighet uten å fortelle at han er ansatt i angjeldende firma? Ser dere på det som problematisk at det er andre regler for moderatorer enn for andre i dette spørsmålet? Ser dere at dette påvirker troverdigheten til hw.no, forumet, moderatorer og firmaet som har ansatt vedkommende?

 

Denne tråden er forøvrig startet på oppfordring av en av de øvrige moderatorer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Diskusjon.no har en politikk hvor vi stopper alt som minner om skjult reklame, og våre moderatorer/administratorer skal ikke drive med reklame for en butikk de har en forbindelse til. Tilfellene som du påpeker er tatt opp med den aktuelle moderatoren, og han beklager det på det sterkeste.

 

Det er min mening som forumstyremedlem og administrator på forumet at de to utsagnene ikke på noen måte var skjult reklame, men rett og slett faktaopplysninger. Det kunne med fordel vært opplyst om arbeidsforholdet i hver av postene, og den nevnte moderatoren er som oftest svært flink til å oppgi dette. Det er derfor å regne som to enkle glipper.

 

Denne diskusjonen stenges fordi jeg anser den som ferdig diskutert. Om det er noen som har problemer med dette, kan de ta det opp med meg via PM.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...