Gå til innhold

Bildekritikk: Dog on watch


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Nybegynner med Canon EOS 30D her, driver og lærer meg fototeknikk etc, så holder stort sett på med de kreative innstillingene.

 

Dette bildet har jeg justert litt i Adobe Lightroom, men er litt usikker på om jeg har justert for lite/mye. Bør jeg f.eks. redigere bildet mer for å fjerne himmelen og bakgrunnen som kommer frem i kantene bak/over hundehuset?

 

Hunden er et skikkelig bustetryne så hadde uansett ikke klart å få med øynene, selv om det sikkert hadde gjort seg. Synes uansett at bildet gir en viss følelse av 'vakthund på post'.

 

Tips og konstruktiv kritikk mottas med takk.

 

 

PS: Bildet har blitt oppdatert, se info her. Originalt bilde øverst, redigert bilde nederst!

 

 

post-5800-1204591244_thumb.png post-5800-1207777057_thumb.jpg

 

ISO 200, 18mm, f/5,6 - 1/80sec

Endret av Photons
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er sjølv ingen fotogeni men har allikavel noko eg ville endra på:

 

- fått vekk himmelen, evt gjort den mørkare

- gjort området rundt hunden mørkare, mulig hunden også

- sliter litt med å sjå at det er ein hund, syns du burde tatt bildet ikkje så masse under hunden om du skjønner

 

Ellers eit bra bilete !:) Men det vart litt for lyst til å visa ein skummel vakthund på post liksom.

Lenke til kommentar

Skal ikke kommentere det tekniske, men likte uttrykket så godt at jeg må si noen ord.

 

Likte det. Synes bildet er humoristisk siden hunden er så liten (huset den vokter er kanskje også lite?) og blir fotografert som en helt. Likevel blir ikke hunden latterliggjort ... de små er gjerne like tøffe som de store og det forteller dette bildet meg.

 

Fine farger.

Lenke til kommentar

Jeg likte dette bildet! Synes fargene var veldig fine :) Liker stemningen!

 

Men som du nevner synes jeg at det blir litt mange uromomenter i bildet. For eksempel på sidene og over huset, dette synes jeg ødelegger endel. Jeg ville gjort noe med dette, enten ved redigering eller idet bildet ble tatt.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Har jobbet litt mer med bildet, fjernet unødvendig bakgrunnstøy som hvite områder på siden av hundehuset, samt over taket. Ser endel bedre ut nå. Synd noe av bikkja er ute av fokus.

 

post-5800-1207777057_thumb.jpg

 

Ble såpass fornøyd at jeg bestilte bildet online fra FotoKnutsen, noe som ble overraskende bra. 115,- kroner for 2 prints 40x30 (hvis jeg ikke husker feil). Må bare skrive meg bak øret at bildet ble endel mørkere enn hva det er på min (tydeligvis ukalibrerte) LCD-skjerm.

Lenke til kommentar

Likte veldig godt fargene her jeg også :) Synes utsnittet var flott, men som noen over her sier, så hadde det jo kanskje vært en fordel å fjerne himmelen? Jeg er absolutt ingen ekspert, men det er bare min mening :)

 

jeg likte veldig godt måten hunden stod på, vinkelen (nedenfra og opp) og det at den ser opp slik gjør at den virker ganske autoritær, og enig med deg - Vakthund på post var en veldig god beskrivelse.

 

Bildet var flott synes jeg. Hvilken rase er det forresten? (OT)

Endret av KSU
Lenke til kommentar
Synes utsnittet var flott, men som noen over her sier, så hadde det jo kanskje vært en fordel å fjerne himmelen?

<snip>

Bildet var flott synes jeg. Hvilken rase er det forresten? (OT)

Hei. :)

 

Bildet har blitt oppdatert, så at det ikke fremkom av den originale posten så da la jeg inn en link til det nye bildet (posten over din post).

 

Når det gjelder rase så er det en Cairn Terrier. Snart 3 år gammel.

Endret av Photons
Lenke til kommentar

Det siste bilde (hvor himmelen er bort) falt veldig i smak. Ble tatt av stemningen. Tydelig at den er på vakt men allikavel ikke sånn skummelt om du ser hvor jeg vil. Herlig bilde!

 

En liten ting, mens du først var så godt i gang syns jeg du skal gjøre omårådet på venstre siden av hunde huset svart likesom den andre siden.

Lenke til kommentar

Hm, mulig bildet ble mer harmonisk av den bakgrunnen, men for min del skurrer det. Huset blir ulogisk, jeg får følelsen av at hunden sitter inne når det er tak over hele. Nå ble jeg overbevist om at hunden bare sitter i et skur foran et stykke tre som er trekantet ...

Lenke til kommentar

Syns det det ble veldig trangt over og på sidene, syns det lille lyset som var på siden og over ga en mer luftig følelse, men ellers bra bilde, men jeg likte faktisk originalen best :) utrolig treffende vinkel på hunden, får den til å virke veldig rak i ryggen av stolthet over sin post^^ samtidig som den er "liten" og mindre truende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...