Gå til innhold

Politisk Blogg

  • blogginnlegg
    28
  • kommentarer
    9
  • visninger
    10 732

Åpne standarder innen IT


Gjest

338 visninger

Jeg er av den bestemte formening at noe av det viktigste innen IT-politikk er å raskest mulig vedta at all offentlig informasjon i elektronisk form, og alle offentlige IT-tjenster skal være plattformuavhengige og benytte seg av frie og åpne standarder.Det blir helt galt dersom man for å bruke offentlige tjenester skal måtte være avhengig av å kjøpe og bruke hardware eller software fra en gitt komersiell leverandør som kontrollerer løsningen.Ved å bruke åpne standarder så sikrer man muligheten for å utvikle alternative løsninger for alle relevante plattformer.-----Men hva vil skje nå når vi får ny Rød-grønn regjering?

Bruk av åpne standarder i statsforvaltning er et av punktene han nevner. Dette er et punkt det allerede er mye kontrovers rundt, og som kan føre til mer diskusjon hvis Microsofts Grete Faremo blir minister på mandag. Meyer vil ikke kommentere ryktene fra VG om at Faremo skal være en het ministerkandidat.
Ref: Artikkel i IT-avisen: Frykter skvis mot «IT-departementet»At det i det hele tatt er kontrovers rundt dette med bruk av åpne standarder er for meg utrolig. Og hvordan det vil gå dersom en Microsoft-ansatt blir minister i den nye regjeringen, det er ikke godt å si. Men jeg ser ikke spesielt positivt på dette. :ermm:

2 kommentarer


Anbefalte kommentarer

×
×
  • Opprett ny...