Jump to content

BloggeMRN

Sign in to follow this  
  • entries
    19
  • comments
    33
  • views
    4906

Første FMA-trening (Jakten på Alpi-do)

Sign in to follow this  
Guest

86 views

Filipino Martial Arts. For lenge, lenge siden, kanskje i år 1997, så trente jeg noe som het Alpi-do. Treneren var Alex Pigao. Hvordan jeg kom i kontakt med det, må ha vært via min tidligere bestevenn, Amir. Det var noe med Café Munken i Arendal, og et opplegg der med utlendinger. Jeg er ikke utlending, så det er sagt :)Men det var iallefall med de jeg trente med. Det var Amir, Sali, Shaban og Sandro. Alle bosniere. Var også en jente ifra klassen min, som jeg ikke huska navnet på nå, nei...Husker godt en episode hvor vi skulle sparke på en pute, hvor jeg ikke fikk det helt til. Da var de andre raskt frampå og påpekte dette. Men, de falt fra ganske raskt fra etterhvert. Tror ingen av de fikk gult belte, eller drakt i det hele tatt. I begynnelsen trente vi på Café Munken, men fikk etterhvert plass i Fjellhallen ved Birkenlund skole. Der hadde vi treninger onsdag og fredag.Jeg husker noen som var faste der. Kjell som kom fra Taekwondo og skulle over på dette. Husker godt hans harde hender og føtter. Skulle man blokkere slaget hans, så var det blokkeren som fikk vondt. Han var visst mekaniker, så kan godt ha noe med det å gjøre. Han var stiv som en stokk, omtrent, da han begynte. Men ble mykere og mykere. Han slet veldig med å komme vekk fra taekwondo-systemet. Tenker spesielt på at i Taekwondo, så lander man idét slaget skal treffe. Så man "hopper" stadig vekk. I Alpi-do, var det mer flytende. Man gled fremover. Ellers hadde Alpi-do mange fellestrekk på endel slag og spark. Beltesystemet tror jeg var helt identisk. Da jeg begynte å trene hadde sønnen til Alex, Don, rødt belte. Husker ikke om han hadde svart stripe da. Thomas hadde grønt belte da jeg begynte der.Ole Kjell var også en av de faste. Han hadde bakgrunn fra andre ting, og det lyste fra øynene hans da han utførte komboer. Han hadde det gøy på trening. Mye humor i han. Ellers var det endel til og fra. Var aldri en stor gruppe. Var minimum 5, men vil tippe alt fra 7 til 10? Vanskelig å si.Jeg trente til slutten av år 1999. Det var også det året jeg slutta på VGS, sisteåret. Jeg bare slutta og begynte å traske hjemme istedenfor. *sjekke når #tezt ble oppretta* Hm... *tankevekker*På forumet til Dark Galaxy, altså i http://www.darkgalaxy.com/forums/showthread.php?p=29542 denne tråden, så har jeg skrevet:"I've trained something called "Alpi-Do" in 2,5 years. Reached the green belt with one blue stripe.I quitted two-three years ago and I now weight 7 KGs more then I used to do, while I was training.Alpi-do is an filipinian Martial Art.Det skrev jeg "17th Jan 02, 12:26 AM"Der skriver jeg spesfikt at jeg trente i 2.5 år. Da blir det Sommeren (mai?) 1997 til vinteren 1999. På den tiden oppnådde jeg grønt belte med én blå stripe. Skulle gjerne ha funnet "sertifikatet" som det heter på engelsk, og tatt et bilde av det.Så, hvordan står det med Alpi-do i dag? Etter hva jeg vet, så er det oppløst. Ingen aktiv gruppe i Arendal, iallefall.Skrevet på http://www.kampforum.no av http://www.kampforum.com/forum/index.php?a...n=profile;u=731 ronnix: "[...]I Arendal er vi en liten gruppe som trener doce pares.Sa er det noen i Arendal som trene Alpi-do(noen som vet hva det er forresten) instruktoren er filipinsk skal vere FMA."http://www.kampforum.com/forum/index.php?t...g40476#msg40476 Kilde/direktelinkden "22.09.05 at 03:45:12" så skriver jeg <a href="http://www.kampforum.com/forum/index.php?topic=2981.msg115307#msg115307">her</a>: "Er gruppen i Arendal som trener Al-Pido fortsatt aktiv? Lenge siden jeg trente der (må snart være 4-5 år siden, minst.) Er litt lysten til å begynne å trene igjen. Husker at treneren min var Alex Pigao, men ronnix fortalte i PM for en stund siden (nærmere et halvt år siden) at han (og sikkert også familien) hadde flytta til Svergie..."<br><br>hvor jeg får raskt svar fra <a href="http://www.kampforum.com/forum/index.php?action=profile;u=591">Agandhjin</a> 22.09.05 at 08:42:14: "Al-Pido gruppa er lagt ned for en stund siden ja. Jeg vil faktisk våge å påsta at det de hold på med, var ikke FMA.Men nå har de gitt seg uansett.Når det gjelder FMA gruppa i Arendal, så lever den veldig godt. Vi holder på hver fredag på kampsportsenteret i Arendal.[...]"Vel, i dag var min første trening :)Allerede 21.02.2005 så får jeg vite i PM fra ronnix at: "Hei vet at Alex har flytta til Svergie, om det forsatt er trening her vet jeg ikke. Men om du er interesert i Flipino martial arts trener jeg Doce Pares under Danny som poster her på forumet. Ta gjerne kontakt om du vil trene. Hilsen Geir"Tidligere skrev jeg (22.09.05) at jeg trodde at hele familien hadde flytta til Svergie. Men er det sant?Jeg fant til slutt at Don Pigao spiller på juniorlaget på Høvdingen Fotballklubb i Høvåg. <a href="http://home.webnorge.no/hovdingen/index.php?id=23">Link til Juniorlaget</a>. Der er det et bilde på framsida. Nede til høyre er Don himself. Leter man på sida, så er han omtalt 14.06.05 og 07.06.05. Det er mao relativt nytt.Storesøstera til Don, eller datteren til Alex, Pearla Pigao, er visst en politiker, kan det se ut som. <a href="http://www.lillesand.no/Artikkel.asp?MId1=6&MId2=160&print=1&AId=53&back=1">Se på oversikten til Lillesand bystyre 2003-2007</a>. Man bor da ikke i Svergie da? Også Britt er oppatt. Noe med <a href="http://www.trygdeetaten.no/default.asp?strTema=aust_bsagder&path=brukerutvalg">trygdeetaten</a> å gjøre. Siden er sist oppdatert 23.09.2005.Så da ser det ut som at det er bare Alex som har flytta til Sverige. Det er umulig å finne ut hvor han har flyttet, eller når. Han heter egentlig Alex F. Pigao, bare se på <a href="http://www.google.com/search?hs=1pJ&hl=no&client=opera&rls=en&q=alex+f+pigao&btnG=S%C3%B8k&lr=lang_no">dette Google-søket</a>.Jeg fant nettopp (mens jeg har skrevet alt dette) at IRC-nicket til Don er aZon. Fant det på <a href="http://sunndal.nu/brukere.asp?i=24">"Brukere på #sunndal@EFnet"</a>.Så, er det noen andre som har trent Alpi-Do?Dette er en copy/paste fra hjemmesida mi, så det henger en del html-tagger igjen. Disse vil bli fjernet ved en senere anledning. Beklager.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

×
×
  • Create New...