Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    14
  • comments
    0
  • views
    1223

Hva er gruvedrift, og kan du tjene penger på det?

Sign in to follow this  
HansZwimmer

738 views

Kanskje bare den late har ikke hørt om kryptokurvedrift. Innimellom er det nyheter om at noen har solgt bitcoin og kjøpt en leilighet i sentrum av hovedstaden. Eller at det nå er lønnsomt å investere i Ethereum. Men hvordan fungerer gruvedrift, er det mulig å tjene penger på gruvedrift i 2020 for en bruker uten erfaring innen IT og seriøse investeringer?

Hva er cryptocurrency mining?

Cryptocurrency mining (fra engelsk mining - utvinning) er prosessen med å skape digitale valutaer. Men du bør ikke sammenligne det med utslipp av penger, fordi gruvedrift har visse funksjoner og oppgaver for utøveren. Faktum er at de fleste kryptovalutaer arbeider i henhold til desentraliseringsprinsippet. Dette betyr at alle transaksjoner i nettverket ikke behandles av en sentral myndighet, for eksempel i form av National eller Central Bank vi er vant til, men av enhver bruker som ønsker å koble seg til nettverket. Og for at brukerne skal bli motivert til å bruke tid og datakraft til å behandle operasjoner, skaper og belaster systemet gruvearbeidere en belønning i form av en kryptovaluta eller en del av den for et visst antall behandlede transaksjoner.

Men ikke alt er så enkelt som det ser ut ved første øyekast. Vellykket gruvedrift krever god programvare, for eksempel ohgodanethlargementpill Og du trenger å vite hvordan du skal forstå dette og bære visse kostnader. De fleste kryptovalutaer opererer på blockchain-teknologi, dvs. hver transaksjon inneholder informasjon om alle tidligere transaksjoner i nettverket siden opprettelsen av den digitale valutaen. Derfor øker kompleksiteten i behandlingen av transaksjoner med kryptokurrency stadig, i tillegg mottar bare en gruvearbeider som først behandlet operasjonen en belønning. Dermed er gruvedrift ikke spekulasjoner og et spill, men seriøst arbeid som krever viss kunnskap; en investering som kan gi både fortjeneste og tap.

Kan du tjene penger ved å utvinne kryptovalutaer?

Da Satoshi Nakamoto lanserte Bitcoin i 2009, var en hjemmecomputer med en gjennomsnittlig prosessor nok til å behandle transaksjoner. Men etter 1,5-2 år, med den økende populariteten til kryptovaluta og følgelig antall operasjoner som ble utført, krevde økningen i kompleksiteten av beregninger kraftigere utstyr, og som et resultat begynte beregninger å bli utført på skjermkort. I 2012 var det ikke lenger nok med en datamaskin for prosesseringsoperasjoner i nettverket - gruvedriftens æra kom - installasjoner som kobler sammen mange skjermkort, og deretter ASIC-bassenger, utstyr fra mange komponenter, skjerpet for behandling av en bestemt algoritme (utvinning av en viss kryptovaluta) ).

Dermed vokser kostnadene for utstyret som kreves for effektiv gruvedrift av kryptovaluta stadig, og i dag kan det være titusenvis av dollar. I tillegg bruker denne teknikken mye strøm til drift og krever ytterligere kjøling av systemet. På den annen side har mange digitale valutaer allerede toppet seg og driver på siden, noe som gjør slike valutaer mindre attraktive for investeringer.

Derfor, hvis investeringene dine i løpet av årene med kryptovalutaer ble født, kan få tilbake noen få uker, vil det nå ta flere år. Og gruvedrift har blitt som en seriøs investering, og eieren må analysere mange faktorer for å ta en beslutning: dynamikken og vekstutsiktene til kryptovalutahastigheten, kompleksiteten ved gruvedrift, kostnadene ved kjøpt gruveutstyr og dens tekniske egenskaper, lokale elektrisitetstariffer, etc.

Og selvfølgelig er det litt av et roulettehjul å investere i gruvedrift, fordi det har vært tilfeller da prisen på en kryptokurrency falt flere ganger på få dager, og nybegynnere, tvert imot, steg i verdi på en uke. Dette gir usikkerhet til denne investeringsretningen.

Utfall

For å oppsummere det ovennevnte, kan vi anbefale å investere i ASIC-utstyr hvis du forstår maskinvaren, programvaren og prisene på kryptovalutaer. Hvis du ikke er IT-spesialist, men har en investeringsår, invester i sky mining. Hvis du verken har kunnskap eller ekstra penger til å investere i kryptovaluta, kan du bruke nettleserutvinning, eller bruke PC, bærbar PC eller til og med en smarttelefon til prosessor- eller GPU-gruvedrift. Og jo raskere du tar dette valget, jo bedre, for hver dag vokser kompleksiteten i operasjonen til de fleste kryptovalutaer bare, og alternative alternativer for å investere midler vises på markedet.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

×
×
  • Create New...