Jump to content
Sign in to follow this  
 • entries
  14
 • comments
  0
 • views
  1224

Hvordan ta vare på ansiktet ditt om vinteren

Sign in to follow this  
HansZwimmer

2221 views

Slik at du om våren ikke har uutholdelig smerte for refleksjonen din i speilet, bruk disse tipsene.

I tillegg til slapphet, apati og problemer med immunitet om vinteren, kan du møte en annen plage - økt følsomhet i ansiktshuden. På grunn av skarpe temperaturendringer, gjennomborende kalde vinder og for tørr luft i oppvarmede rom, blir den smertelig tørr, tett, skreller stadig av og forårsaker betydelig ubehag.

Kald sirkulasjon bremser og produksjonen av talg, som beskytter huden mot uttørking og skade, reduseres. Dette fører til at huden blir dehydrert, kjedelig og mister elastisitet.

Følg de enkle tipsene og triksene nedenfor for å unngå alle disse sesongmessige misforståelsene, eller i det minste holde dem til et minimum. Hudvård veldig viktig. Dette hjelper med å holde henne sunnere og yngre.

Hvordan ta vare på huden din fra innsiden

Det er nødvendig å ta vare på ansiktshuden ikke bare fra utsiden, ved hjelp av kosmetikk, men også fra innsiden, ved hjelp av et godt balansert kosthold. Det vi drikker og spiser har stor innvirkning på huden vår, så det er verdt å ta hensyn til spisevanene dine først.

Drikk mye vann

Menneskekroppen er i gjennomsnitt 70% vann. Uten å opprettholde kroppens vannbalanse, er det umulig å forestille seg normal funksjon. Det er også umulig å forestille seg at huden vil være strålende, hydrert og smidig uten å gi den noe å gi næring innenfra.

Uansett hvor lite det kan høres ut, men først av alt, anbefaler vi å drikke rent vann . Hvor mye, hvordan og når er opp til deg. Ikke glem minst et par glass om dagen for å kompensere for mangelen på væske.

Se kostholdet ditt

Et sunt og balansert kosthold har stor innvirkning på hudens tilstand, så unngå altfor fet mat og mat med mye sukker.

Forsikre deg om at kostholdet ditt inneholder nok omega-3 fettsyrer, som forbedrer hudens evne til å beskytte seg mot ytre skader. For å gi kroppen denne syren, må du spise mer fet fisk (laks, sardiner, kveite, tunfisk). Hvis du ikke liker fisk, kan du bytte den ut med fiskeoljekapsler.

Du bør også se nærmere på andre matvarer som inneholder omega-3: nøtter (valnøtter, pekannøtter, mandler og macadamia), olje (oliven, linfrø, mais, solsikke, raps, soya), tofu, gresskar, avokado, spinat.

Spis mat rik på antioksidanter for å forbedre hudens tilstand og fremskynde fornyelsesprosessen. Oftest er dette lyse grønnsaker og bær: paprika, rødbeter, bønner, tyttebær, bringebær og solbær.

Ikke glem vitaminer

Det er en merkbar mangel på vitaminer i kroppen om vinteren , så pass på at du får riktig mengde.

Vi mangler spesielt akutt vitamin D, som vi får både fra mat og når vi blir utsatt for direkte sollys. Du kan fylle mangelen ved hjelp av sopp, fiskeolje, tunfisk, sardiner, lever, kaviar, smør, fløte, eggeplomme, persille.

Husk imidlertid at det er best å konsultere en spesialist før du begynner å ta vitaminer eller kosttilskudd.

Hvordan ta vare på huden din utenfor

For å sikre at ansiktshuden din ser sunn ut og ikke mister sin elastisitet om vinteren, må du justere det vanlige pleieprogrammet ditt litt og bruke skånsomere rengjøringsmidler.

Vask ansiktet ordentlig

Husk noen få grunnleggende anbefalinger for ikke å skade huden din om vinteren:

 • vask ikke ansiktet med for varmt vann, for ikke å tørke huden;

 • unngå å bruke såper med høyt alkalisk innhold;

 • bruk de mest skånsomme renseproduktene (myke skum og mousser, sminkefjerneroljer);

 • Velg rengjøringsmidler som er fri for alkohol og sulfater, for ikke å bryte den beskyttende barrieren i huden og ikke forårsake tørrhet og flassing.

 • ikke gni ansiktet ditt og ikke nekter produkter som vasker det "til en knirke". Dette forstyrrer lipidbarrieren i huden.

Finn riktig fuktighetskrem for sesongen

Din vanlige fuktighetskrem er lite sannsynlig å være veldig effektiv om vinteren. Selv om du er den heldige med feilfri hud, vil fuktighet, beskyttelse og ernæring definitivt ikke være overflødig.

Uansett hvilken type hud du har, må du følge de universelle rådene: for vinteren bør du velge en tykkere og mer mettet krem basert på en fet (olje) basis i stedet for vann.

Tips for å velge en god vinterkrem:

 • se etter følgende inskripsjoner på kremkrukken: oljebasert (oljebasert), for sensitiv hud (for sensitiv hud), barriereparasjon og lipidpåfylling (gjenopprette lipidlaget og beskytte mot dehydrering);

 • kremen må inneholde komponenter som holder vann i huden: urea, glyserin, hyaluronsyre, silikon, sorbitol, oljer;

 • gi kremer som inneholder antioksidanter og danner en beskyttende film på huden.

Du må ta vare på huden din ikke bare på dagtid, men også om natten. Den ideelle vinteren betyr serum , klutmasker og naturlige oljer . Prøv produkter som inneholder jojoba, mandel, avokado, kokosnøtt eller arganolje.

Si nei til skrubber og skrell

Om vinteren er ansiktshuden spesielt følsom for forskjellige typer kjemiske påvirkninger og friksjon. Bruk av skreller, rensemasker, skrubber vil bare irritere huden unødvendig, som allerede går gjennom vanskelige tider.

Derfor, om vinteren, bør du begrense bruken av slipeskall (skrubb) og masker til en gang i uken eller forlate dem helt. I stedet bør du være mer oppmerksom på fuktighetsgivende og nærende masker.

Ta vare på leppene og huden rundt øynene

Om vinteren trenger områder der det ikke er talgkjertler - leppene og huden rundt øynene - beskyttelse. På grunn av dehydrering, hard vintervind og tørr luft er de først og fremst utsatt.

Generelle råd for leppepleie:

 • ikke glem å ta med deg hygienisk leppestift eller balsam, som vil inneholde voks eller E-vitamin - de bidrar til rask legning av mikrokrakker;

 • unngå matte leppestifter, da de pleier å tørke ut huden, gå for blanke. Hvis du likevel bestemmer deg for en matt leppestift, må du sørge for å fukte leppens hud med en beskyttende balsam før du påfører den;

 • ta vare på leppene dine om natten. Påfør sheasmør eller kokosnøttolje på dem hvis du ikke er allergisk mot dem;

 • viktigst: ikke slikke leppene i kulden, selv om du virkelig vil.

For å holde huden rundt øynene sunn, bytter du ut den vanlige kremen din med en mer nærende oljebasert krem. Før du legger deg, kan du gjøre fuktighetsgivende eller nærende masker for huden rundt øynene , samt bruke spesielle lapper.


 

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

×
×
 • Create New...