Gå til innhold
  • blogginnlegg
    2
  • kommentarer
    8
  • visninger
    7 028

Nye PC-komponenter.


Gjest

574 visninger

Idag bestilte eg nye PC-komponenter. Eg har lenge ønska meg ny PC. I heile to år har eg overlevd på ein gammal skranglekasse av ein AMD 3000+, 512mb ram og 80GB hdd.Oppsettet eg kjøpte finn du i linken rett under denne teksten:OppsettetAsus P5KC: Dette hovedkortet valgte eg rett og slett for at det hadde P35 brikkesett. Og det var jo ganske billig. Har høyrt mykje bra om Asus også, så dette kortet var ganske mitt i blinken. Hadde eg hatt meir penger, så ville eg ha kjøpt ein Deluxe versjon eller noko anna av det eksotiske.Asus GeForce 8800 GTS 320 MB: Dette kortet kjøpte eg først og fremst for å få mest "Bang For The Buck". Eg speler heller ikkje på so forferdelig høge oppløysningar heller, så 320mb ram burde holde. Spessielt med tanke på at eg har 128 nå.Intel Core 2 Duo E6850: Sjølve krona på verket. Intels nye dobbelkjerneprosessor med 1333Mhz FSB. Eg bestemte meg for å kjøpe denne i staden for Q6600, rett og slett for at eg vil ha ei datamaskin som er stille. Har høyrd mykje rykter om at Q6600 bråker som ei kompostkvern. Også tenkte eg meg å prøva meg litt på klokkingens verden. Då e det fint med ein kald dobbelkjerne, med G0 stepping. Har også sett her på Hardwareforumet at folk har klokka Q6600 ein del, men eg likte bere E6850 bedre.GeIL DDR2 PC6400 Ultra 2 GB: Utifra erfaringene i prisguiden, så er desse brikkene bra. Eg kan ikkje så mykje om RAM, men desse burde holde seg fast i svingene mine.Western Digital Caviar SE 320 GB S-ATA: Om du er oppmerksom så veit du at eg har klart meg med 80GB i to år. Så eg trur 320 GB skal holde ei stund til. Ellers så er det jo bare å kjøpe ein til.Corsair HX620W: Denne kjøpte eg for at den har stabile spenninger og er åpen for oppgradeinger i framtida. Har ikkje høyrd eit einaste stygt ord om denne.Arctic Silver Céramique: Denne kjøpte eg for at det er verdt prisen. 33kr for mykje kaldere CPU? Ja takk, den kjem godt med om eg skal klokke også.Koss SB45: Headsettet kjøpte eg for at eg trenger lyd, sjølv om eg har nokon høytalere her. Det var billig, greit intrykk frå erfaringene. Og det hadde mikrofon, det er alltid kjekt.Det er konfirmasjonspengene som ryker med dette her. Eg valgte å bestille ifrå både SHG.no og Amentio.no. Kun for å få det litt billigare. Nå sitt eg bere her og venter på at "Til behandling" skal bli til "Behandlet" og til slutt "Sendt".Over og ut, frå Erlend.

8 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Takker for det. Har tenkt mye over Q6600 eller E6850 for tiden. Valgte E6850 til slutt, husker fortsatt dagene da jeg siklet etter E6600. Og da burde E6850 holde i lange baner for meg. Skal klokke også, og jeg har ikke samvittighet til å la en firekjerner slite på høy varme.

Blir nok fornøyd uansett. Har overlevd med en Amd Sempron 3000+, 512mb ram, 80GB hdd og Ati Radeon 9250 i hele to år.

 

Edit: har bestilt litt hos både SHG.no og amentio.no, så vi får se hvem som er kjappest. Bestilte for 4000,- hos Amentio og for 4500,- hos SHG. Nå mangler amentio eit produkt på lager, men det er alltid gøy å sammenligne. Skal selvfølgelig oppdatere om byggingen når den tid kommer!

Lenke til kommentar

Du har jo nesten bestilt samme pcen som meg jo :wee:

 

Samma cpu, grafikkort, hovedkort og strømforsyning (520W her).

Blir nok bra dette skal du se :thumbup:

 

Foresten, er den ramen du har kjøpt glad i overklokking? Har et par Geil-brikker i PC-en nå, og de vil ikke klokke så langt akkurat :p Skal nevnes at dette er helt andre brikker, da.

 

Siden vi har så likt oppsett, så må vi nesten ha en liten 3DMark06-konkurranse - om å gjøre å få den høyeste scoren :)

Lenke til kommentar

Om ingen har startet en slik tråd når jeg har fått nye maskinen oppe å gå, så skal jeg starte en slik tråd.

 

Edit: Ifølge denne testen, så burde minnebrikkene mine klokke bra. Så eg krysser fingrene!

Lenke til kommentar

Du har glemt å bestille cpu-kjøler. Bør nesten ha noe bedre om man vil klokke endel.

 

Q6600 lager mye varme, så da slipper jeg å ha på ovnen så ofte :p

Lenke til kommentar

Det følger med kjøler i prosessoren, det så jeg i dag! For i dag ble jeg vekket, og trøtt som jeg var gikk jeg opp til hoveddøra. Der stod det MANGE pakker! Begynte å åpne, alt utenom geil-minnebrikkene var komt! Oppdatering kommer når eg har skrudd sammen!

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...