Gå til innhold
  • blogginnlegg
    12
  • kommentarer
    30
  • visninger
    4 785

AMD, nå må dere svare!


Gjest

252 visninger

1.jpgKan Barcelona redde AMD?Det var en gang da AMD rulet entusiastmarkedet. Det er heller ikke så voldsomt lenge siden. Athlon var konge og AMD-prosessorene gav desidert mest "powa for tha money", for ikke å si best ytelse.David tuklet Goliat og alle var blide og fornøyde. For det er jo slik det skal være, og slik alle liker det - "underdogen" slår storebroren.Pentium slet med varmeproblemer og stanget hardt i taket hva angikk klokkefrekvenser. AMDs K8-arkitektur virket overlegen alt giganten Intel kunne tilby.Så kom Intel Core og vi fikk en pekepinn om at Intel var på gang. Med Core 2-lanseringen sommeren 2006 var det ingen tvil lenger. Intels nye arkitektur banket rett og slett det etter hvert tilårskomne K8-designet ned i støvlene.Bare vent, sa AMD-entusiastene. AMD kommer sterkere tilbake snart, bare vent, og pekte på den revolusjonerende Barcelona-arkitekturen.Nå skriver vi sommeren 2007 og fortsatt ruler Intel totalt når det gjelder ytelse. Deres egen lansering av 1333FSB-prosessorer er bare med å konkurrere med selskapets egne prosessorer. AMD har rett og slett ingenting å stille opp med når det gjelder ytelse i Core 2 Duo-toppklassen.Men bare vent, Barcelona (K10) kommer snart! Ja, men er det nok? Og er det tidsnok? Det sies nå at desktop-versjonene av Barcelona ikke kommer før nærmere jul og at AMD sliter med å få opp klokkefrekvensene.Blir det for lite for sent? Intels neste generasjon prosessor-design med integrert grafikk og minnekontroller er ikke mer enn ett års tid unna.For konkurransens skyld håper jeg AMD kan finne tilbake til god gammel form. Samtidig er det bare å bøye seg i støvet for hva Intel har fått til med Core 2.Kanskje har AMD et ess i ermet, kanskje ikke. Vi får bare forsette å vente på Barcelona mens Core 2-en putrer fornøyd i PC-en. Men det begynner å haste AMD!

7 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Godt sagt!

Vi er alle tjent med konkurranse, eneste lyspunktet er vel at Intel er så overlykkelige over å være tilbake på tronen at de dumper prisene i konkurranse med seg selv for å sørge for at de forblir på topp.. og neste uke kommer jo Quad 6600 for samme pris som dobbel 6600 hadde for bare noen mnd siden..

 

1 mnd til nå så er det på tide å oppgradere systemet med skjermkort og cpu.. jippi.. QW til høsten kan bli moro :-)

 

/vonGrepa

Lenke til kommentar

Må si jeg blir litt trist over å se de tallene der. Hvordan vil dataverden bli uten AMD? Min neste PC skal uansett bli en AMD, om den så ikke er kongen på haugen, så skal den kjøpes fordi om, for å støtte AMD.

 

Edit: Altså, AMD K10 blir min neste CPU for de som misforstod.

Lenke til kommentar

Jeg er Intel fanatiker, men jeg håpter at AMD får noe å iallefall true Intel litt med, konkurranse er bra, vil ikke se en C2D 2,4 til 5k liksom. Og ATI (AMD?) FTW

Lenke til kommentar

Så sant som det er sagt Håvard!!

Det er konkurransen som driver teknologien fremover også, så det er klart at AMD sitt overtak over en periode la føringer for hva Intel foretok seg.

Som overklokker må jeg dog si at jeg ikke savner FX prosessorene nevneverdig. Cold bug, tricky hovedkort osv.. Nei takke meg til Intel...

 

Men, skal AMD var med toget videre må de snart hoppe på.... ellers går det definitivt fra dem...

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...