Gå til innhold

Vegen til Linux

  • blogginnlegg
    5
  • kommentarer
    20
  • visninger
    11 669

Programvare til Ubuntu Linux!


Gjest

503 visninger

ubuntuoe5.jpgEg, som sikkert mange andre, er avhengig av forskjellige program, og før eg skal installera Ubuntu på pc-en vil eg ha lista klar over program eg skal bruke.Her er lista mi så langt med dei viktigaste programma eg brukar no på Windows, og programma eg allereie har funnet ut er gode alternativ når eg skal ”emigrere” til Linux + lista med Windows program eg enda ikkje har funnet noko alternativ til.Programma eg har bestemt meg for:Windows - LinuxMicrosoft Office - Open OfficeAdobe Photoshop CS2 - GimpOpera - OperaOutlook Express - OperaWindows Live Messenger - aMSNVLC - VLCHer er programma eg ikkje har funnet noko bra alternativ til enda:FileZillaMacromedia Dreamweaver 8Nero 7WinampuTorrentEg håpe de har nokre tips til kva program eg kan bruka som alternativ til desse på Linux, takk :thumbup: .

9 kommentarer


Anbefalte kommentarer

FileZilla -> gFTP

Nero 7 -> Enten NeroLINUX eller k3b, anbefaler k3b sterkt.

Winamp -> XMMS (winamp-klone), eller amaroK (myyye bedre)

uTorrent -> Azureus

 

:)

Lenke til kommentar

Takk for gode råd og svar :) , skal oppdatere lista mi over program eg kjem til å bruka på Linux i kveld, men første må eg på foreldresamtale på skulen :( .

 

anfimeister: Nope, µTorrent er ikkje standard klient til bittorrent i ubuntu, faktisk så finst ikkje µTorrent til Linux i det heile tatt, det som er standard program til torrent i Ubuntu er eit ganske enkelt program som heiter "Bittorrent" og som av ein eller annan merkelig grunn er utilgjengelig på live cd-en :( .

Lenke til kommentar

Ta en titt på Beep Media Player om du liker Winamp sitt grensesnitt. Det er en fork av XMMS som bruker GTK+2. Dette gir bedre integrasjon med resten av operativsystemet. Eller om du har lyst til å prøve en annen (og bedre) medieavspiller, gi Amarok et forsøk.

 

GnomeBaker er min favoritt for brenning av CD/DVD.

 

nvu er nok det beste alternativet til Dreamweaver.

 

µTorrent kjører forøvrig ganske OK under wine.

Lenke til kommentar

Har bestemt meg for følgjande etter å ha prøvd meg litt fram :) :

 

Windows - Linux:

Microsoft Office - Open Office

Adobe Photoshop CS2 - Gimp

Opera - Opera

Outlook Express - Opera

Windows Live Messenger - Gaim

VLC - VLC

FileZilla - gFTP

Macromedia Dreamweaver 8 - Bluefish

Nero 7 - k3b

Winamp - Amarok

uTorrent - Azureus

 

Og apedoktor, gav Amarok eit lite forsøk på Ubuntu's live cd og er forelska :love: .

Lenke til kommentar

Ser du har skiftet Windows Live Messenger alternativet fra aMSN til Gaim i et senere tema. Selv har jeg hoppet litt frem og tilbake mellom de to kandidatene, og har konkludert med at aMSN fungerer best for meg.

 

Ok, fonten ser litt ugly ut, men den kan man stille på, programmet fungerer slik man forventer at msn gjør (tror ikke Gaim har støtte for Personal Message i nicket en gang..). Installér en skin du liker, og konfigurer litt, så har man et pent velfungerende program, og mitt Labtech webcam fungerer faktisk flott! :)

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...