Gå til innhold
  • blogginnlegg
    1
  • kommentarer
    6
  • visninger
    7 702

Winamp sin Random funksjon, hva skjer med den?


Gjest

551 visninger

Winamp.. et program jeg har lært og elske siden jeg lastet det ned for mange mange år siden. Napster var ikke ute enda, men jeg hadde fortsatt 20-30 Mp3 filer som var umåtlig mye husker jeg. Winamp ble anbefalt av en eldre venn, så jeg begynnte og laste ned dette fantastiske programmet på mitt råe 33.6kpbs modem. Etter det som sikkert var en gooood stund, så var jeg klar til og installere. Det tok sikkert også en gooood stund på maskinen min da.. (Husker ikke om det var 486 eller 133mhzen) Men det hele var verdt når programmet åpenbarte seg på skjermen min.. Husker godt at utseende var noe helt annet enn noe annet windows program, og lyden virket så mye bedre i Winamp, pluss søkefunksjon! Kunne det bli bedre? Og siden den gang har Winamp vært en av de første programmene som havnet på skrivebordet etter en formatering. Slik at jeg kunne ha winamp gående mens jeg installert alt det andre jeg trengte. Genialt!Tror jeg har 200-300 skins liggende i en rar fil her sted også.. Uansett, ting har endret seg.. nå har jeg ikke bare 20-30 filer.. men nærmere 20.000-30.000 filer, og det var da jeg oppdaget det! Shuffling i Winamp er helt rar!Iallefall så føles som om shuffel har funnet seg rundt 100 favoritter den spillere mye mye oftere enn annet. I starten så trodde jeg kanskje at det var mange sanger som lå 3-4 ganger i playlist. Men nei, bare 1 entry for hver.. Så da satt jeg der litt forundret.Noen av de artistene/sangene den liker og spille oftere er:Robbie Williams - Me and my monkey (Lei den nå!)Turbonegero - Ass CobraGatas Parlament - Div sangerSnoop Dogg - Div sangerThe Matrix Soundtrack(s)Green Day - Basket CaseThe Avalanches - Diverse sangerSpørsmålet er da:Kan det stemme at den spiller noen sanger oftere enn andre? Eller er det bare min fantasi som får litt utløp her?Kan også huske og ha lest en artikkel om det samme problemet med iPoder for 1 år tilbake, kan noen andre huske noe sånt noe? Tror jeg får influensaen snart, har vondt i alle ledd og hodet føles... kjipt :(

6 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Har lagt merke til (og irritert meg litt) over det samme selv. Har en liten teori om at når du setter på shuffle i winamp, så spiller den de sangene du har på høyere playcount oftere enn de du har på lavere playcount. Prøv å reset denne lista, så skal du se at du får mere random sanger i shuffle.

 

Etter en stund vil naturligvis de som har fått playcount bli gjenspilt litt oftere og litt oftere, og du har det samme problemet om igen.

 

Skulle ønske programutviklerene kunne fikse dette, for når man setter på shuffle vil man gjerne at alle sangene skal få en runde før noen kommer for 2. gang.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...