Gå til innhold
  • blogginnlegg
    21
  • kommentarer
    47
  • visninger
    296 926

backup av "gammel" interface på avatartråden


Gjest

172 visninger

Denne tråden består av: 1. Intro og historie - Her fortelles det hvorfor denne tråden eksisterer og hvorfor vi ikke holdt oss til den første avatartråden. Dette er ikke noe som trenger å leses, med mindre du vil sette deg inn i trådens historie. 2. Retningslinjer og oppfordringer - Her finner du ut hvilke ting jeg setter pris på om dere gjør, hvilke regler tråden har og hva dere bør gjøre. Dette punktet skal leses første gang! Og en gang jevnlig. 3. Guider og nyttige linker - Her finner du guider til enkle ting å gjøre i Photoshop, eller nyttige linker som linker til en side som f.eks enkelt kan resize en avatar. Du bør lese dette om du kun er interessert i å gjøre enkle ting som å resize en avatar, noe du kan lære deg hvordan du gjør under dette punktet. 4. "Gratisavatarer" - Her finner du avatarer som brukere har laget for at folk på leting enklere kan finne det de leter etter, kanskje uten å spørre! Om man derimot har lyst på en gratisavatar og vil ha nick på den er det bare å ta kontakt med den som laget gratisavataren eller oss andre her i tråden så kan vi hjelpe deg! Dette er et punkt du bør ta en tur innom hvis du er på utkikk etter en avatar, da du kanskje kan finne din avatar her!Intro og historieDette er tråden for deg som vil ha bort den gamle og få inn en ny avatar, eller tråden for deg som rett og slett bare ønsker tilbakemelding på avatarkunstverkene dine. Dette innebærer selvfølgelig også å både få eller gi tips når det gjelder å lage avatarer.Hva er grunnen til en ny avatartråd, vi hadde jo den gamle...? (link)

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
For ikke lenge siden nådde den nå gamle avatartråden 370 sider. Den bød på mange flotte avatarer og var til stor hjelp for brukere på avatarjakt, jeg har nå fått den stengt for å gjøre plass til denne nye tråden.Jeg følte nemlig etterhvert at den fløt litt ut. Mye OffTopic og en del unødvendige tilbakemeldinger, jeg håper med en ny tråd at vi kan friske opp igjen reglene og samtidig ta bort noen gamle. Nå skal det sies at jeg ikke har vært i avatartråden på en lang stund. Men jeg føler hvertfall det kan være på sin plass å starte opp igjen med blanke ark uantsett.
Retningslinjer og oppfordringer:Jeg ber dere oppføre dere pent og følge så godt det lar seg gjøre trådens regler, retningslinjer og tips som er listet opp nedenfor, følg ellers de vanlige retningslinjene. Reglene gjelder like mye de som spør etter avatar og de som lager dem. *Gi oss ønsker på hvordan du vil at din nye avatar skal være, gjerne også en henvisning til hvilket motiv det skal være også videre. Bare det at du sier yndingsfargen din kan hjelpe oss med å lage en avatar som passer deg og som du kan føle deg fornøyd med. Jo mer du hjelper oss, jo mer hjelper du deg selv ;) .*Tål å ta i mot kritikk! Selv om du syns at din avatar som du laget er fantastisk stilig, vil ikke det nødvendigvis si at alle andre synes det. Du må derfor tåle å ta i mot kritikk. MEN samtidig er kritikk som "Den suger" osv uønsket da, dette ikke er konstruktiv kritikk, så det kan du få rapportere. *Vær modig nok til å gi konstruktiv kritikk. Du må ikke bare tåle å ta i mot kritikk, men også gi den. Det er ikke alltid at de som lager avatarene blir helt fornøyd med bare: -Nei, den passa ikke helt meg. Men prøv heller å gi litt konstruktiv kritikk i tillegg. Tilbakemeldinger som bare inneholder: "Den suger" osv. er ikke tillatt. *Ikke be om avatarer som ikke opprettholder avatarreglene i retningslinjene.
#11: Bildefilen som skal benyttes som avatar skal ikke overstige 80x80 piksler, ikke være større enn 6 kilobytes, ikke være animert eller inneholde noe som kan betegnes som allment støtende (herunder porno i enhver form, groteske bilder og liknende). Avatarer som inneholder logoer fra nettverket kan kun benyttes av medarbeidere i nettverket.Filen som benyttes til personlig foto skal følge reglene for avatarer med unntak av: maksimal bildestørrelse: 100x100 piksler og maksimal filstørrelse: 20 kilobytes. Personlig foto er i utgangspunktet ment for et bilde av deg selv, men små avvik aksepteres.Ved brudd på disse reglene vil vi fjerne avataren/medlemsbildet ditt og i grove tilfeller vil advarsler bli brukt.
Om avataren du etterspør er til bruk på et annet forum, som tillater f.eks animerte avatarer, opplys om det i posten du spør i.*Ikke sleng ut useriøse forslag. Om en bruker sier yndlingsfargen er blå og ikke gir noe mer ønsker enn det, så ikke post en avatar som rett og slett bare er blå... Om noen ønsker spesifikt en helt blå avatar derimot, er det greit. Si ikke det en annen har sagt like før deg! IKKE gjenta hverandre med å si: "-Den fila er for stor", "-Avataren bryter retningslinjene" og slike ting, det holder med at kun en nevner det!*For at man skal vite mer om hvilken avatar du hadde før osv. ber jeg dere legge ved bilde av gammel og ny avatar. (Bruk IMG-funksjonen ;) ) Dette er dog ingen nødvendighet. Et ypperlig eksempel på dette finnes her :)*Jeg vil anbefale dere å ikke bare kopiere rett fra avataren din eller andres når du er på forumet. Da disse linkene blir "døde" hvis den du kopierte skifter avatar eller at det blir link til den nye istedenfor. Finn deg en side å legg ut avatarene på f.eks: www.photobucket.com og bruk IMG. Eller last opp bildene i innlegget. Guider og nyttige linker: - Photoshop avatar-guide: Resizing, free transform, ramme og filstørrelse. Laget av Newt32Advarsel: Mange store bilder. (16 bilder)
Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
(Photoshop CS2 English)1. Åpne bilde du vil ha som avatar i Photoshop :)2. Dobbelklikk på det lille laget nede i høyre hjørne, som lager det til et nytt layer, trykk ok:1yq0.jpg3. Image -> Canvas Size:canvasht2.jpg4. Velg Pixels i dropdown menyen:3av9.jpg5. Skriv 80 i den øverste og 80 i den nederste. Trykk Ok, og Proceed.4sw8.jpg6. Da skal bilde ditt som kanskje så slik ut:5cc4.jpgSe noe som dette ut:6xl8.jpg7. Edit -> Free Transform7ne9.jpg8. 8. Free transform bruker du til å tilpasse bildet ditt som du vil ha det. For å unngå at bildet skal bli 'strekt' i en bestemmt rettning, bruker du kun hjørnepunktene på bildet, og holder inne SHIFT mens du reduserer størrelsen:8xw8.jpg9. Når du har trykket Enter, trykker du Layer -> Flatten Image:9bv8.jpg10. Gjenta steg 2.11. Dette er hvis du vil ha en liten ramme rundt avataren din. Da kan du først trykke på en knapp som ser ut som en liten f, nede i høyre hjørne med layers, og velge Stroke:10yo5.jpg12. Size: 1 - Position: Inside - Color: Valgfritt men de fleste bruker svart. Trykk Ok når du er ferdig.102eb4.jpg13. Da gjenstår det bare å lagre bildet i lovlig størrelse (i antall KB). Så File -> Save for web:11ip0.jpg14. Da vil du få opp et ganske stort vindu med bildet ditt i midten. Nå er det viktig å holde øye med tallene nede i venstre hjørne:12hq6.jpg15. I dette tilfelle var bildet for stort, så da må man gjøre det mindre. En god måte er å bruke Quality pila til å få det i størrelse. Et tips er å få det rundt 5.500K:13kr8.jpg16. Trykk Save når du har fått den i lovlig størrelse, skriv hva du vil kalle avataren, og vips, så har du en avatar du kan bruke på forumet her :)Bilde brukt i guiden:screamdb8.jpgFerdig avatar:scream2bj8.jpgGuide av Newt32
- unrealized.org/guide/php/roterende_avatarer/ - En guide som lærer deg hvordan du kan få til en "roterende avatar". En roterende avatar er en avatar som stadig skifter til en annen avatar når du laster inn siden på nytt, dermed vil du altså stadig vekk se at en bruker som har dette, aldri vil ha samme avatar over en lengre periode. - Takk til Jesper Karsrud for link og enda mer takk til Lokaltog som en gang laget guiden :)- Imagecrop.com - Utrolig fiffig og nyttig side med mulighet for resizing og cropping av bilder, det er helt gratis og krever ingen registrering. Og gjør at selv om du ikke har noe avansert bilderedigeringsprogram installert kan du likevel klare å lage en brukendes avatar. - Hjerterlig tusen takk til Tomat-Ulf for link og tips- dafont.com - Her kan du finne fonter, om du finner en font du liker er det meget behjelpelig for de som lager avtaren at du opplyser hvis det er noen fonter du liker meget godt. Dafont.com er et ypperlig sted å se om du finner en eller flere passende fonts til deg! "Fonts" er forøvrig "skriftype" for eksempel er "Times New Roman" og "Arial" to forskjellige skrifttyper. - Takk til Newt32 for link og tips. Gratisavatarer:Her kan du finne enkle og fine avatarer på en enkel og grei måte om du er ute etter noe helt enkelt, eller ved et lykketreff kommer over en slik avatar akkurat du villa ha! Gi beskjed til meg med PM eller skriv i tråden når dere tar en gratisavatar, vi vil ikke øke sjansen for at 10 forskjellige brukere går med samme avatar ;) Navnet som står ovenfor avataren er den som har laget/sponset/bidratt med den/de gratisavataren(e) til denne listen.
Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
PS: Denne førsteposten fortsetter i neste innlegg, på grunn av begrensning på antall bilder i en post.

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...