Gå til innhold
  • blogginnlegg
    19
  • kommentarer
    8
  • visninger
    33 232

Bankrollmanagement i poker


Gjest

812 visninger

Først og framst lurer jeg jo på om det er et norsk ord for dette. Bankkontokontroll?Iallfall, det er alltid greit å ha et riktig forhold mellom innsatsen på turneringer / cashgame en er med på. Når det gjelder cashgame, hørte jeg før at en skulle spille bord som hadde BB tilsvarende 300 ganger mindre enn hva du har på konto. Ehm.. Altså, om en spiller 0,05/0,10$, bør en ha 30$. En annen uskreven regel som jeg har hørt, er at du bør ha 20x buy-in. Syns dette er en bedre regel. Holder en seg til det, har en råd til å tape en turnering eller hele innsatsen på et cashbord.Jeg er vanligvis ganske flink til å holde meg til riktig limit, men på Unibet blir ting veldig annerledes. Skulle jeg fulgt regelen der, kunne jeg like godt ha spilt med lekepenger, nivået er et par hakk under PokerStars for å si det sånn.Problemet med å spille for høyt i forhold til hva en har på konto, er at det svinger altfor mye i forhold til det hva det burde. Jeg satt inn 100$ på Unibet, og det har nå svingt fra 100 - 10 - 220 - til dagens 30$. Jeg vet det ikke er riktig, men jeg greier ikke å sette meg ned på 5$ når jeg pleier å spille 20$-turneringer.Jeg tapte akkurat en 20$. Vi er tre stk av seks igjen. Jeg sitter på button med en aggressiv spiller foran meg. Han dobbler blindsen mot min KQs. Jeg syner og floppen er QJQ. Aldri i verden om han har JJ eller AQ. Har byr og jeg går all in. Han syner lett som ingenting, og viser 99. Turn er 9 og jeg går fint ut som bubbleboy.Det er slike ting som den hånden som gjør at jeg skjønner at folk går på tilt. Eller som jeg nevnte i går, AA all in preflop mot K4, motstander vinner på tress i 4. Nå skal det jo sies at AA ikke vinner 100%, men det får da være måte på.Anyway, vi nærmer oss oktober. Det vil si at jeg spilt poker i et år. Det vil også si at jeg har ført regnskap i et år. På internett har jeg 2500,- i pluss, hvor 1200 av de står på kontoer på de respektive sidene. Live har jeg 3400,- i pluss. Det vil altså si i underkant av seks tusen i pluss. Dette vurderer jeg å ta ut, for så å enten plassere på en konto, eller kjøpe meg noe fint. Det er sikkert småpenger for gamblere som spiller for slike summer bare på en hånd, men for meg er det mye. Det at det er pluss første året, er jo enda bedre.Men nå vil jeg fortsette å spille for dyre turneringer på Unibet.Gl til dere som spiller poker eller begynner å spille det.Edit: Et godt eksempel på dårlig bankrollmanagement, er slik jeg har svidd av kontoen min på Unibet. :ohmy:

2 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Hvis du først har gode kort preflop (AA), hvorfor ikke vente på floppen med å gå all inn, så har du litt oversikt på ståa? Du vet aldri hva som kommer, og i verste fall risikerer du å skremme motstanderen til å slenge seg (hadde ihvertfall jeg gjort med K4).

Lenke til kommentar

Fordi jeg vil skremme de bort. Mot JJ og K4, leder AA med 80 ett eller annet %. I mine tilfeller hadde det allerede blitt en ganske god pot, og problemet med spillerne på Unibet, er at når først floppen kommer, er det umulig å vite hva de har, derfor er det vanskelig å spille AA.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...