Jump to content

Dottens blogg

Sign in to follow this  
  • entries
    27
  • comments
    322
  • views
    262143

Sulten?

Sign in to follow this  
Guest

708 views

Mens anledningen fortsatt er her vil jeg anbefale deg Esso burgeren ved Vestkanten, om du da bor i Bergen. Den er ganske god. Nøstet sin hamburger er ekstremt god, jeg føler meg som Obelix som får øye på et villsvin bare med tanken på den. Begge burgere kan du få til under 100 lappen. Skal man ha det kjapt og enkelt så ta deg en McDonalds eller Burger King burger, selv om de ikke kan måle seg med skikkelige burgere. Men for 15 kroner kan man få seg en enkel cheeseburger. Om ikke annet, så er det nå smakfull luft.

 

hamburger300x263.jpg

Sulten?

 

Daniels rullekebab vil jeg også anbefale. Spis og vær glad, nyt smaken av en annen kultur. Stikk gjerne innom butikken og kjøp deg litt is og noe snop også. Hiv innpå. Kjøp deg en Hansa øl og kos deg med den ute i solen og røyker du så ta og nyt et trekk av en Prince, Marlboro eller hva det nå skulle være.

 

Hvorfor jeg benytter bloggen til å reklamere for junkfood, øl, snop og røyk? Vel, det har seg slik at forbrukerombudet nå ønsker å forby reklame for usunn mat. De mener du ikke har godt av å høre på det. Så da kan jeg vel benytte anledningen til å fortelle deg noe du visstnok ikke har godt av å høre.

 

Beer_commercial.jpg

Fy fy med slik reklame her hjemme

 

Enkelt og greit er det noen som ikke liker ytringen reklamen bringer, og ønsker da å finne noen i Stortinget som heller ikke liker ytringen, og således ønsker å benytte sin makt til å forby det han/hun ikke liker å høre. Det er ikke utenkelig, både reklame for røyk og alkohol, samt rasistiske ytringer er blitt rammet av slikt maktmisbruk. Nå ønsker noen å kriminalisere det å ønske at noen kjøper seg en hamburger. Ville vært en fin ting å få på rullebladet sitt det der...

 

Fredric Wertham var en respektert psykiater som mente tegneserier om Batman, Supermann og Spider-man var roten til alt ondt - "Vekk med det" sa han. Metallica ble beskyldt for å spre djevelens verk - "Vekk med det" skrek fanatikere. McDonalds sitt budskap blir beskyldt for å være årsaken til at folk blir feite - "Vekk med det" roper folk opp. Som om de har rett til å avgjøre hva andre skal få lov til å si.

 

1.jpg

Dette var vist en av årsakene til ungdomskriminaliteten...

 

Kanskje det ikke bryr deg nevneverdig. Fedme er jo et problem, rasisme er det og røyk er det. Så kanskje det ikke plager deg så mye at slike ytringer blir kvelt, det er uansett noe du ikke liker å høre. Her er det jo kun snakk om noe så banalt som en hamburger.

 

Men hva skjer så den dagen noen ønsker å forby en ytring du ønsker å høre, eller ønsker å ytre? Myndighetene bør ikke ha makt til å avgjøre hva du eller jeg skal eller ikke skal få ytre.

 

Ytringsfrihet handler om at man må tåle å høre det man ikke ønsker å høre. Det er faktisk gått så langt at noen ønsker å gjøre det kriminelt å fortelle noen at burgeren på McDonalds er på tilbud. Hva blir det neste?

 

Diskusjonen har som noen har fått med seg allerede pågått en stund, bare følg denne linken.

 

Så avslutter jeg med å sitere meg selv;

 

"Jeg er uenig i at den overvektige mannen trenger en hamburger, men jeg vil til min død forsvare McDonalds rett til å fortelle han at han bør kjøpe seg en."

 

Fikk faktisk lyst til å kjøpe meg en hamburger etter å ha skrevet dette. Noen som har noen burger å anbefale i Bergensområdet? Jeg er klar for litt reklame.

 

For jeg er sulten, er du? :)

Sign in to follow this  


3 Comments


Recommended Comments

Vel, det har seg slik at forbrukerombudet nå ønsker å forby reklame for usunn mat. De mener du ikke har godt av å høre på det.

 

Hvem skal da bestemme hva som er sunt og usunt? For en verden vi lever i :(

Share this comment


Link to comment
Mens anledningen fortsatt er her vil jeg anbefale deg Esso burgeren ved Vestkanten, om du da bor i Bergen.

Hmmm. Kanskje jeg skal ta meg en sånn neste gang jeg trener på Vestkanten.

Share this comment


Link to comment
×
×
  • Create New...