Gå til innhold

BloggeMRN

  • blogginnlegg
    20
  • kommentarer
    33
  • visninger
    5 404

Tannlegetimen II


Gjest

254 visninger

Jeg hadde en tannlegetime på fredag som var. Sist gang jeg var hos tannlegen, så tok han en visdomstann. Oppe til høyre. Etter det fikk jeg meg en ny time, i februar. Jeg trodde det var i midten av februar, men bomma med over en uke. Jeg gikk altså glipp av den timen. Så, jeg bestilte meg en ny time. Den endte på en fredag. Den timen kunne jeg ikke ha, fordi jeg skulle til 50-års dagen til min far. Jeg måtte utsette den timen. Jeg fikk en ny time, og den klarte jeg å møte opp på.Jeg jobba kveldsskift denne uka, så jeg rakk å være hos tannlegen før jeg måtte på jobb. Ingen arbeidstid mistet, yey...Jeg tok den store avgjørelsen om å ta taxi ned til sentrum for å rekke tannlegetimen. Jeg kom der veldig presis, nok en gang. Men tannlegen var ikke like presis. Jeg måtte vente ca. 15 minutter før det ble min tur.Jeg kom endelig inn på kontoret hans og ble bedt om å sette meg ned. Vel tilrettesatt, så fortalte jeg at han spurte siste gang jeg var der, om jeg hadde vondt noe sted. Jeg fortalte at jeg den gang sa nei, men at jeg denne gangen har vondt. Jeg sa at jeg hadde vondt i visdomstanna oppe til venstre. Han mente på at jeg hadde ett hull i tolvårsjekselen (hvor enn den måtte være), men etter en rask kikk på tanna konkluderte han med at det var nok den tanna jeg hadde vondt i, ja. Og tanna måtte trekkes. Det var faktisk det jeg håpte at han skulle gjøre også. Etter tre bedøvelser, så begynte han å sette press på tanna. Denne gangen hørte jeg det knase! Tanna ble trukket ut og jeg følte at jeg blødde. Halve munnen var bedøvd, men likevel. Tannlegen opplyste om at jeg hadde fått brist i kjevebeinet!Det var ikke noe å gjøre med det, det ville lege seg selv. Men jeg måtte bare komme tilbake om det gjorde vondt. Det var ubehagelig resten av den kvelden, men ikke verre enn at jeg kunne gå på jobb. Jeg tok ikke paracet heller. Jeg la meg tidlig den kvelden og morgenen etter var det bare en "følelse" der. Altså ikke vondt. Jeg merker det når jeg gjesper at jeg har mista en tann og det har skjedd nylig. Om 4 uker skal jeg tilbake.Jeg spurte om han skulle trekke flere tenner. Nei, det skulle han ikke. Det er vel ca. 8 hull igjen, så det er nok å gjøre, men det er småhull, så det behøves ingen rotfylling. Mellom disse to timene, så har jeg mista en fylling. Et stort hull er nå blottlagt og det iser hver gang jeg skal drikke noe. Sjokolade = instant smerte.Da sitter jeg her med 2 stk mindre visdomstenner, begge oppe. Det er jeg glad for. Hadde det vært nede, måtte de ha operert vekk tannkjøttet, eller bretta det ut, og så trukket tanna, eller bort i stykker tanna. Det er altså ikke like smertefritt som å "bare" trekke visdomstennene oppe.

3 kommentarer


Anbefalte kommentarer

"Da sitter jeg her med 2 stk mindre visdomstenner, begge oppe. Det er jeg glad for. Hadde det vært nede, måtte de ha operert vekk tannkjøttet, eller bretta det ut, og så trukket tanna, eller bort i stykker tanna. Det er altså ikke like smertefritt som å "bare" trekke visdomstennene oppe."

 

Urk. Takk for opplysningen. Jeg skal til tannlegen om en uke og trekke visdomstanna nede. :S

Lenke til kommentar
Urk. Takk for opplysningen. Jeg skal til tannlegen om en uke og trekke visdomstanna nede. :S

Du må fortelle hvordan det gikk, når du har fått gjort det. Lykke til :)

Lenke til kommentar
Urk. Takk for opplysningen. Jeg skal til tannlegen om en uke og trekke visdomstanna nede. :S

Du må fortelle hvordan det gikk, når du har fått gjort det. Lykke til :)

 

Trakk den i går. Det gikk veldig bra. :) Var rimelig nervøs, men fikk såpass bedøvelse at jeg ikke kjente noenting når det foregikk. Bare bittelitt vondt når han borret eller noe sånn. Fikk noe paralgin forte som jeg skulle ta hvis det gjorde vondt etterpå, men har ikke merket noe særlig. Annet enn at det er veldig ømt, og har gjort litt vondt akkruat etter jeg har spist bare.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...