Gå til innhold

Test: OCZ Vertex 4 256 GB


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis det er en disk, hvordan kan man lese av de små magnetiske prikkene på en disk uten å ha noen bevegelige deler? har man en sensor per byte da? du vet at man skriver data på en disk ved å magnetisere/ avmagnetisere små prikker (forenklet skrivemåte)? og hvis en ssd ikke har noen bevegelige deler så blir det veldig vanskelig å lese av de prikkene.

Lenke til kommentar

Isåfall. Hvis det ikke er en disk da som du mener, så ligger den på feil plass i nettbutikken for de ligger tydlig under Harddisk både på Komplett og Dustinhome iallefall.

 

Det er fordi nettbutikker må appellere til hele den norske befolkning, hvorav 90 % ikke vet hva SSD står for en gang... Av de resterende 10 % er det vel 8 % som ikke vet hva en PC er en gang, og 2 % som er litt PC-nørder :p (ja, dette er tall dradd ut av min bakende for å gjøre et poeng...) og som faktisk vet hvordan en SSD fungere (sånn halvveis). Så, for å selge til den delen av norske befolkning som bare vil klikke på "Harddisk" når de skal kjøpe ny/mer lagringsplass, så er det vel fornuftig å legge SSD under Harddisker? For ikke å snakke om at i dagligtale brukes harddisk om SSDer også, inklusiv meg selv ;)

 

HDD - Hard Disk Drive, eller en harddisk på "godt" norsk, består av harde, metallplater hvor dataene lagres.

SSD - Solid State Drive består av minnebrikker (NAND-flash) som lagrer data, hvorav navnet stammer fra elektronikkens måte å beskrive lagring av elektroner i solid materiale.

Endret av Arve1234567890
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Hei. Hvordan er det med Stabiliteten på denne disken da tro? Er det slik at den krasjer og henger seg i tide og utide? Jeg har en Corsair 120 GB Series 3 som krasja og styra i min hovedpc. Riktignok så ser den ut til å fungere i en laptop som jeg flytta den over til da. Jeg driver å ser etter en SSD Disk. Hadde egentlig bestemt meg for Intel sin 240 GB Disk, men denne så jo intressant ut, hvis den er Stabil nok.

 

angående Corsair 120 GB Series 3 så var den en feil i mange av de som kunne fikses på ved og enten oppdatere ssd'n med nytt firmware eller sende den inn til corsair :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...