Gå til innhold

Studielån på høyrentekonto


Eivind

Anbefalte innlegg

Hei..

 

Jeg jobber ved siden av mitt fulltidsstudie og lurer på et par ting ifm det. Grunnet lønn og formue tjener jeg for mye til stipend. Men jeg tenkte likevel å ta studielån. Er det mulig å gjøre slik at studielånet blir satt inn på en høyrentekonto, slik at det renter seg så lenge jeg studerer. Og så fort jeg er ferdig betaler jeg ned alt sammen i ett?

 

Dersom det går , hvor kan jeg få en bra høyrentekonto ??

 

På forhånd takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
Det lønner seg faktisk å ha studielånet selv etter at du begynner å betale renter på det. Renten på høyrentekontoer er 0,2 - 0,5% høyere enn studielånsrenten for tiden.

 

Jepp, la merke til dette jeg og. Hvis jeg ikke husker helt feil så er renten for øyeblikket på 6,2%. Vær klar over at dette er nominell rente, mens renten du får på innskuddet er effektiv, så de er ikke 100% sammenlignbare, men så lenge differansen er på såpass mye som den er så trenger man ikke finregne for å se at det lønner seg mer å ha pengene på bok enn å betale ned.

 

Folk bruker jo å si at lånekassen er de siste til å sette renta både opp og ned, så den dagen bankene begynner å sette ned rentene sine så bør man være obs på at lånekassen plutselig kan bli et betydelig dårligere prosjekt igjen, og eventuelt vurdere å belåne boligen til lavere rente for å betale ned studielånet.

 

Studielånet er uansett BÅDE rente og avdragsfritt mens du studerer, så uansett om du ikke trenger det eller ikke, så er det galskap å ikke ta opp maks studielån og putte det på en sparekonto i de årene man studerer i alle fall. Det gir ganske mange tusen i renteinntekter som er helt risikofritt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...