Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Email server program


Anbefalte innlegg

Har en server hjemme som er konstant på med en 2 mbit linje.

Har fast ip og dns.

Ønsker og instalere ett skikeligt email server program på den.

Har sett på ett par program men de er dyre og kjøpe da jeg vill ha mulig het for mere en 10-12 e post kontoer.

Noen som vet om ett gratis eller ett billigt email server program med full pop3 og web fungsjon.Gjerne med ftp og web fungsjon.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har erfaring med både windows og unix servere (i flere varianter).

Jeg har lite tro på en enslig Linux ol server i ett ellers Windows basert nettverk. Det blir fort mye kompetanse å vedlikeholde, programvare som må vedlikeholdes, og plunder og heft i forhold til å få standarder til å snakke sammen.

 

 

 

Har tidligere brukt ArGoSoft's mailserver på windows platform, og har bra erfaringer med det.

 

http://www.argosoft.com/applications/mailserver/

 

Denne fungerer helt fint, og er gratis, dersom du ønsker mere funksonalitet (har bla sperre for større enn 5 MB vedlegg) er det enkelt å oppgradere til "pro" versjonen.

 

 

 

Til "proff" bruk så bør du nok vurdere Exchange (selv om den er dyr), da den også inneholder gruppevare funksjonalitet som muligheten for å administrere kalendere, møter, kontakter ol. (Både windows klient (outlook) og web grensesnitt).

Dette er funksjonalitet som er nyttig både på kontoret og på reise.

 

Det skaper betydelig merverdi på et kontor å kunne dele funksjonene som nevnt over (og ikke bare ha post tilgjengelig).

 

 

 

Du forteller lite om hva du ønsker å bruke e-post serveren til. Det ville vært lettere om du fortalte litt mer om tjenesten du ønsker å etablere.

 

For de fleste mindre kontorer lønner det nok ikke å investere i eget utstyr og programvare for e-post tjenesten. For å slippe å sitte på kompetanse, utstyr, lisenser ol selv, så kjøper veldig mange mindre bedrifter tjenesten av en leverandør, eks Ventelo, Telenor, Tele2 ol. Man får da bakt inn prisen på email tjenesten i en totalpakke med linjeleie, domeneregistrering og vedlikehold, support, telefonikostnader generelt, mobiltelefon til ansatte +++++

Man får da en faktura på hele pakka, og slipper å "shoppe" rundt etter "billigste" løsning -og får en faktura på hele pakken (gjett om regnskapsansvarlig er glad for det, tele og dataregninger har en tendens til å bli litt uoversiktlige og frustrasjonen kommer fort når man forsøker å nøste opp i hva man egentlig betaler for).

Lenke til kommentar

Den skal ver til privat bruk hjemme hos meg.Kjører windows 2000 server på server maskinen som jeg vill ha email server programmet på.

Ønsker og kunne mota ubegrenset størelse på epost og et ubegrenset antal kontoer for hele familien.Linux vil jeg ikke bruke på serveren for da er det ingen til og vedlike holde eller fikse den når jeg er ute og reiser.

 

Av tjenester ønsker jeg en full pop3 fungsjon og det hadde jo vert fint om brukere kunne lage og administrere kontoer via weben men det er jo ikke ett must.er ikke nødvendigt med så mye annet men jeg bruker ftp en del og det kunne jo ha vert fint med en innebygget ftp funksjon.

 

Har kikket på Mdaemon og den ser jo meget greit ut den men det koster jo litt for og få mere en 10-12 brukere.

 

Takk for svar så langt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...