Gå til innhold

Arch Linux. kanskje en bra distro...


Anbefalte innlegg

Tenkte å dele min erfaring med dette systemet da, som nå er i 0.4 utgave, og som jeg har brukt i noen få dager.

 

Istallasjonen gikk ganske greit. Ikke minst raskt, da man kun trenger tre floppydisker for å starte installasjonen, resten tar man over nett, og system-basen er ikke en veldig stor nedlastning. Ikke noen fansy automatiske verktøy til å stille inn hardware, her må man inn i tekstfiler å fylle ut selv, men man får får god hjelp av ALs forum da.

 

Arch bruker Pacman til å installere pakker, som fungerer omtrent som apt, men har inntrykk av at Pacman er hakket vassere enn Apt/dpkg. Altså enkelt å laste ned installere pakker, og å holde systemet oppdatert.

Det er også et system for å behandle ubinære filer, men har ikke prøvd dette enda.

Tror en ide her er at det skal være ganske lett å lage pakker til systemet. Og det er også en "uoffisiell" base med binærpakker.

 

Pakketibudet er kanskje ikke det største, men har vel med de vanligste. Og med default installasjon har man også et ekstremt oppdatert os. F eks FreeX 4.3, gnome 2.2, kde 3.1. Selvsakt ligger bugraten deretter. Men man kan velge å kjøre stable utgaven, og kanskje litt midre problemer (har ikke prøvd stable). På mitt system virker KDE 3.1 veldig bra, har ikke oppdaget bug. Gnome 2.2 var en annen sak...

 

I bruk.

AL er veldig kjapp og smidig. AL er optimert for i686 så du trenger minst p3 for at den skal funke, men det arbeides med en i586 utgave. Altså et godt alternativ for de som har i686, ønsker fart, men ikke er så ivrige etter å kompilere selv.

 

Ellers.

AL er kanskje ikke for folk som ikke har sett Linux før (om man ikke ønsker en tung men lærerik start), AL er ikke for de som ønsker automatisk konfigurasjon av systemet, AL er ikke for de som friker ut om det dukker opp bugs.

For andre kan Arch Linux mildt sagt anbefales.

:)

 

 

Hilsen

Qemilo

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...