Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Burde jeg genteste meg?


Birthe

Anbefalte innlegg

Jeg sliter med noen leggsmerter som kommer helt ut av det blå og gjør så vondt at jeg ikke orker å bevege foten. De sitter omtrent der leggmuskelen deler seg til de to hodene. Etter en stund blir de som regel svakere men er fortsatt veldig plagsomme. Jeg har størrelse og temperaturforskjeller på leggene da dette skjer og jeg lurer på hva dette egentlig er. Det skjer alltid venstre fot.

 

Begynner å bli så lei dette nå at jeg ikke lenger gidder å gå til lege på grunn av dette. Det som skjer er at jeg blir sendt videre til akuttmottak med mulig dvt og derifra taes det diverse kliniske blodprøver der vanligvis alle er negative og videre kommer flere leger for å undersøke leggen og ingen kan så langt si hva det er for noe, ettersom blodprøvene er negative. Derifra blir jeg utskrevet og får beskjed om å ringe en ambulanse hvis jeg får pusteproblemer. Beroligene :hmm:

Ettersom dette skjer hver gang begynner jeg å bli sløv og gidder ikke gå til lege bare på grunn av dette, noe jeg egentlig vet at jeg burde om det faktisk skulle være noe. Læreren min tipset meg derfor om at jeg kunne genteste meg for denne blodpropp mutasjonen, men burde jeg gjøre det?

 

Altså lurer jeg på om noen har noen idé om hva dette kan være og om jeg burde genteste meg?

Kan jeg eventuelt gå til fastlegen med gentestingen eller blir jeg sendt videre?

 

Legger til at jeg er 17 år og har tidligere gått på diane i en kort periode. På slutten av den perioden begynte dette problemetog får ikke gå på noen p - piller på grunn av det. Har akkurat begynt på cerazette nå, men leggsmertene har kommet og forsvunnet igjen også før jeg begynte på disse.

Endret av Birthe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har ikke vært hos revmatolog, kan heller ikke tenke meg at blodprøvene har blitt testet for revmatisme da så å si alle er tatt i akuttsituasjoner hvor man er redd dvt, men kommer revmatismen i slike "anfall"? Jeg har oppfattet at revmatisme kommer gradvis og er forbundet med stivhet i muskler og ledd, er det ikke det?

Endret av Birthe
Lenke til kommentar

Hei.

Revmatisme kan komme spontant eller gradvis.

Gradvis i dette tilfelle, betyr at disse smertene kommer i kortere og kortere mellomrom.

(Gradvis økende plager)

 

Gentest utføres kun hvis det mistanke for laden V faktor mutasjon, noe som er lite sannsynlig i ditt tilfelle, mtp. at du har byttet til cerazette.

 

Er det leddgikt , eller revmatisme i familien; Mor, far. besteforeldrene, bror og søster?

 

vaio ;)

Endret av Vaio
Lenke til kommentar

hmm... jeg er noe skeptisk. Får ikke dette med revmatisme til å stemme, kan rett nok ikke så mye om det men da kan det like gjerne ha vært noen muskelfibrer som røk, en krampe eller lignende... er rett nok artrose i familien men den har kun kommet til uttrykk i fingrene og ikke før 50 års alderen.

 

Ang. gentestingen: det er mistanke om laden mutasjon hvis ikke hadde det jo ikke kommet opp i det hele tatt, men hvorfor er det lite sannsynlig at jeg har arvet den, så lite sannsynlig at det ikke er behov for at jeg gentester meg? Falt av der jeg :hmm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...