Gå til innhold

BK: Portrett av min lillebror Adrian


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er vel som PMnormal sier, at man har kontroll når man tar portretter. Her er det vel mer enn bare bakgrunnen som ikke er kontrollert, så dette blir nok ikke mer enn et feriebilde. Tenker da på bl.a. lys og skygger.

 

Crop'en er jeg ikke helt sikker på. Det har kanskje vært kuttet litt for mye? Jeg får en liten assosiasjon til passbilde.

Lenke til kommentar

Det blir i alle fall for tett når det ser ut som om meningen er å skjule bakgrunnen. Det er bedre å se en person i omgivelsene enn i et utsnitt der man kun ser en irriterende del av bakgrunnen. Men det fordrer at omgivelsene er verdt å se på.

 

Egentlig hadde utsnittet vært greit nok hvis bakgrunnen var fin, men det er litt passfoto som bjornast skriver. I tillegg er hele ansiktet i skyggen. Et lite kompromiss med solen fra en annen vinkel hadde vært bedre, og da hadde kanskje bakgrunnen bedret seg også. Et alternativ hadde vært å stille blitsen ned i styrke og lettet det opp med den. Til og med den innebygde blitsen fungerer til fill light hvis det er mulig å stille styrken på den. Jeg tror de eldre innstegsmodellene til Canon ikke har den muligheten, men jeg skal ikke stå på den påstanden hvis noen er uenige.

 

Selv om det var ment som en test så betyr ikke det at du er nødt til å slå av hjernen når du tar bilder. Jeg forventer ikke at du skal se bakgrunner automatisk slik mer erfarne fotografer, men at du i alle fall ser etter dem. Problemet som plager både din og mange andre unges produksjon er at dere elsker lyden av lukkeren for mye. Dere har problemer med å tenke før dere trykker av. Det blir litt ta utsnitt, fokuser og eksponer. Og så hopper dere litt over innholdet i bildet. Slutt å knipse, begynn å ta bilder. Ta deg tid til å vurdere bakgrunnen. Det tar bare sekunder å se om den vil bli fin eller forstyrrende i bildet. Det er noe dere glemmer der dere gleder dere til lyden fra kamera kommer.

 

Nå ble dette en lang kommentar, men kanskje også andre enn deg kan dra nytte av den. Dere har selvfølgelig en rutine dere går etter, men den er dessverre for basert på teknikk. Det bør ikke være vanskelig å legge inn et punkt til i rutinen. Det er å starte med å først finne bakgrunn (det tar 10s, og utsnitt bør tas samtidig til fots). Fotografering er mer enn den orgasmiske følelsen dere kanskje får når dere trykker ned knappen.

 

La meg si det slik at jeg forstår hvorfor dere er så glad i selve knipsingen. Det var jeg også, så det ble en del tørrtrening på teknikk og håndstilling uten film i kamera. Og da jeg fikk motor var det ikke fritt for at jeg skjøt en serie uten film før jeg satte filmen i. Liksom for å sjekke at alt er bra... He he he. Men det var uten film, så bildene led ikke grunnet det.

Lenke til kommentar

Takk for en fin kommentar, som sikkert er fin for flere en bare meg..jeg skjønner hva du mener, og kjenner meg litt igjen i hva du sier..Jeg skal ta å prøve å tenke over dette mer når jeg knipser i vei. Jeg får også kanskje lært litt når jeg bynner på media og kommunikasjon til høsten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...